hvor meget fml forte side

hvordan man køber fml forteNår sommeren er nærmer sig, kommer der flåterne frem og mange oplever at blive bidt af den flåt, hvis man har været i skoven, bevæget gennem buskads eller badet i en sø. Selvom flåten er et lille dyr, kan den gøre stor skade, hvorfor det er vigtigt at holde øje med flåtbid. Nogle flåter er inficeret med borrelia bakterier (Borrelia burgdoferi), som kan udvikle sig til Borreliose (Lyme sygdom), når det bliver overført til menneskekroppen. Forbliver sygdommen ubehandlet, kan det medfører alvorlige konsekvenser for helbredet. Bakterierne sætter sig på nervesystemet, hvorfor man kan opleve stærke smerter.

euroClinix giver mulighed for at bestille medicin, uden at have et recept fra din praktiserende læge. En online konsultation med en af vores kvalificerede partner læger skaber de medicinske krav til en elektronisk receptudskrivelse og online køb af det ønskede lægemiddel. Forsendelse sker ved vores postorder apotek - hurtigt og pålideligt i diskret emballage.

euroClinix er en international virksomhed, der tilbyder sundhedsydelser og rådgivning på flere forskellige sprog.

Vi har behandlet mere end

 • Online recept Hurtigt, enkelt og diskret
 • Levering er inkluderet Bestil i dag og modtag din pakke i morgen
 • Trygt og diskret Kun vores læger og patientvejledningen kan se dine medicinske oplysninger
4.7 4,054 Anmelding af

Navnet Borrelia er betegnelsen for en gruppe baktier, der findes i skovflåters spyt. Når man bliver bidt af en flåt, kan bakterierne overføres til mennesker, og man kan udvikle sygdommen borreliose, som kan have alvorlige konsekvenser, hvis man lader den være ubehandlet, eller hvis man ikke er opmærksom på, at man kunne have den.

Sygdommen stammer fra bakterien borrelia, og i 1982 blev smittekilden fastlagt til at være skovflåter.
Der er findes hundredevis af borrelia grene, men kun fire vides med sikkerhed, at kunne frembringe borreliose hos mennesker. Disse kaldes humanpatogene borrelia-bakterier og er som følger:

 • Borrelia Burgdorferi
 • Borrelia Afzelli
 • Borrelia Garinii
 • Borrelia Japonica

Det er forskellige variationer af bakterien og påvirker kroppen på forskellig måde, ligesom nogle af varianterne udelukkende findes i nogle bestemte dele af verden.
Da man oftest definerer borrelia som en gruppe af bakterier, er der en væsentlig chance for, at man har pådraget sig flere af varianterne, hvis man først er smittet med én af dem. Skal man testes, er det derfor vigtigt at få fuldstændig klarlagt, om man har en blandingsinfektion.

Borrelia findes i spyttet på skovflåter. Når det overføres til mennesker, kan der udvikles en sygdom kaldet borreliose. Det er denne sygdom, der kan skabe alvorlige følger, hvis man ikke får behandling og bliver kureret.
Mange mærker ikke, at man bliver bidt, da flåten er meget lille og spyttet har en bedøvende effekt. Pådrager man sig bakterierne, er grundlaget for sygdommen dannet, og den vil begynde at udvikle sig. Gør man ikke noget ved sygdommen, vil den være færdigudviklet inden for ét år. Herefter vil sygdommen være vedvarende.

Opdager man ikke flåten, mens den sidder fast på kroppen, er ét af de første symptomer røde udslet på huden, omkring biddet. Udseendet på dette kan varierer, men det som oftest vil det vise sig som et blårød ring omkring biddet. Typisk blegner mærket ind mod biddet, så man ender med en bleg og rødlig ring omkring bidestedet. Flåten søger med de steder på kroppen, hvor huden er tynd og fugtig. Derfor ser man oftest biddene i eksempelvis knæhaserne og armhulerne.

