levering zovirax coupon

generisk zovirax dosage

Hej!
Jag ligger i en väldigt jobbig skilmässan. Tar själv hand om 3 barn i ålder 10,7,4. Har flyttat till en små by för att sänka boende kostnader men det hjälpte inte mycket. Vi lever på barnbidrag och studiestöd. Undrar om det finns nogot fond där män kan söka hjälp? Pratar inte om resan eller liknande, det vad jag behöver är lite pengar till varma kläder för barnen och kanske lite små julklappar… Dem är väldigt mogna och förstår att vi har det svårt nu men mitt hjärta är krossad – för att jag kan inte ge dom den vad dom behöver.
Snälla finns det nån fond man kan få lite hjälp från?
Tack på förhand.

Jag är förtidspensionär sedan 10 år tillbaka och blir ålderpensionär nu 31/5-13.

Har fått tillfälle att vistas i Australien nu fem veckor och har konstaterat, att min fibromyalgi och andra sjukdomsbesvär blev MYCKET bättre av klimatet där.

Dessutom bor min son Down Under.

Nu är min högsta önskan, att kunna få möjlighet, att bosätta mig där för att få leva lite drägligt de sista åren jag har kvar i livet.

Finns det något bidrag, som jag kan få, som hjälp på traven?

Enbart mitt beviljade Parents Visa kommer att kosta mig runt 27.000 SEK och de pengarna har jag inte……

Har inte haft någon möjlighet att kunna lägga undan några pengar med tanke på den låga inkomst jag har haft genom åren och dessutom har jag uppfostrat två fina barn.

Allt känns så meningslöst, när det är pengar som styr den lilla lycka jag skulle kunna få känna…..

Vågar väl naturligtvis inte hoppas på något positivt svar, men frågan är ju än så länge gratis…

Hej! Jag är en 19årig tjej, snart 20 år gammal. Jag hoppade nyligen av gymnasiet före sista terminen i 3an då jag inte trivdes på min skola och för att jag tänkt börja studera på folkhögskola istället. Där jag isåfall kommer läsa ikapp de viktigaste ämnena som jag missat från gymnasiet. På denna folkhögskolan är det obiligatoriskt att äta och man betalar böcker och annat studiematerial själv. Men nu är det så att eftersom jag inte fyller förens december och då får jag inget studiemedel från CSN för jag inte är 20 år fyllda. Och eftersom man måste betala allting själv till skolan så vet jag inte hur jag ska göra eftersom jag somsagt inte kommer att få något studiebidrag, jag har inte råd att betala allt detta själv. Min mamma är ensamstående med mig och min lillebror så hon har inte heller råd att betala detta.

Så jag undrar om någon vet någon fond som jag kan söka?

Tacksam för snabbt svar! Mvh Isabelle

Hej är en ensamstående mamma med 2 barn
En på 8 år och en på snart 1 år.
Tanken är nu att jag ska börja arbeta men
Då det i te finns några förskoleplantser så vet jag
Inte hur jag ska klara mig:-(
Fick desutom brev frpn försäkringskassa. Där de talar
Om att de tycker jag fått förrycker bostadsbidrag
5200:- vill dom ha!!
Hur ska jag få ihop det!!
Knappt pengar till mat!
Kläder till barnen och till mig!
Hur ska detta gå?
Konstant ont i magen huvudvärk och trötthet
Hjälp mig vart vänder jag mig??
Mvh Catta

Hej! Jag heter Ida och går i klass 9. Vi söker fonder för att komma iväg till en kulturresa till London. Alla i åk 9 har åkt, men vi har haft det dåligt med pengar på skolan, så vi har inte råd. Det fattas ca 1000 kr per elev och vi är 40 elever, så vi skulle gärna vilja hitta en bra fond.
Tack på förhand!

Hej jag är ensamstående kille på 26 år. Jag har ingen inkomst i huvudtaget och har verken någon familj här i Sverige förutom min lilla syster som pluggar. Jag har tragisk med ekonomi och har ständig oro över hur man ska klara sig.. Jag får verken bidrag från någon, lön eller någon. Ofta så vet jag inte ens varför man lever…. Jag skulle gärna vilja få lite stöd av samhället eller någon…

Hej jag skulle vilja veta vart å när man ska söka pengar i fonder för semmestern i år. det börjar bli brottom nu.
Men jag är ensam å ut sat å ingen kan hjälpa mig med det. till hör LSS men ingen kan göra så jag kan få fram fonder. allt ska vara så kronlikt. ser om någon vet något bra tips.

