hvor meget procardia uses

kan jeg faa procardia side

I vårt land er tørr hud som sprekker, flasser og klør en av de vanligste hudlidelsene. Årsaken kan være ”feil” i huden med for få talgkjertler slik at huden ikke får nok smøring, eller svette som blir liggende i huden og forårsake kløe. I tillegg fungerer gjerne hudens eget forsvarsapparat mot mikroorganismer dårlig, slik at huden lettere utvikler infeksjoner. Betennelsesforandringene ødelegger huden ytterligere slik at den tørker ut med sår og sprekker, og i perioder utvikles lettere utslett og eksem (håndeksem, kontakteksem). De som har slik hud har ofte økt tendens til atopiske sykdommer, først og fremst atopisk eksem, men også astma og allergi. Lidelsen er delvis arvelig, og i noen tilfeller begynner den med forbigående matvareintoleranse som kan gi kolikk.

Atopisk eksem er et rødt, nuppete og kløende utslett, og det er flest barn som får det (ca. 15 %), men mange voksne er også plaget. Hos spedbarn viser eksemet seg oftest på kinnene, i hodebunnen, på bøyesiden av armer og ben samt på overkroppen. Småbarn får gjerne utslett på halsen, i knehasene, albuebøyen, på anklene og håndleddene. Voksne får oftest håndeksem; huden blir rød, klør, det kan komme små kløende nupper og væskende blemmer, senere også skorpedannelse, hudfortykninger og skjelling. Utslettet forverres ofte ved stress og kulde, men i mange tilfeller er det uavhengig av ytre faktorer.

Fordi eksem ofte begynner med matvareintoleranse i spedbarnsalderen, er det viktig at mødre ammer sine barn slik at de ikke utsettes for kumelk før immunforsvaret deres er modent ved 9 måneders-alder. Renslighet for å unngå hudinfeksjoner er viktig. Røyking i hjemmet, heldekkende matter, husdyr, ullplagg direkte på huden og bading i klorvann bør unngås. Oljebad er fint for tørr hud, badeoljer fås kjøpt på apotek. Bruk en god fuktighetskrem og gi den tid til å trekke godt inn i huden. I perioder med eksem er det nødvendig å bruke kortisonholdige hudkremer for å dempe den irriterte huden slik at den ikke blir oppklort og infisert med bakterier. Kortisonkremer finnes i fire styrkegrader der gruppe 1 (hydrokortison) er de svakeste og fås uten resept.

- I motsetning til hva vi lærte om bruken av slike kortisonmidler, vet vi nå at regelmessig bruk over lengre tid er uskadelig dersom hyppigheten og styrkegraden reduseres gradvis ved bedring, sier Ole Fyrand. – Han presiserer at det er viktig å ikke slutte behandlingen for tidlig. - Brukt på riktig måte virker kortisonmidler helt supert, be en god hudlege lage et skreddersydd opplegg, og følge opp, sier han.

Fet hud har også sine plager, og her er kviser og rosacea ikke uvanlig. Det siste forekommer som regel hos middelaldrende og eldre og er hudforandringer som minner litt om kviser; ansiktshuden blir rød med knuter og pustler. Er du plaget, så søk lege. Det finnes gode legemidler som hjelper.

For mye sol kan gi solforbrenning med rød og hoven hud og væskefylte blemmer. Langvarig soling har en opphopende virkning, og skader i huden kan utvikle seg etter mange år med økt rynketendens og forstadier til hudkreft. Vanlig hudkreft kommer av soling gjennom et langt liv. Symptomene er sår, som ikke gror - særlig i ansiktet,. Gjentatte solforbrenninger, særlig hos barn før de er 18 år gamle, øker risikoen for maligne melanomer (føflekkreft) senere i livet, den farligste formen for hudkreft. Her er symptomene en ny føflekk, eller en gammel som begynner å vokse. Ofte kan bare en hudprøve avgjøre om sår som ikke gror, eller om en føflekk, inneholder kreftceller. Solskader forebygges best ved at man soler seg med forsiktighet, bruker høy solfaktor og beskytter seg med hatt og klær. Er solforbrenningen et faktum, kan plagene lindres med saft fra Aloe Vera-planten eller med kortisonsalver. Bruk aldri parfyme når du soler deg, parfyme sammen med sol kan gi varige hudforandringer - f.eks. brune flekker. Noen legemidler kan gjøre huden mer lysømfintlig slik at man lettere får solskader. Som oftest forsvinner forandringene raskt, men er hud eller øyne svært skadet, kan de bli kroniske. Bruker du medisiner om sommeren, er det lurt å spørre legen som skriver dem ut eller på apoteket om de midlene du får kan ha slik bivirkning.

