diakof mgs

kan jeg faa diakofakboy

Red: Jag är själv drabbad och jag förstår din avsikt. Tyvärr tycker jag att bilden inte tillför något utan en utförligare bildtext/förklaring. Mitt råd: ta bort bilden

Har kommit flera studier som visat att psoriasis har med T-Cellerna och immunförsvaret att göra.
Går att läsa mera om det här
http://goo.gl/nN5HL9

Välkommet med en sansad kommentar till allt tyckande.

Om forskarna samarbetade med alternativare skulle nog ett bot snart hittas. Men det kommer aldrig att ske i det här landet för boten skulle då sannolikt bli något läkemedelsmaffian inte kan patentera och tjäna en massa pengar på. Det är samma skit med all medicinsk forskning idag verkar det som. Allt måste utmynna i en patenterbar medicin som blockerar en naturlig funktion för att undertrycka ett symptom, eller ersätta ett ämne kroppen egentligen ska tillverka själv. Dvs en bot i sann mening finns inte ens på kartan.

Snabba fakta om psoriasis, som alltså INTE är en hudsjukdom eller svampinfektion och inte går att bota med vare sig salvor eller såpor!

– Ordet psoriasis kommer från det grekiska ‘psora’ som betyder skorv och klåda.

– Ungefär var fjärde psoriatiker har en måttlig till svår form. Övriga har mildare besvär.

– Forskning visar bland annat att svår psoriasis ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

– Cirka 30 % av alla med psoriasis drabbas även av en särskild form av inflammation i senfästen och/eller leder – så kallad psoriasisartrit.

– Psoriasis är en immunologisk sjukdom, vid vilken en autoimmun aktivering riktad mot hudceller förefaller att vara en av de viktigaste faktorerna. En slags vita blodkroppar – T-celler – ansamlas i hudens övre skikt där de framkallar en inflammatorisk reaktion. Både T-celler och hudceller frisätter signalsubstanser, bland annat TNF. Signalsubstanserna stimulerar hudcellerna så att de delar sig ca 10-20 gånger snabbare än normalt.

– Uttalad parakeratos (cellkärnor ända upp i stratum corneum) uppträder som en manifestation av att celldelningen har en onormal ökad takt och hudcellerna inte hinner mogna. Överhuden har en ojämn tjocklek och uppvisar ansamling av T-celler (en slags vita blodkroppar).som är mest uttalat basalt. I övre skiktet av huden ser man vidgade och slingriga kärl och ansamling av T-celler i de dermala papillerna som dessutom blir mer framträdande.

Jag känner personer som blir bättre av solljus och använder det som behandling. Jag skulle tro att det blir bättre eftersom UV-ljus är desinficerande och bildar D-vitamin i huden som är direkt viktigt för immunförsvaret vilket angriper svampinfektionen.

Jag tror varken på dig eller Psoriasisförbund.

Svar till Psoriasisförbundet i Örebro län:

Kollade några sekunder på den första länken som Psoriasisförbundet i Örebro gav:

”En vacker cell med långa armar ser ut att spela en nyckelroll i sökandet eft er
psoriasisgåtans lösning…”

Många är väldigt trygga med att ha en sjuk identitet, och i det oändliga pula runt med symptom, och vägrar släppa det, vill inte bli friska, för då måste man ge upp saker på vägen. Eller?

Varför posta länkar kring ”forskning”, istället för att bara ta och göra sig frisk, skriva till sina medlemmar vad det handlar om, och hur andra och en själv bara botar sig, och sedan lägga ned alla skumma symptom som dessa ”drabbadeförbund” ofta är? Ska ert ”arbete” bestå i att hålla kvar folk i symptom, prata om ”gåtor”, är ni så omedvetna, eller vill bara beredviliigt och införstått hålla kvar folk i symptom och ohälsa?

Psoriasis är ingen hudsjukdom. Där symptomen visar sig, på huden, är bara symptom på något djupare.

Typiskt att bromsklossar alltid ska gå industrins ärenden, som går ut på att skapa en kundkrets, och det är ingen riktig affärsidè att folk blir friska, det fattar ju alla vi det här laget, eller hur?