Hej!Jag är en ensamstående kvinna,p.g.a. Svår fibromyalgi,har jag varit sjukpensionerad sedan 15 år tillbaka.
För 10 år sedan fick jag epilepsi i samband med en trauma,trots alla
mediciner, får jag ofta anfall.Jag är tacksam om jag får hjälp,
med mina tänder,det går inte och laga dem längre.
Och jag vore oerhört tacksam om jag fick tvättmaskin och torktumlare,
för att klara av min tvätt hemma….Mvh

Är en skild man som haft ett mkt destruktiv missbruk,göra med tyngre droger sen när jag inte orkade mer så gick jag över till alkoholen vilket visade sig var lika illa.numera drog och alkoholfri sedan ca 1 år och min skilsmässa var ej trevlig alls min exfru fick arv som jag ej hade tillgång till men socialen räknar som inkomst.bor fn i drogfritt boende,men jag har alls ej ens till mat,hygien.
jag får nödpeng 1600 i mån snälla hjälp mig det känns som de vill jag ska börja droga som dom håller på med mig.
jag har en på soc som vill väl(boende och missbruk)medans ekonomihandläggaren motarbetar mig.jag varken vill eller önskar tillbaka i missbruk men vissa dagar är riktigt jobbiga,lånat pengar upp över öronen redan,de tappar förtroende för mig(jag kan ju ej betala tillbaka.
Var kan jag vända mig??
Mvh michael

Hej!
Jag är 46 år och bor med min snart 19 åriga dotter i Trollhättan. Jag har aktivitetsstöd och har varit arbetslös av och till sedan 2007. Min dröm som jag haft i över 20 år är att utbilda mig till florist. Tyvärr är de utbildningar som ligger närmast geografiskt, privata och det finns ingen möjlighet för mig att finansiera det själv. Att bo borta på veckorna kan ev gå att lösa, men pga att jag har djur är det lite besvärligare. Därför undrar jag vilka fonder jag kan söka pengar i för att kunna finansiera denna privata utbildning?.

hej
jag är 42 år och har 4 barn och man.
vi har en son som är funktionhindrat,allvarligt leversjuk,autism,hjärnskada mm
jag har varit sjukskriven i flera år pga att vår son varit nära att dö flera ggr.
Jag är svårt depprimerad och vår ekonomi är körd i botten.
vi har mkt skulder och livet känns hopplöst.
min man är arbetslös.
jag skulle vilja ha hjälp med att söka fonder för en rekrations resa för mig ensam och få nya krafter,
skulle behöva hjälp till tandvård då jag inte gått till tandläkaren på 10 år.
söka rekrationsresa för hela familjen
och hjälpmedel till vår son..
orkar inte mkt mer snart
tacksam för svar.
veronika

hej.är en skild kvinna på 63år sedan-02 o fick inget från hus o hem o har både fibromyalgi o svår hörselnedsättning o är aldrig ute på något.skulle så gärna vilja söka peng till ett länskort så jag kan hälsa på mina sjuka systrar o åka omkring lite en månad.fick kronofogden på mej p.g.a. försäkringskassans slarv om mitt bostadstillägg för sjukersatt försvann fastän dom skrev pappren o jag bara skrev under så fick inga peng på 3 månader o ingen kunde låna mej peng så nu dras 1516/mån sen mån.10-2012.mvh sivan

Hej!
Jag är en ensamstående mor med PTSD, posttraumatiskt stressyndrom. Varit sjukskriven under flera år, kämpat utan sjukersättning i väntan på ev. rätt till sjukpenning i Länsrätten de 2 senaste åren, vilket blev avslag, trots att alla noggranna undersökningar/ tester på Psykmottagningen i Örnsköldsvik av min läkare, arbetsterapeut samt Psykoterapeut visar att jag har den högsta stressen på skalan!
Jag är så slut av alla turer, ständig bestående pengaproblematik (erhållit hyresskuld sedan 1 år tillbaka, rädd vräkning),både jag och barnen lider av mitt mående, vågar inte lämna lägenheten snart pga att ALLT stressar mig och hemska tanken på att möta vår hyresvärd! Sover dåligt, inga pengar till kläder inför pojkarnas skolavslutning/ sommarens uppehälle när båda pojkarna är hemmavarande, stressfaktorer överallt. Nu är jag så slut att jag vädjar om Er hjälp med ekonomiskt bistånd DIREKT! Jag håller på gå under….men så är det inte. Det känns så. Men jag önskar mest av allt just nu att jag ska få vara lugn på det ekonomiska planet och kunna ge Jesper 18 och Hugo 8 ett fint sommarlov med en glad mor och en tryggare sådan. Jag älskar att vara mor, men nu är trycket allt för stort. Snälla hjälp mig. Hjälp oss!
Båda pojkarna kommer att vara hemma 100% från 27/5-15/7. Ingen av papporna betalar underhåll, men från 16/7 är Hugo hos sin far 4 veckor. Jesper 18 bor hemma på heltid. Inget jobb, skola.
Jag har haft alkoholproblem, men nykter i snart 7 år nu efter en kvinnobehandling i Hudiksvall på 4 månader. Vilket även det är värt en guldkant på tillvaron. Eller hur? Längtar efter en sommar med pojkarna som kärleksfull mor som gör allt för trivseln, men nu är ekonomin i botten av tom börs så hjälp oss. Snälla!

