diakof til salg bagery

kan jeg faa diakofakboy

Jag förstår också att sjuka griper efter alla möjliga förklaringar och det är fantastisk att läsa om att det finns många olika typer av botande metoder som ger kronisk friskhet från psoriasis som inte är genetiskt betingad men som förs över från en generation till en annan genom liknande livsstil, liknande kost och på grund av medfödd fysiologisk konstitution.

Tråkigt är att läsa att många med psoriasis försvarar en skolmedicin som misslyckats, som inte klarar av att bota psoriasis och istället kallar den för kronisk. Tråkigt att skolmedicinen är så styrd av läkemedelsindustrins rön och forskning som är beroende av vilka intäkter som läkemedlen ger.

Det känns fantastiskt uppmuntrande att prata med sjuksköterskor och läkare som testar alternativa metoder och som lyckas bota sin egen sjukdomar tex psoriasis och lika tråkigt är det att höra hur skolläkare berättar att när de ska behandla sina patienter tvingas de att använda värdelösa skolmedicinska metoder och de tvingas att upprepa den autoimmuna förklaringsmodellen trots att de inte själva tror på den.

Roligt är det att metoder från 1800-talet kan vara bättre än metoder från 2010-talet.

Det är skolmedicinens misslyckande och en generell vägran att titta i mikroskop som borde föras inför rätta. Det är kortisonkvacksalveriet som borde prövas i domstol. Lägg inte fler bördor på de som är sjuka.

Alla fantastiska skolmedicinare som studerat och funnit mikroorganismer i blod och kroppsvätskor, det är dags att ni riskerar era anställningar nu och mer öppet berättar om era fynd och hypoteser.

Tack Erik Enby och dina kollegor i världen som vågar gå emot etablissemangets prestige, feghet, ignorans och tunnelseende.

Super! Glad at det har vänt til det bättre. Din resa är en inspiration för andra!

https://www.youtube.com/watch?v=jaI0l0T20zs
Själv tror jag på att äta ren mat och göra detoxer.

Det ligger mer än 30 års seriös forskning bakom doktor Erik Enbys insikter om vad som händer i människokroppen. Han har lagt ut sina upptäckter på http://www.enby.se.
Det är ny kunskap det handlar om.

Sätt dig på skolbänken och studera hemsidan och återkom när du har
förstått och tala då med forskaren själv i stället för att komma med okunniga kommentarer!

Det är starka krafter som motarbetar dr Enbys forskning. Big Pharma lurar hela tiden runt hörnet. Läs följande böcker så att du begriper lite mer hur korrupt det är inom läkemedelsindustrin: Ralf Sundbergs ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”, Maciej Zarembas ”Patientens pris – Ett reportage om den svenska
sjukvården och marknaden”, John Virapens ”Piller & profiter – Memoarer från en industri med dödlig biverkan”, Johan Thybergs ”Forskning till salu – En Granskning av Karolinska Institutets Dolda Agenda”, Peter C Goetzsches ”Deadly Medicines and Organised Crime:
How Big Pharma has corrupted Healthcare” m.fl.

Dr Enbys naturenliga metoder kan aldrig skada. Vi är många som har blivit hjälpta och botade av honom under årens lopp. Det kan inte ha undgått dig hur det ser ut på
skolmedicinens område, där t.ex. ca 25.000 människor dör varje år i cancer.

Välkommen att bli medlemsprenumerant på tidningen 2000-Talets Vetenskap,
en dörröppnare http://www.2000tv.se.

Siv Wernborg
(cancerpatient 2001-2004)

Jag kan intyga att Erik Enbys ordination för att bota psoriasis fungerar av egen erfarenhet. Diagnos ställdes av en vårdcentral. Genom att följa Enbys ordination har nu 50% av min psoriasis försvunnit. Jag fick två fläckar på fötterna och de tillväxte stadigt/långsamt under 3-4 år. När jag testade kortison hände ingenting, men med Enbys recept backar långsamt psoriasisen och är nu alltså borta till 50%.

Enligt konventionell vård är psoriasis för de flesta obotbart med enda möjlighet att lära sig leva med symptomen. Psoriasisförbundet menar att psoriasis är ”systemisk” eller genetiskt betingad, eller hur ni nu menar.

Enbys hypotes är att det handlar om mikrosvampangrepp i lagren mellan hudcellerna. Därför reagerar inte kroppens immunförsvar korrekt eftersom den smarta svampen inte angriper inuti cellerna utan runt dem i lagret mellan cellerna.

När 100% av min psoriasis är borta skriver jag en artikel om det.

@ NewsVoice 23/10 kl 14:09
Den artikeln ser jag framemot redaktören.
Personligen skulle jag inte tveka att konsultera Dr Enby – en unik och rakryggad man!

