femcare receptacle

femcare dosering prednisolonNår sommeren er nærmer sig, kommer der flåterne frem og mange oplever at blive bidt af den flåt, hvis man har været i skoven, bevæget gennem buskads eller badet i en sø. Selvom flåten er et lille dyr, kan den gøre stor skade, hvorfor det er vigtigt at holde øje med flåtbid. Nogle flåter er inficeret med borrelia bakterier (Borrelia burgdoferi), som kan udvikle sig til Borreliose (Lyme sygdom), når det bliver overført til menneskekroppen. Forbliver sygdommen ubehandlet, kan det medfører alvorlige konsekvenser for helbredet. Bakterierne sætter sig på nervesystemet, hvorfor man kan opleve stærke smerter.

euroClinix giver mulighed for at bestille medicin, uden at have et recept fra din praktiserende læge. En online konsultation med en af vores kvalificerede partner læger skaber de medicinske krav til en elektronisk receptudskrivelse og online køb af det ønskede lægemiddel. Forsendelse sker ved vores postorder apotek - hurtigt og pålideligt i diskret emballage.

euroClinix er en international virksomhed, der tilbyder sundhedsydelser og rådgivning på flere forskellige sprog.

Vi har behandlet mere end

 • Online recept Hurtigt, enkelt og diskret
 • Levering er inkluderet Bestil i dag og modtag din pakke i morgen
 • Trygt og diskret Kun vores læger og patientvejledningen kan se dine medicinske oplysninger
4.7 4,054 Anmelding af

Navnet Borrelia er betegnelsen for en gruppe baktier, der findes i skovflåters spyt. Når man bliver bidt af en flåt, kan bakterierne overføres til mennesker, og man kan udvikle sygdommen borreliose, som kan have alvorlige konsekvenser, hvis man lader den være ubehandlet, eller hvis man ikke er opmærksom på, at man kunne have den.

Sygdommen stammer fra bakterien borrelia, og i 1982 blev smittekilden fastlagt til at være skovflåter.
Der er findes hundredevis af borrelia grene, men kun fire vides med sikkerhed, at kunne frembringe borreliose hos mennesker. Disse kaldes humanpatogene borrelia-bakterier og er som følger:

 • Borrelia Burgdorferi
 • Borrelia Afzelli
 • Borrelia Garinii
 • Borrelia Japonica

Det er forskellige variationer af bakterien og påvirker kroppen på forskellig måde, ligesom nogle af varianterne udelukkende findes i nogle bestemte dele af verden.
Da man oftest definerer borrelia som en gruppe af bakterier, er der en væsentlig chance for, at man har pådraget sig flere af varianterne, hvis man først er smittet med én af dem. Skal man testes, er det derfor vigtigt at få fuldstændig klarlagt, om man har en blandingsinfektion.

Borrelia findes i spyttet på skovflåter. Når det overføres til mennesker, kan der udvikles en sygdom kaldet borreliose. Det er denne sygdom, der kan skabe alvorlige følger, hvis man ikke får behandling og bliver kureret.
Mange mærker ikke, at man bliver bidt, da flåten er meget lille og spyttet har en bedøvende effekt. Pådrager man sig bakterierne, er grundlaget for sygdommen dannet, og den vil begynde at udvikle sig. Gør man ikke noget ved sygdommen, vil den være færdigudviklet inden for ét år. Herefter vil sygdommen være vedvarende.

Opdager man ikke flåten, mens den sidder fast på kroppen, er ét af de første symptomer røde udslet på huden, omkring biddet. Udseendet på dette kan varierer, men det som oftest vil det vise sig som et blårød ring omkring biddet. Typisk blegner mærket ind mod biddet, så man ender med en bleg og rødlig ring omkring bidestedet. Flåten søger med de steder på kroppen, hvor huden er tynd og fugtig. Derfor ser man oftest biddene i eksempelvis knæhaserne og armhulerne.

Forbliver borrelia bakterien ubehandlet, vil den udvikle sig til sygdommen borreliose. Da der er forskellige arter af bakterien, er det ligeledes forskelligt hvordan sygdommen udvikler sig, og hvordan kroppen reagerer på dette.
Borreliose kan udvikle sig i fire forskellige retninger:

Neuro-borreliose: Denne type rammer nervesystemet, hvor den blandt andet kan give hovedpine, stivhed i nakken og overfølsomhed overfor lys. Denne type kan også resultere i mere alvorlige følger som nervebetændelse, kroniske smerter, nervelammelser i ansigtet.