Forbliver borrelia bakterien ubehandlet, vil den udvikle sig til sygdommen borreliose. Da der er forskellige arter af bakterien, er det ligeledes forskelligt hvordan sygdommen udvikler sig, og hvordan kroppen reagerer på dette.
Borreliose kan udvikle sig i fire forskellige retninger:

Neuro-borreliose: Denne type rammer nervesystemet, hvor den blandt andet kan give hovedpine, stivhed i nakken og overfølsomhed overfor lys. Denne type kan også resultere i mere alvorlige følger som nervebetændelse, kroniske smerter, nervelammelser i ansigtet.

Artritisk borreliose: Er en type sporadisk leddegigt, der normalt fremtræder senest seks måneder efter den oprindelige infektion med borrelia bakterien. Leddegigten varer i circa en uge, og de fleste oplever det fire gange i et interval på tre måneder. Efterfølgende det første udbrud, vil flere led blive påvirket, hver gang der er udbred. Dog aftager intensiteten og hyppigheden over tid.

Lymfocystiske symptomer: Disse symptomer er udelukkende forbundet med flåter i Europa, og ses som oftest på øreflippen, som et blårødt knudeagtigt infiltrat.

Kardiologiske symptomer: Betegnes som betændelse i hjertet og gøres synlig ved blandt andet feber og besvimelse, som følge af manglende blod til hjernen. Disse symptomer er varierende og uregelmæssige, hvorfor de betegnes som tilbagevendende.

Bliver borreliose ikke behandlet, vil det udvikle sig til mere alvorlige sygdomme, som ofte er kroniske. Disse inkluderer, men er ikke begrænset til; kroniske nerveskader, abnormaliteter i humør, hukommelse og søvn, kroniske leddegigt, fibromyalgi, samt kronisk træthed.
Det er meget vigtigt at være opmærksom på symptomerne, hvis man har været i et risikoområde, eller at blive behandlet, hvis man er blevet bidt. Behandling for borrelia er meget simpel at gennemgå, hvorfor man hurtigst muligt bør søge medicinsk hjælp, hvis man oplever symptomerne.

Flåter lever i fugtige omgivelser, som eksempelvis skove, våde enge, og moser. Her sidder de i højt græs, hvorfra de flytter sig til benene, når man går forbi. Herefter kravler de mod mørke og fugtige steder, eksempelvis knæhaser, skridtet, eller armhulerne. Her den sætte sig fast og begynde at suge blod. Det er i denne fase, man kan risikere at få overført borrelia bakterien. Hvor almindeligt er det?
Naturen i Danmark er godt besøgt hvert år, hvorfor man har en god indikation for, hvor mange der bliver bidt hvert år. Skov og Naturstyrelsen anslår at omkring 6-7000 mennesker får en infektion af borreliose, der udvikles til at kræve behandling. Af disse, er der ca. 2-300 tilfælde, der udvikler sig i så alvorlig grad, at nervesystemet bliver ramt.

Man kan blive bidt hele året, men flåter er yderst modtagelige overfor kolde og frost, hvorfor chancen for at blive bidt er størst i sommermånederne fra juni og september.

Den bedst måde at mindske chancen for, at blive bidt af flåter er, at ved at iføre sig lange bukser, gummistøvler og langærmede bluser. Flåten reagerer på varmeudstråling og lugt, hvorfor man er godt beskyttet, hvis man begrænser den direkte tilgang til huden.

Uanset hvilken beklædning, man har haft på, er det altid en god idé at tjekke kroppen for flåter. Især varme steder, som skridtet, armhuler, og knæhaser. Flåten kan sidde fast i op til 14 dage, hvis den ikke fjernes.

Er man bidt, kan man med fordel fjerne flåten med en finspidset pincet eller en flåttang. I de fleste tilfælde, begynder overførslen af borrelia bakterien først efter 24 timer, hvorfor man har rig mulighed til at finde de rette redskaber.