Intressant diskussion. Mina tankar kring detta är följande. Om Enby har rätt att det är en slags svamp som är orsaken och som skall behandlas (dödas) så borde väl psoriasis vara smittsamt för alla som kommer i kontakt med drabbade? Enligt Wikipedia är det inte det. Jag antar att den aspekten är väl undersökt iaf?
Med detta sagt tar jag definetivt inte skolmedicinens parti, jag anser att skolmedicinen generellt är totalt opålitligt och helt värdelöst i alla sk. ”kroniska sjukdomar”. Skulle jag få någon sådan sjukdom är behandling ordinerat av en läkare en absurd tanke för mig. Jag behandlar istället mig själv med naturmedicin, det funkar bra för de flesta problem. Men åter till svamp. En av mina lärare sa att svamp inte angriper frisk vävnad. Det fick jag se exempel på när jag skulle odla mat på ett levande föda institut. Jag hade en säck med vetegräsfrön som jag skulle så på odlingbrickor. Men nästan alla fröna möglade istället, odlingsbrickorna blev helt övertäckta med mögelsvamp. Men det var alltid några enstaka frön som hade grott och bildad ett friskt grässtrå mitt bland all svamp. Det visade sig att dessa säckar kom från en ny leverantör och att de hade blivit bestrålade dvs de var döda, utom då dessa enstaka som lyckats överleva och nu kunde gro. Om svampen varit orsaken hade ju inget frö kunnat gro då de skulle blivit smittade. Så jag tror det är en för enkel bild att lägga all skuld på svamp, precis som med bakterier osv, tror de är opportunister som kan överleva pga att vävnaden av någon orsak är försvagad.
Att kroppen inte skulle kunna upptäcka svampen anser jag är nys. Kropp och själ samverkar och själen genomsyrar allt. Det borde vara omöjligt att någonting är oupptäckt i kroppen oavsett vad.
Jag har frågat Enby om han är intresserad av ett samarbete då jag har helt andra kunskaper än han och vi borde kunna hjälpa varandra till nya upptäckter, jag har ju ej tillgång till ett mikroskop t.ex. Tyvärr verkar han inte förstå vilka möjligheter ett sådant samarbete skulle ge.

@ Backtoheaven kl 19.33
Du säger
— ”En av mina lärare sa att svamp inte angriper frisk vävnad” och sedan
— ”..var alltid några enstaka frön som hade grott och bildad ett friskt grässtrå mitt bland all svamp”
Då är det ju inte konstigt att de överlevande fröna inte möglade – de var ju friska.

— Du säger också ”..det är en för enkel bild att lägga all skuld på svamp. ”
Jag kan inte se att Dr Enby ”..lägger all skuld på svamp”..var står det?

Som jag själv ser det uppstår sjukdom i regel pga mer än en orsak (trauma, livsstil, tungmetaller och andra gifter i vaccin, medicin, kost och miljö etc). Det blir helt enkelt för mkt för kroppen att hantera till slut – och då kroppen kommit i obalans kan det bli fritt fram för t ex ett candida-angrepp.

Instämmer verkligen med att allopatisk medicin, när det gäller behandling av kronisk ohälsa, är ”helt värdelöst.” 🙂

Mayne:
Du säger
— ”En av mina lärare sa att svamp inte angriper frisk vävnad” och sedan
— ”..var alltid några enstaka frön som hade grott och bildad ett friskt grässtrå mitt bland all svamp”
Då är det ju inte konstigt att de överlevande fröna inte möglade – de var ju friska.
– Det var precis min poäng De var levande och tillräckligt friska för att stå emot svampen trots att svamptrådarna täckte hela brickan.

— Du säger också ”..det är en för enkel bild att lägga all skuld på svamp. ”
Jag kan inte se att Dr Enby ”..lägger all skuld på svamp”..var står det?
– Ok det var den uppfattning jag fått, att psoriasis beror på en svamp enligt Enby. Är det fel? Om det stämmer borde man kunna bota tillståndet med rätt sorts svampdödande medel OCH problemet skulle då ej komma tillbaka. Men om svampen är ett symptom på något annat underliggande skulle ju den troligen återkomma efter en lyckad svampdödande behandling.

Som jag själv ser det uppstår sjukdom i regel pga mer än en orsak (trauma, livsstil, tungmetaller och andra gifter i vaccin, medicin, kost och miljö etc). Det blir helt enkelt för mkt för kroppen att hantera till slut – och då kroppen kommit i obalans kan det bli fritt fram för t ex ett candida-angrepp.
– Är helt enig här.

Läs Gerd Landins kommentar tio gånger. Tarmfloran är nyckeln. Man kan lindra utifrån men måste läka inifrån. Man måste ha rätt sammansättning på sin kemiska fabrik = de tre liter safter som kroppen producera varje dag. Huden är kroppens största organ och kallas även för den tredje njuren. Man måste stödja och stimulera lever och njurar i sitt viktiga arbete att filtrera, rena och koncentrera det hela. Och det kan man göra med örter. Läs det kvinnan skrev om björkens blad. Otroligt potent att stötta njurarna t ex.