Det är klart olika saker har med varandra att göra, svamp, immunförsvar, dendritceller, T-lymfocyter, näring, osv osv osv – men det finns inga ”gåtor” kring cancer eller psoriasis. Det finns mer obskyr verksamhet där man årtionde efter årtionde pumpar in pengar i ”forskning”, som en undanmanöver så att folk inte ska förstå grundläggande enkla principer, och hur att bota sig själv. Bry dig inte om hit och dit, forskning si eller så – det där du tar upp är bara sidoskott, skilj på grundläggande orsaker, och saker som kommer på vägen, och kan synas i pseudoscience, men som är sekundära symptom, som blir i sig blir orsaker till… etc. Spill inte tid på strunt.

Man kan bli ”sned” på att förbund som sprider disinformation, och inte istället med full kraft skriver om hur folk botar sig. Enby ger ju en öppning till bot, vaför postar du då dessa saker?

Jeffrey McCombs påtalade redan 1949 länken mellan svampen candida och psoriasis.

De som har tagit penicillin någon gång har säkert en kronisk överväxt av candida. Många har redan visat att det är så, med candida. Då räcker det att veta det, det behövs ingen ”forskning”.

Så kan immunförsvaret vara svagt, nedtryckt och ”felprogrammerat”, bland annat genom vaccinationer, som organisationer inte heller hjälper till att avslöja som det farliga berägeri det är. Så kan man ha väldigt störd tarmflora, med lite goda bakterier, och en ohygglig mängd med candida och annat. Det blir ”systemiskt”.

Man kan få många olika syptom och problem, både mentalt och kroppsligt där svamp är en viktig del i orsakerna. Eksem, psoriasis, problem i mage och tarm, värkande leder, allt möjligt.
Genom att sätta massa oika namn på symptomen, så hindras folk att se att det är en sorts maskering, eller maskerad, som pågår.

Phbalans nämns i kommentar. Kolla hur han som startade ph-balans en gång, K Sandvik, botade sin psoriasis, och psoriasis arthrit, mm:

Föredrag om Naturens Läkekonst – Kurt Sandvik

pH-KALK i SVT – Kurt Sandvik + Gertrud Rullander

Elisabeth Karlsdotter, du har fel och det är tur det för det innebär att 1000-tals drabbade människor får nytt hopp.

Jag själv som drabbats av psoriasis och fått diagnosen på en vårdcentral är fascinerad av hur personer från den etablerade vården, från läkemedelsindustrin och från Psoriasisförbundet bekrigar nya rön och en aldrig sinande ström av patienter som blivit botade av naturmedel, av dr Erik Enby, av kostomläggning, av basisk såpa och tex av leverrensning med bittersalt.

diakof ingen receptive meaning

”Jag har lärt mig massor som jag kan använda med mina patienter. Dessutom har jag utvecklats personligen genom utbildningen!”
Tandhygienist

”Hypnos är ett fantastiskt sätt att arbeta med människor och ni som lärare är kunniga och inspirerande.” Psykoterapeut

CHP har även en fortsättningsutbildning i hypnospsykoterapi med traumabearbetning, ego-statesarbete mm, för dig med CHP-grund eller motsvarande + minst steg 1 psykoterapi.
Kursstart: Uppdateras inom kort

Nu har Inger Lundmark släppt sin app Hypnos & Hälsa där du kan hitta en rad olika sköna hypnosinspelningar.

Appen är gratis, inne i hypnosbiblioteket kan du sedan klicka och provlyssna eller göra ett köp så laddas den ner.

CD används inte så mycket längre men om du ändå vill ha en CD, mejla kontakt@ingerlundmark.nu. Om du vill kan du även beställa en specialgjord CD för just dig.

070-593 24 76

Arbetar med individuell psykoterapi, parterapi familjeterapi med eller utan klinisk hypnos. Även ego-stateterapi, traumaterapi, handledning.

Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, Handledare
Aukt. Dramapedagog (RAD)
Gestalterapi 1
Cert. Hypnosterapeut (ASCH)
Lärare i klinisk hypnos

076-240 34 59

Arbetar med individuell psykoterapi och parterapi med eller utan klinisk hypnos. Även ego-stateterapi, traumaterapi, EMDR samt handledning.

