generisk buspar vs xanax

hvordan man koeber buspar reviews

Hvordan behandler man plaque psoriasis?
Binyrebarkhormon samt D-vitamin bliver brugt ved lokalbehandling. Er der tale om udbredt psoriasis tager man ultraviolet lys i brug (bredspektret UVB). I vise tilfælde er dette dog ikke nok, derfor anvender man systematisk behandling. Ved svære tilfælde, bliver man tilbudt biologisk behandling.

Hvad er guttat psoriasis?
Guttat psoriasis er en form for psoriasis, hvor man får et stort udbrud med mange små dråbeformede pletter. Disse dråbeformede pletter er typisk 2-5 millimeter i diamenter og dækket af et fint lag skæl. Som regel kommer dette udbrud af dråbeformede pletter på torsoen (ryg og mave/bryst partiet), det kan dog være tilfælde hvor udbruddet vil kunne ses i hårbunden.

Hvem får guttat psoriasis?
Børn og unge har deres første udbrud tit i dråbeformet psoriasis. Denne form for psoriasis bliver ofte udløst af en eller flere infektioner. Typisk kommer udbruddet af halsbetændelse med streptokokker, der kan dog være andre udløsende faktorer der spiller ind.

Hvordan behandler man guttat psoriasis?
Guttat psoriasis kan udvikle sig til nummulat psoriasis, der kan identificeres ved lidt større, møntformede pletter. Der er gode muligheder for behandling uanset om det er guttat eller nummulat psoriasis der er i udbrud. I nogle tilfælde kan udslettet forsvinde helt af sig selv og man derved ikke skal gøre mere ved det.
Denne form for psoriasis kan behandles med creme eller salve. Der bliver dog ofte anvendt en behandling med ultraviolet lys. Denne behandling kan kombineres med lokalbehandling i form af binyrebark hormon.

Hvad er invers psoriasis?
Ivers psoriasis er en form for psoriasis der sidder i hudfolderne. Dette er typisk for armhulerne, under og mellem brysterne, mellem ballerne og i skridtet.

Hvilke kendetegn er der ved invers psoriasis?
Invers psoriasis er en lidt anderledes form psoriasis, dette kan tydeligt ses på de på rørte områder. Her vil man typisk se at huden er glat, hævet og rød dog er der ingen skæl at finde. Disse røde plamager er meget følsomme for gnavende tøj og findes hyppigst hos overvægtige mennesker. Normalvægtige er dog ikke ude for fare, da de også kan få invers psoriasis.

Hvordan behandler man invers psoriasis?
Lider man af invers psoriasis og på samme tid er overvægtig, så er det en god ide at tabe sig. Problemet med denne lidelse og overvægt gør at man risikerer at få infektioner i hudfolderne som kunne være en af de mange former for svamp eller bakterier.

Invers psoriasis kan behandles med binyrebarkhormon samt D-vitamin, disse kan være med til at sætte udbruddene i ro ved regelmæssig brug. Behandlingen skal dog ske med yderst forsigtighed, da huden i områderne er ekseptionel følsom og er udsat for bivirkninger som hudirritation.

Hvad er neglepsoriasis?
Neglepsoriasis befinder sig i samt omring neglen.

Det viser sig at ca. halvdelen af alle med psoriasis, har mere eller mindre negleforandringer hvor det faktisk kan være de eneste symptomer på sygdommen. Neglepsoriasis kan til forvekslings ligne neglesvamp. Er du selv i tvivl, tag et snak med din personlige læge som derfra kan tage den korrekte beslutning/diagnose.

Hvilke kendetegn er der ved neglepsoriasis?
Et let tilfælde af neglepsoriasis, vil der på neglene ses små fordybninger. Middel tilfælde af neglepsoriasis vil neglene misfarves og med tiden også løsnes. I svær tilfælde vil neglen blive helt ødelagt. Som tidligere nævn, kan denne lidelse til forveksling ligne svær angreb af neglesvamp, derfor vil midler mod svamp ikke virke. Det er derfor vigtig at få stille den korrekte diagnose.