Torbjörn, man gamla mor var svår drabbad av psoriasis, som hon försökte förgäves behandla med div krämer och salvor från ungdomen fram till 40-års åldern. Desperat prövade hon, efter tips, vapenfett och all psoriasis försvann för att aldrig komma tillbaka. Hon smörade på alla ställen, men lät alltid en fläck vara obehandlad.

Det skall vara kronans gamla Vapenfett 101

Information, upplysning och kunskap ger oss valmöjligheter! Att medvetet välja vilken väg man vill gå är en frihet jag uppskattar mycket. Jag har valt min väg mot tillfrisknande och det tackar jag bl.a. Homeopatin, Maria Treben, Dr. Enby mfl. för.
Vi gör våra egna resor och jag önskar alla lycka till på livets flod…. både uppströms och nedströms!

Artikeln innehåller så många faktafel och påståenden att man knappt vet vart man ska börja. Jag börjar med påståendet om att inget tittat på psoriasis i mikroskop med denna artikel: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1468-3083.2006.01767.x/full

Beklagar sent inlägg, kanske är debatten inte ens aktuell, men jag vill ändå uttrycka min åsikt.
Istället för att bråka och tjafsa om vem som har rätt kan vi väl bara ge varandra tips om vad som EVENTUELLT skulle kunna lindra.
Jag för min del är tacksam för berättelser och tips på hur andra tänker och få veta om de varit framgångsrika i sina försök. Allt kanske inte fungerar för mig men om så bara en enda människa funnit lindring är det väl fantastiskt!
Jag kanske inte heller ”köper” allt med hull och hår och tror att jag ska bli botad men inte kan det väl kosta något att ibland bara leka med tanken på att allt inte är hugget i sten – tänk om…?
Kanske kommer folk om 50 år att skratta åt hur lite vi visste och hur vi bråkade?
Kanske kommer de att förundras precis som vi förundras över; ”på vintern bor svalorna i dyn på sjöbottnen”, ”jorden är platt och om du inte håller med tänker jag döda dig”, ”om kvinnan flyter i vatten är hon en häxa” och andra hundraprocentiga sanningar?
Tänk om…?

Illlustrerad Vetenskap skriver (23 augusti 2017 ): ”Ny upptäckt banar väg för botemedel mot eksem”

hvor kan man kobe diakofakboy

Ved arterielle sår skal den lokale sårbehandlingen være tørr og ikke irriterende. Sårene bør inspiseres flere ganger ukentlig.

Ved optimal konservativ behandling kan man forvente at 60–70 % av venøse sår hos ellers friske pasienter tilheler i løpet av 3 måneder. Residiv er vanlig. Når såret har grodd, bør pasienten bruke kompresjonsstrømper for å hindre residiv av sår. Hvis kirurgisk korreksjon av insuffisiente kommunikanter er mulig, kan dette redusere residivhyppigheten.

Prognosen ved arteriosklerotisk sår avhenger av grunnlidelsen og om sirkulasjonen kan bedres ved karkirurgisk inngrep.

Hudsykdommer. Skjematisk fremstilling av de ulike forandringer i huden som sees ved ulike hudsykdommer.

Hudsykdommer. av Enciclopedia Catalana/KF-arkiv ※. Gjengitt med tillatelse

Hudsykdommer, sykdommer som primært affiserer huden. Hudsykdommene kan uten videre iakttas som utslett på huden. Huden har et begrenset register av reaksjonsmåter. De forskjellige hudsykdommene kan karakteriseres på grunnlag av hvilke elementer utslettet består av, hvor på kroppen utslettet er lokalisert og av sykdommens forløp.

Psoriasis og eksem er de kroniske hudsykdommene som forekommer hyppigst i Norge. Omtrent halvparten av alle pasientene som er innlagt ved hudavdelingene i Norge, har en av disse diagnosene. Det er ca. 100 000 personer i Norge som har psoriasis. Stadig flere barn får atopisk eksem (barneeksem), og mer enn 10 % av alle norske barn har nå denne sykdommen i en kortere eller lengre periode i oppveksten. Årsaken til økningen er ukjent. De fleste blir bra i løpet av oppveksten, men omtrent 1 % av den yngre voksne delen av befolkningen har periodevis plager av atopisk eksem. I noen yrker er kontakteksem et viktig problem, for eksempel blant frisører og pleiepersonale.