Leg. Psykolog
Leg. Psykoterapeut, Handledare

070-433 70 71

Arbetar med individuell psykoterapi med eller utan klinisk hypnos. Även KBT, schematerapi, traumaterapi, stresshantering.

Socionom
Ek. Mag MBA
Leg. Psykoterapeut

070-830 11 81

Arbetar med individuell psykoterapi, parterapi och familjeterapi med eller utan klinisk hypnos. Även KBT och EMDR. Anitas specialitet är terapi med barn och ungdomar.

Pedagog
Leg. Psykoterapeut
Familjeterapeut
Cert. Hypnosterapeut

070-721 52 89

Arbetar med individuell psykoterapi med eller utan klinisk hypnos. Även Traumafokuserad terapi, KBT, schematerapi, anger management.

Beteendevetare
Leg. Psykoterapeut

Är det något du undrar över går det bra att fråga vårdgivaren här.

Snitt 5, baserat på 8 omdömen

18:13 - 12 feb, 2018
S skrev:
Marianne är jättebra och har hjälp mig mycket att komma vidare efter trauma med emdr. Rekommenderar.

17:00 - 16 nov, 2017
Hanna skrev:
Anita är en helt fantastisk terapeut! Klok, inlyssnande, varm och väldigt mänsklig. Jag har fått hjälp med att bearbeta många jobbiga tankar och känslor, och kommer ut på andra sidan med minskad oro och ångest, ökad självkänsla och ett lättare sinne. Alla mina varmaste rekommendationer!

15:42 - 23 apr, 2017
Lotta skrev:
Jag kände direkt tillit till Inger och gick hos henne under knappt ett år. Under det året blev jag hjälpt med mitt grundtrauma som påverkat hela mitt liv och är idag en mycket gladare människa ed stärkt självförtroende och självkänsla som inte längre är rädd för att bli deprimerad. Jag slutade terapin för cirka ett halvår sedan men känner fortfarande hur terapin hjälper mig dagligen, den mognar och växer och utvecklas hela tiden. Dessutom lyssnar jag på inspelningar med Ingers hypnosterapi dagligen då de stärker mig i min fortsatta utveckling.

13:20 - 10 maj, 2016
Helene skrev:
Jag har varit storrökare i över 30 år, efter två möten med Inger så slutade jag tvärt. Helt fantastiskt, nu har det gått 5 veckor och jag tänker inte ens på att röka! Äntligen slipper jag att stinka rök, tack Inger!

14:10 - 24 nov, 2014
Cecilia skrev:
Efter 26 års beroende av snus så bestämde jag mig för att prova hypnos för att bli snusfri. Jag träffade Inger vid två tillfällen i mars 2014 och nu åtta månader efteråt är det fortfarande nästan lite overkligt att det fungerade så bra! Inger är en fantastisk person som inger förtroende och utstrålar värme, det är ingen tvekan om att hon har lång erfarenhet och vet vad hon håller på med. Jag är oändligt tacksam för hjälpen och njuter av varje snusfri dag!!

10:34 - 22 okt, 2014
Tacksam skrev:
Jag har gått hos Inger Lundmark i omgångar vid olika skeden av mitt liv och mitt mående. Inger har alltid varit inkännande och har alltid mött mig där jag för tillfället befunnit mig i min utveckling. Med respekt, värme och genom att vara flexibel inför mina behov, har hon hjälpt mig att komma vidare och uppåt i livet. Jag lever, vilket jag inte är säker på att jag hade gjort utan Ingers trygghet och hennes varma bemötande. Nu lever jag inte bara, utan nu vill jag dessutom verkligen leva. Jag känner en djup tacksamhet inför det medmänskliga, varma omhändertagandet som Inger har givit mig när jag som mest behövt det. Tack Inger!

15:01 - 05 okt, 2013
Helén skrev:
Jag har känt mig mycket trygg och haft stor tillit till min terapeut under några år av hypnosterapi på Grinden. Jag har fått redskap att ta hand om mig själv och mina starka känslor. Jag har lättare att förhålla mig till det som händer i mitt liv och har mer avspända relationer både yrkesmässigt och privat. Idag har jag mer kontakt med min sårbarhet, min styrka och mitt mod att vara den jag är. Jag är mer öppen och vågar kommunicera mina känslor och tankar i mycket större utsträckning och känner mig mer äkta och hemma mig. Jag känner tacksamhet för att jag gav mig själv chansen att gå i hypnosterapi.