Artritisk borreliose: Er en type sporadisk leddegigt, der normalt fremtræder senest seks måneder efter den oprindelige infektion med borrelia bakterien. Leddegigten varer i circa en uge, og de fleste oplever det fire gange i et interval på tre måneder. Efterfølgende det første udbrud, vil flere led blive påvirket, hver gang der er udbred. Dog aftager intensiteten og hyppigheden over tid.

Lymfocystiske symptomer: Disse symptomer er udelukkende forbundet med flåter i Europa, og ses som oftest på øreflippen, som et blårødt knudeagtigt infiltrat.

Kardiologiske symptomer: Betegnes som betændelse i hjertet og gøres synlig ved blandt andet feber og besvimelse, som følge af manglende blod til hjernen. Disse symptomer er varierende og uregelmæssige, hvorfor de betegnes som tilbagevendende.

Bliver borreliose ikke behandlet, vil det udvikle sig til mere alvorlige sygdomme, som ofte er kroniske. Disse inkluderer, men er ikke begrænset til; kroniske nerveskader, abnormaliteter i humør, hukommelse og søvn, kroniske leddegigt, fibromyalgi, samt kronisk træthed.
Det er meget vigtigt at være opmærksom på symptomerne, hvis man har været i et risikoområde, eller at blive behandlet, hvis man er blevet bidt. Behandling for borrelia er meget simpel at gennemgå, hvorfor man hurtigst muligt bør søge medicinsk hjælp, hvis man oplever symptomerne.

Flåter lever i fugtige omgivelser, som eksempelvis skove, våde enge, og moser. Her sidder de i højt græs, hvorfra de flytter sig til benene, når man går forbi. Herefter kravler de mod mørke og fugtige steder, eksempelvis knæhaser, skridtet, eller armhulerne. Her den sætte sig fast og begynde at suge blod. Det er i denne fase, man kan risikere at få overført borrelia bakterien. Hvor almindeligt er det?
Naturen i Danmark er godt besøgt hvert år, hvorfor man har en god indikation for, hvor mange der bliver bidt hvert år. Skov og Naturstyrelsen anslår at omkring 6-7000 mennesker får en infektion af borreliose, der udvikles til at kræve behandling. Af disse, er der ca. 2-300 tilfælde, der udvikler sig i så alvorlig grad, at nervesystemet bliver ramt.

Man kan blive bidt hele året, men flåter er yderst modtagelige overfor kolde og frost, hvorfor chancen for at blive bidt er størst i sommermånederne fra juni og september.

Den bedst måde at mindske chancen for, at blive bidt af flåter er, at ved at iføre sig lange bukser, gummistøvler og langærmede bluser. Flåten reagerer på varmeudstråling og lugt, hvorfor man er godt beskyttet, hvis man begrænser den direkte tilgang til huden.

Uanset hvilken beklædning, man har haft på, er det altid en god idé at tjekke kroppen for flåter. Især varme steder, som skridtet, armhuler, og knæhaser. Flåten kan sidde fast i op til 14 dage, hvis den ikke fjernes.

Er man bidt, kan man med fordel fjerne flåten med en finspidset pincet eller en flåttang. I de fleste tilfælde, begynder overførslen af borrelia bakterien først efter 24 timer, hvorfor man har rig mulighed til at finde de rette redskaber.

Er man blevet diagnosticeret med borreliose, eller oplever man relevante symptomer som følge at et flåtbid, kan det være nødvendigt at starte en behandling for borrelia. Ved mistanke om, at flåten har siddet fast i over 24 timer, bør man søge en medicinske konsultation hurtigt muligt, for at forhindre at der ikke udvikles følgesygdomme.
Hos euroClinix tilbyder vi inkluderet ekspreslevering i alle vores ordrer. Det betyder, at alle behandlinger, der er bestilt på en hverdag inden 17, leveres næste hverdag. Helt uden ekstra beregning.

Behandlingsskolerne i København er en række behandlings og uddannelsestilbud for børn og unge med psykiske diagnoser som autisme, ADHD, OCD, Tourettes syndrom, angst, spiseforstyrrelser eller anden selvskadende adfærd. Behandlingsskolerne består i dag af i alt syv dagskoler fra 0.-10. klasse, to weekendaflastning, fire ungdomsuddannelser for unge i alderen 17-25 år samt et behandlingscenter, som alle skolerne kan trække på.

Da Behandlingsskolernes løbende udvider med nye uddannelses og behandlingstilbud til børn og unge med psykiske diagnoser, søger de også løbende nye dygtige medarbejdere. På Behandlingsskolerne er der både ansat psykologer, psykiatere, læger, lærere, pædagoger og miljøterapeuter, og fælles for alle de ansatte er, at de alle brænder for deres arbejde med børn og unge, der har brug for lidt ekstra hjælp i hverdagen.