Antall tilfeller med hudkreft har vist en betydelig økning de siste tiårene. Spesielt gjelder det malignt melanom (pigmentcellekreft, føflekkreft), hvis forekomst var åtte ganger hyppigere i 1990-årene enn i 1960-årene i Norge. Det er god grunn til å tro at dette skyldes endrede solingsvaner i befolkningen. I 2005 ble det registrert ca. 1000 nye tilfeller av malignt melanom. Basalcellekreft er langt vanligere enn malignt melanom, og er den hyppigst forekommende av alle krefttyper.

De opprinnelige veneriske sykdommene, spesielt syfilis og gonoré, er nå sjeldne i Norge, dog noe økende de siste årene, men i stedet har andre alvorlige seksuelt overførte sykdommer kommet til, spesielt hiv/aids, Chlamydia og herpes 2 (se herpesvirus).

Elementene i et utslett kalles gjerne efflorescenser og deles i primære og sekundære. De viktigste primære efflorescensene er fargeforandringer (makel eller flekk), små knuter (papler), større fortykkede områder (plaques), små væskefylte blemmer (vesikler) og store væskefylte blemmer (bullae). Sekundære efflorescenser er bl.a. flass, fortykket hud (hyperkeratoser), skorper, tynn hud (atrofi) og arr. Mange hudsykdommer har navn som beskriver deres utseende (morfologi).

De veneriske sykdommene (kjønnssykdommene) ble knyttet til hudsykdommene fordi de ofte medførte utslett. Spesielt gjelder dette syfilis, som gjennom sitt naturlige forløp kan gi en rekke forskjellige utslett.

Diagnostikk av hudsykdommer bygger på klinisk undersøkelse av huden og de forandringene som finnes der, sykehistorie og eventuelt supplerende undersøkelser. Ved spørsmål om allergi kan det være aktuelt å gjøre allergitester. Avhengig av problemstillingen kan det gjøres hudtester med stoffer som mistenkes å være årsaken til utslettet. Allergitester gjøres enten ved å føre stoffet inn i huden med en liten nål (prikktest), eller ved å plassere det aktuelle stoffet direkte på huden og la det ligge i to døgn (eksemprøver, lappeprøver). Ved prikktester vises reaksjonen i løpet av minutter. Denne testen er aktuell ved spørsmål om reaksjon på matvarer som egg, melk og fisk, og ved reaksjon på kontakt med pelsdyr som hest, hund og katt.

Ved positive reaksjoner ved eksemprøver oppstår det et eksem på teststedet etter 2–3 døgn. Denne testen er bl.a. aktuell ved mistanke om reaksjon på metaller (nikkel, kromater), gummi og parfyme. Hvis utslettets utseende ikke gir grunnlag for en sikker diagnose, eller hvis det er mistanke om kreft, vil det være aktuelt å gjøre en hudbiopsi.

Forståelsen av hudsykdommene er betydelig større i dag enn for bare 20 år siden. Fortsatt gjenstår imidlertid mange uløste spørsmål før vi kjenner årsaken til viktige hudsykdommer som psoriasis, atopisk eksem og hudkreft. Nye erkjennelser har imidlertid lagt grunnlaget for store fremskritt når det gjelder behandling av hudsykdommer. Fra 1950-årene har kortison-preparater revolusjonert behandlingen. Det er utviklet kortisonkremer som kan holde de fleste hudsykdommene i sjakk. Slike kremer har imidlertid sine begrensninger: De skal brukes periodevis, vanligvis ikke lenger enn 20 dager på ett hudområde da langvarig bruk kan gi tynn hud.

Kalsinevrinhemmere er en annen gruppe medikamenter som kan brukes til lokalbehandling av hudsykdommer, først og fremst eksemer. Fordelen med disse preparatene er at de ikke gir tynn hud. De kan derfor brukes i lengre perioder og er et nyttig alternativ/supplement til kortisonkremer.

Mange pasienter med hudsykdommer blir bedre om sommeren, hvilket vanligvis skyldes en gunstig effekt av solens ultrafiolette stråling. Dette fenomenet utnyttes i lysbehandling av hudsykdommer. Det benyttes lysstoffrør som gir kortbølget ultrafiolett lys (UV-B). I noen tilfeller gis også langbølget ultrafiolett lys (UV-A) i tillegg. Mest brukt er lysrør som avgir et smalspektret UVB i øvre del av UVB-spekteret, såkalt TL01. Mange pasienter med kroniske hudsykdommer går regelmessig til lysbehandling ved hudavdelinger eller hos privatpraktiserende hudleger.

Klimabehandling er et spesielt tilbud i offentlig regi til psoriasispasienter og er et alternativ til sykehusbehandling. Tilbudet innebærer et tre ukers opphold med soling og bading på Kanariøyene.