Hugo vill resa till Finland till vara släktingar, vilket jag sannerligen vill också. Hugo har massa jämnåriga tremänningar där. De bor i Lahtis, men jag har funderingar på om Vasa räcker. Det var 4 år sedan vi gjorde något tillsammans. Då Lyckseleweekend på djurparken.
Jesper 18 önskar få åka till Stockholm och träffa sina kusiner och sin gamla Dagiskompis som flyttat dit med sin familj.
Jag önskar sol, att vara frisk och att ha en budget till sommarens utflykter och vara glad,samt samla energi inför mitt val av att söka skola i höst.
Ska bli Alkohol/drogterapeut. Vill ge alla möjligheten att få ett nytt värdigt liv utan alkohol. Under dessa 2 år av studier har ska jag undersöka möjligheten att öppna ett hjälpcenter eller ett Behandlingshem här i Örnsköldsvik.

Snälla Ni….Hjälp mig snarast….

Hej! jag söker pengar för att kunna leva ett normalt liv till att köpa en pekdator.Lever med fibromyallergi

Hej mitt namn är Susanna och jag är 30 år. Jag har lidit av min sjukdom/ bipolär, i 12år nu, jag har åkt in o ut på psyket via mava/iva pga många självmordsförsök. Vet inte ens om jag har kommit till rätt ställe att söka hjälp på? Så är mycket tacksam för svar!:) mvh/Susanna

Har varit arbetslös i flera år nu och oavsett hur många jobb man söker och jag söker massor av jobb men jag får alltid samma svar, endera så har de sagt upp folk eller så behöver de inget folk eller så räcker inte mina kunskaper till, jag är en aktiv människa som sköter om hemmet eftersom min tjej jobbar både kvällar och helger, och hon har en 75 % tjänst inom vården och vi vet ju alla hur dålig lönen är där, när jag fått mina pengar från försäkringskassan omkring den 24 – 27 varje månad så räcker den ungefär till den 5 månaden efter, det är inte många dagar, det spelar ingen roll hur jag än vänder och vrider på kronorna så räcker de inte till, jag köper den mat som behövs och det gör tjejen också, vi får gå på knäna och våra barn på 7 och 9 vill ju ha sitt också, jag mår dåligt att av att aldrig få ett jobb, så snälla hjälp mig, var kan jag söka efter stipendie pengar?

Hej
Jag har en syster som blev arbetslös bara nån vecka innan hennes son fick diagnosen cancer. Hon kämpa o kämpa och nu är ho på vägg att ge upp. Av allt annat så har hon ekonomiska problem och det blir bara värre. Hon är ensamstående, hennes man dog i cancer för ca. 8 år sedan så hon har inte så mycket hopp kvar. Hon behöver allt hjälp hon kan få. Det är jätte svårt att se en ensamstående mamma som till o med är arbetslös med ett cancersjukt barn. Ni kan tänka er själva ….

para knas, måste bling ge mig cash

Hej jag är en man på 42år som har en förlamning på väntra sidan och har en hjärnskada. Nu tänker jag att finns det någon som har en erfarenhet att söka hjälp medel från fonder.

Hej!
Mitt namn är Linda!
Undrar, min son har perthes, opererad förra året! Till saken, finns det någon ekonomisk hjälp att söka då han behöver en ny säng och ett träningskort för att träna upp sina muskler i benet mm igen.
Ekonomin är inte den bästa😔
Tacksam för hjälp

Hej,
Jag kom i ekonomisk trångmål pga jag drabbades av Sjögrens syndrom o reumatisk hjärninflammation. Jag jobbar på så gott det går, men ville studera vidare, dock får jag ej studielån pga när jag var som sjukast av hjärninflammationen sjukskrev jag mig ej till försäkringskassan, och det tog många år senare som det utreddes och upptäcktes att jag har Sjögrens o reumatisk hjärninflammation, med cellgifter fungerar jag nu bra o har ingen huvudvärk längre och inga hallucinationer, utan fungerar korrekt. Var söker jag bidrag så jag kan betala av de skulder jag fick under sjukdomen, och var kan jag ansöka om pengar till studier. Jag har förlorat tio år av mitt liv, och vill på något sätt ta vid där jag slutade.

