serpina dosering zuiveringszout

hvor kan jeg kobe serpina1

Berätta när du samlar in bladen, vilka blad du väljer, hur du torkar, förvarar och brukar är du snäll.

Min kliiga hårbotten behandlar jag med ättika med lite vatten och genast försvinner det röda kliiga. Det har jag gjort i många år och även tipsat andra om och de har blivit hjälpta. Ättikan dödar svampen i hårbotten och ändrar phvärdet. Billigt och ofarligt!

Skolmedicin mot svamp kan man glömma. Ät mat som inte svamp frodas av. Gör några rejäla detoxer om året och lägg om kroppen så att lever och njurar hinner och orkar rena alla gifter som annars kloggar igen hela ditt system som bland annat kan ge psoriasis i samband med stress. När lever och njure och andra reningssystem i din kropp inte orkar rena gifterna som överhopat sig måste de ju ta sig ut någonstans. Ibland i form av psoriasis. Din kropp vill alltid hjälpa dig.

Anledningen varför Cyklosporin fungerar mot psoriasis är att medlet trycket ner immunförsvaret och gör det svårare för kroppen att använda sin kraft för att manifestera hudproblemet psoriasis.

Genom att ta medel som är immunosupprimerande trycker man därmed in sjukdomen djupare in i kroppen. Alltså medlet botar inte, men däremot så fortsätter sjukdomen göra sin effekt, men nu på ett djupare plan. Detta innebär att den som behandlar sin psoariasis med Cyklosporin, och om medlet lyckas trycka in psoriasissymptomen, så det försvinner helt eller delvis, kan räkna med att det dyker upp en annan sjukdom, antingen sida vid sida med psoriasis, eller alternativ en helt annan sjukdom dyker upp, efter en tid.

Och om psoriasis är en svamp, det bästa sättet att behandla blir då att stärka kroppens immunförsvar, och inte att sänka det med kortison och andra nedtryckande behandlingar som t.ex Cyklosporin.

Vore jätte intressant att veta vad han föreslår att man ska göra/äta/ta mot/för det?
Det är ju inte roligt att leva med, speciellt inte när det satt sig i lederna.. och finns det en förklaring och bot på det vore det ju fantastiskt!!

Här kommer lite information om Lilly Johansson, Olov Lindahl mfl och vad de gjorde för att bota och förbättra olika enligt läkarkåren. ”obotliga” sjukdomar

Föllingeprojektet – Ät dig frisk!

Föllingeprojektet visar att vi har stora möjligheter att övervinna sjukdomar med fasta och kostterapi

Vid Föllingegårdens hälsohem under ledning av Lilly Johansson genomfördes i början av 1980-talet en vetenskaplig studie av fasta och kostterapi.

Studien kallades Föllingeprojektet och leddes av professorerna Olov Lindahl och Per-Arne Öckerman. Övriga medarbetare i forskarlaget var docent Åke Stenram, läkaren Alf Spångberg och hälsohemmets omskrivna ledare Lilly Johansson. För sammanställningen av de mängder av data som framkom svarade statistikern Lars Lindwall.

Slutresultatet överträffade alla förväntningar, konstaterade professor Olov Lindahl i sin summering av projektet i boken ”Föllingeprojektet”.

Efter fyra månader hade 91 procent av de ”obotliga” förbättrats och efter ett år 94 procent.

Enby förklarar i uppsats 7 hur det kan fungera.

När det gäller antisvampmedel så tänker läkemedelsindustrin kemiskt, att svamp ska tas bort med ”rengöringsmedel”. Det beror på att läkemedelsindustrin kommer från kemiindustrin och för att läkemedlen (rengöringsmedlen) är framtagna av kemiingenjörer.

Enbys har ett biologiskt perspektiv där blodet behandlas. Jag antar att vissa svampinfektioner (läs vissa svamparter) kan behandlas med rengöringsmedel” medan andra kräver mer djupgående, mer långvariga och mer systemiska behandlingsformer.

Det har inkommit flera nedsättande (ad hominem) kommentarer riktade mot dr Enby. Dessa har raderats.

Efter ett flera år med svampinfektioner i hudveck (som jag snappade upp på sjukhuset för övrigt…) så har det plötsligt försvunnit. Alkalinisering av vattnet samt B3 är vad som har hänt. Sambon har psoriasis och den verkar också lugna ner sig.