Retinoider er en gruppe stoffer som er avledet av A-vitamin, og som er svært nyttige i behandlingen av hudsykdommer der forhorningsprosessen er forstyrret (se huden). Dette gjelder spesielt psoriasis og iktyoser, som kan behandles med medikamentet acitretin. Isotretinoin er et annet retinoid som påvirker talgkjertlene slik at talgproduksjonen reduseres til et minimum. Dette utnyttes i behandlingen av akne.

Psoriasis er en hudsykdom som blant annet er karakterisert av for rask celledeling i overhuden. Metotrexat er et stoff som reduserer celledelingen i kroppen. Det er et effektivt middel i behandlingen av psoriasis.

Mange hudsykdommer karakteriseres av økt immunologisk aktivitet i huden. Medikamenter som demper immunapparatet, kan derfor være effektive i behandlingen av hudsykdommer. Eksempler på slike medikamenter er prednisolon, azatioprin og cyklosporin.

De siste årene er det kommet en rekke nye legemidler på markedet som karakteriseres av at de er spesialdesignede antistoffer, som har evnen til å blokkere definerte signalmolekyler, ofte omtalt som biologiske legemidler. Bakgrunnen for utvikling av slike legemidler er ny kunnskap om hvilke signalmolekyler som driver ulike sykdomsprosesser, slik som psoriasis. Effekten er i mange tilfeller svært god, og bivirkningsprofilen er stort sett gunstig. En ulempe er at denne typen behandling er meget kostbar, ca. kr 150 000 per år for en pasient.

Se også dermatologi (læren om hudsykdommer).

Ingen vill vara allergisk – vare sig det är pälsdjur, pollen eller något annat som man inte tål. Men som tur är finns det idag effektiv behandling mot allergi. En del får tillräcklig hjälp av de receptfria allergimediciner som finns på apoteken. Men många får inte tillräcklig lindring av sina symtom från receptfria läkemedel – då är det dags att boka en tid hos läkare som kan förskriva effektivare allergiläkemedel vid behov.

Om du är osäker på vad som orsakar din allergi kan du behöva göra ett allergitest på din vårdcentral. Det finns också allergimottagningar som din läkare kan skicka en remiss till om det behövs. De flesta allergier behandlas på liknande sätt men om du vet vad det är som du inte tål är det lättare att undvika de retande ämnena som gör att du blir allergisk.

Vilken behandling som passar dig bäst beror på vad du är allergisk mot, hur känslig du är och hur ofta du utsätts för det som du inte tål. Det är viktigt att du inte ger med dig förrän du har hittat en behandling som gör att du kan leva med din allergi och ha en god livskvalitet. Ingen ska behöva acceptera att gå omkring och känna sig snuvig och trött på grund av sin allergi. Det finns hjälp att få!

Målet med allergibehandlingen är att du skall kunna vara helt symtomfri. Genom att svara på frågorna i vårt test kan du ta reda på om du bör tala med din läkare om att justera din behandling.

Den första medicinen man brukar prova om allergin är lindrig och tillfällig är antihistamintabletter. Antihistamin blockerar den allergiska reaktionen i kroppen och används för att behandla allergi mot bland annat pollen, pälsdjur, kvalster, kyla, mögel och vissa födoämnen. De kan lindra klåda i näsa och ögon och minskar också rinnsnuva och nysningar. Antihistamin finns som tabletter, ögondroppar och nässpray. Effekten sätter in inom 15 minuter till en timme och ger därför en snabb symtomlindring på de mest akuta besvären. Dessa läkemedel kan köpas receptfritt på apoteket, men det går även att få dem på recept.

Nässpray med kortison (glukokortikoider) kan hjälpa vid allergi. Kortisonet dämpar den inflammation som uppstår till följd av allergin och har en god effekt på främst nästäppa och rinnsnuva. En nackdel med kortison är att det tar tid innan effekten blir kännbar, vilket kan kännas frustrerande när symtomen är som jobbigast. Kortison är dock viktigt att använda regelbundet för att få bäst effekt. Vid milda besvär kan kortisonnässpray köpas receptfritt på apoteket, men man kan även få det utskrivet på recept. Om man fortfarande har besvär trots behandling eller vid mer långvariga besvär kan effektivare behandling förskrivas av läkare.

Nässpray med antihistamin och kortison

Det är inte ovanligt att enbart kortison eller enbart antihistamin ger otillräcklig effekt om man har mer besvärande symtom. En läkare kan då skriva ut en nässpray som innehåller både antihistamin och kortison. Behandlingen motarbetar då uppkomst av de symtom som orsakas av histaminet samtidigt som det även behandlar de symtom som orsakas av den inflammatoriska reaktionen vid allergi. Det innebär att man får god effekt på klådan i näsan, nysningar, rinnsnuva, nästäppa samt röda, rinnande och kliande ögon. Antihistaminet i nässprayen bidrar även till att effekten sätter in snabbare än nässpray som enbart innehåller kortison och en första lindring kan uppnås redan inom 15 minuter.