Vorter er små, godartede hudsvulster som skyldes smittsomme virus. De kan være skjemmende, men i de fleste tilfeller er de uskyldige og gjør ikke vondt, med mindre de sitter på steder utsatt for trykk. Barn har mer vorter enn voksne fordi de enda ikke har opparbeidet motstandskraft mot viruset.

Alminnelige vorter kommer vanligst på hendene.

Flate vorter er små, kommer gjerne i grupper, og er vanligst i ansiktet, på halsen, armene og beina – og gjerne langs kloremerker.

Fotvorter kommer under føttene og er de eneste som kan gjøre vondt fordi de er utsatt for trykk pga. skoene eller når vi går.

Kjønnsvorter ser ut som små blomkållignende utvekster og kan sitte på kjønnsleppene, penis eller i endetarmsåpningen. De smitter ved seksuell kontakt, og forekommer vanligst hos unge voksne. Det går som oftest 1 – 6 måneder fra man er smittet til vortene viser seg. Noen typer kjønnsvorter kan øke risikoen for kreft i livmorhalsen.

Når kroppen har bygget opp immunforsvaret mot vorteviruset, blir vorten ofte borte av seg selv. Det beste du kan gjøre er derfor å ”vente og se” i et halvt til ett år i første omgang. Plagsomme vorter, særlig fotvorter, kan du behandle med vortemiddel eller vorteplaster som du kjøper på apoteket. Bruk ikke kniv til å skjære bort en vorte! Det kan føre til blødning og stygge sår - og smitte med flere vorter som resultat.

Kjønnsvorter skal alltid behandles av lege, her skal man ikke ”vente og se” eller forsøke noe kjerringråd. Søk også lege hvis vortene blir plagsomme, gjør vondt eller hvis du får betennelse i dem.

De hyppigste soppinfeksjonene er fotsopp, ”ringorm” og neglesopp. Soppene finnes over alt rundt oss og kan smitte fra dyr, og mellom mennesker, enten ved direkte kontakt eller via badegulv og fuktige håndklær.

Fotsopp trives best der det er varmt og fuktig, og er vanligst mellom de tre ytterste tærne. Huden blir rød, flasser og klør og får sår og sprekker. Det beste er å unngå fotsopp ved å holde føttene rene og tørre. På apoteket finnes reseptfrie midler mot fotsopp.

”Ringorm” har ikke noe med ormer å gjøre, men er en soppinfeksjon som gir runde, røde flekker i huden, ofte med flassing. På apoteket får du kjøpt effektive soppmidler.

Neglesopp gir tykk og misfarget negl, tåneglene er mest utsatt. Neglesopp kan være vanskelig å få bukt med. Apoteket har legemidler som hjelper, men behandlingen er langvarig. I hardnakkede tilfeller kan legen skrive ut tabletter.

- Det er bra å vite hva som er i veien før man begynner å behandle selv, så søk lege for å få fastslått at det virkelig er en soppinfeksjon hvis du har mistanke om det, råder professor Fyrand.

Rød og kløende hodebunn skyldes oftest forstyrrelser i hudens talglag. Blir det riktig ille, kalles tilstanden seborroisk eksem med grålige fete og tykke flassområder i hodebunn, øyebryn og vipper, ved roten av nesevingene og på brystet. Dette behandles best med regelmessig hårvask med vanlig sjampo, evt. med tjæretilsetning. Ved seborroisk eksem er også det soppregulerende midlet Fungoral effektivt, også som shampo til hodebunnen. Dessuten kan en lege foreskrive et kortisonholdig hårvann.

Noen sykdommer finnes bare i hodebunnen, men oftest er de en del av hudsykdommer som finnes andre steder på kroppen også, som flass, seborréisk eksem, sopp eller psoriasis. Ofte har de kløe som fellessymptom, og hvis hodebunnen klores opp, blir huden irritert og mister sin naturlige beskyttelse mot sykdomsfremkallende bakterier. Dermed forverres plagene. God hygiene er derfor en viktig forholdsregel. Men har man plager, bør man i alle fall søke lege som kan gi de medisinene som behøves.