Hvordan behandler man neglepsoriasis?
Der er flere forskellige metoder at tage i brug når der er tale om behandling af neglepsoriasis. Ved brug af binyrebarkhormon kan denne form af psoriasis behandles lokalt, enten ved at smøre det på eller ved injektion. Ultraviolet lys (PUVA behandling) kan også bruges. Bedst mulig behandling mod neglepsoriasis er typisk ved anvendelse af systematisk behandling. Dette kan gøres ved brug af tabletter eller en injektion med biologiske lægemidler.

Hvad er psoriasis i hårbunden?
Hårbundspsoriasis ses ofte som skællende røde knopper eller plamager, hvorved der også kan bemærkes løs skældannelse. Disse plamager kan sidde overalt i hårbunden, dog er det mest koncentreret på grænsen til det omgivende hud, så som: nakken og ved ørerne.

Hvilke symptomer er der ved hårbundspsoriasis?
Er man ramt af psoriasis i hårbunden, vil man ofte være generet af kløe, det utrolig sjældent at man bemærker noget form for hårtab. Ved svær psoriasis i hårbunden vil der være tilfælde af hårtab. Det skal dog hurtigt nævnes at håret vender tilbage igen, efter en vellykket behandling.
Hårbundspsoriasis kan forveksles med almindelig dannelse i hårbunden, det er dog absolut ikke det samme og midler mod skæl vil på ingen måder virke. Forskellen på almindelig skal og skæl fra psoriasis vil have røde plamager i hovedbunden. Er du i tvivl, sø råd hos din personlige læge.

Hvordan stiller man diagnosen “hårbundspsoriasis”?
Som regel har patienterne ofte psoriasis andre steder på kroppen, det er derfor normalt meget let at stille diagnosen om hårbundspsoriasis.

Hvordan behandler man hårbundspsoriasis?
Ved hårbundspsoriasis kan man med gode resultater anvende gel, creme eller shampoo der indeholder steroider og/eller D-vitamin. Lad midlet sidde i håret natten over og vask det så grundigt den følgende morgen. Denne behandling er velegnet til både moderate og svære udbrud i hårbunden.
For dem der ikke ønsker at have behandlingsmidlet siddende natten over, er der den mulighed at anvende en steroidholdig shampoo, som allerede efter 15 min brug kan vaskes ud af håret.

Hvad er pustuløs psoriasis?
Pustuløs psoriasis er en selvstændig sygdom der hyppigere forekommer hos patienter med psoriasis. Der findes derfor mange patienter med pustulose uden at have nogle former for psoriasis. Er du i tvivl, kontakt din læge som kan stille den korrekte diagnose.

Pustuløs kan karakteriseres som udslæt med pus. Pus er ansamling af hvide blodlegemer, der kan ses som hvidgullige punkter i huden.

Hvilke symptomer er der ved pustuløs psoriasis?
Pustuløs psoriasis ses som rødme, skældannelse, gule punkter og fortykkelse af huden. De gule punkter indeholder ansamling af hvide blodlegemer, disse kan se slemme ud, der er dog ikke tale om infektion. Derfor er der ingen smittefare, ej heller vil antibiotiske præparater hjælpe ved dette tilfælde. De små blære er ofte ømme og meget generende for patienten.

Pustulosen ses oftest i begrænsede områder omkring håndflader og fodsåler. I sjældne tilfælde kan disse dække resten af kroppen. Da disse blære er meget generende for patienten, vil det være vanskeligt at passe et almindeligt arbejde. Den mest hyppige form for pustulose bliver ofte forbundet med feber samt dårlig almentilstand. Opstår dette, vil patienten ofte blive indlagt op til flere uger indtil symptomerne daler.

Hvad er årsagen til pustuløs psoriasis?
Det er vigtigt at huske at fleste pustulose patienter ikke har almindelig psoriasis. Denne form for lidelse har ofte et tilbagevendende forløb. Kvinder med stort tobaksforbrug er især udsat for denne sygdom. Lidelsen ses også hos patienter med stofskiftesygdom eller som er følsomme over for gluten i kosten. Er der mistanke om pustulose, kontakt din læge og få en kvalificeret diagnose, da en psoriasis behandling ofte vil have en utilfredsstillende effekt på lidelsen.