Er man blevet diagnosticeret med borreliose, eller oplever man relevante symptomer som følge at et flåtbid, kan det være nødvendigt at starte en behandling for borrelia. Ved mistanke om, at flåten har siddet fast i over 24 timer, bør man søge en medicinske konsultation hurtigt muligt, for at forhindre at der ikke udvikles følgesygdomme.
Hos euroClinix tilbyder vi inkluderet ekspreslevering i alle vores ordrer. Det betyder, at alle behandlinger, der er bestilt på en hverdag inden 17, leveres næste hverdag. Helt uden ekstra beregning.

Behandlingsskolerne i København er en række behandlings og uddannelsestilbud for børn og unge med psykiske diagnoser som autisme, ADHD, OCD, Tourettes syndrom, angst, spiseforstyrrelser eller anden selvskadende adfærd. Behandlingsskolerne består i dag af i alt syv dagskoler fra 0.-10. klasse, to weekendaflastning, fire ungdomsuddannelser for unge i alderen 17-25 år samt et behandlingscenter, som alle skolerne kan trække på.

Da Behandlingsskolernes løbende udvider med nye uddannelses og behandlingstilbud til børn og unge med psykiske diagnoser, søger de også løbende nye dygtige medarbejdere. På Behandlingsskolerne er der både ansat psykologer, psykiatere, læger, lærere, pædagoger og miljøterapeuter, og fælles for alle de ansatte er, at de alle brænder for deres arbejde med børn og unge, der har brug for lidt ekstra hjælp i hverdagen.

Når du er ansat på Behandlingsskolerne vil du enten komme til at arbejde på en af skolens syv dagskoletilbud, det pædagogisk rehabiliterings og behandlingscenter, STU uddannelsen eller på en af Behandlingsskolernes weekandaflastninger. Du vil i arbejdet her møde børn og unge med autisme, ADHD, OCD, Tourettes syndrom, angst, spiseforstyrrelser eller andre psykiske diagnoser.

Lige nu søger Behandlingsskolerne tre nye kollegaer til henholdsvis STU-Skolen i København, STU-Solist uddannelsen i Marianelund samt til dagbehandlingsskolen Karlsvognen.

Læs meget mere om behandlingsskolernes tre nyeste ledige stillinger her:

Læs også mere om Behandlingsskolerne som organisation her.

På Behandlingsskolernes to aflastningsinstitutioner Egely og Marianelund, tilbydes eleverne fra Behandlingsskolernes øvrige skoler, samt elever fra andre lignende dagskoler eller specialskoler, aflastning i weekenderne. Dette er et af Behandlingsskolernes mange vigtige tilbud, da weekendaflastning kan give både børn og forældre en pause i en stresset hverdag. For børnenes vedkommende har de på Behandlingsskolernes weekendaflastningstilbud mulighed for at hygge sig sammen med andre børn, og for forældrene handler det om at få en tiltrængt hvilepause, hvor de kan lade op i fred og ro.

Det kan være meget krævende at være forældre til et barn med en eller flere psykiske diagnoser, hvorfor Behandlingsskolernes weekendaflastningstilbud kan være en redning for mange, for at få ugen til at hænge sammen.

Weekendaflastning = masser af sjov og aktiviteter

For både Behandlingsskolens elever og de øvrige andre elever hvor weekendaflastning er aktuelt, samles de fredag eftermiddag efter skole, og bliver kørt i minibusser syd på til Behandlingsskolernes bondegård Egely ved Holbæk eller nord på til landejendommen Marianelund ved Kvistgård.

På både Egely og Marianelund er børnene over hele weekenden, hvor de hygger sig og bliver aktiveret med forskellige indendørs og udendørs aktiviteter. Mandag morgen bliver de så kørt tilbage til deres respektive skoler. Det eneste børnenes forældre skal sørge for er, at have pakket en taske med det enkelte barns nødvendige ting.

Sociale relationer og botræning

På begge af Behandlingsskolernes aflastningsinstitutioner Egely og Marianelund er der fokus på at øve sociale relationer og botræning med børnene. Der finder ikke skoleundervisning eller direkte behandling sted i løbet af weekenden, da Behandlingsskolern mener, at det er vigtigt for børnene, at de oplever weekenderne som et frirum, hvor de hygger sig, som med deres egen familie.