Når du er ansat på Behandlingsskolerne vil du enten komme til at arbejde på en af skolens syv dagskoletilbud, det pædagogisk rehabiliterings og behandlingscenter, STU uddannelsen eller på en af Behandlingsskolernes weekandaflastninger. Du vil i arbejdet her møde børn og unge med autisme, ADHD, OCD, Tourettes syndrom, angst, spiseforstyrrelser eller andre psykiske diagnoser.

Lige nu søger Behandlingsskolerne tre nye kollegaer til henholdsvis STU-Skolen i København, STU-Solist uddannelsen i Marianelund samt til dagbehandlingsskolen Karlsvognen.

Læs meget mere om behandlingsskolernes tre nyeste ledige stillinger her:

Læs også mere om Behandlingsskolerne som organisation her.

På Behandlingsskolernes to aflastningsinstitutioner Egely og Marianelund, tilbydes eleverne fra Behandlingsskolernes øvrige skoler, samt elever fra andre lignende dagskoler eller specialskoler, aflastning i weekenderne. Dette er et af Behandlingsskolernes mange vigtige tilbud, da weekendaflastning kan give både børn og forældre en pause i en stresset hverdag. For børnenes vedkommende har de på Behandlingsskolernes weekendaflastningstilbud mulighed for at hygge sig sammen med andre børn, og for forældrene handler det om at få en tiltrængt hvilepause, hvor de kan lade op i fred og ro.

Det kan være meget krævende at være forældre til et barn med en eller flere psykiske diagnoser, hvorfor Behandlingsskolernes weekendaflastningstilbud kan være en redning for mange, for at få ugen til at hænge sammen.

Weekendaflastning = masser af sjov og aktiviteter

For både Behandlingsskolens elever og de øvrige andre elever hvor weekendaflastning er aktuelt, samles de fredag eftermiddag efter skole, og bliver kørt i minibusser syd på til Behandlingsskolernes bondegård Egely ved Holbæk eller nord på til landejendommen Marianelund ved Kvistgård.

På både Egely og Marianelund er børnene over hele weekenden, hvor de hygger sig og bliver aktiveret med forskellige indendørs og udendørs aktiviteter. Mandag morgen bliver de så kørt tilbage til deres respektive skoler. Det eneste børnenes forældre skal sørge for er, at have pakket en taske med det enkelte barns nødvendige ting.

Sociale relationer og botræning

På begge af Behandlingsskolernes aflastningsinstitutioner Egely og Marianelund er der fokus på at øve sociale relationer og botræning med børnene. Der finder ikke skoleundervisning eller direkte behandling sted i løbet af weekenden, da Behandlingsskolern mener, at det er vigtigt for børnene, at de oplever weekenderne som et frirum, hvor de hygger sig, som med deres egen familie.

Behandlingsskolerne i København tilbyder en STU-ungdomsuddannelse (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse), der henvender sig til unge mellem 16-25 år, der har én eller flere psykiske lidelser.

STU-skolen København, der er geografisk placeret på Amager i København, er en3-årig ungdomsuddannelse, der henvender sig til unge, der typisk har gået i 9. eller 10.klasse, men ikke altid fået afsluttet folkeskolen med Folkeskolens Afgangsprøve. Hos Behandlingsskolernes STU-skole på kan de unge genoptage deres 9. eller 10. klasse og tage Folkeskolens Afgangsprøve. Derudover tilbyder skolen undervisning i alle folkeskolens fag samt 10. klasse og HF.

Behandlingsskolernes STU-skole tilbyder

Udover generel undervisning, Folkeskolens Afgangsprøve, 10. klasse og HF, så hjælper de ansatte på Behandlingsskolernes STU-skole også de unge med at få genopbygget deres selvværd. Her handler det for Behandlingsskolerne ikke kun om, at de unge skal kunne klare sig fagligt, men også om basale ting som at kunne passe et arbejde, selv kunne købe ind eller i det hele taget få en dagligdag og et hjem til at hænge sammen.

På nuværende tidspunkt har Behandlingsskolernes STU-skole cirka 25 elever fordelt på skolens 7 linjer:

 • Sy og design
 • Håndværk/motorlinjen
 • Gårdlinjen
 • Motion
 • Musik
 • Kantine/catering
 • Boglig undervisning.