Hvordan behandler man pustuløs psoriasis?
Det er ikke så simpelt at behandle pustuløs psoriasis. Ved blære/pustulose i håndflader og fodsåler prøves der altid med de sædvanlige cremer og salver, disse indeholder steroid med eller uden D-vitamin. Trin 2 i behandlingen vil være tabletbehandling med Neotigason. Yngre kvinder bliver dog ikke tilbudt denne behandling, på bagrund af risikoen for eventuelle fosterskader. I sværeste tilfælde bliver man tilbudt biologiske lægemidler.

Hvad er psoriasisgigt?
Psoriasisgigt ses hos ca. 10-30% af alle psoriasis patienter. Psoriasis gigt minder om symptomerne som normal leddegigt, der er dog ikke de samme forandringer i blodet.

Hvem får psoriasisgigt?
Det er typisk at se psoriasis gik udvikle sig i ca. 40-60 prs alderen. Denne lidelse giver smerter og mulig hævelse i de yderste led på fingre og tæer. Andre led som ryg samt bækkenet kan også blive angrebet.

Psoriasisgigt ses mest ved de sværere former for psoriasis, det kan dog forekomme at gigtsymptomerne er de eneste tegn på psoriasis i starten af forløbet.

Hvordan føles psoriasisgigt?
Det er svært at beskrive, da sværhedsgraden varierer fra person til person, fra milde ledsmerter til misdannede knogler.

De typiske symptomer på psoriasisgigt ses som:

 • Nedsat bevægelsesfrihed.
 • Morgenstivhed og træthed.
 • egleforandring: negleforandringen findes hos mere end 80% af alle patienter med psoriasisgigt.
 • General stivhed, smerter, hævninger og ømhed omkring led.
 • Øjenbetændelse med rødmen og smerter.

Hvad kan man gøre ved psoriasisgigt?
Det er utrolig vigtig at holde denne form for psoriasis i ro, hvis du ønsker en funktionel dag. Dette kan gøres ved hjælp af de almindelige psoriasis behandlinger, det ses dog ofte at der skal en smertestillende tablet behandling til. Ud over den normale psoriasis behandling, kan der tyes til andre former for gigtbehandlinger samt biologiske lægemidler.

Der findes flere forskellige undertyper af psoriasis der har hver sine specifikke psoriasis symptomer. Desværre er dette en kronisk sygdom og der findes ikke en defineret behandling der kan behandle en patient helt rask. Flere studier har dog bevist at man ved bestemte behandlinger samt andre tiltag som psoriasis kost kan dæmpe udbruddene på psoriasis.
Det er utrolig vigtigt at tage en behandling i brug så snart psoriasis er opdaget, da mange af dem kan sprede sig over kroppen samt udvikle sig til andre former der kan skabe andre komplikationer. Det viser sig at næsten hver tredje patient ikke får behandling. Dette skyldes bland andet at patienterne ikke ser det som et problem eller også ikke orker at smøre sig ind i creme eller salver dagligt.

 • Der findes ingen behandling, der kurerer psoriasis
 • Der findes en række forskellige behandlinger der hæmmer udbruddene af psoriasis
 • Behandlingerne kan være lokal på huden som salver, cremer eller gel
 • Til sværere tilfælde anvender man ofte tabletter eller indsprøjtninger
 • Klima, lys og kost kan bidrage stort mod en positivt resultat

Mange med psoriasis oplever en frustration over behandlingerne. De prøver flere forskellige cremer og salver som ikke virker efter hensigt eller holder op med at fungere helt. Især de ældre opgiver hurtigt da de ikke ser en forbedring hurtigt nok. Vores kroppe er forskellige og reagere derved også forskellige på de cremer samt salver der findes mod psoriasis. Derfor findes der ikke et bestemt mirakelkur der kan hjælpe alle og enhver. Det kan tage tid at finde den rette behandling, men resultatet vil også give pote i sidste ende.