Behandlingsskolerne i København tilbyder en STU-ungdomsuddannelse (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse), der henvender sig til unge mellem 16-25 år, der har én eller flere psykiske lidelser.

STU-skolen København, der er geografisk placeret på Amager i København, er en3-årig ungdomsuddannelse, der henvender sig til unge, der typisk har gået i 9. eller 10.klasse, men ikke altid fået afsluttet folkeskolen med Folkeskolens Afgangsprøve. Hos Behandlingsskolernes STU-skole på kan de unge genoptage deres 9. eller 10. klasse og tage Folkeskolens Afgangsprøve. Derudover tilbyder skolen undervisning i alle folkeskolens fag samt 10. klasse og HF.

Behandlingsskolernes STU-skole tilbyder

Udover generel undervisning, Folkeskolens Afgangsprøve, 10. klasse og HF, så hjælper de ansatte på Behandlingsskolernes STU-skole også de unge med at få genopbygget deres selvværd. Her handler det for Behandlingsskolerne ikke kun om, at de unge skal kunne klare sig fagligt, men også om basale ting som at kunne passe et arbejde, selv kunne købe ind eller i det hele taget få en dagligdag og et hjem til at hænge sammen.

På nuværende tidspunkt har Behandlingsskolernes STU-skole cirka 25 elever fordelt på skolens 7 linjer:

 • Sy og design
 • Håndværk/motorlinjen
 • Gårdlinjen
 • Motion
 • Musik
 • Kantine/catering
 • Boglig undervisning.

Udover skolens faglige undervisning, er der i forløbet også implementeret både interne og eksterne praktikforløb, der er tilpasset den enkelte unge.

Hvad der sker efter en elev på Behandlingsskolernes STU-skole har taget sin afsluttende eksamen er forskelligt, da de unge alle er meget forskellige og udvikler sig forskelligt. Nogle af de unge fortsætter med at færdiggøre sin HF, nogle starter på teknisk skole eller starter i lære og andre får et beskyttet job på et værksted. Uanset hvad den enkelte unge vælger at fortsætte med, ser Behandlingsskolerne det som deres vigtigste opgave, at klæde dem godt på.

fml forte til salg skagen

Psykodynamiska teorier ser hypnos som något som händer i vårt psyke; vi får lättare kontakt med den omedvetna delen av oss. Hypnos förenar känsla och intellekt och den är både upplevande och jagstärkande med kognitiva inslag.

I trans använder och lär sig hjärnan av de inre upplevelserna, på samma sätt som den lär sig av de yttre vardagliga händelserna i vårt vanliga liv. Därför går det att gå tillbaka och påverka sin upplevelse av jobbiga situationer.

Där och då kanske jag inte kunde göra något, åt de där mobbarna eller i den svåra familjesituationen eller vid det där olyckstillfället men NU kan jag gå dit, som den vuxna person jag är nu och göra annorlunda.

Jag kan ”rädda” mitt lilla inre barn, göra upp med gamla förföljare och släppa bördor. Befria mig från det känslomässiga tryck som händelsen gav upphov till. Minnet av den faktiska händelsen finns kvar även efter hypnosen men laddningen släpper (skuld, skam, oro, vrede, sorg).

Detta medför bland annat stor lättnad samt medför att jag inte drar till mig liknande händelser igen i mitt dagliga liv.

Med hjälp av hypnos kan du påverka smärtupplevelse, hitta orsaker till psykosomatisk smärta, man kan till och med bedöva kroppen med hjälp av hypnos!

Klinisk hypnos är ej att förväxla med underhållningshypnos/scenhypnos vilken ses som en oetisk avart, där människor som vill visa upp sig utnyttjas.

Hypnos är inte ett tillstånd av omedvetenhet som åtföljs av förlust av kontroll och minne. Det är heller inte något som någon gör med en annan person.