Vid riktigt svåra symtom kan kortison även ges i tablettform under kortare period. Kortisontabletter dämpar inflammationen i kroppen och har god effekt på nästäppa och minskar även rinnsnuva och nysningar.

Eftersom kortisontabletter påverkar hela kroppen brukar man föredra en lokal behandling med nässpray, men om annan behandling inte räcker till kan man ta kortisontabletter under en kortare period för att få effektivare hjälp.

Om man har svåra symtom trots att man har testat all tillgänglig läkemedelsbehandling kan man behöva göra en allergivaccination. Det innebär att man under cirka 3-5 års tid injicerar mycket små mängder av det ämne man inte tål, för att immunförsvaret sakta ska vänja sig och inte reagera så starkt mot det man är allergisk mot. Man ökar alltså kroppens tröskel för det allergiframkallande ämnet, vilket innebär att den allergiska reaktionen försvagas. Behandlingen ges vanligen som (sprutor) på en allergimottagning och det krävs flera års behandling för att kroppen ska vänja sig, varför man endast får allergivaccinationer om annan behandling inte fungerar.

Makeupartisten Conny Bäckström som bland annat arbetat med Eurovision Song Contest ger sina bästa tips på vad du som har rosacea ska tänka på kring hudvård och smink.

Upp till en av tio svenskar är drabbade av hudsjukdomen rosacea som drabbar centrala delar av ansiktet. Besvären är något vanligare hos kvinnor än män. Conny Bäckström är makeupartist med produktioner som Eurovision Song Contest, Melodifestivalen, Idol, Stjärnorna på slottet och Alcazars krogshow Disco Defenders på meritlistan.

hvor jeg koeber diakoff

Undersøgelserne viser hermed, at patienter der skærer ned på eller helt undgår at indtage alkohol skaber en mere positiv effekt mod sygdommen. Der forskes stadig meget i dette område så vi i fremtiden også kan helt konkret specificere, hvor stor en mængde alkohol indtagelse har denne effekt på psoriasis.

Animalsk fedt
Der har været meget diskussion mellem læger, vedrørende om der er en målbar positiv effekt for psoriasis patienter ved at nedsætte indtagelsen af animalsk fedt.** Det er på nuværende tidspunk stadig uklart samt dokumenteret, hvorvidt det har nogen form for betydning for patienterne. Med forsigtighed kan der konkluderes, da psoriasis patienter i forvejen har en større risiko for at udvikle diabetes, hjertekarsygdomme samt åreforkalkning, burde indtagelsen af animalsk fedt holdes nede.

**Animalsk fedt også kaldet mættet fedt, forekommer i diverse kødprodukter.

Vegetabilsk fedt og fiskeolie
Ved flere forskellige studier er der bliver undersøgt hvorvidt omega 3 og 6 har en gavnlig effekt på psoriasis og hvordan disse to essentielle fedtstoffer påvirker kroppen.

Omega 6 indgår i store dele af vores normale kost. Her er der påvist en høj koncentration af omega 6 i hudlæsioner hos psoriasispatienter. Disse er med til at danne inflammatorisk tilstand i kroppen, hvis forholdet mellem omega 6 og 3 er for store. Studierne viser konkret at et øget indtagelse af omega 3 kan bidrage til at mindske betændelsestilstanden i huden.

Ved at tilsætte fiskeolie (omega 3) til kosten, kan man forbedre sin psoriasis. Omega 3 har den virkning på kroppen at den genopbygger cellemembranerne samt forsinker celledelingen, som er hovedsynderen ved psoriasis. På nuværende tidspunkt er der ingen dokumentation om hvor store mænger der skal til af omega 3, for at det have et klart positivt virkning hos alle.

Det er derfor utrolig vigtig at indtage fisk og fiskeoliekapsler. Et forhøjet omega 3 indtagelse skaber en bedre balance i kroppen mellem omega 3 og omega 6 og derved også en mere positiv effekt og synlige resultater. Omega 6 findes i blandt andet nødder, brød, dåsetun, vegetabilske olier som raps, majs, solsikkeolie samt meget mere. Vores levemåde gør at vi har overflod af omega 6, der et derfor utrolig vigtigt med fisk og fiskeolie kapsler, det er kun derfor at vi nævner det igen at det er særdeles vigtig med øget indtagelse af omega 3 i form af fisk eller fiskeolie på kapsler.

Kalorielet diet og vægttab
Undersøgelserne viser, ved vægttab og derved reducering af ens BMI, ses der tydelig positive resultater i forhold til forbedring af sygdommen. Studiet viser ydermere, at en kalorielet diet, kan resultere i et faldt helt op til 45% af celledelingen i kroppen efter fire uger. Hvad mere spektakulært er at indtagelsen af omega 6 falder ved det lavere indtag, og derved skabes et mere balanceret forhold mellem omega 3 og omega 6. Konklusionen og det endelig resultat peger på, en lavere betændelsestilstand i kroppen som i helhed forbedre psoriasis.