Udover skolens faglige undervisning, er der i forløbet også implementeret både interne og eksterne praktikforløb, der er tilpasset den enkelte unge.

Hvad der sker efter en elev på Behandlingsskolernes STU-skole har taget sin afsluttende eksamen er forskelligt, da de unge alle er meget forskellige og udvikler sig forskelligt. Nogle af de unge fortsætter med at færdiggøre sin HF, nogle starter på teknisk skole eller starter i lære og andre får et beskyttet job på et værksted. Uanset hvad den enkelte unge vælger at fortsætte med, ser Behandlingsskolerne det som deres vigtigste opgave, at klæde dem godt på.

femcare dosering prednisolon

Nogle urter som g yldensejl (Hydrastis canadensis), berbereris, den kinesiske urt Coptic Sinensis og almindelig mahonie (Mahonia aquifolium),indeholder berberine, som modvirker ophobning af giftstoffer i fordøjelsessystemet.

Kinesisk Angelica (Angelica sinensis) eller Dong quai som den hedder på kinesisk er i stand til at reducere betændelsen i huden når man tager urterne i starten af et udbrud.

Mahonie er fyldt med antioxidanter hvilket gør den effektiv mod irritationsfremkaldende substancer, som kan fremkalde psoriasis.

Sarsaparilla (Smilax) binder med toxiner i tarmene så de ryger ud af kroppen. Er speciel effektivt ved kronisk psoriasis med større angrebne områder.

Suplerende Psoriasis Kosttilskud – Udvortes behandling

Psoriasis er ikke en smitsom hudsygdom, den får huden til at fremstå rød eller pink og skalering. Denne sygdom er normalt at se omkring albuer, knæ og ved kløende hovedbund. Selvom der er flere grunde til at psoriasis opstår, er den virkelige årsag dog stadig noget uklar. De fleste læger påstår at psoriasis er en arvelig eller miljø påvirket sygdom. Men hvad der helt konkret får psoriasis på huden til at opstå, er stadig en gåde for forskerne.

Er der en kur mod psoriasis?

Aktuelt kan denne sygdom ikke kan helbredes. Men de irriterende og generende symptomer som psoriasis har, kan reduceres effektivt med en god psoriasis behandling som man kan få ved at anvende visse produkter som f. eks. hårshampoo der er kendt for at hjælpe personer med psoriasis, den shampoo som hjælper flest med at bekæmpe deres psoriasis problem, hedder kløende hovedbund, den er helt perfekt til dig, der gerne vil have en god og mild psoriasis behandling med en mild men effektiv shampoo, der også virker.

Kan psoriasis på huden være genetisk overført?

Lægerne siger, at der er en chance for at psoriasis genetisk kan overføres til barnet fra forældrene. Selv om denne sygdom ikke er smitsom, så kan den overføres genetisk til afkommet. Derfor har læger ofte bedt om familiens historie, før udskrivning af evt. medicin.

Hvordan bliver psoriasis på huden diagnosticeres?

Ligesom alle former for diagnose, skal en læge først undersøge patienten for symptomerne for psoriasis, først når en sådan undersøgelse har funden sted, spørger lægen ind til familie sygdomme, nogle gange bliver der også fortaget en hudanalyse, få at man evt sendere kan rådgive til den korrekte psoriasis behandling, denne hudanalyse sendes til nærmere undersøgelse på laboratorier, for at stille en præcis diagnose. En biopsi af hud kan også være en god mulighed for, at finde ud af den rigtige diagnose.

Psoriasis behandling kan gøres på flere måder. De fleste måder reducerer effektivt hudens udslæt, røde pletter og små sår. Der er imidlertid andre former for effektiv psoriasis behandling. For hver person, er psoriasis behandlingen unik og speciel. Dermed kan psoriasis på huden eller den kløende hovedbund behandles forskelligt, af patienternes respektive læger, der kan kender og kan håndtere deres særlige situation.

Psoriasis behandling kan afhænge af hvor berørt huden eller hovedbunden er i det ramte område. Det afhænger også af den indivuelle krop- og hudtype. Man kan få psoriasis behandling udført med forskellige psoriasis cremer, som nemt og enkelt kan købes, her findes en mild men effektiv psoriasis shampoo, som mange taler meget positivt om, da den har en fremragende indvirkning på at reducerer deres psoriasis i hovedbunden, den hedder kløende hovedbund.

Der er desuden en Creme mod kløe der bruges til lindring af udslet på huden. En håndsæbe som psoriasis behandling, da den lige som de andre produkter indeholder Læsø restlage salt hjælper den også som psoriasis behandling som nemt kan bruges på kroppen, albuerne, knæ, under armene, eller hvor man skulle ønske at bruge denne effektive sæbe til psoriasis behandling på kroppen. Du kan finde disse produkter ved at besøge butikken Kingbo.