Psoriasis gir rød hud med sølvhvite, tørre og kløende flassområder i hodebunnen, særlig bak ørene. Utslettet finnes vanligvis også andre steder på kroppen. De som har psoriasis, har som regel vært hos lege og fått råd og medisiner.

Herpesutslett rundt munnen begynner med kløende, stikkende smerte i leppen. Etter hvert blir det små blemmer som brister og danner skorper. Sårene gror i løpet av ca. en uke. Er du mye plaget med munnsår, så snakk med legen din. Det finnes midler som hjelper.

Herpes på kjønnsorganene er et brennende, kløende utslett som etter hvert blir væskende blemmer og sår som så gror. Herpes smitter ved seksuell kontakt. Søk lege! Det finnes medisiner som demper smertene og gjør at utbruddene kommer sjeldnere.

Helvetesild er smertefullt utslett på ene siden av kroppen. Før det bryter ut, gjør det vondt og klør i et begrenset hudområde. Søk lege straks, det finnes medisiner som demper smertene og hindrer nye utbrudd, men de skal brukes på et tidlig stadium av sykdommen før å virke best mulig.

 • Søk lege hvis du har et hudproblem.
 • Søk lege hvis du bruker legemidler og får hudplager når du ferdes i solen. En del legemidler kan skiftes ut med andre midler som ikke gir hudproblemer i solen.
 • Søk lege snarest hvis du har mistanke om hudkreft (sår som ikke vil gro, føflekker som forandrer seg), herpes på kjønnsorganene eller helvetesild.

Bindhinnekatarr, som i vanligt tal kallas för ögoninflammation, är en av de allra vanligaste ögonsjukdomarna och den dominerande orsaken till varför ögonen blir röda.

Bindhinnan är den slemhinna som täcker den vita delen av ögat och insidorna av ögonlocken. Den hjälper till att hålla ögonlocket och ögat fuktigt samt underlättar ögonlockens rörelser. När hinnan blir irriterad blir den röd och svullen. Det kan vara besvärande men bindhinnekatarr är godartat och skadar inte ögat eller synen.

I många fall går besvären över utan att någon behandling krävs, för allergi och torra ögon finns receptfri behandling.

Det finns många orsaker till bindhinnekatarr. De vanligaste är infektion och allergi. För lite tårar, så kallade torra ögon, och ögonlocksinflammation kan också orsaka bindhinnekatarrbesvär. Båda ögonen är i stort sett alltid drabbade även om ett öga kan besvära mer.

Beroende på vilken form av bindhinnekatarr du drabbats av ser symptomen lite olika ut:

Ögonen blir röda, rinniga och kladdiga och vid blinkning känns det som grus i ögonlocken. Synen är inte påverkad. Oftast finns det en koppling till pågående eller just genomgången förkylning. Om infektionen är orsakad av virus rinner det ofta mycket tårar från ögat medan det är vanligare med kladdigt var vid infektion orsakad av bakterier.

Ögonen blir röda och det mest dominerande symptomet är klåda. Ibland kan bindhinnan svälla upp kraftigt men synen blir inte påverkad. Ofta förekommer så kallad hösnuva tillsammans med ögonbesvären.

För lite tårar, s.k. torra ögon, kan ge bindhinnekatarrbesvär. Ögonen känns irriterade och är lätt rodnade. Särskilt svåra varianter kan drabba personer som lider av reumatism.

Vid inflammation i ögonlockskanterna blir bindhinnan ofta irriterad. Ögonlockskanterna blir röda och det känns ofta grusigt i ögonen. Detta är mer vanligt hos äldre och hos personer med vissa eksemsjukdomar.

Vid ensidiga besvär är bindhinnekatarr sällan orsaken. Vid ensidiga och långdragna besvär finns det skäl till läkarkontakt.

procardia receptek

»Med øget forskning og dermed bedre sygdomsforståelse, håber vi i fremtiden at kunne udvikle nye lægemidler, som inde i cellerne rammer bestemte kommunikationsveje af betydning for udviklingen af psoriasis,« siger Lars Iversen.

»Ved at udvikle lægemidler, som virker meget målrettet på præcis de mekanismer, som har betydning for sygdommen, håber vi at kunne undgå en række bivirkninger,« siger Lars Iversen.