Gluten fri kost
Det er kendt, at gluten fri mad, kan forbedre hudlæsioner. Psoriasis patienter der især har en form for gluten allergi, vil have gang at undlade fødevare indeholdende gluten. Flere studier har vist at gluten har en vis negativ effekt på kroppen. Større mænger indtagelse af gluten kan resultere i fordøjelsesbesvær, træthed, eksem, hyperaktivitet samt mange andre besværlige symptomer. Indtagelsen af gluten stresser kroppen og derved hudens celler end nødvendigt og især psoriasis patienter der i forvejen har stressede celler vil kunne mærke den negative effekt. Glutenfri diet skaber en bedre balance i kroppen og derved vil ens stress niveau i kroppen også falde og resulterer i en sænket celledeling. Gluten finde i blandt andet kornsorter som hvede, byg og rug.

D-vitaminer
D-vitaminer har en betydelig del i modningen af celler samt deling af samme. Tidligere studier viser at solens stråler har en positiv effekt og derved er med til at forbedre psoriasis patienternes tilstand.

Ved nyere undersøgelser af dette, er konklusionen den: ”Tilskud af vitamin D3 kan have en markant forbedring af nogle psoriasis ramte.” En mere dybdegående analyse af dette er dog krævet, for at fastslå hvorvidt vitamin D3 gør en større forskel, da undersøgelsen viste forskellige resultater der ikke kan fastslås med 100% sikkerhed.

Fremtidens psoriasis kost
En varieret og sund kost er altid det vi skal stræbe efter, desværre er det ikke altid lige så nemt. Kosten har en vigtig rolle på vores krops sundhed, det er derfor utrolig vigtigt at vi tænker os om, hvad det endelig vi sidder og spiser. En længerevarende diskussion har stået på om en forkert kost kan være mulig årsag til udvikling af lidelsen. Her er lægerne splittet og intet kan på nuværende tidspunkt dokumenteres. Om du har psoriasis eller ej så er det en god ide at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om den kost vi skal indtage i hvilke mængder.

Psoriasis er en forfærdelig autoimmun sygdom man på nuværende tidspunkt ikke kan helbrede. Det er derfor utrolig vigtig at skabe sig et overblik og danne en psoriasis kost man er villig og viljestærk til at følge. Du vil ikke kun få en mere sund livsstil men også dæmpe udbruddene på psoriasis.

Psoriasis can be worrying, especially when you see your child struggle with itching or discomfort.

For most kids, psoriasis is limited to just a few patches that usually respond well to treatment. More serious cases might need more aggressive treatment. But the good news is that there are many options. If one treatment doesn't work, another probably will.

Psoriasis (suh-RYE-uh-sus) is a non-contagious disease that causes skin cells to build up on the surface of the skin, forming itchy red raised areas (plaques) and thick scales. It can appear anywhere on the body but is most commonly found on the scalp, knees, elbows, and torso.

Psoriasis is a long-lasting (chronic) condition that can get better or worse, seemingly at random. It may go away completely before suddenly reappearing.

For many kids, psoriasis is just a minor inconvenience; for others, though, it can be quite serious. Psoriasis can lead kids to feel self-conscious about their appearance. Sometimes that affects their emotions, and some kids may develop low self-esteem and even depression as a result.

Right now, there's no cure for psoriasis, but a number of good options are available to treat the symptoms. Lifestyle changes, such as maintaining a healthy diet and weight, also can help ease the symptoms.

Doctors aren't sure why people get psoriasis, but they do know how the disease works. White blood cells known as T lymphocytes or T cells are part of the immune system. They travel through the bloodstream fighting off bacteria, viruses, and other things that cause illnesses. When someone has psoriasis, however, T cells attack healthy skin as if they were trying to fight an infection or heal a wound.

Skin cells, which are made deep in the skin, normally take about a month to rise to the surface, where they die and are sloughed off. When psoriasis triggers T cells to attack healthy skin, the immune system responds by sending more blood to the area and making more skin cells and more white blood cells. This forces skin cells to rise to the surface in a few days instead of a month. The dead skin and white blood cells can't be shed quickly enough, and they build up on the surface of the skin as thick, red patches. As the skin cells die, they form silvery scales that eventually flake off.

Psoriasis isn't contagious. Some people inherit the genes that make them susceptible to having it. Many with psoriasis have an immediate family member who also has the disease.

