hvor kan man kobe minocin antibiotic

minocin til salg sweden

Man ska undvika kortison på huden eftersom den kan irritera, även om den tillfälligt lugnar psoriasis. Besvären kan återkomma lätt efter avslutad kortisonbehandling. Har då huden irriterats eller skadas kan din psoriasis lättare breda ut sig på ett större område. Ett alternativ är aloe vera för psoriasis eftersom den har en historia om sig att vara bra för inflammationer. Men det gäller att köpa äkta och bra aloe vera för att få effekt. Det räcker inte att köpa vad som helst eftersom flera faktorer påverkar. För att inte fördjupa oss i allt du bör tänka på vid köp av sådana produkter kan du hitta de produkter som har hög kvalité på länken här till en svensk webbutik med bara äkta aloe vera.

Det finns olika metoder för psoriasis behandling där sjukvården kan använda exempelvis kortisonpreparat eller ljusbehandling. Det finns även ej receptbelagda medel som visat sig kunna ge mycket god effekt på psoriasis.

LJUSBEHANDLING AV PSORIASIS
Ljusbehandling av psoriasis görs bara i svåra fall eftersom kroppen exponeras för ett UV-ljus vilket är samma ljus man skyddar sig från för att undvika hudcancer vid solning utomhus. Då sådan ljusbehandling kan medföra sådan risk bör läkare hålla sig inom ett gränsvärde och inte överstiga 100 Gy. Inte heller ska psoriasis behandling av denna art ske tätare än med 6 månaders mellanrum enligt Läkemedelsverket.

Kortisonbehandling av psoriasis är mycket vanlig för psoriasis i knä- och armveck samt ansiktet. Lika vanligt är kortisonpreparatens nackdelar, och särskilt på tunn hud i ansiktet. Nackdelarna framträder först efter en tids behandling vilket man brukar försöka undvika genom att enbart ge kortare behandlingar vilket i sin tur kan göra att man "lär" huden att ge symtom i vågor även efter helt avslutad kortisonbehandling.
Här kan du läsa mer om kortisonbehandling av psoriasis.

BRA BEHANDLING MED ALOE VERA - MEN VÄLJ RÄTT!

Ett naturligt ämne som visat sig ge bra effekt på psoriasis utan biverkningar är Aloe Vera. Du kan använda ämnet hela året och det hjälper dig även bra under sommaren när det kan bli lite mycket av solen, även om man så gärna vill sola mycket när man har psoriasis. För en effektiv behandling av psoriasis med Aloe Vera kan du hitta mer information och även rätt produkter direkt hos en internetbutik på deras sida om psoriasis (klicka för att komma vidare).

Det är tidskrävande att ha psoriasis - tid som kanske inte finns. Man mår dock ofta bättre om man tar hand om sig. Några kan till och med vara besvärsfria ett tag. Även om du går på behandling, är det bra om du kan smörja hemma däremellan.

Avfjällning
Avfjällning är grundläggande. Varken ljus eller salva gör någon nytta ovanpå tjocka hudfjäll. Mjuka upp huden med bastu, dusch eller bad. Du kan också smörja in huden med fet kräm. Gör gärna både och. Tvätta försiktigt bort de uppmjukade hudfjällen. Det är viktigt att inte riva och skrapa bort dem. Då riskerar du att få mer psoriasis eftersom den gärna sätter sig i irriterad och skadad hud.

Hårbotten
För avfjällning av hårbotten kan man använda nästan vilken sorts olja som helst eller något salicylsyrehaltigt preparat. Oljan/krämen masseras in i hårbotten. Täck gärna håret med en plastpåse eller liknande och låt sedan oljan/krämen verka i ca 20 minuter. Därefter kan man försiktigt kamma bort fjäll. Undvik att skrapa med kammen i hårbotten. Bästa sättet att få bort oljan ur håret är att ta schampo i torrt hår och därefter skölja.

Salva och kräm
Mjukgörande salva eller kräm håller huden mjuk och smidig. Det finns många olika produkter på marknaden. Välj den salva eller kräm som du själv föredrar. Det viktiga är att du använder den, gärna både på morgonen och på kvällen.