14:25 - 03 okt, 2013
Felicia Hume skrev:
Jag hade gått i sex år i psykodynamisk terapi och stod nu inför att ta mig ut ur både depression och lossa gamla barndomstyngder. Med hjälp av Inger Lundmark och hennes hypnosterapi kunde jag gå till djupet med mina barndomsupplevelser, få hjälp att förhålla mig till dem och lära mig skilja på mig själv som barn och som vuxen. Jag fick också verktyg för att upprätta inre gränser och och även bryta mig loss från destruktiva sammanhang, beteenden och mönster. Jag fick i henne en trygg följeslagare i mina egna tillbakablickar. Det hjälpte mig att hitta fram till den jag vill vara och är. Jag skrev om mina upplevelser och det blev den slutgiltiga pusselbiten till att bli en helare och vuxen människa. Hypnosterapin blev ett konkret och ett direkt livsavgörande steg på den vägen. Jag har rekommenderat Inger Lundmark till många av mina vänner och kommer fortsätta att göra det!

Vi arbetar även med handledning, för psykoterapeuter och inom organisationer.

Vi erbjuder kort- och långtidsbehandlingar vid trauma, relationsproblem, stress, sömnstörningar, ångest, fobier, vid sviktande självförtroende/självkänsla, depression, mm.

Psykoterapeuten rådgör med dig och anpassar behandlingsmetod utifrån just dina behov, önskemål och förutsättningar.

Att arbeta med hypnos är att bjuda in upplevelsedelar av hjärnan, att i ett avslappnat tillstånd nå och använda inre bilder, sinnesintryck mm, vilket ofta är ett mycket verksamt sätt att åstadkomma förändring av olika slag. All terapi är ett arbete, men med hypnos blir det ofta mer lustfyllt, kreativt, och går ofta fortare än vid enbart samtal.

diakof forsendelsesposer

Så kallade biologiska läkemedel som påverkar kroppens immunsystem ger en tydlig effekt på svår psoriasis och håller i sig under lång tid. Det visar en ny svensk studie som kan påverka behandlingsriktlinjer världen över.

Svenska forskare visar i en ny studie att behandling mot högt blodtryck inte ger någon ytterligare effekt efter att trycket kommit ner till en viss gräns. Resultaten går emot de nyligen uppdaterade riktlinjerna för behandling av högt blodtryck i USA.

Ett vanligt läkemedel mot diabetes visar sig ha negativa effekter på sikt. Men med bättre förståelse för kroppens fettförbränning hoppas forskare ta fram nya mediciner.

Ett nytt läkemedel mot psoriasis har nått den sista fasen av kliniska studier och visar utmärkta resultat.

I en stor studie från USA visar att vissa receptfria läkemedel ökar risken för hörselskada bland äldre kvinnor.

Ett ny substans kan nu bota många av de patienter som lider av svårbehandlad blodcancer. – Ingen medicin i dag visar så dramatiska resultat, säger en av forskarna bakom studien.

Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 27.10.2016 / Oppdatert: 01.11.2016

Revmatisk sykdom eller betennelser som fører til vondt i ryggen, kan i mange tilfeller henge sammen med betennelser andre steder i kroppen. Derfor er det viktig at legen får beskjed om alle plager som kan ha sammenheng med ryggsmerter.

Hvis du gir legen riktig informasjon, blir det enklere for legen å stille en diagnose slik at du får riktig behandling. Disse symptomene holdes i sjakk med riktig behandling.

Betennelsene som oftest forekommer sammen med betennelsesrelaterte ryggsmerter:

Omtrent 11 prosent av pasientene som har ryggsmerter forårsaket av en revmatologisk sykdom, kan også oppleve å få kronisk betennelsessykdom i fordøyelsessystemet. De vanligste er Crohns sykdom og Ulcerøs kolitt. De vanligste symptomene på tarmbetennelse er magesmerter, diare, dårlig matlyst og vekttap. Med behandling er det mulig å oppnå kontroll med symptomene og få lange perioder hvor betennelsen holdes i sjakk.