(Eftersom det verkar råda viss förvirring på området: pH är ett värde på hur många vätejoner det finns i något, och alkalinitet är hur buffrande detta något är, dvs hur mycket annat av avvikande pH man måste stoppa i innan pH i nämnda något ändras. )

Psoriasis
Denna ”sjukdom” beror främst på att levern inte omsätter fett som den ska, men också på obalanser i tarmfloran. I grunden ligger en försurning & förgiftning som stör leverns funktion och miljön i tarmsystemet. Vila i allt som sker, för att få hud och leder att påskynda sin läkning. I denna typ av välgörande vakenhet/medveten vila, sitter så gott som all läkande kraft. Ingen stress! Stress är förgörande och bidrar bl a till att producera syror som i sin tur bryter ner kroppen. En mycket ond cirkel.

Det viktigaste för psoriasisdrabbade är att reglera kosten och ta bort histaminfylld ”mat”, såsom vanlig ost, gris i alla former samt skaldjur. Undvik helst helt och hållet vitt kemiskt kroppsfrämmande salt och socker. Undvik också spannmål (dock inte kli) speciellt allt av det manipulerade vetet. Denna skötsel tills sjukdomen/obalansen klingat av. Drick också ett bra vatten över HELA dagen (inte bara då och då). Möjligen kan en kort tid i solariet vara bra.

Tillsätt dessutom:
(En rågad matsked av varje per dag)
pH-KALK® för att reglera syrabalansen – det allmänna pH-värdet. Sola för att omsätta denna tillsättning fullt ut! Eventuellt solarium –tag kalk alldeles innan!
Nyponpulver för karotener, flavonoider, kli m fl vitalia – ca 40 ämnen.
Nässelpulver för kisel, järn, kli, klorofyll m fl vitalia – ca 70 ämnen.
Linfrö- eller Hampaolja. För ökad omsättning av kalk samt hormonbildning.
pH-te (lever/matsmältning) Drick någon av dessa två teér 2-3 gånger per dag.
pH-Tarmflora –tarmbakterier för fettomsättningen samt mot svamp med mera.
Fundering:
Många som lider av psoriasis har inte fått läkning trots många års försök via den traditionella läkarexpertisen. Om man sticker ut hakan kan man ifrågasätta varför personerna inte blivit friska!? Många har gått till traditionella läkare under 20-25 år utan resultat! Läkarna har inget resultatansvar, och många läkare känner inte väl till den biokemiska balansen i kroppen. Ta din läkning som ditt eget ansvar. Följ råden ovan och se vad som händer i din kropp.

Ja vad annat kan man vänta sig. Det måste vara tufft för dem, att det finns alternativa vägar att gå, vägar som inte fyller läkemedelsbolagens redan fulla penningkistor.

Hur förklarar man att symptomen ändras vid solljus?

Svamp tål inte solljus så bra. Man ställer tex ut trälådor för grönsaker som stått i källare över vintern, i ljus för att ”desinficera”. Så uppfattar jag det i alla fall.

Och de flesta svampar i skogen växer fuktigt, och i skugga.

Nu tänkte jag mest på varför man blir sämre och inte bättre.

Var det björkpollen du var allergisk emot?

Jag helt med Dr Eneby och 1800-talsläkarna om det, och det är därför som personer med psoriasis rapporterar att de blir av med det när de använder dr Sannas Såpa. Mycket positivt och lika bra resultat vid eksem, dermatit, vitilago, svamp i huden, acne, etc – dags att omvärdera synen nu. Info om dr Sannas Såpa – innehåller enbart destillerad o förtvålad talloja – och allt är baserad på beprövad erfarenhet de senaste två åren. Dags att börja forska på denna nu! http://ehdin.com/?navid=11

Intressant Grace, både att du botat pollenallergi med björklöv och lagt om kost. Hur har du lagt om kost och vad för krämpor motade du med det?

Vad är det med den alternaliva världen och titelsjukan? Doktor – en titel skapad och utfärdad av etablissemangets institutioner – använts för att ge trovärdighet, trots att man verkar i opposition. Varför undrar jag.