FOTVÅRD
Vårda din fotpsoriasis på samma sätt som resten av kroppen: Håll huden så mjuk och avfjällad som möjligt. Psoriasis runt eller under naglarna och på nagelplattan kan ge upphov till smärta då nageln reser sig och strumpor och skor trycker.

Ta ett fotbad och använd badolja, grönsåpa, fotsalt eller något annat du tycker känns behagligt, i vattnet. Rensa försiktigt bort det som är löst under och runt nageln. Använd aldrig våld eller skarpa verktyg som kan skada huden. Torka alltid fötterna noga efteråt. Fuktig miljö är en perfekt grogrund för fotsvamp. Det kan vara svårt att få torrt mellan tårna med handduken. Ta istället lite papper, vik det några gånger och dra det mellan tårna. Papperet absorberar fukten mycket bättre än den fuktiga frottéhandduken.

Klipp naglarna medan de är mjuka efter badet. Använd en bra och greppvänlig tång, klipp naglarna rakt och inte för kort. Är de ojämna och hakar i strumporna, stryk på lite nagellack (finns ofärgat. ) så blir ytan jämnare.

Kan du inte komma till rätta med besvären själv: sök hjälp hos en medicinsk fotterapeut.

Förhårdnader
Fila hälen och andra delar av foten där huden blivit förtjockad med en sandpappersfil. Använd aldrig metallfil av typ "rivjärn"!! Sådana filar överstimulerar hudens nybildning. Ibland kan det vara effektivare att fila innan foten varit i blöt, men ta det försiktigt så du inte blir ömfotad av att ha filat för mycket! Avsluta alltid med att massera in en mjukgörande kräm.

Hudsprickor
Hudsprickor uppstår oftast där huden är torr och förtjockad. Fila försiktigt, alltid i sprickans längdriktning, så att den inte går upp ytterligare. Fet kräm, gärna Salicylsyrevaselin 2% (receptfritt på Apoteket) är utmärkt att massera in i sprickan/sprickorna. En bit kirurgtape eller ett plåster över då du applicerat Salicylsyrevaselin eller fet kräm hjälper till att hålla ihop sprickan medan den läker.

PPP
Pustulosis palmoplantaris, PPP, betyder på svenska "varblåsor på hand och fotsulor". Sjukdomen brukar kallas en "psoriasissläkting" och yttrar sig i små eller stora varblåsor (pustler) i handflatorna och / eller under fotsulorna. PPP bör behandlas av hudläkare då receptbelagda läkemedel och läkarordinerad behandling ofta behövs. När du själv sköter om dina PPP-fötter, undvik att ta hål på pustlerna. Innehållet i dem är sterilt och de bör få torka in av sig själva. Då pustlerna torkar blir de mörka och du kan försiktigt fila bort den torra huden där blåsan / blåsorna funnits. Även här är det viktigt att smörja med mjukgörande kräm för att hålla huden mjuk och undvika sprickor.

LIVSSTIL
Vi vet i dag att det finns kopplingar mellan psoriasis, ledbesvär i form av psoriasartrit, hjärt- och kärlsjukdomar och andra inflammatoriska sjukdomar. Ny rön visar också att livsstil, kost, stress och rökning påverkar både psoriasis och flera andra sjukdomar som en person med psoriasis har en ökad risk att få.

Kost
Kostens betydelse vid psoriasis är en komplicerat fråga. Det saknas omfattande studier gjorda på psoriasis och kost och det är därför svårt att med säkerhet ge några generella rekommendationer. Att äta allsidigt och varierat är bra för alla.

Det verkar dock finnas ett dubbelt samband mellan psoriasis och övervikt över 30 i BMI. Det betyder att om de genetiska förutsättningarna finns, verkar båda sjukdomarna kunna orsaka varandra. Man tror att svårighetsgraden på psoriasisen ökar med kroppsvikten och vet att det är dubbelt så vanligt med övervikt hos personer med psoriasis som hos personer som inte har psoriasis. Orsaken till detta samband är inte klarlagt, men man tror att det kan finnas ett samband baserat på inflammatoriska tillstånd.