Trance är heller inte en behandling i sig, trancetillståndet underlättar för den hypnotiserade att komma till ro i sig själv och bli i stånd att upptäcka sitt inre liv. Så, hur man utnyttjar trancetillståndet, är det som åstadkommer förändring. Att vara i trans innebär inte att psyket automatiskt släpper fram traumatiska händelser eller jobbiga barndomsminnen.

Att vara i hypnos kan upplevas som att vara i drömvärlden fast man är vaken. Här är allt det möjligt som inte är möjligt i vår vanliga dagliga värld. Här kan man träffa sig själv i en yngre version, minnen kan spelas upp och användas i läkande syfte, man kan resa i tid och rum, till och med möta nära och kära som inte längre är med oss.

Kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi om du har frågor om hypnos!

Vi erbjuder EGO-State Terapi hos oss.

Kontakta oss för att boka en tid!

På Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi EMDR.

Kontakta oss för att boka en tid!

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ofta en korttidsterapi vilket betyder att du vanligen träffar din terapeut mellan fem och tjugo gånger. Den kan även vara betydligt längre.

Kognitiv beteendeterapi kan leda till snabb positiv förbättring när det gäller symptom som depression, ångest, och paniksyndrom. Med hjälp av kognitiv beteendeterapi kan du få bättre förståelse för känslomässiga svårigheter, öka din självkänsla, och förebygga starka känslosvängningar.

Välkommen att kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi!

På Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi schematerapi.

Schematerapi är en av flera former av KBT. I schematerapi knyts tidigare händelser och livserfarenheter ihop med upplevelser i nutid. Man kan säga att vi skapar en känslomässig brygga mellan nutid och dåtid som hjälper oss att bättre förstå och hantera situationer där vi exempelvis blir arga, känner oss sårbara eller tomma och innehållslösa.

I schematerapi utgår vi från att alla människor har likartade känslomässiga behov; vi behöver trygghet, möjlighet att vara självständiga individer och samtidigt få rimliga gränser. Vi har behov av att uttrycka oss fritt och att ha ömsesidiga nära relationer. När dessa känslomässiga behov inte blivit tillfredsställda under vår uppväxt skapas ”sår” som gör att vissa problem återkommer i våra liv, de blir livsteman. (Till exempel övergivenhet, värdelöshet eller perfektionism.)

När du reagerar starkt vid till exempel separationer, när du tror att du begått ett misstag eller om du misslyckats på något sätt, kan det vara ett tecken på att något av dessa livsteman är aktiverat. Reaktionen kan vara både psykisk och fysisk.

Tillsammans med din terapeut undersöker du vilka teman/scheman som kan vara aktuella i ditt fall och vi arbetar sedan med verktyg för att du bättre ska kunna hantera de utmaningar du ställs inför.

Kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi om du har några frågor!

Vi kan hjälpa er med handledning med inriktning mot psykoterapi och ledarskap/organisation.

Kontakta oss för mer information!

Metoden förenar känsla och intellekt och är både upplevande och jagstärkande med kognitiva inslag.

Varje höst sedan 1999 har vi startat en 100 timmars grundkurs i klinisk hypnos. Utbildningen vänder sig till sjuksköterskor, läkare, tandläkare, barnmorskor, sjukgymnaster, behandlingspersonal, kuratorer, psykoterapeuter, psykologer, logopeder, mfl. Klinisk hypnos får användas inom ramen för varje kompetensområde.

För att få använda klinisk hypnos i behandlingsarbete kräver Socialstyrelsen legitimationsgrundande sjukvårdsutbildning. Det är därför vårt intagningskriterium.

Kursen är 100 timmar - 2x2 dagar per termin, plus examination. Kursen bygger på praktiska övningar varvat med teoretiska föreläsningar. Specialiserade gästlärare bjuds in vid ett par tillfällen. Kursen ger stora möjligheter till personlig utveckling.