Psoriasis är en sjukdom som innebär en försämrad livskvalitet för många. Dessutom finns det många negativa attityder hos människor som inte själva är drabbade. Därför undrar jag: vad vill artikelförfattaren uppnå genom att publicera en närbild på en psoriasisfläck? Enligt mig, så förstärker denna typ av bilder människors känsla av försämrad livskvalitet och negativa attityder. Rätt eller fel?

Tobias. Det var inte avsikten att på något sätt värdera de drabbade när jag la in bilden på plackpsoriasis. När jag skulle publicera artikeln kände jag inte ens till den formen av psoriasis. Syftet med att visa bilden är för att illustrera att en psoriasisfläck liknar en infektion.

Jag är personligen drabbad och har nyligen träffat Enby för en konsultation. Han gjorde en mycket seriös undersökning. När jag däremot gick till Vårdcentralen kändes det mest som kvacksalveri tyvärr. Läkaren på Vårdcentralen jämförde en fläck på foten med en bild på dataskärmen och ställde diagnosen! Han skrev sedan ut symptombehandlingen kortison, vilken jag vägrar att ta eftersom den inte botar, utan enbart minskar metabolismen så att det ser mindre rött ut. Fuskmedicin alltså.

serpina dosis pediatricas

Bild och förklaring på Engelska.

Detta är horisontella linjer över naglarna och kan vara ett tecken på näringsbrist. Det kan även uppstå efter en skada eller en hjärtattack.

Bild och förklaring på Engelska

Detta beror ofta på nagelsvamp. Läs mer här om nagelsvamp och nagelsvamp behandling. Naglarna kan även vara tjockare än vanligt och vara missfärgade. De kan även lossna från fästet.

Naglarna formar sig som skedar och buktar utåt. Detta kan ha flera olika orsaker. Bland annat så kan det vara ärftligt. Det kan även bero på anemi.

Bild och förklaring på Engelska.

Orsakas av nageltrång. Du kan läsa mer här om nageltrång behandling.

Naglar som växer jättefort

Det kan vara så att du är gravid. Graviditetshormonerna gör så att både hår och naglar växer fortare. Gör ett graviditetstest för att vara på den säkra sidan om du ännu inte vet.

Terrys naglar

I detta tillstånd har toppen av alla naglarna ett mörkt band. Det kan handla om ålder men det kan också vara ett tecken på leverproblem, hjärtproblem eller diabetes.

Bild och förklaring på Engelska.


bildkälla: Suat Eman/ FreeDigitalPhotos.net

Här är ett bra bildspel på mayoclinic över olika nagelproblem.

Här är en liten artikel på expressen om sambandet mellan naglar och hälsa.

Utseendet på naglarna är bara en indikation på din hälsa och det kan ligga många faktorer bakom dina naglars utseende. Har du några av dessa nagelsjukdomar så bör du visa upp problemet för en läkare för säker diagnostisering.

Skrevet av Overlege dr. med. Einar Husebye og overlege dr. med Lars Aabakken / Sist oppdatert 01. januar 2004

Noen ganger kan smertene komme i løpet av sekunder, andre ganger i løpet av timer.

Magesmerter kan arte seg svært forskjellig, og disse forskjellene er viktige når det gjelder å finne ut hva årsaken er.

Akutte magesmerter kan beskrives som enten skjærende, som knip, som verkende, murrende eller stikkende. Av og til passer ingen av disse betegnelsene, det er kanskje snarere en ubehagsfornemmelse som det er vanskelig å sette ord på.

Noen ganger sitter smertene i et bestemt punkt vi kan peke på, men vel så ofte er de mer diffust lokalisert. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme.

Signalene kan komme fra en betennelsesprosess, fra et sår, fra et område som ikke får tilstrekkelig blodforsyning, eller fra smertefølere som registrerer utspiling eller drag i tarmene.

Men, det behøver nødvendigvis ikke være slik. Det viser seg at hos noen mennesker kan selv vanlige stimuli fra trarmene gi opphav til smerteopplevelser, fordi nervesystemet ser ut til å ha økt "følsomhet".

Derved kan selv vanlige tarmbevegelser i forbindelse med normal fordøyelse føre til smerter og ubehag. Mageplager som oppstår på denne måten er naturlig nok oftest kroniske eller kronisk tilbakevendende.