Rökning
Det finns idag ett tydligt samband mellan psoriasis och rökning. Exakt hur stor risken är att utveckla psoriasis om man röker och har anlag för sjukdomen är inte helt klarlagt, men studier visar att risken är upp till 80 procent högre för rökare än icke-rökare. Vissa studier visar att rökning har större inverkan på sjukdomsbilden hos kvinnor än hos män.

Det kan också vara så att rökare har svårare psoriasis än ickerökare och att svårighetsgraden ökar med antalet cigaretter man röker. Resultatet ser här lite olika ut i olika studier. Även antalet år som rökare kan påverka svårighetsgraden av psoriasis.

Stress
De flesta studier pekar på att det finns ett direkt eller primärt samband mellan stress och psoriasis. Om det finns ärftlighet för psoriasis kan kraftig psykisk stress och trauman exempelvis vara en utlösande faktor för sjukdomen. Vidare pekar allt fler studier på att skov och sjukdomsintensitet kan sättas igång och försvåras av kraftig stress.

Motion och psoriasis
Att vara regelbundet fysisk aktiv ger ökad livskvalitet och förbättrad kondition samt ork för att klara av sitt liv på ett bättre sätt.

Studier har visat personer som tränar regelbundet har mindre ont i lederna. Fysisk aktivitet är också viktig för att bibehålla rörligheten. För den som ska börja träna kan det vara bra att börja försiktigt och öka i långsam takt.

Alkohol
Alkohol verkar vara en riskfaktor för att få psoriasis, om man har arvsanlag för psoriasis. Det verkar också som att svårighetsgraden av psoriasisen ökar med mängden alkohol som dricks - speciellt om man är kvinna.

Psoriasis är en kroniskt återkommande hudsjukdom med ett förlopp som varierar från en lätt psoriasis, där patienten inte nödvändigtvis märker av sjukdomen, till en så svår psoriasis att den kan vara socialt invalidiserande.

Psoriasis smittar inte och kan drabba människor i alla åldrar, men börjar vanligast mellan 10-30 års ålder. Omkring 30 procent av psoriatikerna utvecklar så kallad psoriasisartrit i flera av kroppens leder. Diagnosen psoriasis ställs utifrån sjukdomsbilden. Det finns inget bra blodprov för att ställa diagnosen och man har sällan nytta av hudprov, varför diagnosen ibland kan vara svår och osäker. Det finns en överförekomst av hjärtkärlsjukdomar och diabetes vid åtminstone måttlig-svår psoriasis. Man bör därför som psoriatiker undvika övervikt, dåliga kostvanor och rökning och i stället gärna motionera.

Psoriasis är en ärftlig sjukdom, men man kan bära på anlaget utan att ha några klara symtom.

Utsätts du för ett eller flera av en rad stimuli, som till exempel halsfluss orsakad av streptokocker, vissa läkemedel (i första hand s.k. betablockerare mot högt blodtryck och hjärtrytmrubbningar) eller en lokal hudirritation eller hudåkomma, kan det utlösa ett psoriasisutbrott om du har det nödvändiga anlaget. Möjligen kan också stress påverka varianter av sjukdomen och öka klådan, även om stress betydelse för psoriasis förefaller övervärderad.

Plackpsoriasis är den vanligaste formen av psoriasis och kan förekomma på hela kroppen, men drabbar speciellt armbågar, knän, stjärt och hårbotten. Det är vanligt att psoriasisfläckar uppkommer i ärr eller sår.

Nagelpsoriasis visar sig ofta som små fördjupningar i naglarna, men även som förtjockning och med fläckar. Misstolkas ofta som nagelsvamp, vilket kan uteslutas med hjälp av svampodling. Nagelpsoriasis kan vara besvärligt och handikappande, men effektiv behandling saknas, förutom vissa starkare invärtes medel.

hvordan man koeber minocin 100mg

Denne artikel tager udgangspunktet i kostens betydning for udbrud af psoriasis, samt hvor meget man selv kan gøre for at enten mindske eller forbedre de forskellige former for sygdommen.