Når det gjelder Øyebetennelse er det viktig å være spesielt oppmerksom på Uveitt og Irridocyklitt. Dette er betennelser i en eller flere deler av øyet. Ubehandlet over lang tid, kan disse tilstandene føre til synsskader. Den vanligste øyebetennelsen sammen med betennelsesrelaterte ryggsmerter er betennelser i de fremre delene av øyet – ”akutt anterior Uveitt” –. Omtrent en fjerdedel av pasientene med betennelsesrelaterte ryggsmerter forårsaket av en revmatologisk sykdom, får Uveitt minst en gang. Med riktig behandling kan man forhindre synsskader.

Omtrent 11 prosent av pasientene med ryggsmerter forårsaket av en revmatologisk sykdom, er også rammet av Psoriasis. Psoriasis er en kronisk betennelsessykdom i huden som gir et rødt, skjellende utslett. Det varierer fra person til person hvor alvorlig betennelsen blir og hvor mye av kroppen som dekkes av utslett. Typiske steder for utslettet er hodebunn, negler, ører og kjønnsorganer i tillegg til hele kroppen forøvrig. Det vanligste er at man får utslett på albuene, knærne og ryggen.

Psoriasisutslett har som regel en skarp grense mot normal hud. Det er ofte rødt, tykt og flassende, men på enkelte hudområder kan utslettet likne mer på eksem og være uten skorper. Noen ganger er det også væskefylte blemmer. Selve utslettet kan forekomme i store, sammenhengende områder, enten som mindre flekker, eller som små, spredte «knopper». Som regel klør det, og hele 38 % av pasientene med psoriasis rapporterer at nettopp kløen er det mest plagsomme ved sykdommen.

Den betennelsen som forekommer der sener, ligamenter eller leddkapsler fester seg til skjelettet, kalles med en fellesbetegnelse, Entesitt. Dette er ofte smertefulle betennelser som kan gi redusert bevegelighet. De entesittene som har sammenheng med ryggsmertene, forekommer ofte i og under hælen, i festet mellom brystben og ribben eller i hoften.

Pølsefinger og pølsetå, såkalt Daktylitt, skyldes betennelse i fingre eller tær. Hele fingeren eller tåen som rammes, er hoven. Ved rene leddbetennelser, Synovitt, er det derimot kun leddet som er betent.

Kilder:
Cruyssen BW, Ribbens C, Boonen A, et al. Ann Rheum Dis. 2007;66:1072-1077. PMID: 17261531 http://www.lmfnorge.no/Diagnoser/IBD/Morbus-Crohn#sthash.2h8ACupe.dpuf
Cruyssen BW, Ribbens C, Boonen A, et al. Ann Rheum Dis. 2007;66:1072-1077. PMID: 17261531
Cruyssen BW, Ribbens C, Boonen A, et al. Ann Rheum Dis. 2007;66:1072-1077. PMID: 17261531
nhi.no/foreldre-og-barn/ungdom/sykdommer/psoriasis-oversikt-1633.html
Lebwohl MG, Bachelez H, Barker J, et al. JAAD 2014;70:871-881. PMID: 24576585
Bijlsma JWJ, da Silva JA, Haculla E, et.al. EULAR Textbook on Rheumatic Diseases. ISBN: 978-1-905545-08-7
Bijlsma JWJ, da Silva JA, Haculla E, et.al. EULAR Textbook on Rheumatic Diseases. ISBN: 978-1-905545-08-7

Takk til Abbvie for bidrag til informasjon.

-> Provoke: plaats, rangschikking, omvang, vorm, omtrek, kleur, efflorescentie

Plaats: bijv. op de handrug, buik enz.