Viktige symptomer i den sammenhengen er:

- markert kvalme og oppkast
- uttalt slapphet og medtatthet
- blodig eller svart avføring
- oppkast

Dersom magen er øm og stram å kjenne på, ikke mulig å slappe av, eller utspilt og blir større tilsier det også rask legeundersøkelse.

Det er også viktig å ta hensyn til sykehistorien. Hvis du f.eks. har magesårsykdom eller kronisk tarmbetennelse (ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom)bør du være oppmerksom på mulige komplikasjoner.

Et annet godt eksempel er pasienter som på grunn av leddgikt eller andre sykdommer bruker betennelsesdempende midler som f.eks acetylsalicylsyre (Dispril, Albyl) eller andre såkalte antiflogistika (Brufen, Felden, Naprosyn m.fl.).

Disse medikamentene kan gi sårdannelser og alvorlig blødning fra tarmkanalen. Med andre ord, terskelen for å søke lege bør være lavere hvis du har en kronisk sykdom i magen eller bruker medisiner som kan skade magetarmkanalen.

serpina receptionist

Hodebunnspsoriasis er en form for psoriasis som kan opptre i forbindelse med andre typer psoriasis, vanligvis plakkpsoriasis eller guttat psoriasis. 50 % av alle som har en eller annen form for psoriasis, har også hodebunnspsoriasis. Denne formen for psoriasis opptrer i nakken, ved ørene eller ved hårfestet i pannen. Hos noen kan hodebunnspsoriasis opptre som svakt røde flekker, mens andre har kløende, fortykkede, skjellende områder. Det kan noen ganger være vanskelig å skille psoriasis fra flasseksem. Denne formen for psoriasis klør som regel mer enn de andre formene.

Neglepsoriasis – cirka 25–50 % av alle med psoriasis har dette. Hos noen vises dette som enkle, punktformede fordypninger i neglene, hos andre som mørke misfarginger eller fortykkelse av neglen. Neglepsoriasis kan se ut som en kraftig neglesoppinfeksjon.

Pustuløs psoriasis er en mer alvorlig form for psoriasis. Den kan være lokal eller generalisert, og rammer rundt 5 % av alle med psoriasis. Denne typen forekommer vanligvis kun hos voksne, og kjennetegnes av gulaktige, pussfylte pustler (blemmer). Den lokale formen for pustuløs psoriasis forekommer på bestemte områder av kroppen, for eksempel på tær, håndflater, fotsåler og fingre, og det affiserte hudområdet er hovent, rødt og har blemmer.

Den vanligste formen for pustuløs psoriasis er pustulosis palmoplantaris (PPP), som vanligvis kun rammer kvinner. Denne typen rammer nesten kun røykere (95 % av alle med PPP), og forekommer som oftest på håndflatene og/eller fotsålene. PPP gjør huden rød, øm, hoven og med pussdannende blemmer. Hos noen kan blemmene være smertefulle og gjøre at man ikke klarer å bruke hendene på normal måte eller gå på fotsålene. I det første stadiet er blemmene gulfargede og rundt 1–10 mm store, men endrer deretter utseende til å få en brunfarget overflate som skaller av etter 1–2 uker.

Generalisert pustuløs psoriasis er en alvorlig, men sjelden, form for psoriasis. Ved denne formen dannes det blemmer som sitter tett på hverandre og gjør huden rød og øm. Pasienten påvirkes gjennom feber, tretthet/utmattelse, muskelsvakhet og redusert appetitt. Det er også vanlig at pasienten føler seg frossen og får høy puls. Pasienter med generalisert pustuløs psoriasis må innlegges på sykehus, dette gjelder først og fremst eldre personer, fordi tilstanden kan være livstruende. Infeksjoner, medisiner eller brannskader fra solen er faktorer som kan utløse pustuløs psoriasis.

Erytrodermisk psoriasis er den mest sjeldne formen for psoriasis – kun 1 % av alle psoriasispasienter har dette. Denne formen klør mye og er smertefull til forskjell fra de andre formene. Huden blir svært rød, væskefylt, hoven og skjeller kraftig. Symptomene kan ligne på dem man får av en brannskade. Erytrodermisk psoriasis kan skyldes utløsende faktorer som infeksjon, alkoholisme, en del medisiner, psykisk stress og avbrutt psoriasisbehandling. Ved erytrodermisk psoriasis påvirkes hudens evne til å danne en barriere mot væske- og varmetap. I tillegg er hudens barriere mot bakterier ødelagt eller kraftig redusert. Disse faktorene gjør denne formen for psoriasis livstruende, og pasientene blir derfor innlagt på sykehus etter at diagnosen er stilt. Der får de væsketilførsel, og noen ganger reguleres kroppstemperaturen.