Kosten har helt klart en større betydning i sammenhæng med sygdommen.

Med utal af studier og undersøgelser er der blevet forsket i en del forskellige aspekter, der omhandler sammenhængen mellem psoriasis og kosten.

  • vor stor en betydning det har ved indtagelse af alkohol samt andre stimulerende stoffer i forhold til forværrings grad af lidelsen.
  • Har en let kalorie diet med mulig vægttab en positiv effekt på personer med psoriasis.
  • Hvordan D-vitamin kan positiv effekt af psoriasis udbrud.
  • Hvilke betydning Omega 3 og 6 har for inflammations graden af psoriasis i kroppen.

Under diverse undersøgelser kunne det tydeligt se, at man via kosten sagtens kunne forbedre psoriasis ved flere forskellige faktorer. På samme tid viste resultaterne overrasket at visse føde- og drikkevarer kan have en mere negativ effekt og derved, forværrer psoriasis.

De nævnte undersøgelser og studier, er baseret på gennemsnittet af de undersøgte personer der frivilligt har indgået i at bidrage til fremtidige studier og mulig helbredelsen af sygdommen. Det er derfor ikke 100% der har reageret ens på alle studierne da vores kroppe reagere forskellige ved forskellige undersøgelser, indtagelse af fødevarer samt stimulanser.

Sukkerholdige fødevarer
Ustabil blodsukker er årsagen til mange sundhedsmæssige problemer hos alle mennesker. Personer med psoriasis er især udsat hvis der opstår for store udsving i blodsukkeret og ens lidelse kan faktisk blive forværret. Ved indtagelse af sukkerholdige fødevarer, kan ens blodsukker have store udsving og derved stresse kroppens celler* yderligere end de i forvejen er, når man har psoriasis.

Som udgangspunkt er det en god ide at undgå for mange sukkerholdige fødevarer som: lystbrød, kager, frugtyoghurt, slik, sodavand m.m. Dette gælder også light produkter.

*Når kroppens celler bliver stresset, kaldes det for cellulært stress.

Tobak, kaffe og alkohol
Indtagelse af kaffe, alkohol samt tobak i form af cigaretter, cigar, hash samt andre stimulerende stoffer. Har en større negativ effekt på psoriasis. Flere undersøgelser har vist at kroppen bliver utrolig stresset under indtagelsen af de nævnte stoffer, der dermed kan forværre psoriasis. Studierne viser også at indtagelsen af alkohol kan øge risikoen for udvikling af psoriasis eller forværre den, dette gælder især hos det mandlige køn.

Undersøgelserne viser hermed, at patienter der skærer ned på eller helt undgår at indtage alkohol skaber en mere positiv effekt mod sygdommen. Der forskes stadig meget i dette område så vi i fremtiden også kan helt konkret specificere, hvor stor en mængde alkohol indtagelse har denne effekt på psoriasis.

Animalsk fedt
Der har været meget diskussion mellem læger, vedrørende om der er en målbar positiv effekt for psoriasis patienter ved at nedsætte indtagelsen af animalsk fedt.** Det er på nuværende tidspunk stadig uklart samt dokumenteret, hvorvidt det har nogen form for betydning for patienterne. Med forsigtighed kan der konkluderes, da psoriasis patienter i forvejen har en større risiko for at udvikle diabetes, hjertekarsygdomme samt åreforkalkning, burde indtagelsen af animalsk fedt holdes nede.

**Animalsk fedt også kaldet mættet fedt, forekommer i diverse kødprodukter.

Vegetabilsk fedt og fiskeolie
Ved flere forskellige studier er der bliver undersøgt hvorvidt omega 3 og 6 har en gavnlig effekt på psoriasis og hvordan disse to essentielle fedtstoffer påvirker kroppen.