Hej! Jag är en ensam kvinna över 60 på grund av sjukdommr (crohns, reumatiska värkI leder samt diabetes ) använder mycket mediciner.jag jobbar på halv tid. Har mycket problem med mina tänder. Behöver ekonomiska stöd för att laga mina tänder. Kan jag få råd och tips.
Hälsningar
Mehri

Hej
jag bor u hus i Norrbotten är pensionär jag undrar var man kan söka bidrag och få nytt utepanel på huset det är ruttet och är i dåligt skick,,inuti ha jag tagit de små ören jag ha försökt spara i hop för att få iordning fick spara till vedpanna då den andra gick sönder för 3 år sedan hade jag 10 grader inne p,g,a fick bara småelda och fylla panna med vatten så jag han få upp lite värme i huset köpte en panna i polen som var billigaste jag hittade på nätet,,så jag undrar var de finns nån fond man kan få hjälp av,,

Hej! Mitt namn är Jonas och bor i Landskrona med min fru och mina tre barn. Och jag har precis på börjat en utbildning på hvilanutbildning i åkarp och där går jag en trädgårdsutbildning men efter utbildning kan jag bli svår anställd eftersom jag inte har körkort. Och jag har pratat med arbetsförmedlingen om att få hjälp av dom men dom säger blankt nej och jag har försökt få via försäkringskassan men blivit nekad alla mina gånger.
Jag vill bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Och jag håller på med utredning via psykiatrin i Landskrona där jag gjort olika tester och nu ska jag träffa en arbetsterapeut och sen ska jag få min diagnos från dom. Snälla finns det någon som kan hjälpa mig med detta

Jobbar 62 procent, är lågavlönad har artroser imina leder, händer fotleder knän, hals.övre rygg. skall opereras för mina snedställda fötter i April blir sjukskriven minst i 3 månader först vänster sedan höger fot. Har en ansträngd ekonomisk sits ivanliga fall. Men det blir ännu värre efter varje op får jag inte stödja mycket på benen så jag kommer att vara låst hemma det skulle vara lite kul om man kunde få göra något i alla fall. Jag tänker mer på andra än mig själv.

zovirax acyclovir 800 mg

Dersom du ønsker behandling i utlandet bør du derfor på forhånd undersøke mulighetene for å få behandlingen dekket, med mindre du er innstilt på å dekke utgiftene selv.

Om uforutsett helsehjelp som det oppstår behov for under midlertidig opphold i utlandet, se omtale under ”Reiseforsikring, helsehjelp i utlandet, dødsfall i utlandet”.

Utgifter ved planlagt behandling i utlandet må du dekke selv, med mindre du oppfyller vilkårene etter noen av disse ordningene for planlagt behandling i utlandet:

 • Ved fristbrudd:
  Dersom du har rett til nødvendig helsehjelp etter pasientrettighetsloven § 2-1, men ikke får hjelpen innen den fastsatte fristen. Kontakt HELFO Pasientformidling, som snarest vil finne et tilbud til deg enten i Norge eller i utlandet. Du kan i stedet å søke om å få utstedt blankett E112 i medhold av trygdeforordning nr. 1408/71, for eksempel dersom du har ønske om å bli behandlet et spesielt sted i EØS-området. Etter denne ordningen får du behandlingen på behandlingslandets vilkår. Kontakt i så fall HELFOs regionkontor i den regionen der du bor.
 • Ved mangel på adekvat behandlingstilbud i Norge:
  Dersom det ikke finnes et adekvat tilbud i Norge for den lidelsen du har, kan du ha rett til nødvendig helsehjelp i utlandet etter pasientrettighetslovens § 2-1 femte ledd. Kontakt Oslo universitetssykehus HF, Helse Bergen HF, St. Olavs hospital eller Helse Nord RHF, avhengig av hvilken helseregion du bor i.
 • Behandling utenfor sykehus i EØS-land:
  Hjelp hos lege, fysioterapeut, psykolog, tannlege, kiropraktor og liknende i andre EØS-land kan refunderes i den utstrekning pasienten ville fått helsehjelpen på det offentligs bekostning i Norge. Refusjon vil i hovedsak være aktuelt for behandling utenfor sykehus, men nærmere regler er fastsatt i forskrift. Mer informasjon om regelverket rundt ordningen finner du her. Refusjonskrav fremsettes overfor HELFO.
 • Behandlingsreiser:
  Enkelte behandlingsreiser til utlandet finansieres gjennom en egen tilskuddsordning på statsbudsjettet. Dette er et supplement til behandlingstilbud i Norge for pasienter med revmatiske lidelser, psoriasis, senskader etter poliomyelitt og barn og ungdom med astma, lungesykdommer eller atopisk eksem i varmt og solrikt klima. Oslo universitetssykehus HF, Rikshospitalet, kan gi informasjon.
 • Dialyse og oksygenbehandling m.m.:
  Personer med vedvarende og regelmessig behov for oksygen- og dialysebehandling kan få dekket utgifter til slik behandling under midlertidige utenlandsopphold i medhold av folketrygdloven § 5-24. Man kan også få dekket utgifter til helsehjelp ved fødsel i utlandet. HELFO kan gi mer informasjon (www.helfo.no).

Dersom det er aktuelt for deg å motta behandling i utlandet, bør du være klar over at norske tilsynsmyndigheter ikke behandler klager på helsehjelp mottatt i andre land. Les mer hos Helsetilsynet.

Makeupartisten Conny Bäckström som bland annat arbetat med Eurovision Song Contest ger sina bästa tips på vad du som har rosacea ska tänka på kring hudvård och smink.