Hvis det ramte område er mindre end 10% af kroppen, betegnes den som en mild sygdom. I dette tilfælde er der visse bodylotion og creme mod kløe som hjælper mod psoriasis. Nogle gange kan en lille indsprøjtning af steroider på et hårdt, og resistent område også hjælpe mod psoriasis. Men det bør kun ske under vejledning af en læge. I tilfælde, hvor psoriasis på huden er mere end 20% af den samlede hudoverflade, skal behandlingen være mere intensiv. Derefter kommer sygdommen ind under moderat grad af hudlidelse. Det anbefales af de fleste læger, at blive behandlet med ultraviolet lys, eller gennemgå en periodisk medicinering. Når man er nødt til at tage medicin til disse sygdomme, er det ofte risikabelt. Dermed vil de fleste mennesker vælge det ultraviolette lys som behandling, i sådanne tilfælde. Man bør dog overveje ovennævnte psoriasis shampoo først, da den har hjulpet mange andre med psoriasis behandling, og det er en mild shampoo, der indeholder saltrestlage fra Læsø, som effektivt sætter en stopper for psoriasis i at udvikle sig, og hvem vil ikke gerne undgå piller, lysbehandlinger og den skrappe tjære shampoo m.m. hvis man med en shampoo til kr. 89,00, kan få en mild men effektiv psoriasis behandling derhjemme, og som regel se et positivt resultat efter få uger?

Nogle mennesker har også psoriasis gigt, som påvirker de indre dele af kroppen. Under sådanne omstændigheder, vil lægen indledende give medicin, for at undgå permanent beskadigelse, eller til at bekæmpe enhver yderligere skade på leddene. Men i sådanne tilfælde, kan shampoo, sæber og cremer ikke være effektiv behandlingsform.. I forbindelse med psoriasis på huden, skal man huske på, at når du indtager medicin, kan der være mulige bivirkninger. Ingen medicin kan siges at være helt fri for bivirkninger. Du bør altid konsultere en læge, for at finde den bedste metode til at få en god psoriasis behandling. For hver type af medicin er der visse risici. Du bør altid gå til lægen for at opnå den bedste vejledning i forhold til din psoriasis gigt.

Der er visse alternative psoriasis behandlings produkter, du med stor fordel kan prøve til at bekæmpe din psoriasis, eller i det mindste holde den i skak. De kan købes online, og kan leveres hurtigt hjem til dig, så du kan komme i gang hurtigt. Disse alternative produkter er milde, men samtidigt stærke nok til at sætte en stopper for din psoriasis i at udvikle sig yderligere. Shampooen ved navn kløende hovedbund, er perfekt til dig der generes af psoriasis i hovedbunden, den indeholder salt og urter, den er kendt for at give de bedste resultater, i tilfælde af enhver slags hudlidelser herunder psoriasis. Der findes også en håndsæbe til kløende hud, røde pletter og andre hudsygdomme, denne håndsæbe virker perfekt som psoriasis behandling da den indeholder Læsø salt.

Den er smitsom?

Forskning har vist, at psoriasis på huden er ikke smitsom, det er sandsynligvis fordi denne sygdom er af genetiske form. På en måde er det er ikke en smitsom sygdom. Men den kan være temmelig arvelig, eller man kan få dem fra langvarig påvirkning af usunde miljømæssige omgivelser. Du kan roligt opholde dig sammen med en person med psoriasis eller rører ved personens hud m.m. du vil ikke blive smittet af denne omgang med denne person.

Tegn og symptomer på psoriasis

Psoriasis på huden er let at detektere. Normalt vises den som røde pletter små sår, hud der ser meget tør ud. Selvom der kan være forskellige variationer i udseende af psoriasis, der kan være små fladtrykte skel, som små bump på hele hudens overflade, eller der kan være røde pletter som er store i form og har tykke skæl. Man kan søge på internettet og se en masse forskellige billeder, af de mange typer og forskellige former for psoriasis på huden.