Milton Ericsson, Förhållningssätt och Etik, Hypnosens användningsområden, Trans – FMT (Förändrat medvetandetillstånd), Trygghetens betydelse och förankring, Fasorienterat arbete, Formella/informella induktionstekniker, Fördjupningstekniker, Direkta och indirekta suggestioner, Metaforer, hypnossagor, Ideomotoriska signaler, Hypnos och smärta, Jagstärkande arbete, Stress, utmattning, Sömnproblematik, Hypnos med barn o ungdomar, Friskvårdande förändringsarbete, rökstopp, viktminskning, Vad händer i hjärnan? Hypnosstrategier, Orientering i hypnospsykoterapi, Självhypnos samt Hypnosforskning.

 • AnnKristin Lundmark, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut, Cert. Hypnosterapeut (ASCH)
 • Inger Lundmark, Fil. Kand, Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, Handledare, Aukt. Dramapedagog (RAD) Gestaltterapi grund Cert. Hypnosterapeut (ASCH)

Vi är medlemmar i SFKH - Svenska Föreningen för Klinisk Hypnos.

Examinator:
Gunilla Lundmark, Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, sexolog, Handledare Cert. Hypnosterapeut (ASCH)

Nästa grundkurs börjar med introduktion: 15+16 mars 2018
Kursavgift: 1800 kr per dag + moms (Totalt 27 000 kr + moms). Delbetalning accepteras. I kursavgiften ingår allt material och kaffe med tillbehör.
För information och anmälan: För mer information se www.ingerlundmark.nu. För anmälan vänligen kontakta Inger Lundmark på telefonnummer 0705 - 93 24 76 eller mejla till kontakt@ingerlundmark.nu

”Den har inte bara gett mig redskap i arbetet, utan blivit ett sätt att leva!” Sjukgymnast

”Underbart sätt att lära genom att göra. Bra blandning teori och praktik” Psykoterapeut

fml forte dosis paracetamol

Känn dig fri att höra av dig om du har några frågor eller om du är intresserad av att gå i terapi hos en psykolog i Uppsala.

Jag har min grundutbildning i kognitiv beteendeterapi och har utbildning i flera olika psykoterapinriktningar i min specialistutbildning. Det innebär att jag kan använda olika ansatser beroende vilka problem och färdigheter patienten behöver hjälp med. Vilken ansats som väljs sker alltid i samråd med patienten. Även om mina patienter ofta uttrycker att de faktiskt inte bryr sig så särskilt mycket om vad det är för teorier som ligger bakom, utan mer bryr sig om ifall om det känns bra och fungerar, vill jag ändå lite kort redogöra för de olika psykoterapiformerna. (Beskrivningarna är hämtade ifrån http://www.samradsforum.se och http://www.sapu.se.)

Kognitiv beteendeterapi
Kognitiva och beteendeinriktade terapier är ett paraplybegrepp för behandlingsmodeller som har gemensamt att de i teori och praktik integrerar inlärningspsykologi med kognitiv psykologi/teori och dess analys- och behandlingsmetoder. I vardagstal brukar man för enkelhetens skull använda begreppet kognitiv beteendeterapi (KBT) för samtliga modeller under paraplyet. Underliggande antaganden är att olika svårigheter i livet i stor utsträckning har sitt ursprung i (eller vidmakthålls och förvärras av) inlärningspsykologiska och kognitiva processer. De olika KBT-strategierna syftar till att vara ett medel för patienten att undersöka och bearbeta dessa processer, d.v.s. de sätt individen ser på sig själv och sin omgivning (kognitioner) samt de sätt på vilket individen interagerar med omgivningen (beteenden).