Upp till en av tio svenskar är drabbade av hudsjukdomen rosacea som drabbar centrala delar av ansiktet. Besvären är något vanligare hos kvinnor än män. Conny Bäckström är makeupartist med produktioner som Eurovision Song Contest, Melodifestivalen, Idol, Stjärnorna på slottet och Alcazars krogshow Disco Defenders på meritlistan.

Rosacea är vanligt och i mitt arbete träffar jag många som besväras av rodnad, svullnad och knottror i ansiktet. Jag får ofta frågor om hudvård och smink vid rosacea och då brukar jag ge de här råden“, säger Conny Bäckström, som utöver makeupartist även är en av medlemmarna i showgruppen After Dark.

Skippa tvålen och välj en mild ansiktsrengöring med neutralt eller lätt surt pH-värde. Den bör vara fri från olja, parfym, färgämnen, parabener och andra konserveringsmedel. Använd fingertopparna och rengör med lätta rörelser, gnugga och skrubba inte huden.

Tips! Skölj med ljummet vatten eftersom hett vatten kan trigga rodnad och skov. Badda ansiktet torrt med en mjuk bomullshandduk efteråt.

Många vill använda toner – ansiktsvatten – för att ta bort rester av makeup och smuts efter rengöring, men välj i så fall en toner med omsorg. Många toners har en sammandragande effekt och avdunstar snabbt från huden, vilket kan ge sveda och förvärrad ansiktsrodnad vid rosacea.

Tips! Kom ihåg att hudens naturliga fett som finns kvar efter rengöring skyddar huden – det behöver egentligen inte avlägsnas.

Nu till några tips om makeup. Använd en gultonad olje- och parfymfri foundation och concealer med UVA/UVB skydd. Den foundation som du väljer ska matcha din hudton så nära som möjligt medan concealern bör vara en nyans ljusare. Applicera i lätta rörelser med en antibakteriell foundationborste. En mineralfoundation är ofta ett bra val för hud med rosacea eftersom den brukar vara fri från irriterande ingredienser. Fixera lätt med puder.

Tips! I vissa fall kan det även behövas lite gultonad foundationpuder över de rödaste ansiktspartierna. Använd lätta drag.

Många vill ge ansiktet struktur och fräschör med rouge, men tänk på att kinderna redan tenderar att ha en del färg vid rosacea. Vill du använda rouge så är en naturlig, ljusare och skir nyans bättre än till exempel rött, rosafärgat eller korall. Svep lätt över kinden med borsten.

Tips! Mineralrouge är ett bra alternativ. Det samarbetar med huden och täpper inte igen porerna.

Använd gärna parfymfria och allergitestade produkter för din ögonmakeup. Mascara och eyeliner ska vara lätta att applicera och lätta att ta bort genom att bara skölja med ljummet vatten.

Tips! Välj neutrala färgtoner. Eftersom de innehåller mindre pigment brukar de vara mindre irriterande för huden än skuggor med starka toner.

Undvik röda nyanser på läpparna eftersom det kan framhäva ansiktshudens rodnad. Använd en neutral färg och undersök skalor som ”nude”, ”beige, ”peach” eller ”brown” för att hitta din personliga favorit. Vänd dig till ett varuhus eller makeupbutik med utbildad personal som kan ge råd och vägledning.

Tips! Ett bra alternativ till läppstift är beigetonat läppglans.

Några sista råd om hudvård också. Fuktighetsgivande hudvård är viktigt om man har rosacea. Välj en mild och fuktgivande ansiktskräm för den dagliga hudritualen. Kolla innehållsförteckningen och undvik produkter med parfym, färgämnen, parabener och andra konserveringsmedel.

Tips! Det är viktigt att undvika stark solexponering om man har rosacea. Skydda ansiktet i solen med en solhatt och använd solkräm/solstift med både UVA- och UVB-skydd.

Fakta rosacea

Rosacea är en hudåkomma som drabbar vuxna efter 20-års åldern och där kvinnor drabbas oftare än män. Cirka 10 % av alla skandinaver drabbas av rosacea i en eller annan form. Till skillnad från acne drabbar rosacea enbart ansiktet. Läs mer om symtom, behandling och ta reda på om du lider av rosacea.

Psoriasis är en av våra vanligaste folksjukdomar och drabbar ofta personerna i ung ålder. För att belysa vikten av att behandla hela sjukdomsbilden har en ny informationsfilm tagits fram som släpps i dag, till ära av Internationella Psoriasisdagen.

Psoriasis är en kronisk inflammatorisk sjukdom och mer än hälften av de som insjuknar gör det innan de har fyllt 25 år. Sjukdomen påverkar inte bara huden utan är mer omfattande än så. I så ung ålder är man extra sårbar och många upplever en sämre livskvalitet till följd av sjukdomen.