Der er forskellige former for psoriasis, der påvirker huden. Du bør vide præcist hvilken type psoriasis du har, for at hjælpe til at finde den korrekte psoriasis behandling. Den mest almindelige type er “psoriasis vulgaris” denne psoriasis kan være af følgende typer af psoriasis, den kan være dråbeformet psoriasis, som ligner små dråber, der både kan dække et lille og et stort område af din hud, denne type for psoriasis kan være forstadiet til en anden type psoriasis nemlig pletpsoriasis, Dråbe psoriasis kan heldigvis gå i sig selv igen. Plet psoriasis findes ofte på f. eks. knæ, hovedbunden eller øverst på albuer, på lænden, den kan dog findes over alt. Denne type psoriasis er den mest almindelige form for psoriasis den går også under betegnelsen Plaque psoriasis.

Psoriasis på huden

Psoriasis kan også påvises under armene eller knæ, ved folder eller de forskellige foldninger vi har på vores krop, f.eks mellem ballerne. Disse er benævnt det “inverse psoriasis” de er kendt for at psoriasis findes på lukkede områder. Disse områder kan være bagdelen og navle. Denne type psoriasis er mest forekommende for mennesker, der er overvægtige, da de har flere folder i deres hud, som er tilbøjelig til at fremkalde kløe og udslæt oftere. Det kan også påvirke brystet (på undersiden) på kvinder samt i lyske ved både mænd og kvinder.

Pustuløs psoriasis er en lille gul pusfyldt blære på huden, som ofte viser sig på fodsålerne, samt håndfladerne. Denne type psoriasis kan være den mest smertefulde, og kan kræve at man blive indlagt på et hospital.

Det normalt udseende af psoriasis på huden er områder hvor der er små sår, skællede hud, røde pletter,

Nogle gange kan psoriasis også påvirke folder mellem tåneglene som kan ses som store brune eller gule farvede pletter. På den anden side kan man også få psoriasis i hovedbunden, det ligner måske nok skæl. Det kan også være forsynet med røde pletter eller skjolder.

Hvor mange der er ramt af denne sygdom?

Faktisk siger statistikkerne, at psoriasis er en ret almindelig sygdom. I USA, har ca. 1 til 3 % af befolkningen psoriasis som nogenlunde kan gøres op til et antal personer på 7,5 millioner af befolkningen i USA. På verdensplan, kan det skønnes at psoriasis påvirker 125 millioner mennesker.

koeb generisk femcare-obgyn

Ja. Effekterna av Elocon ska inte påverkas av alkohol.

Ja. Din körförmåga ska inte påverkas av detta läkemedel.

Rådfråga alltid läkare eller apotekspersonal innan du använder Elocon om du är gravid, tror att du är gravid eller planerar på att bli gravid eller ammar. Risk finns att fostret påverkas under graviditeten.

Förvaras säkert och svalt (ej över 25°C).

Elocon kutan lösning innehåller: mometasonfuroat, isopropylalkohol, propylenglykol, hydroxipropylcellulosa, natriumdivätefosfatdihydrat, fosforsyra och renat vatten.

Elocon lotion innehåller: mometasonfuroat, hexylenglykol, renat vatten, fosforsyra, titandioxid, aluminiumstärkelse­octenylsuccinat, vitt vax, vitt mjukt paraffin och hydrerad sojabönlecitin.

Elocon salva innehåller: mometasonfuroat, hexylenglykol, renat vatten, fosforsyra, propylenglykolstearat, vitt bivax och vit mjuk paraffin.

Använd inte Elocon om du är allergisk mot någon av ingredienserna ovan. Du bör i sådant fall rådfråga läkare om en alternativ behandlingsform.

Nej. Elocon är en receptbelagd behandling som endast kan köpas om läkarkonsultation ägt rum och recept skrivits ut. Vår kombinerade hälso- och apotekstjänst erbjuder kostnadsfri läkarkonsultation online.

Det kan du ta reda på genom att fylla i vårt medicinska frågeformulär, vilket endast tar ett par minuter. Därefter kommer en av våra legitimerade läkare granska ditt ärende, och om behandlingen bedöms lämplig för dina symptom skrivs ett recept ut. Varje godkänd beställning skickas med spårbar sändning och levereras inom 24 timmar.

 • Legitimerade läkare
 • Endast godkända läkemedel
 • Expressleverans
 • Säker betalning
 • Registrerat apotek
 • Smidig receptförnyelse

Hos Treated.com kan du alltid känna dig säker. Vi kommer aldrig dela eller sälja dina personuppgifter till tredje part. Alla våra sändningar skickas med ett diskret paket där både avsändaren och paketets innehåll hålls förseglat. Det tillkommer dessutom inga extra kostnader för frakt, och alla beställningar som blivit godkända av en av våra läkare och av vårt apotek innan klockan 17.00 svensk tid levereras nästföljande arbetsdag - hela vägen hem till din ytterdörr.

Hitta den behandling du behöver.