Psykodynamisk psykoterapi
En viktig del av boten i en psykodynamisk psykoterapi är att de problematiska livsmönster individen bär med sig synliggörs i relationen till psykoterapeuten. Genom att psykoterapeuten när detta sker hjälper patienten att bli medveten om det blir det möjligt för patienten att nå en känslomässigt grundad förståelse vilket underlättar förändring. Genom att psykoterapeuten på ett empatiskt sätt lyssnar och inte avvisar eller värderar, kan patienten få en ny känslomässig erfarenhet av att kunna bli accepterad som den han eller hon är. En sådan erfarenhet kan i sig bidra till att patienten förändras. I arbetet med att hjälpa patienten att utforska sina känslor, behov, motiv och relationer kommer en psykodynamisk psykoterapi att delvis handla om att förstå individens livshistoria. Huvuddelen av tiden ägnas dock åt att arbeta med känslor, tankar, motiv och relationer som är aktuella i patientens liv

Relationell psykoterapi
Namnet relationell psykoterapi syftar på relationers betydelse i två avseenden. För det första syftar ordet relationell på en människosyn och utvecklingspsykologi som utgår från att människans medfödda behov av relationer har avgörande betydelse för psykisk utveckling och välbefinnande. För det andra syftar relationell på terapisituationen där stor vikt läggs vid patient-terapeutrelationen och hur denna kan användas för att främja patientens utveckling.

Affektfokuserad psykoterapi
Fastän affekt anses som en viktig förändrande faktor i psykoterapi av nästan alla teoretiska riktningar, och även ses som en gemensam kurativ faktor i vissa studier, så har forskning om affekternas roll i psykoterapi hittills varit ytterst begränsad. Diener et al. (2007) finner i en forskningsöversikt, att ett affektfokuserat arbetssätt i psykodynamisk terapi ökar patienternas emotionella medvetenhet, fördjupar patientens affektiva erfarenhet i sessionen, och bidrar till att skapa emotionella uttryck. Dessa allmänna affektfokuserade tekniker hade ett tydligt samband med positivt utfall i psykodynamisk psykoterapi.

Detsamma gällde när terapeuterna fokuserade sina interventioner mot att öka medvetenheten om sina affekter hos patienten. Det är svårt att klart avgränsa vad som är just affektfokuserade metoder då alla psykoterapeutiska metoder direkt eller indirekt påverkar patientens känsloliv. Det finns dock ett antal psykoterapeutiska approacher som uppfyller vissa kriterier om teori, metod och forskning. (Havnesköld, 2010)

1. I sin teori uttalat baserar sig på moderna teorier om affekt.
2. I sin metod beskriver replikerbara riktlinjer och systematiskt arbete med affekter som centralt tema.
3. I sin forskning visat på effektivitet i RCT-studier.

Bland de approacher som lever upp till samtliga dessa tre kriterier kan nämnas: Affektfobi Terapi (McCullogh & Magill, 2008), olika varianter av Psykodynamiska korttidsterapier (STDP) baserade på Davanloos metod (Abass et al. 2006) Emotion Focused Therapy (Elliott et al. 2004) Mentaliserings-baserad terapi (Bateman & Fonagy, 2006) Schemafokuserad terapi (Young et al.,2003) och CompassionFocused Therapy (Gilbert, 2005) Gemensamt för dessa metoder är hypotesen att undvikande av hotfull emotionell upplevelse upprätthåller klientens symptom och att exponering av emotioner vid trygg anknytning (positiv allians) är en nyckelfaktor i behandlingen.

Leg sjuksköterska, leg psykoterapeut, specialitet psykiatri, avtal med Region Skåne PDT. Läs mer.

Jag är van att arbeta i både kortare och längre terapier beroende på problematik och behov. Det kan vara en livskris, utmattningssyndrom, mobbing, sorg, ätstörningsproblematik, posttraumatisk stress utifrån tidiga upplevelser med t ex övergrepp, övergivenhet, förälder med
psykisk sjukdom eller alkoholproblem mm, samt psykossjukdom. Med andra ord: Du kommer till mig med något som påverkar dig i ditt dagliga liv och vårt mål ska vara att du ska kunna säga att så var det en gång men det påverkar mig inte längre i mitt dagliga liv.

Leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi (UHÄ), specialist i klinisk psykologi. Läs mer.

Välkommen att läsa om mig och min verksamhet på www.annicahjertqvist.se
Kontakta mig gärna via mail annica@annicahjertqvist.se och mobil 0761-735 083

Socionom, leg psykoterapeut, auktoriserad familjerådgivare, handledare UHÄ. Läs mer.