Omega 6 indgår i store dele af vores normale kost. Her er der påvist en høj koncentration af omega 6 i hudlæsioner hos psoriasispatienter. Disse er med til at danne inflammatorisk tilstand i kroppen, hvis forholdet mellem omega 6 og 3 er for store. Studierne viser konkret at et øget indtagelse af omega 3 kan bidrage til at mindske betændelsestilstanden i huden.

Ved at tilsætte fiskeolie (omega 3) til kosten, kan man forbedre sin psoriasis. Omega 3 har den virkning på kroppen at den genopbygger cellemembranerne samt forsinker celledelingen, som er hovedsynderen ved psoriasis. På nuværende tidspunkt er der ingen dokumentation om hvor store mænger der skal til af omega 3, for at det have et klart positivt virkning hos alle.

Det er derfor utrolig vigtig at indtage fisk og fiskeoliekapsler. Et forhøjet omega 3 indtagelse skaber en bedre balance i kroppen mellem omega 3 og omega 6 og derved også en mere positiv effekt og synlige resultater. Omega 6 findes i blandt andet nødder, brød, dåsetun, vegetabilske olier som raps, majs, solsikkeolie samt meget mere. Vores levemåde gør at vi har overflod af omega 6, der et derfor utrolig vigtigt med fisk og fiskeolie kapsler, det er kun derfor at vi nævner det igen at det er særdeles vigtig med øget indtagelse af omega 3 i form af fisk eller fiskeolie på kapsler.

Kalorielet diet og vægttab
Undersøgelserne viser, ved vægttab og derved reducering af ens BMI, ses der tydelig positive resultater i forhold til forbedring af sygdommen. Studiet viser ydermere, at en kalorielet diet, kan resultere i et faldt helt op til 45% af celledelingen i kroppen efter fire uger. Hvad mere spektakulært er at indtagelsen af omega 6 falder ved det lavere indtag, og derved skabes et mere balanceret forhold mellem omega 3 og omega 6. Konklusionen og det endelig resultat peger på, en lavere betændelsestilstand i kroppen som i helhed forbedre psoriasis.

Gluten fri kost
Det er kendt, at gluten fri mad, kan forbedre hudlæsioner. Psoriasis patienter der især har en form for gluten allergi, vil have gang at undlade fødevare indeholdende gluten. Flere studier har vist at gluten har en vis negativ effekt på kroppen. Større mænger indtagelse af gluten kan resultere i fordøjelsesbesvær, træthed, eksem, hyperaktivitet samt mange andre besværlige symptomer. Indtagelsen af gluten stresser kroppen og derved hudens celler end nødvendigt og især psoriasis patienter der i forvejen har stressede celler vil kunne mærke den negative effekt. Glutenfri diet skaber en bedre balance i kroppen og derved vil ens stress niveau i kroppen også falde og resulterer i en sænket celledeling. Gluten finde i blandt andet kornsorter som hvede, byg og rug.

D-vitaminer
D-vitaminer har en betydelig del i modningen af celler samt deling af samme. Tidligere studier viser at solens stråler har en positiv effekt og derved er med til at forbedre psoriasis patienternes tilstand.

Ved nyere undersøgelser af dette, er konklusionen den: ”Tilskud af vitamin D3 kan have en markant forbedring af nogle psoriasis ramte.” En mere dybdegående analyse af dette er dog krævet, for at fastslå hvorvidt vitamin D3 gør en større forskel, da undersøgelsen viste forskellige resultater der ikke kan fastslås med 100% sikkerhed.

Fremtidens psoriasis kost
En varieret og sund kost er altid det vi skal stræbe efter, desværre er det ikke altid lige så nemt. Kosten har en vigtig rolle på vores krops sundhed, det er derfor utrolig vigtigt at vi tænker os om, hvad det endelig vi sidder og spiser. En længerevarende diskussion har stået på om en forkert kost kan være mulig årsag til udvikling af lidelsen. Her er lægerne splittet og intet kan på nuværende tidspunkt dokumenteres. Om du har psoriasis eller ej så er det en god ide at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om den kost vi skal indtage i hvilke mængder.