Med den nya informationsfilmen, som är framtagen i samarbete mellan Förbundet Ung med psoriasis och läkemedelsföretaget Lilly, vill man inspirera fler unga som lever med psoriasis att söka hjälp och bli mer delaktig i sin vård och behandling. För tyvärr är det så att många patienter får felaktig eller fördröjd diagnos och otillräcklig tillgång till vård – och så ska det förstås inte vara. Det finns också en stor okunskap om denna sjukdom generellt, det fastslog WHO i en resolution 2014.

Dagen firas den 29 oktober i ett 50-tal länder världen runt. Temat för årets Internationella Psoriasisdag är hopp, handling och förändring.

Det här kan du göra:

Hopp – ge hopp genom att stödja forskningen om psoriasis och psoriasisartrit.

Handling – agera och bli medlem i Psoriasisförbundet.

Förändring – sprid Psoriasisförbundets budskap och använd deras hashtags #ihopepso #iactpso #ichangepso för att skapa en digital, global Wall of Hope för alla med psoriasis och psoriasisartrit.

Psoriasis och psoriasisartrit kan se ut på olika sätt och sätta sig på olika delar på kroppen. För att öka kunskapen om sjukdomen har Psoriasisförbundet uppdaterat sin bildbank och även skapat en poster (på bilden) som du gärna få dela med dig av. Vi berättar också om några av de vanligaste myterna kring psoriasis.

Tanken är att bilderna i den nya bildbanken bland annat ska användas av journalister som vill skriva om psoriasis. Postern Psoriasisförbundet har tagit fram visar exempel på hur sjukdomen ser ut. Postern kan alla ta del av och även dela med sig av – så sprid den gärna så ökar vi kunskapen! Om du klickar på toppbilden i det här blogginlägget laddas postern ner separat som en.pdf (5,4 MB) Postern kommer bland annat skickas ut till alla vårdcentraler under hösten tillsammans med information om psoriasis, psoriasisartrit och Psoriasisförbundet.

Psoriasis och psoriasisartrit är allvarliga kroniska sjukdomar som inte bara drabbar huden och lederna utan även andra organ i kroppen. Sjukdomen påverkar livet på många sätt, både fysiskt, psykiskt och socialt och har stor påverkan på människors livskvalitet. I Sverige finns det 250 000 – 300 000 personer med psoriasis, vilket gör sjukdomen till en av våra vanligaste folksjukdomar. Även om psoriasis är en utbredd sjukdom och de flesta känner till någon som drabbats är okunskapen om psoriasis hög. En undersökning från Psoriasisförbundet visar att 9 av 10 svenskar fortfarande tror att psoriasis först och främst är en hudåkomma.

Det förekommer även en hel del andra påståenden och föreställningar om sjukdomen som helt enkelt inte stämmer. Här råder vi bot på några av de vanligaste missuppfattningarna.

billig zovirax ointment

1. I quit sugar period (that means fruit, too). Google “The Candida Diet”.
2. I drank the teas and took the herbs mentioned in this blog and other blogs: American Saffron, Slippery Elm Bark, Red Ginseng.
3. I quit Caffeine and Alcohol. Hard! However, this was much less painful by taking L-Theanine daily. I took it mornings to remove anxiety and at night to go out on dates and socialize and still feel relaxed without drinking. The brands I tried:

-Lucid Lumin SunTheanine.
-Whole Foods SunTheanine.
-Sports Nutrition SunTheanine

L-Theanine does not do a thing for psoriasis. However, it does wonders for your mental state and sense of calmness and wellness while going through the healing process.

4. I did a 15 day raw juice fast (I did do some sugar here: Carrots and Apples in the Juice). OK it only made it 14 days but it still helped.

5. Three Colon Hydro-therapy Sessions. Not a fan of these but after seeing what comes out I will probably do this annually from here on out.

6. For my junk: The junk seemed to be the slowest responder to all the above work I was doing. I was getting frustrated as I was newly single and with strange new patches of psoriasis on my unit that I did not want to explain. The other patches were clearing up but not the junk. So I took a chance and bought – off ebay – the following UVB Wand: “Kernel KN-4003B UV Photo Therapy”

I used it 3 to five times a week. Pointing that thing at my junk for over 3 minutes would burn my poor unit. So do NOT keep this wand pointed at any part of your skin for more than a few minutes. Wear the protective glasses that come with it. When you first start out only use the wand for 1 minute or even less, and work up to 3 (ish) minutes over the first week. I once went 3 minutes and 30 seconds but it was too painful the next day – (UVBs) are designed to burn.

Do all the above and you will be clear in a month or two (or three).

I will probably not be back here because, well, it’s clear now! But this blog post and comments section was read by me a few times since July so I appreciate it Jack, and all the other commenters, for providing tips and hope on path to recovery.

You can do this. You got this. Onward and upward people.

Awesome stuff Wayne and super dedication. I’m also a fan of l-theanine, as well as sulbutiamine, for their calming affects. Thanks for coming back and sharing your success!

i deleted sugar caffeine fruits and bread meat alcohol for 50 days it has improved became pink faded but still it shines when i have sex. please where can we find l theanine is this available as tablets?