Omvang:
Aantal: tiental, hondertal
Grootte:
-miliair (1-2 mm)
-lenticulair (3-10 mm)
-nummulair (1-3 cm)
-kinderhandpalmgroot (3-5 cm)
-gandpalmgroot (5-10 cm)

Vorm:
-rond
-ovaal
-polygonaal (veelhoekig)
-polycyclisch (veelbochtig)
-rechthoekig
-lineair (lijnvormig)
-gegyreerd (geslingerd)
-dendritisch (vertakt)
-grillig
-annulair (ringvormig)
-arciform (boogvormig)
-circinair (onderbroken ringvormig)
-concentrisch (meerdere ringen vanuit centrum, ringen hebben dezelfde kleur)
-kokardevormig (iris- of schietschijfvormig, met verschillende kleuren)
3D vorm:
-bolrond
-bolrond met indeuking
-hemisferisch
-vlak
-spitis
-stomp
-gesteeld
-hobbelig
-opgeworpen rand

Omtrek:
-lijnscherp
-scherp
-matig scherp
-onscherp

Kleur:
De kleur van de afwijking + of deze:
-webdrukbaar is
-niet-wegdrukbaar is
-granulomateus is (krijgt een "appelmoeskleur" bij diascopie)

Efflorescenties:
-macula (omschreven kleurverandering van de huid)
-dyschromia (niet nader omschreven kleurverandering, niet wegdrukbaar)
-erythema (niet nader omschreven, wegdrukbare roodheid)
-purpura (niet wegdrukbare roodheid, bloeding die paarsbruin tot geelbruin wordt)
-teleangiectasia (wegdrukbare felle roodheid, blijvend verwijd bloedvat)
-papula (circumscripte solide verhevenheid 1cm)
-tumor (solide verhevenheid >1cm)
-plaque (solide vlakke verhevenheid van de huid >1cm)
-vesicula (holte met helder vocht in epidermis 1cm subcorneaal, inra- of subepidermaal gelegen)
-pustula (zichtbare holte gevuld met purulent vocht Versimpelde differentiaaldiagnose van dermatologische ziektebeelden:
(voor een uitgebreide DD van huidziekten, ga naar: http://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/etxt/Efflorescenties.htm)

Erytheem
a. gelokaliseerd
- erysipelas
- rosacea
- lupus erythematodes
- erythema intertrigo
- erysipeloid
- erythema faciale
- SLE
- erythema perstans
- erythema palmare
- erythema nodosum
- fenomeen van Raynaud
- overige
b. gegeneraliseerd
- exanthematische erythemen
- mononucleosis infectiosa
- geneesmiddeleneruptie
- secundaire syfilis
- erythema multifome
- overige
c. annulair en gegyreerd
- erythema chronicum migrans
- erythema multiforme
- erythema annulare centrifugum
- erythema exsudativum multiforme
- grannuloma annulare
- livedo reticularis
- larva migrans
- erythema annulare rheumatica
- erythema marginatum
- erythema migrans arciforme
- erythema migrans necroticans
- erythema gyratum repens
- erythema gyratum perstans
- overige

Dyschromieen
- melasma (vlekkerige hyperpigmentatie op het gelaat)
- postinflammatoire hyperpigmentatie

Papuleuze dermatosen
a. papillomateus
- verruca vulgaris
- verruca seborrhoicum
- condylomata acuminatum
- condyloma latum
- molluscum contagiosum

b. hemisferisch en bolrond
- urticaria
- prurigo
- scabies
- milium
- granuloma annulare
- secundaire syfilis
- Kaposi sarcoom

d. spits
- prurigo
- condylomata acuminatum

Eczemen
- Allergisch contacteczeem
- Orthoergisch contacteczeem
- Dermatitis solaris
- Constitutioneel eczeem
- Seborrhoisch eczeem
- Mycotisch eczeem
- Acrovesiculeus eczeem
- Tylorisch eczeem
- Microbieel eczeem
- Variceus eczeem
- Nummulair eczeem
- Dermatitis perioralis
- Eczema intertrigosum
- Craquele eczeem
- Juveniele plantaire dermatose
- Geneesmiddelen geinduceerd
- Overige

Vesiculo(bulleuze) dermatosen
a. vesiculeus
- herpes simplex
- herpes zoster
- varicella
- hand-, mond- en voetziekte (blaasjes op handen, voeten en mond)
b. bulleus
- impetigo bullosa
- erythema multiforme
- geneesmiddeleneruptie
- immunobulleuze dermatosen
- porphyrie
- epidermolysis bullosa
- pemphigus vulgaris
- dermatitis herpetiformis
- overige

ingen recept periactin