Psoriasis er en forfærdelig autoimmun sygdom man på nuværende tidspunkt ikke kan helbrede. Det er derfor utrolig vigtig at skabe sig et overblik og danne en psoriasis kost man er villig og viljestærk til at følge. Du vil ikke kun få en mere sund livsstil men også dæmpe udbruddene på psoriasis.

Psoriasis is a complex, chronic, multifactorial, inflammatory disease that involves hyperproliferation of the keratinocytes in the epidermis, with an increase in the epidermal cell turnover rate (see the image below). Environmental, genetic, and immunologic factors appear to play a role. The disease most commonly manifests on the skin of the elbows, knees, scalp, lumbosacral areas, intergluteal clefts, and glans penis. In up to 30% of patients, the joints are also affected.

Treatment is based on surface areas of involvement, body site(s) affected, the presence or absence of arthritis, and the thickness of the plaques and scale.

See Psoriasis: Manifestations, Management Options, and Mimics, a Critical Images slideshow, to help recognize the major psoriasis subtypes and distinguish them from other skin lesions.

Signs and symptoms of psoriasis may include the following:

The diagnosis of psoriasis is clinical, and the type of psoriasis present affects the physical examination findings.

Common types of psoriasis include the following:

Examination in patients with psoriasis includes the following:

There is no specific or diagnostic blood test for psoriasis. Laboratory studies and findings for patients with psoriasis may include the following:

The differentiation of psoriatic arthritis from rheumatoid arthritis and gout can be facilitated by the absence of the typical laboratory findings of those conditions.

minocin piller power

Hvilke andre former for psoriasis behandlinger findes der?

Vi anbefaler at man prøver denne shampoo mod kløende hovedbund, der indeholder næringsrig Læsø salt samt specielle urter, det er en mild shampoo, som samtidigt er stærk nok til at mindske psoriasis til et acceptabelt niveau, og i mange tilfælde mindske psoriasis så meget at det ikke generer dig i hverdagen. Man kan med stor fordel anvende håndsæben til kløende hud, da den hjælper til at bekæmpe psoriasis på huden. Sidst men ikke mindst findes der en bodylotion der hedder creme mod kløe Læsø bodylotion med salt samt sheasmør, den hjælper godt som psoriasis behandling

Psoriasis Alternativ Behandling

Hvad er Psoriasis?

Psoriasis er en stofskiftesygdom der rammer over 2 % af befolkningen. Sygdommen viser sig i huden ved røde, skællende pletter, mest på albuer, knæ og i hårbunden. Psoriasis er også en autoimmun lidelse, idet celler fra immunsystemet invaderer huden.

Huden består af 2 lag celler. Det inderste lag (Derma) vokser udad for at danne den hårdere overhud ( Epiderma). Mens overhuden hos et sundt menneske fornys ca. én gang om må neden så udskiftes den med få dages mellemrum hos et menneske med psoriasis hvorved skællene dannes. Derved udvides hudens blodkar hvorved psoriasispletterne gerne er røde og irriterede.

Psoriasis Alternativ behandling

Der findes heldigvis effektive, sikre og valafprøvede og giftfrie, alternative kure mod Psoriasis. Der er ingen af de følgende planer A, B, C som nødvendigvis er bedre end de andre. Det gælder om at finde en kur som man har tiltro til at og som passser til ens temperement.

PLAN A: Edgar Cayses Psoriasis Kur

Det kan anbefales at købe bogen Healing Psoriasis – John O.A. Pagano. Man kan anskaffe sig bogen billigt på http://www.amazon.co.uk

Forfatteren til ovennævnte bog – Den amerikanske kiropraktor Dr John Pagano har haft stor succes med at behandle Psoriasis efter anvisninger fra det berømte amerikanske medie Edgar Cayce.

Ifølge Dr. John Pagano/Cayce skyldes psoriasis at tyndtarmen bliver abnorm tynd hvorved toksiner og syrer uhindret kan passere tarmvæggene og derved trænge ind i lymfen og derfra videre til blodet.

På et tidspunkt kan nyrer og lever ikke udrense giftstofferne effektivt mere så kroppen forsøger at udrense dem gennem huden via svedkirtlerne. Som følge heraf skades huden og psoriasis bryder ud.