Hvilke tilstande kan man behandle?

TCM Akupunktur. (Traditionel Chinese Medicin)

Ar kan opstå efter hudsygdomme, kirurgiske indgreb eller traumer. Ar kan være til stor kosmetisk gene og mange isolerer sig eller undgår situationer, hvor hudens ar ses tydeligere.

“Da jeg skulle på date med min nye kæreste, søgte mine øjne efter den plads i restauranten med mindst mulig belysning. Han skulle jo ikke sidde og tælle alle mine ar…”

Kamilla, 35 år, om at leve med ar efter hudsygdommen akne

Man kan ikke behandle alle acne ar ens. Optimal behandling forudsætter en analyse af huden på vores klinik i Odense. Herefter kan forskellige behandlinger ofte kombineres for at opnå et tilfredsstillende resultat. Effekten ses indenfor uger efter første behandling og tiltager over måneder. Behandlingerne skal ofte gentages for at optimere resultatet.

Acne ar ses hos mange mennesker efter hudsygdommen acne vulgaris, hvor ubehandlet dyb betændelse i huden og byldedannelse kan medføre ar. Behandling af acne vulgaris er vigtig for at forebygge udviklingen af ar.

Når der er opstået ar, kræver optimal behandling kendskab til forskellige typer ar og forskellige behandlingsteknikker.

Ofte ses en kombination af forskellige typer af ar:

  • Icepeak scars (istap-ar): Smalhalsede, spidse, dybe ar (sjældne)
  • Rolling scars (bølge-ar): Bløde fordybninger i huden (hyppige)
  • Box scars (kasse-ar): Lodret-kantede, fladbundede ar (hyppige)

Bølgeformede ar eller “rolling scars” er ofte fikseret i underhuden med arvævstråde, som bør løsnes med subcision for at opnå et tilfredsstillende kosmetisk resultat. Dybe icepeak- eller box-ar kan behandles med TCA cross.

Det er desværre en udbredt misforståelse, at alle ar kan behandles ens med laser. Korrekt behandling af ar kræver kendskab til flere forskellige behandlinsteknikker.

Røde ar og “rolling scars” efter akne. Til højre ses resultatet efter behandling med subcision og Regenlite laser.

Læs mere om behandling af ar efter akne (acne vulgaris) under behandlinger.

Fortykkede ar og keloid

Ar kan blive fortykkede, røde og kløende. Keloider er særligt fortykkede ar, der strækker sig ud over området for den primære skade. Fortykkede ar og keloider har øget forekomst af stive kollagenfibre og blodkar og har færre elastiske elastinfibre end normale ar. Keloider forsvinder ikke af sig selv og kommer desværre oftest igen, hvis man forsøger at operere det væk. Har man et fortykket ar, er der stor risiko for at udvikle fortykkede ar andre steder på huden. Keloid-dannere bør undgå unødvendig hudskade, fx piercinger.

Keloider og fortykkede ar kan behandles med en kombination af laser og indsprøjtning af få dråber binyrebarkhormon. Effekten af behandlingen viser sig hurtigt, og arret bliver pænere og mindre kløende. Behandlingen kan gentages for at opnå et optimalt resultat.

Læs mere om behandling af ar med fx laser og micro-needling.

Operationsar

Efter operationer eller hudtraumer, hvor huden er blevet lukket med nål og tråd, efterlades et ar. Ar bliver ofte pænere med tiden, men kan være til kosmetisk gene.

Hvis du er ked af et ar og ønsker at få det gjort mindre synligt eller generende, er der behandlingsmuligheder. Afhængig af arrets udseende, vil det kunne behandles med laser eller andre indgreb, der kan gøre en stor forskel.

Vi tilbyder behandlinger af alle typer ar på hudlægeklinikken i Odense.

Læs mere om behandling af operationsar med avanceret laser og micro-needling med Dermapen.

Hvilke tilstande kan man behandle?

levering albendazole