kan jeg kobe buspar medication

Na een verwonding van de huid kan enige tijd later een psoriasisplek ontstaan. Men spreekt hier van het Koebner-fenomeen. Het kan gaan om een schram, een verbranding, een irritatie door een chemisch product. In dit verband kan de frequente aantasting van knieën en ellebogen misschien verklaard worden door de beweging van de huid over het onderliggende been. Een gist die vaak op de hoofdhuid leeft zou aantasting van de hoofdhuid kunnen verklaren. Irritatie van de huid door schuren, transpiratie, en gisten bepaalt mee het ontstaan van Psoriasis Inversa (zie onderaan)

Bepaalde medicamenten kunnen psoriasis doen ontstaan of verergeren. De bekendste zijn lithium, bèta-blokkers, antimalariamiddelen, interferon, ontstekingsremmers en remmers van het angiotensine-converterend enzym.

Stress is eveneens een goed gekende uitlokkende factor. Aangezien psoriasis zelf ook vaak stress veroorzaakt, kan hierdoor een vicieuze cirkel ontstaan.

Keelinfecties veroorzaakt door bepaalde bacteriën (streptokokken) kunnen een uitlokkende factor zijn voor Psoriasis Guttata (zie onderaan). Ook andere infecties, zoals het HIV-virus zijn vaker geassocieerd met psoriasis.

 • Alcoholmisbruik, roken en overmatig gewicht:

  Hoewel bovenstaande factoren vaker worden gezien bij psoriasis, is het onduidelijk of het hier om een oorzaak dan wel om een gevolg van psoriasis gaat.

  De meeste mensen met psoriasis melden dat zonlicht op de huid de klachten doet verbeteren. Dit gegeven vormt dan ook de basis van de medische behandelingen met zonlicht: PUVA en UVB behandelingen (zie onderaan). Een kleine groep (ongeveer 5%) zegt dat de klachten juist verergeren door zonlicht.

  Net zoals veel mensen met psoriasis aangeven dat de klachten verergeren met koud weer, zeggen velen dat de klachten verbeteren bij warm weer.

  het is algemeen bekend dat baden in zout water goed kan zijn voor de huid.Het doel van een zoutwaterbad is het ontschilferen van de huid en de huid voldoende vochtig maken zodat licht en/of zalftherapie een beter effect hebben. Veel kuuroorden gebruiken zoute baden als onderdeel van de behandeling. Vooral het zoute water van de Dode Zee staat bekend om zijn gunstig effect op psoriasis. De Dode Zee heeft een speciale zout en mineralensamenstelling. Het zoutgehalte van het water ligt hierdoor veel hoger dan men kan bereiken met gewoon (keuken)zout. U kan uiteraard ook thuis zouten aan uw badwater toevoegen.

  Stress heeft een belangrijke negatieve invloed op psoriasisklachten. Daarom dat rust en ontspanning vaak een positief effect heeft op de symptomen.

  Het spreekt vanzelf dat uw huid baat heeft bij een goede verzorging.Bij psoriasis betekent dat vooral de huid vet houden. Neutrale vette crème en zalven zijn goed voor de psoriasis huid. Baden met badolie is ook goed. Tevens is het belangrijk voorzichtig met de huid om te gaan. Krabben en te hard wrijven is daarom uit den boze.

  Dit is de meest voorkomende lokalisatie waarbij de psoriasis aanwezig is in de vorm van hardnekkige schilferige plekken op de hoofdhuid.

  Bij Psoriasis Palmoplantaris is er een aantasting van de handpalmen en voetzolen.

  Bij psoriasis Inversa (ook wel eens intertrineuze of flexurale psoriasis genoemd) zijn er scherp begrensde rode plekken in de lichaamsplooien (liezen, oksels, onder de borsten, bilplooi, buikplooi). Opvallend is de afwezigheid van schildering door het weekmakende effect van het zweet.

  Bij deze vorm is het volledige lichaam door psoriasis aangetast.