Årsagen til denne udtynding af tyndtarmen kan bla. skyldes dårlig udskildelse af affaldsstoffer og uhensigtsmæssig diæt.

Cayce materialet nævner endvidere at Psoriasis kan skyldes ubalance i ryghvirvlerne og negative følelsesmæssige faktorer. Det vil i formentligt normalt være andre faktorer end de rent fysiske involveret i sygdommen. Man kan også have arvet en disponering for sygdommen.

I en behandling af psoriasis vil naturligt indgå følgende:

  • 1. At fjerne de giftstoffer som findes i kroppen
  • 2. At forhindre yderligere giftstoffers indtrængen
  • 3. At hele de beskadigede tarmvægge

I korte træk går Edgar Cayces Psoriasis kur ud på, at man drikker rigeligt med vand dagen igennem og spiser en overvejende basisk kost dvs. masser af frugt og grønsager. Desuden undgår man stærkt syredannende mad som hvidt mel og sukker mm.

Vigtige elementer i behandlinger er indvendig udrensning, lavement, diæter og urtete. Desuden er det godt at fokusere på ekstern hudbehandling da der er her problemet manifesterer sig.

Nærmere detaljer er beskrevet i bogen ” Psoriasis – den naturlige alternative behandling. ”
I behandlingen anbefales te af Farvetidsel samt Elme Bark pulver for at hele de porøse tarmvægge og rense nyrer og lever for giftstoffer.

PLAN B: Tag MMS Natriumklorit i 3 uger

MMS har vist sig at være meget effektiv mod psoriasis. Selv om det undertiden lykkes for nogle at få psoriasis under kontrol ved kun at bruge én af de 4 protokoller som anbefales så er det mest sikkert at bruge dem alle sammen.

MMS 1000 Protokol – Her bruger man en meget svag opløsning på 0,00004 % Natriumklorit som man indtager indvortes i 3 uger.

MMS Hudspraynings Protokol – Her sprayer man huden flere gange med on opløsning af MMS

MMS i en sæk – Gennem denne procedure sveder man mange giftstoffer ud fra huden.

Hvis psoriasis er forsvunden i løbet af de 3 uger så opbyg derefter et stærkere immunforsvar med nogle kosttilskud. Så er der mindre chanche for at psoriasis vender tilbage. MMS tilvejebringer nemlig ikke næringsstoffer til kroppen.

Hvis psoriasis er bedre efter 3 uger men ikke helt forsvunden så hold pause i 3 uger hvor du tager kosttilskud.Derefter kan du tage 3 uger mere med MMS.

Psoriasis og Kosttilskud

Ifølge Dr. Joel Wallach spiller glutenallergi og anden allergi meget ind i forekomsten af psoriasis idet der sker nogle forandringer i tarmene som bevirker at der er nogle næringsmidler som ikke bliver absorberet af tarmen.

Wallach anbefaler derfor at man bliver testet for fødevareallergi og dernæst enten undgår allergenerne eller følger en allergi rotationsplan mod fødevareallergi.

Super Enzymes Now 1 kapsel 3 gange dagligt til et hovedmåltid Enzymer Vegan Vegetarisk alternativ Kobber 2 mg 2 mg dagligt Zink (Picolinate) 15 mg 3 gange dagligt Selenium 200 mcg 500 – 1000 mikrogram dagligt E-Vitamin 400 I.U. Non GMO E Vitamin 800-1200 IU dagligt Lecithin Granulat Non GMO 2,5g 3 gange dagligt sammen med måltidet Essentielle fedtsyrer-O. 3-6-9 2 kapsler 3 gange dagligt til et hovedmåltid Folat (B9) 800 mikrogram 15-25 mg dagligt – få det testet hos lægen

NB Desuden anbefales A Vitamin helst som betacaroten (efter behov) . For en varig gennemgribende behandling kan man evt. kombinere med Edgar Cayces anvisninger efter plan A. anvisninger.

Suplerende Psoriasis Kosttilskud

generisk valtrex side