Risk factors that can increase the chances of psoriasis outbreaks include:

 • Infections.Strep throat, colds, and other infectious diseases trigger the body's immune system to respond, making a psoriasis outbreak more likely.
 • Obesity. The plaques that are produced by many kinds of psoriasis often develop in folds of skin.
 • Certain medicines. Lithium, beta-blockers for high blood pressure, and drugs used to prevent malaria have been shown to increase the risk of psoriasis.
 • Stress. High stress levels can have an effect on the body's immune system and can make psoriasis symptoms worse.
 • Skin irritations. Cuts, scratches, sunburns, rashes, and other irritations that affect the skin can make a psoriasis outbreak more likely.
 • Cold weather. In the winter, kids generally spend more time indoors and get less sun. A moderate amount of direct sunlight can help to improve psoriasis.

People with psoriasis will most likely have one or more of these symptoms:

 • raised red patches of skin that can have silvery scales on them
 • dry, cracked skin that may bleed at times
 • itching, soreness, or a burning sensation in the affected area
 • thick, pitted fingernails

There are many different types of psoriasis that all have their own symptoms. Common types include:

 • Plaque psoriasis. By far the most common type of psoriasis, this causes dry red patches (plaques) and silvery scales. Plaques can appear anywhere on the skin but most often are on the knees, elbows, lower back, and scalp. They can be itchy and painful and may crack and bleed.
 • Guttate psoriasis. This most often affects people younger than 30 and often shows up after an illness, especially strep throat. It causes small red spots, usually on the trunk, arms, and legs. Spots also can appear on the face, scalp, and ears or where someone had plaque psoriasis.
 • Pustular psoriasis. This type of psoriasis causes the skin to become red, swollen, and covered with pus-filled bumps. Usually, this is on the soles of the feet or the palms and fingertips. Sometimes, though, it covers large areas of the body. This is known as generalized pustular psoriasis, and can sometimes be accompanied by fever, chills, severe itching, and fatigue.
 • Inverse psoriasis. This causes smooth, raw-looking patches of red skin that feel sore. The patches develop in places where skin is touching skin, such as the armpits, buttocks, upper eyelids, groin and genitals, or under a woman's breasts.
 • Erythrodermic psoriasis. This type of psoriasis is rare. It can cause a bright red rash that covers the entire body, making the skin look as if it has been burned. It's often accompanied by intense itching and pain, a fast heartbeat, and an inability to maintain a proper body temperature.

Usually, diagnosis of psoriasis is fairly straightforward. The doctor will physically examine your child's skin, scalp, and nails and ask you and your child some questions. The doctor may ask if anyone in your family has psoriasis and if your child recently had an illness or started a new medication.

On rare occasions, the doctor may remove a skin sample (do a biopsy) to examine it more closely. A biopsy can tell the doctor whether it's psoriasis or another condition with similar symptoms.

There are lots of ways to treat psoriasis, and different things work for different people. Be sure to talk with a doctor to figure out what treatments work best for your child.

Psoriasis treatments fall into three categories:

 1. Topical treatments are creams, lotions, and ointments applied directly to the skin. These include moisturizers, prescription corticosteroids and vitamin D creams, and shampoos made with salicylic acid or coal tar. Topical treatments can effectively treat many types of mild to moderate psoriasis, but can be a little messy.
 2. Light therapy(phototherapy) involves using natural or artificial ultraviolet (UV) light to treat the psoriasis symptoms. A doctor may recommend brief daily exposure to the sun, but too much sunlight can make psoriasis worse. More aggressive forms of light therapy include using controlled doses of UV light on the affected skin, laser therapy, and therapies that combine UV light with medicines and topical treatments.
 3. Oral or injected medications are used to treat severe psoriasis or psoriasis that resists other treatments. They include pills, shots, and medicines given intravenously (through an IV into a vein). Some of these can have serious side effects and might be prescribed for short periods of time only.

A doctor might try one therapy and then switch to another, or recommend a combination of therapies. It's not always easy to find a therapy that works, and sometimes what works for a time will stop being effective. It's important to work closely with the doctor to stay on top of your child's treatment.

Besides following your doctor's advice, you can help your child by making healthy lifestyle choices:

 • Serve healthy foods. Eating a lot of fruits and vegetables can help fend off diseases that might trigger psoriasis.
 • Help your child stay at a healthy weight. This decreases the risk of inverse psoriasis.
 • Remind your child to keep skin clean and well moisturized. Bathing daily with bath salts or oils and then applying moisturizer can help ease the symptoms of psoriasis.
 • Spend time outdoors. Limited amounts of natural light can help with psoriasis.
 • Give your child emotional support. Many kids who have emotional problems due to their psoriasis can benefit from talking with a therapist or joining a support group of people who understand the challenges of dealing with psoriasis.

Most psoriasis will respond well to treatment, but it's important to stay on top of it. If your child should apply an ointment twice a day, remind him or her to do so; if a little more sun is recommended, join your child for a daily walk. Your efforts, and your child's, will help control psoriasis symptoms.

keflex piller power