Med fokus på relationer och samspel

Jag erbjuder psykoterapi för enskilda, par och familjer samt handledning individuellt eller i grupp. Jag har lång erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och psykoterapi, framförallt från mina många år som familjerådgivare och parterapeut. Sedan flera år handleder jag personalgrupper inom ett flertal verksamhetsområden i kommuner och landsting. Jag har avtal med kommunförbundet Skåne avseende handledning.

För mer information om mig och min verksamhet se www.presam.se

Välkommen att kontakta mig på mail: birgitta.presam@gmail.com
eller tel 070-2200910

Leg sjukgymnast, leg fysioterapeut, auktoriserad Feldenkraispedagog. Avtal med Region Skåne. Läs mer.

Vill du ha hjälp med stress, smärta, spänningar, sömnsvårigheter, yrsel, oro, ångest och personlig utveckling? Då är du varmt välkommen att kontakta mig. Jag förespråkar en helhetssyn på människan där kopplingen mellan kropp och själ utgör en självklar grund i behandlingen. Behandlingen ger dig redskap som hjälper dig att bli mer medveten om både dina tankar, känslor och din kropp. Jag ger både individuella behandlingar och har även utvecklat en gruppbehandling för dig som har problem med olika stressutlösta symptom. Tillsamman lägger vi grunden för hur du ska kunna minska dina symptom, skapa bättre balans i ditt liv och finna ett mer avspänt sätt att leva. Högkostnadskort och frikort gäller. Remiss behövs ej.

Du kan läsa mer om mina behandlingsmetoder på min hemsida www.evamoberg.com där du också finner mina kontaktuppgifter.

Du kan också klicka in på min blogg: https://www.evamoberg.com/blogg

Leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi. Avtal med Region Skåne PDT, KBT Läs mer.

Jag är leg psykolog/ leg psykoterapeut med en vidareutbildning i klinisk hypnos. Jag har även en mångårig erfarenhet av meditation och mindfulnessträning. Min yrkeserfarenhet är bred och jag har arbetat inom öppen- och slutenvårdspsykiatrin, inom företagshälsovård, samt inom primärvård. Sedan några år tillbaka är jag privatpraktiserande och arbetar huvudsakligen med individuell psykoterapi.

Mitt psykoterapeutiska arbete är integrativt, främst format av psykodynamisk och existentiell psykoterapitradition, men även utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Det väsentliga för mig är att möta dig som en hel människa, där både nutid och dåtid är viktiga dimensioner för att kunna känna meningsfulla sammanhang och för att uppnå en fördjupad förståelse av dig själv och din omvärld.

Välkommen att kontakta mig via mail: evaquilisch@expirapsykoterapi.se
eller telefon: 0704 573985

Socionom och leg. psykoterapeut. Avtal med Region Skåne, PDT och IPT. Läs mer.

Jag är leg. psykoterapeut med relationell- och interpersonell inriktning. Auktoriserad socionom. Specialist på korttidspsykoterapi och depressionsbehandling med lång erfarenhet av allmänpsykiatriskt mottagningsarbete.

Vi känner inte oss själva om vi inte förstår hur vi påverkar andra. Det relationella perspektivet på psykodynamisk psykoterapi (PDT) innebär bl.a. en ändrad syn på terapeutens delaktighet i samspelet med patienten. Det unika som uppstår mellan just den här patienten (du) och just den här terapeuten (jag), står i fokus för gemensamt utforskande.

När jag arbetar med IPT är jag framförallt fokuserad på hur relationerna utanför terapirummet påverkar dig och vi arbetar tillsammans för att lösa dina problem genom ett bättre interpersonellt fungerande.
Jag handleder PDT och IPT, samt undervisar om psykoterapi.

Läs gärna mer om min verksamhet på: www.erikfagerberg.se

Välkommen att kontakta mig via mail: psykoterapi@erikfagerberg.se
eller telefon: 072-904 62 30