kan jeg faa erythromycin topical

erythromycin for billigflug

Finamor DC, Sinigaglia-Coimbra R, Neves LC, Gutierrez M, Silva JJ, Torres LD, et al. A pilot study assessing the effect of prolonged administration of high daily doses of vitamin D on the clinical course of vitiligo and psoriasis. Dermatoendocrinol. 2013 Jan 1. 5 (1):222-34. [Medline].

Kui R, Gál B, Gaál M, Kiss M, Kemény L, Gyulai R. Presence of antidrug antibodies correlates inversely with the plasma tumor necrosis factor (TNF)-α level and the efficacy of TNF-inhibitor therapy in psoriasis. J Dermatol. 2016 Feb 19. [Medline].

Di Lernia V, Bardazzi F. Profile of tofacitinib citrate and its potential in the treatment of moderate-to-severe chronic plaque psoriasis. Drug Des Devel Ther. 2016. 10:533-9. [Medline].

[Guideline] Smith CH, Jabbar-Lopez ZK, Yiu ZZ, Bale T, Burden AD, Coates LC, et al. British Association of Dermatologists guidelines for biologic therapy for psoriasis 2017. Br J Dermatol. 2017 Sep. 177 (3):628-636. [Medline].

I årevis har der været forskellige tilgange til behandling af pletpsoriasis. Nogle af dem kan have varige effekter på din krop eller forårsage begrænsninger i din dagligdag.

Det er grunden til, at vi har udviklet Philips BlueControl 1

Med den nye Philips BlueControl, har vi brugt vores ekspertise i blå LED-lysbehandling til at gøre en forskel indenfor psoriasisbehandling.

Vi ønsker at styrke dig i at leve et aktivt og sundt liv. Med Philips BlueControl har vi fundet en skånsom og effektiv måde at behandle mild til moderat pletpsoriasis ved at aktivere de naturlige helingsprocesser i huden 2,3..


Med Philips BlueControl kan du behandle din psoriasis hjemme, på arbejde eller på farten – og nyde friheden til at leve dit liv imens.


Livet med psoriasis opleves forskelligt af alle. Vi forstår, at det nogle gange kan være svært at få hverdagen til at gå op, når du samtidig skal bruge tid på din psoriasisbehandling.

Med Philips BlueControl vil vi derfor hjælpe dig på din rejse mod bedre hud, hvor end du er – effektivt og kemikaliefrit. 4,5

Den blå LED-lysteknologi fra Philips forandrer oplevelsen af psorisasisbehandling.

Overvejer du om Philips BlueControl er det rigtige for dig? Se vores produktanvisningsvideo eller besøg vores produktside.

Hjemme, på arbejde eller på farten – Philips BlueControl er verdens første bærbare lysbehandling af mild til moderat pletpsoriasis. Den kommer med en komfortabel strop, så du kan fortsætte med din hverdag, imens du behandler din psoriasis.

Du bestemmer hvor og hvornår, du behandler dine symptomer.

Studier har vist, at patienter oplever mærkbare forbedringer af deres pletpsoriasis symptomer, når de har behandlet med LED-lys et par uger. Og for nogle patienter forsvandt psoriasispletterne fuldstændigt.

Blåt LED-lys reducerer betændelsestilstande og hjælper din hud med at regenerere i normal hastighed 2,3


Ved en vurdering af hvor stor en procentdel af din hud der er dækket (alvorsgraden af din psoriasis), vil et område på størrelse med din håndflade svare til 1 %. Hvor stor en procentdel (hvor mange håndflader) af din hud er efter din vurdering dækket?


Det blå LED-lys fra Philips BlueControl Advance igangsætter naturlige lindringsprocesser i din hud, der hjælper med at reducere inflammation og for hurtig cellevækst fra pletpsoriasis. 2,3 BlueControl er klinisk testet på patienter, der lider af pletpsoriasis (psoriasis vulgaris) – men den er endnu ikke blevet testet i forbindelse med andre hudlidelser. 5

BlueControl anbefales til brug på ekstremiteter (arme, albuer, ben og knæ). Det er en bærbar enhed, som kan anvendes på kroppen vha. en tekstilstrop. Selvom den fleksible strop gør det muligt at anvende enheden på ryggen og/eller skuldrene, er behandlingen på disse områder ikke klinisk testet. Kontakt din læge, inden du anvender BlueControl, eller hvis du ønsker at anvende behandlingen på andre områder på kroppen end anbefalet. Enhedens størrelse og den anbefalede behandlingstid for hvert psoriasisområde gør den ideel til behandling af områder, der dækker mindre end 10 % af kroppen (mild til moderat pletpsoriasis). For yderligere oplysninger henvises der til brugervejledningen for Philips BlueControl eller til brugervejledningen for Philips BlueControl Advance og listen over kontraindikationer.

Psoriasis er en hudsygdom, som desværre er velkendt for mange. Undersøgelser viser, at 2-3% af den danske befolkning er ramt af sygdommen. Psoriasis behandling er derfor et meget omtalt emne, da det for mange er en sygdom med stor indflydelse i dagligdagen. Symptomerne består oftest af røde, flagede sår, som oftest kan klø eller svie. Sygdommen kan forekomme alle steder på kroppen, men de hyppigste er albuerne, knæene, hovedbunden og lænden. De fleste mennesker rammes heldigvis kun i små områder. Udbredelsen af sygdommen varierer meget fra person til person. For nogle, er der kun tale om en mild irritation, hvor andre kan være ramt med voldsommere symptomer, hvor det har stor indflydelse på deres livskvalitet.