  Bij ongeveer 50% zijn ook de nagels aangetast. Psoriasisnagels kunnen op verschillende manieren tot uiting komen: putjes in de nagel (‘vingerhoedsnagel’), nagelloslating (‘olievlekfenomeen’), een rode vlek die door de nagel heen schijnt (‘zalmplek’), verdikken of brokkelig worden van de nagel (nageldystrofie). In dit laatste geval denkt met vaak verkeerdelijk aan een schimmelnagel.

  Psoriasis vraagt om een aangepaste behandeling!

  “Er bestaat tot op heden geen behandeling die psoriasis geneest. Toch kan er heel wat tegen de symptomen van psoriasis gedaan worden. De klachten verbeteren bijna altijd door een behandeling, of ze verdwijnen volledig. Na afloop van de behandeling komen ze over het algemeen (na een tijdje) terug.

  De behandelingen zijn steeds gericht op de ontsteking, de verdikking van de opperhuid en de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes.

  Net omdat de behandelingen onderdrukkend zijn en niet genezend is therapietrouw een essentieel onderdeel om een behandeling te doen slagen. Voor iedereen met psoriasis geldt dat hij of zij een manier moet vinden om de aandoening een plaats in het leven te geven. Leren leven met psoriasis is niet iets dat u in één keer doet: u blijft dat doen. Er zijn veel dingen die kunnen helpen bij het leren leven met psoriasis: praten met vrienden, lezen over psoriasis, bewuste keuzes maken over behandelingen en leefregels en deze volgen. Door op deze manier meer zorg te dragen voor uw aandoening kunt u meer grip krijgen op uw situatie.

  Psoriasis is ongeneeslijk, maar er kan toch veel gedaan worden om de klachten te verminderen. Hierin spelen de medische behandelingen een belangrijke rol. Toch kan u ook zelf heel wat doen om uw klachten onder controle te krijgen. Hier leest u hoe:

  Gezond leven is zonder twijfel voor iedereen belangrijk. Maar, voor een psoriasis patiënt is dit nog eens zo belangrijk. Waarom?

  • Een goede weerstand geeft minder kans op infecties. Infecties kunnen psoriasisklachten uitlokken.
  • Roken en teveel alcohol drinken zijn mogelijks een extra risicofactor bij psoriasis patiënten.
  • Wanneer u zich gezond voelt en daardoor beter in uw vel zit, leidt de vermindering van stress tot minder kans op psoriasis klachten.

  Wat kan u doen om gezonder te leven?

  • stoppen met roken
  • gezond eten
  • voldoende bewegen
  • afvallen indien nodig
  • goed omgaan met stress
 • Huidbeschadiging voorkomen:

  Als patiënten met psoriasis hun huid extra verzorgen door de huid soepel en gezond te houden, kunnen de klachten verminderen. Zo is het belangrijk om wonden te voorkomen. Een beschadigde huid is meer vatbaar voor infecties en dus ook voor psoriasis. Denk er dan ook aan beschermende kledij te dragen om verwondingen te voorkomen.

  Een huidbeschadiging kan ook het gevolg zijn van overmatig krabben bij de jeuk die vaak bij psoriasis voorkomt. Om zoveel mogelijk verlichting te krijgen bij jeuk zonder de huid te beschadigen door krabben, kan u de volgende tips volgen:

  • Huid goed verzorgen en zorgen dat deze niet uitdroogt.
  • Katoenen kleding dragen.
  • Huid koelen bij een acute jeukaanval.
  • Zweten vermijden.
  • In plaats van krabben bij jeuk kan men lichtjes wrijven of kloppen.
  • Geen wollen truien of andere stoffen die de huid kunnen irriteren.
  • Als u zichzelf krabt tijden de slaap, kan je katoenen handschoenen tijdens de slaap dragen.
  • De huid beschermen door een katoenen T-shirt te dragen met lange mouwen of de huid af te dekken met verband.
  • Droge lucht in huis vermijden.
  • De vingernagels kort en proper houden.
  • Geen wasverzachter gebruiken.
  • Bij hevige jeuk afleiding zoeken
 • Douchen en baden:

  Ook bij het douchen en baden kan u het best een aantal regels in acht nemen om ervoor te zorgen dat uw huid niet uitdroogt en met zachtheid behandeld wordt.