Thanks for this post, Jack, because I have never known another guy who had this like I do and I have told a couple friends but they can’t really know what it is like (one said it was just ‘moss on the tree’.) So it means a lot just to know others have to face this.

I have found that cotton boxers are best. Any tight underwear, even if cotton, makes it worse when it flares up. I first got it on the penis & sac about 20 years ago. It eased up but came back, not always in the same place. Now it is in the same places but flares up and winds down. I can’t figure out a pattern, but trying out different soaps and avoiding others has helped. Worst place for cracking in painful way is the angle where wang tends to hang regularly. Also have found using lotion that contains dead sea salt has helped. Avoid beating off if I must (short a time as possible) or, try different approaches.

Hey everybody, use Protopic 0.1% ointment for psoriasis on the penis. It takes about a week to clear it up, two if it’s on the head of the penis, but it It clears it up every single time. It works really well in thin skin areas.

Has any tried putting zinc oxide cream on it? The kind they sell for diaper rash.

What is the result please

Hi, I’ve this problem for 8/9 years now, I did struggle to treat it at first, I was prescribed creams way too strong by a US based GP but now after a visit to a UK doctor lady, she asked me to use doublebase dayleve gel as a twice daily precaution and after using the gel to medicate it with curatoderm, it clears in a couple of days, my best advice so far.

I have had psoriasis on my penis for about 20 years and have never looked for information on the internet about it before. Thank you for this blog.
I am able to control the surface irritations pretty well. However, I feel it “deeper”. By this I mean that I feel like my sensitivity has been diminished and that the psoriasis is almost lurking under the skin. As a consequence it takes me longer to orgasm. Does this description sound familiar to anyone?

Masterbate less, eat healthier, drink less alcohol.
Use organic cold pressed coconut oil for a moisturizer or even to rub one out.
For the occasional bad flare up, try protopic… But only when necessary.

This is what I found most useful.

Hey guys I have been dealing with this issue for 7 years now. It also reaches my butt hole curing fishers OMG the pain. Now after this summer it has gotten worse it has now attacked my sack as well super itchy and driving me crazy. The wife can’t even begin to imagine what I’m going through and thinks I blow it out of proportion. Any helpful tips on diet of creams I may have not tried. I normally managed with the pain using steroid creams but now the spread to my sack has just gone beyond what I can deal with it feels like there’s no hope.

I’ve suffered from mild to medium penile psoriasis for about 15 years. I’ve largely got the situation under control – but I’m managing the problem rather than curing it. Here’s what I’ve learned and what works for me:
– Take care of your penis before it’s too late! For years I dry masturbated, washed under the foreskin with soaps and didn’t rinse after sex/masturbation.
– Get the diagnosis right. For a number of years I thought I was suffering from thrush and tried to treat it with anti-fungal creams. What’s added confusion to my situation is that I do also occasionally get jock itch around my groin, which is a fungal infection.
– Don’t wash the head with soap, just use tepid water. I think one of the reasons why psoriasis occurs is an imbalance in the penis’ natural ecosystem of bacteria and therefore its ability to ‘take care of itself’. Soap kills the good bacteria as well as the bad bacteria. I’ve also surmised that my mistaken use of anti-fungal creams probably didn’t help my ecosystem.
– I make sure that I shake out all lose drops after urination and use toilet paper to make sure there’s no dripping, as urine seems to agitate the situation.
– I moisturise regularly with this – http://www.neutrogena.co.uk/product/hand-cream/norwegian-formula-unscented-hand-cream. I’ve tried a few moisturisers and this one works the best for me. I moisturise after urination and ejaculation (once clean).
– If I get a flair up I will use 1% hydrocortisone cream to bring it back under control. I’m pretty paranoid about using this due to skin thinning so I never use it more than 3 days in a row and no more than twice a day.
– After applying the hydrocortisone it seems to be particularly effective if I apply the Neutrogena cream about 3 hours afterwards – i.e. I give the hydrocortisone ‘something to work with’.
– I find it flairs up most after sex or masturbation, but only if ejaculate. I have a theory that some sort of (protein?) allergy might be at play as pre-cum also seems to affect the psoriasis. My other theory is that it’s the heat and/or blood that flows to the area.
– I’ve significantly reduced the amount I masturbate, but when I do I use this as lubrication http://www.waitrose.com/shop/ProductView-10317-10001-2841-Waitrose+baby+bottom+butter. Before I discovered the Neutrogena hand cream, I used this as my primary moisturiser. It doesn’t absorb as well as the hand cream, but that’s a benefit in this context
– After ejaculatory sex or masturbation I rinse the area thoroughly with tepid water – making sure that any ‘aftermath’ is also washed away. It’s then essential to apply the Neutrogena cream. If I know I’m going to have sex again the next day and I need to ‘look my best’, I will sometimes apply hydrocortisone instead of the Neutrogena
– Using a condom during sex reduces the post-sex reaction. I use latex-free Skyn condoms
– Rounding all this up, factors that seem to contribute to flair ups are – heat, friction, urine, semen, soaps and also excessive alcohol
– All the above comes with a massive disclaimer – I am not a doctor nor dermatologist nor have I ever been to a doctor or dermatologist about my psoriasis. Stupid I know, but hey I’m a bloke.