Tilstanden kan opstå i enhver alder, men udvikler sig oftest inden man er fyldt 35 år. Fordelingen af mænd og kvinder ramt af sygdommen er fordelt ligeligt. Tilstanden er typisk en længerevarende kronisk sygdom, som involverer perioder med ingen eller svage symptomer, efterfulgt af perioder med stærke symptomer. Af den grund leverer ShytoBuy naturlige udvalg af psoriasis behandling, og på denne side kan du læse mere om sygdommen, samt hvilke behandlingsmetoder der eksisterer. Dertil får du også vores anbefalinger baseret på lægevidenskaben og autoriserede dermatologer.

Personer med denne hudsygdom har typisk en øget produktion af hudceller. Hudceller skal normalt udskiftes hver 3-4 uge, men hos personer med psoriasis tager denne proces typisk kun 3-7 dage. Dette gør, at hudcellerne ophobes og skaber de ændringer i hudoverfladen som associeres med psoriasis symptomer. Selvom denne proces ikke er forsket til bunds mener forskere, at denne tilstand relateres til problemer i immunsystemet. Immunsystemet er kroppens forsvar mod sygdomme og infektioner, men for personer med denne hudsygdom angriber immunforsvaret sunde hudceller ved en fejltagelse. Denne sygdom er ofte arvelig og der er stor sandsynlighed for at du vil få sygdommen, hvis andre i din familie har den. Det vides dog ikke helt præcist, hvilken rolle genetik spiller i at forårsage sygdommen, men den arvelige tendens er dokumenteret gennem diverse undersøgelser.

Mange personers psoriasis symptomer opstår eller forværres i forbindelse med en speciel hændelse kendt som en ”udløser”. Mulige udløsere af sygdommen kan inkludere en skade på huden, hals-infektioner og brug af visse former for medicin. Sygdommen er ikke smitsom, så den kan ikke spredes fra person til person. Af den grund bør du ikke være urolig for at blive smittet. Enten lider man af sygdommen, ellers gør man ikke. Er du bange for at du gør, så læs videre omkring hvordan man diagnosticerer tilstanden, samt hvilke muligheder der er for psoriasis behandling.

Din praktiserende læge kan ofte identificere hudsygdomme ud fra udseendet på din hud. Der er sjældent noget at tage fejl af, men er lægen usikker på sin sag, kan psoriasis behandling ikke finde sted førend du er 100% diagnosticeret. Dette sker ved en lille hudprøve, også kaldet en biopsi, som sendes til et laboratorium for eksamination under et mikroskop. Dette identificerer din eksakte hudsygdom, hvad end det drejer sig om psoriasis eller andre sygdomme. I svære tilfælde vil du blive henvist til en dermatolog, som er specialiseret i at identificere hudsygdomme. Dette er dog udelukkende, hvis din læge er usikker på diagnosen. Oplever du psoriasisrelaterede symptomer kan du dog uden risiko lindre med det naturlige udvalg af produkter fra ShytoBuy.

Det, at vide hvilken form for psoriasis du har, vil hjælpe dig og din læge til at udarbejde en konkret vurdering af din behandlingsplan og diagnose. De fleste mennesker har kun en type af sygdommen ad gangen, men i enkelte og sjældne tilfælde kan man have flere typer af psoriasis. Efter symptomerne er stoppet kan det hænde, at der opstår en ny type og på denne side kan du læse om, hvordan du kan genkende de 6 typer af psoriasis, som findes.

Dette er den mest almindelige type hudsygdommen. Omkring 8 ud af 10 personer med psoriasis, lider af plaque psoriasis. Din læge vil typisk kalde tilstanden ”psoriasis vulgaris”. Denne type af sygdommen viser sig i form af hævet, betændt hud, som ofte fremstår som værende dækket med et sølvfarvet skær eller hvide skæl. Disse områder klør og er brændende, og kan vise sig overalt på kroppen. Oftest dukker de op i følgende områder:

Denne type hudsygdom starter ofte hos børn eller unge voksne og forekommer hos mindre end 2% af tilfældene. Guttat psoriasis forårsager små, lyserøde pletter på huden, som oftest optræder i skridtet, på overarmene, lårene eller hovedbunden. Af kendte grunde til denne type psoriasis blusser op, findes luftvejsinfektioner såsom halsbetændelse, stress, hudbeskadigelse og visse lægemidler. Denne type psoriasis kan forsvinde i løbet af få uger, selv uden behandling. I visse tilfælde er udbruddet mere stædigt, og kræver derfor behandling. Det er en god idé altid at udføre psoriasis behandling med naturlige cremer eller sprays for at skåne huden på optimal vis.

Invers Psoriasis viser sig i form af områder, som er lyserøde, glatte og skinnende, men ikke har flager. Det er normalt at finde disse i armhulerne, lysken, under brysterne, samt i hudfolder omkring kønsdelene og bagdelen. Denne type kan forværres ved svedproduktion eller gnidning, hvilket skaber øget irritation.