  • Sta niet te lang onder de douche en gebruik geen te warm water (30-32C).
  • Douche niet dagelijks.
  • Gebruik geen zeep.
  • Gebruik douche-en badproducten met een neutrale pH waarde (pH=5,5).
  • Gebruik (parfumvrije, eventueel medicinale) badolie wanneer u een bad neemt.
  • Een zoutwaterbad (ong. 500 gr per bad) kan gunstig zijn.
  • ook zemelen (500gr) toevoegen aan het bad is voor sommigen gunstig.
 • Basiszalven en crèmes:

  Een goede basiszalf houdt de huid soepel en zorgt dat die niet uitdroogt. Laat u zeker bijstaan door uw dermatoloog in de juiste keuze van een onderhoudszalf. Afhankelijk van uw type huid en conditie kan zij u bijstaan met een medisch overwogen advies.

  Voor cosmetica geldt hetzelfde als voor alle huidproducten: u zult moeten uitproberen wat voor u geschikt is. Wanneer u een product wilt gebruiken, is het goed eerst een beetje uit te proberen op een onzichtbare plek gezonde huid. Wanneer de huid na 1 of 2 dagen niet heeft gereageerd, kunt u het product in het gezicht uitproberen. Het is wel verstandig om met een klein beetje te beginnen en het product pas helemaal te gaan gebruiken wanneer het ook in het gezicht geen reactie geeft.

 • buspar dividose 15 mg

  Ledbesvær ved psoriasis (psoriasisartrit)
  Psoriasisartrit er en inflammatorisk ledsygdom, som rammer mennesker med psoriasis. Omkring 30-40 % af alle psoriasispatienter er også ramt af psoriasisartrit. Denne tilstand er blevet mere og mere almindeligt i Sverige. Dog er det stadig en sygdom, der er ukendt og uudforsket, og hvor man endnu ikke helt har fastlagt, hvilke faktorer, der forårsager sygdomstilstanden. En blanding af ydre faktorer og arvelighed tror man kan have den største indvirkning.

  Både psoriasis og psoriasisartrit er kroniske inflammationssygdomme. En inflammation ved psoriasisartrit starter i området omkring muskel- og senetilhæftninger. Når inflammationen når leddene, bliver det en ledinflammation, en artrit. Som regel starter en inflammation i større muskeltilhæftninger. Dette kan være rundt om knæene, albueled eller over hoftebenskammene. Også større dele af ryggen kan rammes. Præcis som ved psoriasis er det almindeligt, at psoriasisartrit ses i en symmetrisk opbygning, hvor begge led på kroppen bliver angrebet samtidig.

  Ved psoriasisartrit kan symptomerne variere kraftigt mellem mennesker. Nogle har milde symptomer, som er tilfældige og kun påvirker nogle få led, samtidig med at andre kan have aggressive symptomer, som slutter med nedbrydning af led eller funktionshæmning, hvis sygdommen ikke behandles.

  Der er en række symptomer, som tyder på, at man har fået psoriasisartrit:

  • – Stivhed
  • – Hævede led
  • – Ømhed
  • – Træthed
  • – Bevægelses- og hvilesmerter
  • – Varmeøgning i leddene

  Psoriasisartrit er en kronisk ledsygdom, som let forveksles med andre sygdomme, som leddegigt, slidgigt eller andre reumatiske sygdomme. Navnlig under den første sygdomsfase kan psoriasisartrit forveksles. Hvis der ikke ses nogen eller kun milde symptomer på psoriasis kan det være sværere at afgøre, at man også har fået psoriasisartrit. Det er derfor vigtigt, at lægen lytter nøje til patientens anamnese og beskrivelse af symptomer og gener. I dag kan man ikke helt helbrede psoriasisartrit. Det er derfor vigtigt i tide at fastsætte en diagnose og påbegynde en behandling for at mindske sygdommens udvikling. Ved at gøre dette minimerer man risikoen for, at leddenes funktion forværres, og at leddebrusken forstørres. Resultatet bliver, at patienterne kan dæmpe deres gener i tide og få bugt med symptomerne, som gør, at de fleste kan leve et godt liv.