En legitimerad läkare granskar dina uppgifter

Spårbar leverans nästa dag.

Förnya ditt recept smidigt och snabbt online.

Psoriasis er arvelig, selv om man ikke alltid kjenner noen i familien som har det (recessiv arv).

En forelder har psoriasis

Begge foreldre har psoriasis

Visse medisiner kan forverre/provosere psoriasis. Ace-hemmer: for eksempel Captopril, Enalapril og Lisinopril. Lithium. B-blokkere: Alprenolol, Metopronol, Oxprenolol, Propranolol og Timolol. Antimalaria: Klorokin og Plaquenil.

Ved store psoriasisplager kan periodevis injeksjoner med Remicade og Enbrel lindre symptomene.

© Hudlegekontoret 2012. Retningslinjer for bruk av Hudlegekontorets hjemmesider.
Tekniske spørsmål kan rettes til Webmaster. Denne siden ble sist oppdatert 21.07.2014
Powered by eZ publish

Psoriasis är en av våra stora folksjukdomar och över 300 000 svenskar beräknas lida av den. En av dessa är Elisabeth som tack vare en ny kräm blivit fri från sina plågsamma torrsprickor och sin smärta!

Elisabeth Hanshammar, 69 år, i Staffanstorp utanför Lund, fick veta att hon hade psoriasis vid ett läkarbesök för två år sedan. Sedan dess har hon provat flera av de vanligaste krämerna för att försöka lindra sina plågsamma torrsprickor.
– Ingen av dem har hjälpt. Jag fick så fruktansvärt ont när jag smorde in mig. Jag fick pressa mig varje gång, hela kroppen sa ”jag vill inte, jag vill inte”, berättar hon.
Smärtorna gjorde att hon hade svårt att motivera sig att hålla sig till det schema som läkaren ordinerat henne.
– Det blev svårt att följa rutinerna i längden. Det var lättare att skippa insmörjningarna lite då och då och följa minsta motståndets lag.
Dessutom tyckte Elisabeth att de dagliga behandlingarna var rent ut sagt lite äckliga.
– Det var jämt kletigt och kladdigt. Jag fick sova med både strumpor och vantar och det tog himla lång tid innan smörjan gick in i huden. Ofta var huden fortfarande kladdig när jag vaknade på morgonen också.
Det var då hennes läkare rådde henne att pröva krämen Ovixan.
– Det var som att kliva in i en ny värld. Smärtorna försvann och det tog bara ett par dagar innan effekten syntes på huden också, säger Elisabeth. Dessutom kändes det ingenting när jag smorde in mig och krämen gick jättesnabbt in i huden, den blev faktiskt mjuk och fin efter mindre än en halvtimme.
Till Elisabeths förvåning blev den snabba effekten också varaktig.
– Det var helt fantastiskt. Efter mindre än en vecka visade jag upp händerna för mina väninnor och reaktionen var ju bara ”wow”. Det syntes nästan ingenting av sjukdomen!
Kan brodera igen
I dag smörjer Elisabeth in sig varje kväll och sitter sedan och läser en halvtimme medan hennes Ovixankräm verkar. Sedan kan hon släcka lampan och sova gott. På dagarna använder hon bara vanliga receptfria handkrämer och hon har kunnat börja brodera igen!
– Det gick inte tidigare, då bara fastnade trådarna i hudflagorna på mina fingrar.
Däremot försöker Elisabeth att undvika vatten så gott hon kan, så disk och andra hushållsgöromål har hon lämnat över på resten av familjen.
– Min man har sett hur jag har kämpat och han har verkligen lidit med mig. Hur jag mådde påverkade honom också. Det gjorde så ont att tårarna rann på oss båda. Men allt det där är borta nu. Jag har inga smärtor längre – och inga sprickor heller!
Elisabeth vet att Ovixan inte får hennes psoriasis att försvinna. Hon får leva med sin sjukdom. Men den nya krämen har gjort tillvaron betydligt lättare – förutsatt att hon inte slarvar med sin behandling.
– Om jag reser bort eller missar av någon annan anledning så märks det direkt. Då kommer klådan och sprickorna tillbaka. Så jag försöker verkligen sköta mig varje dag. Det är det absolut värt!