Denne form for psoriasis er yderst usædvanlig og forekommer hovedsagligt hos voksne. Denne type af sygdommen forårsager blister, omgivet af rød hud. Disse kan se yderst inficerede ud, men er det oftest ikke. Pustoløs psoriasis kan dukke op på et område af din krop, såsom hænder og fødder. Nogle gange dækkes det meste af kroppen, hvilket kaldes en ”generaliseret pustuløs psoriasis”. Når dette sker, kan det være meget alvorligt, hvorfor du bør søge øjeblikkelig lægehjælp. Har du derimod fået pustuløs posriasis på hænderne eller fødderne, og ikke føler, at det er alvorligt, så kan du med fordel blot behandle det med cremer eller salver. Vi anbefaler cremer med emu-olie, da det har en naturligt helende effekt på huden, hvilket plejer i dybden og genopretter hudens hudcelleproduktion på normal, sikker og effektiv vis. Generaliseret pustuløs psoriasis kan forårsage følgende symptomer:

 • Feber
 • Kuldegysninger
 • Kvalme
 • Hurtig puls
 • Muskelsvaghed

Denne type af hudsygdommen er den absolut mindst almindelige, og på samme måde mest alvorlige. Den påvirker din krop ved, at du vil føle dig udbrændt, have rød og sviende hud, som vises brændt. Du kan også have svær kløe, brændende fornemmelser og afskalning af hud, en højere og hurtigere puls, samt store ændringer i kropstemperatur. Hvis du har disse symptomer, bør du omgående søge lægehjælp, da du skal behandles på et hospital.

Op til halvdelen af de personer, som lider af sygdommen oplever ligeledes negleforandringer. Dette er endnu mere almindeligt hos mennesker, som har psoriasisgigt, hvilket påvirker dine led dramatisk. Almindelige symptomer omfatter følgende:

 • Huller i dine negle
 • Ømme, smertefulde negle
 • Adskillelse af neglen fra roden
 • Farveskift

Den individuelles behandlingsmetode bestemmes ud fra typen og graden af psoriasis. Din læge vil forhåbentlig starte med en mild behandlingsmetode, såsom naturlige cremer, og senere gå hen mod stærkere behandlinger hvis nødvendigt.

Der er mange mulige behandlinger – hvorfor det sværeste er at vælge den rigtige løsning til dit problem. Behandlingerne falder typisk indenfor en af disse 3 kategorier:

erythromycin ingen recepti

Leg sjuksköterska, leg psykoterapeut, specialitet psykiatri, avtal med Region Skåne PDT. Läs mer.

Jag är van att arbeta i både kortare och längre terapier beroende på problematik och behov. Det kan vara en livskris, utmattningssyndrom, mobbing, sorg, ätstörningsproblematik, posttraumatisk stress utifrån tidiga upplevelser med t ex övergrepp, övergivenhet, förälder med
psykisk sjukdom eller alkoholproblem mm, samt psykossjukdom. Med andra ord: Du kommer till mig med något som påverkar dig i ditt dagliga liv och vårt mål ska vara att du ska kunna säga att så var det en gång men det påverkar mig inte längre i mitt dagliga liv.

Leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi (UHÄ), specialist i klinisk psykologi. Läs mer.

Välkommen att läsa om mig och min verksamhet på www.annicahjertqvist.se
Kontakta mig gärna via mail annica@annicahjertqvist.se och mobil 0761-735 083

Socionom, leg psykoterapeut, auktoriserad familjerådgivare, handledare UHÄ. Läs mer.

Med fokus på relationer och samspel

Jag erbjuder psykoterapi för enskilda, par och familjer samt handledning individuellt eller i grupp. Jag har lång erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och psykoterapi, framförallt från mina många år som familjerådgivare och parterapeut. Sedan flera år handleder jag personalgrupper inom ett flertal verksamhetsområden i kommuner och landsting. Jag har avtal med kommunförbundet Skåne avseende handledning.

För mer information om mig och min verksamhet se www.presam.se

Välkommen att kontakta mig på mail: birgitta.presam@gmail.com
eller tel 070-2200910

Leg sjukgymnast, leg fysioterapeut, auktoriserad Feldenkraispedagog. Avtal med Region Skåne. Läs mer.

Vill du ha hjälp med stress, smärta, spänningar, sömnsvårigheter, yrsel, oro, ångest och personlig utveckling? Då är du varmt välkommen att kontakta mig. Jag förespråkar en helhetssyn på människan där kopplingen mellan kropp och själ utgör en självklar grund i behandlingen. Behandlingen ger dig redskap som hjälper dig att bli mer medveten om både dina tankar, känslor och din kropp. Jag ger både individuella behandlingar och har även utvecklat en gruppbehandling för dig som har problem med olika stressutlösta symptom. Tillsamman lägger vi grunden för hur du ska kunna minska dina symptom, skapa bättre balans i ditt liv och finna ett mer avspänt sätt att leva. Högkostnadskort och frikort gäller. Remiss behövs ej.

Du kan läsa mer om mina behandlingsmetoder på min hemsida www.evamoberg.com där du också finner mina kontaktuppgifter.

Du kan också klicka in på min blogg: https://www.evamoberg.com/blogg

Leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi. Avtal med Region Skåne PDT, KBT Läs mer.