  Livskvalitet ved psoriasis
  Psoriasis og psoriasisartrit er kroniske inflammationssygdomme, som der i dag ikke findes noget lægemiddel for. Mange af de alternativer, der findes mod sygdommene kan dæmpe og til en vis grad næsten helt afhjælpe symptomerne i længere perioder. Trods dette påvirker generne mange menneskers sociale liv og livskvalitet. I visse tilfælde har man måttet leve med diagnosen fra en tidlig alder. Når psoriasis kommer i anfald har en del mennesker brug for ekstra støtte i de perioder, hvor sygdommen er værst.

  For lettere at kunne håndtere sygdommen og lære at leve med psoriasis kan man få støtte gennem lægehuset eller egen læge samt gennem organisationer som Danmarks Psoriasis Forening. Man kan tale med mennesker, som selv lider af psoriasis eller komme i kontakt med specifikke organisationer, som hjælper unge mennesker med psoriasis.

  Meget tyder på, at der er sammenhæng mellem psoriasis, stress og angst. Selvom forskellige niveauer af stress påvirker mennesker på forskellige måder, kan stress være en medvirkende faktor i dit første psoriasisudbrud, og stress kan gøre din eksisterende tilstand værre. Disse enkle tips kan gøre en forskel for din tilstand.

  At skulle leve med en kronisk hudsygdom kan veje tungt på skuldrene af mennesker med psoriasis. Det kan gøre dem mere tilbøjelige til at lide af depression, angst og søvnløshed. Få hjælp fra familie og venner, så du ikke på egen hånd skal klare din psoriasis. Lær at tale med dine nærmeste og dit netværk om din psoriasis. Det kan lette din situation.

  En god nattesøvn er en fin start til at blive klar til dagens udfordringer. Psoriasis kan gøre det svært at sove, hvis du er stresset og angst. Du kan selv gøre noget for at forbedre din søvn, hvis den er forringet af stress. Stress kan også i sig selv gøre din psoriasis værre. En god nattesøvn vil gøre det lettere at få en god dag.

  Når din hud er betændt, frigiver kroppen stoffer, der får det til at klø. De fleste mennesker med psoriasis synes, at kløe er det mest generende symptom ved sygdommen. Kløen kan variere fra mild til svær, men alle med psoriasis lider af kløe. De ved også, at det er bedst at modstå trangen til at kradse. Hvis din kløe driver dig til vandvid, kan du bede din læge om hjælp.

  Har du svært ved at lade være at kradse, selv når du ved, at det forhindrer din hud at hele op? Der er mange strategier, du kan følge for at få din kløe under kontrol. Det kan være alt fra at give din psoriasis ro til at regulere temperatur og fugtighed i hjemmet eller iføre dig det rigtige tøj. Glem ikke, at din læge også kan hjælpe.

  Vær aktiv - uanset om det er en halv time, flere gange om ugen eller mange korte aktiviteter i løbet af dagen. Det vil sænke dit stressniveau, give dit selvværd et boost, og det kan gøre din hud bedre. Spørg din læge til råds, og begynd på en motionsform, der tiltaler dig. Læs om, hvordan det kan være godt for dig og få også et par tips til at komme i gang.

  Problemet med at sove, når et udbrud af psoriasis melder sig, er nok til at ødelægge de fleste menneskers humør, og du er sikkert ingen undtagelse. En god nattesøvn er vigtig for dit velbefindende. Hvis din psoriasis holder dig vågen, kan du få hjælp fra disse praktiske tips.

  5 måder at vinde over dine bekymringer på

  Psoriasis kan være stressende og bekymrende. Tilstanden forårsager angst hos dem, der lider af det; og det kan igen være en forværrende faktor i forhold til at få udbrud. Hvis ​​du bekymrer dig for meget og føler at stress gør dine symptomer værre, kan du prøve at følge nogle af disse strategier.

  Hvis du har psoriasis, har du har sikkert fundet ud af, at kradse, når det klør, er en tilfredsstillende men meget kortsigtet løsning. Du vil måske være glad for at vide, at det undertiden kan være så enkelt at komme ud af vanen, som at gøre noget andet i stedet. Find ud af, hvordan du kan bryde den onde cirkel.