@Jon – also to add to my second point about diagnosis – be careful as steroid creams make fungal infections worse.

Patienter med eksem har ved kliniske forsøg opnået store forbedringer i deres sygdomsbillede ved at tage tilskud af GLA. Andreassi og hans kolleger ved University of Italy satte sig for at påvise effekten af at anvende GLA fra boragoolie til behandling af eksem. Deres resultater blev offentliggjort i Journal of International Medical Research i 1997.

I alt 60 patienter (fordelt på 30 mænd og 30 kvinder), der alle led af eksem, deltog i undersøgelsen, som strakte sig over 12 uger. Halvdelen af forsøgspersonerne fik 274 mg GLA to gange dagligt (i form af 1-2 1.000 mg bløde kapsler indeholdende boragoolie to gange dagligt), mens den anden halvdel fik et placebopræparat. Symptomer blev vurderet såvel af en dermatolog som af forsøgsdeltagerne selv hver 4. uge. Hos de patienter, der fik GLA-tilskuddet, kunne man notere gradvise og betydelige forbedringer i kløe, inflammation, dannelse af blæner og omfanget af væskende eksemområder sammenlignet med kontrolgruppen. Hos nogle lå denne forbedring på helt op til 90% efter behandling med boragoolie.

De patienter, som fik GLA-tilskuddet, var i stand til at nedsætte deres forbrug af antihistamin og steroidpræparater med 73%, antibiotika med 80% og steroide hudpræparater med 50%. Forskerne konkluderede, at GLA-tilskud i form af boragoolie er effektivt til behandling af eksem, og at de største forbedringer indtræffer efter 6-12 uger. Boragoolie har ingen af de bivirkninger, der normalt ses ved antihistamin-behandling.

Boragoolie: forbedring af effektiviteten
Også andre undersøgelser har påvist boragooliens virkning, uskadelighed og anvendelighed over for eksemtilstande. 28 japanske eksempatienter blev behandlet med boragoolie i en dosis på 180 mg pr. dag i henholdsvis 4, 8, 12 og 16 uger. Boragoolietilskuddet reducerede omfanget af patienternes symptomer i stigende grad, jo længere tid behandlingen stod på. Efter henholdsvis 8 og 12 ugers behandling kunne forskerne notere sig en mindskelse på 52,7% og 63,2% i omfanget af symptomerne. Den største fremgang kunne ses hos de patienter, som havde de mest udtalte symptomer (kløe, skællet hud og rødt udslæt).

Man kunne ikke påvise bivirkninger af betydning ved boragooliebehandlingen. Ifølge forskernes konklusion tyder deres resultater på, at boragoolie er et effektivt og uskadeligt middel til behandling af eksem i kombination med traditionelle lægemidler.

Boragoolie beskytter moden hud
Ifølge resultater, som blev offentliggjort i Archives of Gerontology and Geriatrics i 2002, har forskere undersøgt virkningen af boragoolie-tilskud på 29 sunde, ældre personer med henblik på at slå fast, hvordan olien indvirker på hudens "barriere"-funktion, dens indhold af vand og dens fedtsyrestofskifte. Undersøgelsens deltagere fik en daglig dosis på enten 360 eller 720 mg GLA (2-3 bløde kapsler med 1.000 mg boragoolie i hver) i to måneder. Hudens barrierefunktion forbedredes med 10,8%, væsketabet gennem huden blev betydeligt reduceret, og væskeindholdet i stratum corneum (det yderste hudlag) øgedes en lille smule. 34% af deltagerne led af kløe inden behandlingen, men ingen meldte om disse symptomer efter behandlingens afslutning. En øget mængde GLA og DGLA (et GLA-derivat) fra boragoolie kunne spores i cellemembranerne samtidig med, at man kunne påvise en tilsvarende nedgang i mængden af mættede, enkeltumættede og omega-9 fedtsyrer.

Denne forøgelse af hudens evne til at holde på væsken kan desuden være medvirkende til at modgå den forringelse af hudens evne til at fungere som barriere mod mikroorganismer, som sker ved ældning og som følge af, at man kradser på hudområder med kløe. Som undersøgelsen viser, kan boragoolie modvirke den kløe, som hyppigt forekommer hos raske, ældre personer - selv personer, der ikke lider af nogen form for hudsygdom. Man mener derfor, at hvis tilskud af boragoolie kan fjerne kløen, vil der ikke opstå sår som følge af kradsen - og dermed vil hudens barrierefunktion forblive intakt.