Jag är leg psykolog/ leg psykoterapeut med en vidareutbildning i klinisk hypnos. Jag har även en mångårig erfarenhet av meditation och mindfulnessträning. Min yrkeserfarenhet är bred och jag har arbetat inom öppen- och slutenvårdspsykiatrin, inom företagshälsovård, samt inom primärvård. Sedan några år tillbaka är jag privatpraktiserande och arbetar huvudsakligen med individuell psykoterapi.

Mitt psykoterapeutiska arbete är integrativt, främst format av psykodynamisk och existentiell psykoterapitradition, men även utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Det väsentliga för mig är att möta dig som en hel människa, där både nutid och dåtid är viktiga dimensioner för att kunna känna meningsfulla sammanhang och för att uppnå en fördjupad förståelse av dig själv och din omvärld.

Välkommen att kontakta mig via mail: evaquilisch@expirapsykoterapi.se
eller telefon: 0704 573985

Socionom och leg. psykoterapeut. Avtal med Region Skåne, PDT och IPT. Läs mer.

Jag är leg. psykoterapeut med relationell- och interpersonell inriktning. Auktoriserad socionom. Specialist på korttidspsykoterapi och depressionsbehandling med lång erfarenhet av allmänpsykiatriskt mottagningsarbete.

Vi känner inte oss själva om vi inte förstår hur vi påverkar andra. Det relationella perspektivet på psykodynamisk psykoterapi (PDT) innebär bl.a. en ändrad syn på terapeutens delaktighet i samspelet med patienten. Det unika som uppstår mellan just den här patienten (du) och just den här terapeuten (jag), står i fokus för gemensamt utforskande.

När jag arbetar med IPT är jag framförallt fokuserad på hur relationerna utanför terapirummet påverkar dig och vi arbetar tillsammans för att lösa dina problem genom ett bättre interpersonellt fungerande.
Jag handleder PDT och IPT, samt undervisar om psykoterapi.

Läs gärna mer om min verksamhet på: www.erikfagerberg.se

Välkommen att kontakta mig via mail: psykoterapi@erikfagerberg.se
eller telefon: 072-904 62 30

Leg. psykoterapeut. Avtal med Region Skåne PDT och IPT, även par välkomna för rådgivning/stödsamtal. Läs mer.

Välkommen till leg. psykoterapeut Lennart Karp

Ingår i vårdvalet hälsoval psykoterapi PDT-lång (upp till 25 samtalstillfällen) och IPT-korttidsterapi.

Här får du hjälp med psykoterapeutisk behandling vid nedstämdhet, depression, oro, ångest och stress samt problem i relationer. Psykodynamisk psykoterapi.

Öppettider: Enligt överenskommelse och i regel första tid 10 och senaste tid 18

Information till patienter

Telefontider:
Ring eller skicka SMS dagtid på 076-2629078.
Det går också bra att skicka mail till adressen: lennart.karp@malmopsykoterapi. se

Leg. psykoterapeut, socionom. Avtal med Region Skåne KBT, PDT, IPT. Läs mer.

Har du känslomässiga problem som du har svårt att lösa på egen hand eller med närstående? Då kan det vara hjälpande att prata med en professionell samtalspartner. Jag har arbetat med samtalsterapi i flera år, både i privat regi och inom den offentliga vården. Jag är legitimerad psykoterapeut och är ackrediterad av Region Skåne inom Vårdval Psykoterapi i KBT, kognitiv psykoterapi, IPT, interpersonell psykoterapi och PDT, psykodynamisk terapi, med relationell inriktning. Jag tar emot dig som har remiss från din läkare på din vårdcentral. Högkostnadsskydd gäller. Jag tar också emot dig som söker samtal på privat basis.

Mer information finns på min hemsida:
www.albapsykoterapi.se

Leg. psykolog, leg. psykoterapeut. Avtal med Region Skåne PDT. Läs mer.

Hos mig kan du i lugn och ro få möjlighet att landa och få hjälp att förstå dig själv. Psykoterapi är ett arbete vi gör tillsammans. Det kan exempelvis innebära att ta sig igenom en kris, bearbeta svåra eller bortträngda upplevelser och känslor, förstå sina relationer och/eller hitta nya sätt att förhålla sig till livet. Ibland vet man varför man mår dåligt, ibland inte, därför är psykoterapin en resa som anpassas efter den du är och där du befinner dig just nu. Du kontaktar mig via mail; maria.skogsberg@petripsykoterapigrupp.se eller tel: 0739414175. Läs mer om Maria på hennes sida.

Leg. psykoterapeut och socionom. Avtal med Region Skåne PDT. Läs mer.