  De fleste mennesker med psoriasis synes, at kløe er det mest irriterende symptom. Det kan variere fra mild til svær kløe, men trangen til at kradse påvirker alle. Tricket er at modstå at kradse, da kradsen forhindrer dine psoriasispletter i at hele op, og det kan forårsage læsioner og blødninger. Så hvordan kan du undgå at kradse dig?

  QualityCare™ er et varemærke ejet af LEO Pharma A/S. LEO® og LEO Lion logo er registrerede varemærker og ejes af LEO Pharma A/S. © Marts 2015 LEO Pharma A/S. Alle rettigheter forbeholdes.

  Dette websted bruger cookies, for at vi kan give dig den bedste oplevelse på internettet, og for at vi kan indsamle anonymiserede og samlede data om anvendelsen af vores websted. Du kan se, hvilke cookies vi benytter, hvad de gør, og hvordan du kan deaktivere dem i vores COOKIEPOLITIK. Når du besøger dette websted og [lukker denne meddelelse], accepterer du brugen af cookies i overensstemmelse med vores cookiepolitik, medmindre du har deaktiveret dem.

  Patienter, der får psoriasis tidligt i livet, lever typisk 10-20 år kortere end gennemsnittet. (Foto:The Wednesday Island)

  I 1313, da Frankrig blev regeret af Filip den smukke, brændte man psoriasis-patienter på bålet. Siden har forholdene og behandlingsmulighederne for denne patientgruppe ændret sig i positiv retning.

  Men psoriasispatienter, som får sygdommen tidligt i livet, har stadig en forventet forkortet levetid på 10-20 år. Fremtiden ser dog lysere ud.

  Ny medicin er kommet til indenfor de senere år, og en øget forståelse af sygdommen gør, at man også i fremtiden kan forvente betydeligt forbedrede behandlingsmuligheder af psoriasispatienter.

  »Om 5-10 år vil vi se adskillige nye lægemidler, som påvirker sygdommen på forskellige trin i sygdomsudviklingen. Medicinen vil forventeligt virke bedre og have færre bivirkninger, end de behandlingsmidler, vi tidligere har anvendt,« forklarer Lars Iversen, nyudnævnt klinisk professor i dermatologi ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet.

  »Med den øgede forståelse vi får af hvilke sygdomsmekanismer, som leder til udvikling af psoriasis, kan vi behandle mere specifikt, og vi kan muligvis også forhindre udvikling af følgesygdomme,« siger Lars Iversen.

  Der er brug for forbedret medicin i forhold til behandling af psoriasis, for psoriasis er ikke blot en hudsygdom, hvor huden bliver betændt og irriteret. Sygdommen kan have følgevirkninger for patienten.

  »Undersøgelser viser, at psoriasis indvirker på patienternes livskvalitet, såvel fysisk i form af kløe og betydelig skældannelse, såvel som psykisk, f.eks. mht. selvtillid i hverdagen,« forklarer Lars Iversen.

  »Desuden har psoriasis en række følgesygdomme. Følgesygdommene er f.eks. overvægt, hjerte-kar-sygdomme, sukkersyge og nogle former for kræft. Vi ved desuden, at patienter, som debuterer tidligt med sygdommen, dvs. før 30-40 års alderen, har en forventet forkortet levetid på 10-20 år,« siger Lars Iversen.

  I forhold til for bare 20 år siden ser mulighederne for behandling af patienter med psoriasis meget bedre ud.

  »Tidligere troede man, at psoriasis var en sygdom udelukkende i hudcellerne, men nu ved vi, at det er immunsystemets celler, der sammen med hudcellerne fører til sygdommen,« siger Lars Iversen.

  Psoriasis opstår, fordi immunsystemet overreagerer. Den hidtidige behandling har derfor taget udgangspunkt i at dæmpe immunforsvaret generelt, hvilket som bivirkning har resulteret i en øget risiko for bl.a. infektioner.

  koeb generisk fml forte coupon