Ovixan är behagligare än andra krämer
Ovixan är en ny starkt verkande grupp III-glukokortikoid för akut behandling av bl a psoriasis och eksem. Reza Yazdanpanah, överläkare inom hud och estetisk dermatologi vid Ängelholms sjukhus och Dermakliniken i Malmö, svarar här på frågor om krämen.
Vilken är skillnaden mellan Ovixan och andra krämer?
– Den aktiva kortisonsubstansen är densamma. Men Ovixan har en speciell sammansättning som gör att den inte kladdar utan tränger lätt in i huden och gör behandlingen behaglig för patienten. Den är också doftfri och fri från konserveringsmedel vilket är en fördel eftersom många patienter är överkänsliga och lätt drabbas av kontaktallergier.
Hur används den?
– Det handlar om långvarig behandling med ett nertrappande schema och därefter en underhållsbehandling under 4–8 veckor.
Vad tycker patienterna?
– Erfarenheterna är goda under det dryga år jag har ordinerat krämen. Upplevs en kräm som lättanvänd blir det enklare att följa det schema man fått av sin doktor och resultatet blir då givetvis bättre.
Vad händer om du missar någon behandling?
– Att hoppa över någon dag är inget problem, men du bör följa det schema läkaren har gett dig. Att avbryta en behandling kan straffa sig genom att utslag och rodnader kommer tillbaka.
Vilka patienter kan använda Ovixan?
– Jag rekommenderar den till patienter med kroniska hudsjukdomar som är i behov av mer långsiktig behandling. Inte bara psoriasis utan även atopiska eksem och alla kortisonkänsliga dermatoser.
När ska man undvika att använda den?
– Du ska inte använda starka kortisonkrämer i ansiktet för mycket. På ögonlock och andra känsliga strukturer ska det helt undvikas. Gravida ska inte använda kortisonkräm under längre tid och helst inte alls.
Finns det några biverkningar?
– Jag har inte sett några på mina Ovixanpatienter. Det finns i stort sätt ingen negativ samverkan med andra läkemedel.

Gåtfull folksjukdom
Psoriasis är en kronisk sjukdom som drabbar huden och ibland lederna. Cirka 300 000 svenskar beräknas ha sjukdomen. Varför man drabbas är läkarna fortfarande osäkra på. Infektioner, slitage på huden och solljus finns ofta med i bilden. Sjukdomen ger röda fjällande utslag eller fläckar, ofta på knän, armbågar, i hårbotten eller underlivet. Men som i Elisabeths fall kan även torrsprickor vara ett symptom.
I dag finns ingen behandling som botar psoriasis men sjukdomen går däremot att mildra på flera olika sätt. Vid lindrigare psoriasis används oftast utvärtes behandling som mjukgörande salvor, kräm eller ljusbehandling. Mer svårbehandlad psoriasis kräver oftast invärtes behandling (t ex tabletter) eller biologiska läkemedel som är kopior av eller liknar ämnen som redan finns i kroppen och oftast ges som injektioner.

Detta kan du göra själv:
Se över din livsstil. Regelbunden motion, hälsosam vikt och rökstopp kan lindra besvären.
Ta ett bad i varmt, men inte hett, vatten. För att undvika att torka ut huden, bada inte mer än 15 minuter. Efter badet, smörj in lotion medan huden är fuktig. Torr hud kan förvärra symtomen.
Koppla av. Stress och psoriasis har samband. Försök hitta en avslappningsteknik som passar dig.
Undvik starka rengöringsmedel och hushållskemikalier.

Vill du veta mer?
Psoriasisförbundet firar i år femtioårsjubileum. På deras hemsida kan du lära dig mer om sjukdomen. Du kan också ringa på 08-600 36 36.
En annan bra källa är Psoriasisguiden.

AV ANDERS SANDSTRÖM
FOTO: GUGGE ZELANDER, SHUTTERSTOCK

Elocon är ett läkemedel för behandling av hudåkommor som psoriasis. Elocon är en så kallad potent kortikosteroid.

Vår tjänst är utformad så att du enkelt och smidigt ska kunna få tillgång till den behandling du behöver. Varje godkänd beställning levereras inom ett dygn - så du kan börja din behandling redan nästa arbetsdag.

Ja, jag önskar att beställa denna produkt även om den inte finns på lager för tillfället och jag förstår att min beställning inte kommer att bli levererad inom 24 timmar.

Informera mig via e-post när denna produkt är tillgänglig igen

(Fyll i formuläret och få ditt ärende granskat av en läkare.)

Elocon är ett läkemedel för behandling av hudåkommor som psoriasis. Elocon är en så kallad potent kortikosteroid.

Vår tjänst är utformad så att du enkelt och smidigt ska kunna få tillgång till den behandling du behöver. Varje godkänd beställning levereras inom ett dygn - så du kan börja din behandling redan nästa arbetsdag.

kan jeg købe albendazole