Jag är legitimerad psykoterapeut och socionom med lång erfarenhet av behandlingsarbete och psykoterapi. I psykodynamisk terapi kan du och jag samtala i en trygg och tillitsfull miljö. Förtroliga samtal kan hjälpa om du hamnat i en livskris eller fastnat i ett problematiskt livsmönster. Kanske är du nedstämd eller deprimerad, känner oro eller ångest, sover dåligt eller har problem med relationer. Det kan också vara så att du vill förstå dig själv bättre och känna mer mening i livet. Tillsammans kan vi genom terapin utforska och bearbeta dina tankar och känslor, vilket ger dig ett bättre mående.

erythromycin piller golfer

Pustuleuze dermatosen
- Furunkel
- Carbunkel
- Impetigo (krentenbaard. felle roodheid en pustels in het gezicht. Vooral bij kinderen)
- Acne conglobata (ernstige acne op nek, gezicht, rug en billen. Dubbel- en reuzecomedonen, infiltraten, abcessen, fistels en littekens)
- Acne excoriee
- Acne vulgaris (comedonen, pustels)
- Naevus comedonicus
- Rosacea (papels, pustels, teleangiectasieen op het gezicht)
- Folliculitis (pustel in de haarzak. Er kan een haar door de pustel steken)
- Folliculitis barbae (sycosis barbae. De gehele haarfollikel is ontstoken. Zit in de baardstreek)
- Dermatitis perioralis
- Dermatitis ocularis
- Dermatomycose
- Pustulosis palmoplantaris (op handpalmen en voeten pustels in verschillende stadia, schilfering, erytheem. Pustels drogen uit in bruine maculae)
- Psoriasis pustulosa (temperatuursverhoging, pijn, malaise. De steriele pustulae kunnen samenvloeien tot bullae)
- Secundaire pustelvorming bij herpesinfecties enz.
- Geneesmiddeleneruptie
- Pitysporum-folliculitis
- Seniele comedo

Trichosen
- alopecia areata (ronde tot ovale plekken van haaruitval, kunnen samenvloeien)
- alopecia praematura
- alopecia androgenica (als gevolg van androgene steroiden. Bij vrouwen diffuus dunner wordend haar. Bij mannen vooral op de kruin en in de slapen)
- anageen effluvium (diffuuse haaruitval 7-14 dagen na cytostatica of andere toxines)
- telogeen effluvium (door koortsende ziekte, zwangerschap, narcose, geneesmiddelen, voedingsdeficienties en endocriene stoornissen na 3 maanden haaruitval)
- ectodermale dysplasie (erfelijke aandoening)
- allopecia areata (pleksgewijze haaruitval)
- tinea capitis (haarstompjes aanwezig, schilfering. Positieve KOH test)
- secundaire syfilis
- traumatische alopecie (vaak door tractie aan de haren door vlechten, bleken)
- trichotillomanie (dwangmatig uittrekken van haren)
- verlittekenende folliculitis (ontstekingsverschijnselen en pusvorming)
- lupus erythematodes (grillige haaruitval, met schilfering en roodheid)
- pseudopellade van Brocq (verlittekening, zonder ontstekingsverschijnselen. Idiopathisch)
- aplasia cutis congenita (haaruitval op 1 plek. Aangeboren)

- hirsutisme (te veel haar dat via een mannelijke distributie groeit)
- hypertrichose (te veel haar dat niet via een mannelijke distributie groeit)

Ulcereuze dermatosen
- ulcus cruris venosum (zweer op been door aderinsufficientie)
- ulcus cruris arteriosum (zweer op been door slagaderinsufficientie. Vaak lateraal of pretibiaal. Vaak 's nachts pijn)
- gemengd arterieel en veneus ulcus cruris (zweer door ader- en slagaderinsufficientie)
- microangiopathisch ulcus (door insufficientie microcirculatie. Vaak bij hypertensie en diabetes. Vaak meerdere zweertjes)
- decubitus/ traumatisch ulcus (doorligplek/ zweer na ernstig ongeluk)
- neurotrofisch ulcus (zweer die onstataat door verminderd gevoel in de huid. Vaak op voetzolen)
- ecthyma (door streptokokken of stafylokokken. Acuut beloop. Purulente korsten. Onstaan na infectie van bijv. een insektenbeet)
- ulcus bij vasculitis (pijnlijke zweer. Daarnaast purpura, livedo, noduli, nodi)
- ulcererende tumor
- pyoderma gangraenosum (opgeworpen en livide-rode rand, ontstaat in korte tijd, zeer pijnlijk. Immunologische oorzaak)

Vaatziekten en vasculaire reacties
- varicositas
- tromboflebitis
- tromboflebitis migrans
- cutane vasculitis van de kleine bloedvaten
- septische purpura/vasculitis
- capillaritis/ gepigmeneerde purpura

Dermatomycosen
- dermatofytosen
- candidiasis
- malassezia infecties

Squameuze afwijkingen of droge huid
- keratosis piloris
- ichthyosis vulgaris

Sclerose
- lichen sclerosis

Tumoren (premaligne en maligne)
- Keratosis actinica
- Verruca seborrhoica
- Morbus Paget
- Morbus Bowen
- Naevus pigmentosus
- Blue naevus
- Naevus naevocellularis
- Atheroomcyste
- Dermatofybroom
- Spinocellulaircarcinoom
- Basaalcelcarcinoom
- Plaveiselcelcarcinoom
- Melanoom (superficial spreading melanoma SSM, nodulair melanoom, lentigo maligna melanoma LMM, acrolentigineus melanoom, subunguaal melanoom)
- Angiomateuze tumoren
- Overige

I had problems with my swollen feet expecially in my left leg. Also problems with dry and pigmentation in the skin especially in my right side of my body. I lost lots of hair, even my eyebrown and eyelashes falls out. Also problem with acne in my skin. The only medicine I took was hair volume (vitamine and minerals for the hair). I also helsp with my digesitve system. After ayurveda treament with Asha I'm cured.

Skadliga bakterier, parasiter och svampsjukdomar är en dålig grogrund för tarmen och hälsan!

Skadliga bakterier håller nyttobakterierna i schack och kan ta över tarmfloran allt mer om det vill sig illa.

Parasitsjukdomar och svampsjukdomar som Candida är vanligare än många människor tror och kan ställa till stora problem. Som tur var kan såväl parasitsjukdomar och Candida behandlas, ofta på liknande sätt.

Magens och tarmens bakterier brukar delas in i två huvudgrupper:

 • Nyttobakterier
  Lactobacilluskulturer, exempelvis acidofilus, bulgaricus och bifidusbakterier. Probiotika är nyttobakterier.
 • Skadliga bakterier
  Förruttnelsebakterier ( Coliforma bakterier ), parasiter, svamp.

Nyttobakterierna behövs för kroppens näringsomsättning. De skadliga bakterierna kan om de tar överhanden skapa stora problem, främst i tarmfloran och tarmväggarna.

Att gemomföra tarmrening av något slag kan var det första steget för att återfå balansen i tarmen. Escherichia coli (E-coli) är en vanligt förekommande förruttnelsebakterie som lever i tjocktarmen och som vid obalans kan ta överhanden över nyttobakterierna, vilket inte är bra. Detta kan sen vara en grogrund för olika slags parasiter och svampar som Candida att ta överhanden.

Förruttnelsebakterierna tillverkar också olika sorters gifter (toxiner) som kan göra så vi känner oss energilösa och trötta. Nervsystemet anses även kunna bli påverkat negativt av dessa toxiner. Brist på signalsubstansen acetylkolin som behövs för nervsystemet anses bl.a. kunna ske. Förruttnelsebakterierna livnär sig gärna på vitaminer, enzymer och proteiner m.f. För mycket och oönskade förruttnelsebakterier i tarmen kan därför även vara grovgrund för näringsbrist av olika slag.

Parasiter fungerar toxisk då de är främmande för vår kropp och kan göra skada på kroppen. Parasiter kan vi få i oss på många sätt: från våra husdjur, genom att äta rå (inte genomstekt) kött och fisk, dricka förorenat vatten utomlands m.m. Många människor har parasiter i sin kropp, detta utan att veta om det. De gör störst skada i tarmsystemet men kan även finnas på flera ställen, som i levern mf. I tarmarna kan de finnas gömda och bygga bon i tarmfickor, i tarmslem och tarmplack. Inälvsmaskar är en typ av parasiter som kan finnas i våra tarmar. Inälvsmaskar delas in i grupperna plattmaskar (Platyhelminthes) och rundmaskar (Nemathelminthes). Exempel på maskar kan vara rävbandsmask (ifrån kött), springmask (vanlig hos små barn), hakmask, piskmask, spolmask och trikiner.

Tecken på problem med parasiter kan vara:

 • Kroniska matsmältningsproblem
 • Gaser i magen
 • Diarré/ förstoppning
 • Ovanligt stor trötthet
 • M.fl.

Candida är en jästsvamp som ingår i vår normala kroppsflora. Finns normalt i munnen, mag- tarmkanalen och slidan. Det finns ett flertal oika typer av Candida där Candida albicans är den vanligaste formen. Candida trivs i fuktig och varm miljö, ca 37 grader. Minst 25 % av befolkningen beräknas ha överskott av Candida i västvärlden. Candida kan om det vill sig illa utvecklas till en svampsjukdom (mykoser) och skapa stora problem i kroppen. Candida kan då invadera alla kroppens organ men trivs då särskilt väl i matsmältningskanalen och i tarmarna.

Om man har parasiter i kroppen så ökar även detta risken för Candidaproblem.

Tecken på problem med Candida kan vara:

 • Dålig matsmältning
 • Diarré/förstoppning
 • Gaser i magen
 • Försämrat immunförsvar
 • Flytningar
 • Svampinfektioner i underlivet
 • Sveda när man kissar
 • Urinvägsinfektioner
 • Menstruationsrubbningar
 • Klåda i anus
 • Allergier
 • Psoriasis
 • Blåsor i munnen
 • Rinnande ögon
 • Illaluktande andedräkt
 • Problem med blodsockret (se insulin)
 • Trötthet
 • Humörsvängningar
 • Depressioner
 • Huvudvärk
 • Hud- och hårproblem
 • Försämrat minne
 • Koncentrationssvårigheter
 • Dålig blodcirkulation
 • Återkommande förkylningar
 • Muskelsmärtor (även muskelsjukdomen fibromyalgi)
 • Ofullständigt nedbrytning av proteiner
 • M.fl.

I munnen heter Candidabesvär torsk. Symtom kan vara vit beläggning på tungan, sprickor i mungipan. På huden rodnande utslag mellan skinkorna eller under brösten. Candiasvampen kan lura kroppen att den har tillräckligt med östrogen, vilket kan föra med sig det att kroppens naturliga produktion av hormonet östrogen minskar.

Tarmsjukdomar som IBS kan förväxlas med candida.

även reaktioner från vaccinering av olika slag har kopplats till Candidabesvär.

Candida kan få hjälp och bre ut sig och skapa obalans i kroppen. När detta sker kan det även skapas en mer aggressiv form av Candida som kan växa genom tarmens slemhinnor och gynna läckage av toxiner (över 80 st) av olika slag till resten av kroppen anser somliga.

Candidaobalans kan uppstå bl.a. beroende på:

hvor meget erythromycin topical solution

erythromycin ingen receptor

erythromycin uden receptacle

erythromycin ingen receptionist

Känn dig fri att höra av dig om du har några frågor eller om du är intresserad av att gå i terapi hos en psykolog i Uppsala.

Jag har min grundutbildning i kognitiv beteendeterapi och har utbildning i flera olika psykoterapinriktningar i min specialistutbildning. Det innebär att jag kan använda olika ansatser beroende vilka problem och färdigheter patienten behöver hjälp med. Vilken ansats som väljs sker alltid i samråd med patienten. Även om mina patienter ofta uttrycker att de faktiskt inte bryr sig så särskilt mycket om vad det är för teorier som ligger bakom, utan mer bryr sig om ifall om det känns bra och fungerar, vill jag ändå lite kort redogöra för de olika psykoterapiformerna. (Beskrivningarna är hämtade ifrån http://www.samradsforum.se och http://www.sapu.se.)

Kognitiv beteendeterapi
Kognitiva och beteendeinriktade terapier är ett paraplybegrepp för behandlingsmodeller som har gemensamt att de i teori och praktik integrerar inlärningspsykologi med kognitiv psykologi/teori och dess analys- och behandlingsmetoder. I vardagstal brukar man för enkelhetens skull använda begreppet kognitiv beteendeterapi (KBT) för samtliga modeller under paraplyet. Underliggande antaganden är att olika svårigheter i livet i stor utsträckning har sitt ursprung i (eller vidmakthålls och förvärras av) inlärningspsykologiska och kognitiva processer. De olika KBT-strategierna syftar till att vara ett medel för patienten att undersöka och bearbeta dessa processer, d.v.s. de sätt individen ser på sig själv och sin omgivning (kognitioner) samt de sätt på vilket individen interagerar med omgivningen (beteenden).

Psykodynamisk psykoterapi
En viktig del av boten i en psykodynamisk psykoterapi är att de problematiska livsmönster individen bär med sig synliggörs i relationen till psykoterapeuten. Genom att psykoterapeuten när detta sker hjälper patienten att bli medveten om det blir det möjligt för patienten att nå en känslomässigt grundad förståelse vilket underlättar förändring. Genom att psykoterapeuten på ett empatiskt sätt lyssnar och inte avvisar eller värderar, kan patienten få en ny känslomässig erfarenhet av att kunna bli accepterad som den han eller hon är. En sådan erfarenhet kan i sig bidra till att patienten förändras. I arbetet med att hjälpa patienten att utforska sina känslor, behov, motiv och relationer kommer en psykodynamisk psykoterapi att delvis handla om att förstå individens livshistoria. Huvuddelen av tiden ägnas dock åt att arbeta med känslor, tankar, motiv och relationer som är aktuella i patientens liv

Relationell psykoterapi
Namnet relationell psykoterapi syftar på relationers betydelse i två avseenden. För det första syftar ordet relationell på en människosyn och utvecklingspsykologi som utgår från att människans medfödda behov av relationer har avgörande betydelse för psykisk utveckling och välbefinnande. För det andra syftar relationell på terapisituationen där stor vikt läggs vid patient-terapeutrelationen och hur denna kan användas för att främja patientens utveckling.

Affektfokuserad psykoterapi
Fastän affekt anses som en viktig förändrande faktor i psykoterapi av nästan alla teoretiska riktningar, och även ses som en gemensam kurativ faktor i vissa studier, så har forskning om affekternas roll i psykoterapi hittills varit ytterst begränsad. Diener et al. (2007) finner i en forskningsöversikt, att ett affektfokuserat arbetssätt i psykodynamisk terapi ökar patienternas emotionella medvetenhet, fördjupar patientens affektiva erfarenhet i sessionen, och bidrar till att skapa emotionella uttryck. Dessa allmänna affektfokuserade tekniker hade ett tydligt samband med positivt utfall i psykodynamisk psykoterapi.

Detsamma gällde när terapeuterna fokuserade sina interventioner mot att öka medvetenheten om sina affekter hos patienten. Det är svårt att klart avgränsa vad som är just affektfokuserade metoder då alla psykoterapeutiska metoder direkt eller indirekt påverkar patientens känsloliv. Det finns dock ett antal psykoterapeutiska approacher som uppfyller vissa kriterier om teori, metod och forskning. (Havnesköld, 2010)

1. I sin teori uttalat baserar sig på moderna teorier om affekt.
2. I sin metod beskriver replikerbara riktlinjer och systematiskt arbete med affekter som centralt tema.
3. I sin forskning visat på effektivitet i RCT-studier.

Bland de approacher som lever upp till samtliga dessa tre kriterier kan nämnas: Affektfobi Terapi (McCullogh & Magill, 2008), olika varianter av Psykodynamiska korttidsterapier (STDP) baserade på Davanloos metod (Abass et al. 2006) Emotion Focused Therapy (Elliott et al. 2004) Mentaliserings-baserad terapi (Bateman & Fonagy, 2006) Schemafokuserad terapi (Young et al.,2003) och CompassionFocused Therapy (Gilbert, 2005) Gemensamt för dessa metoder är hypotesen att undvikande av hotfull emotionell upplevelse upprätthåller klientens symptom och att exponering av emotioner vid trygg anknytning (positiv allians) är en nyckelfaktor i behandlingen.

Leg sjuksköterska, leg psykoterapeut, specialitet psykiatri, avtal med Region Skåne PDT. Läs mer.

Jag är van att arbeta i både kortare och längre terapier beroende på problematik och behov. Det kan vara en livskris, utmattningssyndrom, mobbing, sorg, ätstörningsproblematik, posttraumatisk stress utifrån tidiga upplevelser med t ex övergrepp, övergivenhet, förälder med
psykisk sjukdom eller alkoholproblem mm, samt psykossjukdom. Med andra ord: Du kommer till mig med något som påverkar dig i ditt dagliga liv och vårt mål ska vara att du ska kunna säga att så var det en gång men det påverkar mig inte längre i mitt dagliga liv.

Leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi (UHÄ), specialist i klinisk psykologi. Läs mer.

Välkommen att läsa om mig och min verksamhet på www.annicahjertqvist.se
Kontakta mig gärna via mail annica@annicahjertqvist.se och mobil 0761-735 083

Socionom, leg psykoterapeut, auktoriserad familjerådgivare, handledare UHÄ. Läs mer.

Med fokus på relationer och samspel

Jag erbjuder psykoterapi för enskilda, par och familjer samt handledning individuellt eller i grupp. Jag har lång erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och psykoterapi, framförallt från mina många år som familjerådgivare och parterapeut. Sedan flera år handleder jag personalgrupper inom ett flertal verksamhetsområden i kommuner och landsting. Jag har avtal med kommunförbundet Skåne avseende handledning.

För mer information om mig och min verksamhet se www.presam.se

Välkommen att kontakta mig på mail: birgitta.presam@gmail.com
eller tel 070-2200910

Leg sjukgymnast, leg fysioterapeut, auktoriserad Feldenkraispedagog. Avtal med Region Skåne. Läs mer.

Vill du ha hjälp med stress, smärta, spänningar, sömnsvårigheter, yrsel, oro, ångest och personlig utveckling? Då är du varmt välkommen att kontakta mig. Jag förespråkar en helhetssyn på människan där kopplingen mellan kropp och själ utgör en självklar grund i behandlingen. Behandlingen ger dig redskap som hjälper dig att bli mer medveten om både dina tankar, känslor och din kropp. Jag ger både individuella behandlingar och har även utvecklat en gruppbehandling för dig som har problem med olika stressutlösta symptom. Tillsamman lägger vi grunden för hur du ska kunna minska dina symptom, skapa bättre balans i ditt liv och finna ett mer avspänt sätt att leva. Högkostnadskort och frikort gäller. Remiss behövs ej.

Du kan läsa mer om mina behandlingsmetoder på min hemsida www.evamoberg.com där du också finner mina kontaktuppgifter.

Du kan också klicka in på min blogg: https://www.evamoberg.com/blogg

Leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi. Avtal med Region Skåne PDT, KBT Läs mer.

Jag är leg psykolog/ leg psykoterapeut med en vidareutbildning i klinisk hypnos. Jag har även en mångårig erfarenhet av meditation och mindfulnessträning. Min yrkeserfarenhet är bred och jag har arbetat inom öppen- och slutenvårdspsykiatrin, inom företagshälsovård, samt inom primärvård. Sedan några år tillbaka är jag privatpraktiserande och arbetar huvudsakligen med individuell psykoterapi.

Mitt psykoterapeutiska arbete är integrativt, främst format av psykodynamisk och existentiell psykoterapitradition, men även utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Det väsentliga för mig är att möta dig som en hel människa, där både nutid och dåtid är viktiga dimensioner för att kunna känna meningsfulla sammanhang och för att uppnå en fördjupad förståelse av dig själv och din omvärld.

Välkommen att kontakta mig via mail: evaquilisch@expirapsykoterapi.se
eller telefon: 0704 573985

Socionom och leg. psykoterapeut. Avtal med Region Skåne, PDT och IPT. Läs mer.

Jag är leg. psykoterapeut med relationell- och interpersonell inriktning. Auktoriserad socionom. Specialist på korttidspsykoterapi och depressionsbehandling med lång erfarenhet av allmänpsykiatriskt mottagningsarbete.

Vi känner inte oss själva om vi inte förstår hur vi påverkar andra. Det relationella perspektivet på psykodynamisk psykoterapi (PDT) innebär bl.a. en ändrad syn på terapeutens delaktighet i samspelet med patienten. Det unika som uppstår mellan just den här patienten (du) och just den här terapeuten (jag), står i fokus för gemensamt utforskande.

När jag arbetar med IPT är jag framförallt fokuserad på hur relationerna utanför terapirummet påverkar dig och vi arbetar tillsammans för att lösa dina problem genom ett bättre interpersonellt fungerande.
Jag handleder PDT och IPT, samt undervisar om psykoterapi.

Läs gärna mer om min verksamhet på: www.erikfagerberg.se

Välkommen att kontakta mig via mail: psykoterapi@erikfagerberg.se
eller telefon: 072-904 62 30