Et andet projekt, som Lars Iversen arbejder med, er at afklare virkningsmekanismen af Fumaderm, som er et meget benyttet middel mod psoriasis i Tyskland. Fumaderm anvendes i dag udelukkende i Tyskland. Lægemidlet er ikke registreret i den øvrige del af verden, bl.a. fordi man ikke kender virkningsmekanismerne.

»Når vi finder ud af, hvordan Fumaderm virker, vil det utvivlsomt fremme godkendelsen i bl.a. Danmark. I Tyskland har de 20 års erfaring med Fumaderm, og der har hverken vist sig øget risiko for kræft og/eller øget risiko for infektioner, siger Lars Iversen.

Fremtiden byder altså på flere muligheder i forhold til behandling af psoriasispatienter.

Elocon er til behandling af hudsygdomme såsom psoriasis. Det er en type medicin kaldes for potent kortikosteroid.

Vores service er designet med brugervenlighed og tilgængelig i tankerne. Vi sender alle godkendte ordrer med kurer direkte til din dør, så du ikke skal vente på at starte behandlingen.

Ja, jeg vil gerne forudbestille dette produkt, også selvom det ikke er på lager, og jeg er indforstået med, at min ordre ikke vil blive leveret indenfor 24 timer.

Informér mig via email, når produktet bliver tilgængeligt

Elocon er til behandling af hudsygdomme såsom psoriasis. Det er en type medicin kaldes for potent kortikosteroid.

Vores service er designet med brugervenlighed og tilgængelig i tankerne. Vi sender alle godkendte ordrer med kurer direkte til din dør, så du ikke skal vente på at starte behandlingen.

Elocon er en topisk behandling for psoriasis og andre hudsygdomme. Det indeholder den aktive ingrediens mometasonfuroat, en type af kortikosteroid. Den virker ved at begrænse virkningen af inflammatoriske kemikalier frigivet af immunforsvaret under et psoriasisudbrud. Elocon markedsføres af Merck Sharp and Dohme og kan købes hos Treated.com som lotion til hovedbunden og salve eller creme til brug på huden.

Psoriasis menes at påvirke to til tre procent af befolkningen på verdensplan og er en kronisk lidelse. Typiske symptomer er hudirritation, som viser sig som rødme, kløe, afskalning og lignende. De områder på kroppen som oftest påvirkes er hovedbunden, albuerne, knæene og nederst på ryggen.

Tilstanden gennemgår perioder med aktivitet og inaktivitet. Opblusninger viser sig oftest ved triggere såsom rygning, alkohol, stress, reaktioner på visse typer medicin eller i nogle tilfælde; irritanter i shampoo eller kosmetik.

Det er endnu ikke helt forstået hvorfor psoriasis opstår, men det menes at stamme fra et overaktivt immunforsvar eller autoimmunitet. Det er når kroppens naturlige forsvar ser en faretruende infektion, hvor der ingen er. Konsekvensen er at immunforsvaret vil aktivere visse forsvarsmekanismer, som fører til inflammation. Psoriasis involverer udviklingen af nye hudceller, men hurtigere end normalt. Irritation og ekstra hudceller er hvad der giver symptomer på psoriasis.

Ved behandling af psoriasis kan lægen ville diskutere eventuelle triggere med dig og hjælpe dig til at undgå disse, for at mindske symptomerne. Lægen vil i visse tilfælde vælge at tilbyde hudbehandler indeholdende kortikosteroider, såsom mometasonfuroat, for at begrænse inflammationen. Det virker ved at forhindre frigivelsen af kemikalier som sker under et udbrud, som kan forværre irritationen, hvilket dermed giver det ramte område mulighed for at helbredes.

At anskaffe den psoriasisbehandling du har brug for er let. Alt hvad du skal gøre er at udfylde vores korte online konsultation. Vores service drives af registrerede læger, som kun udskriver recept når de har sikret sig at behandlingen er sikker at bruge. Så snart der er udskrevet recept sendes denne direkte til vores engelske apotek, hvor produktet pakkes og afsendes samme dag, med levering allerede næste hverdag.

Sørg for at du følger instruktionerne fra din læge ved brug af produktet her, ligesom du bør sikre dig at være bekendt med indholdet i indlægssedlen. Følger du disse to råd, sikrer du dig den bedste mulige behandling med færrest mulige bivirkninger.

 1. I tilfælde af psoriasis bruges typisk et tyndt lag creme eller salve, spredt udover det berørte område en gang dagligt.
 2. I tilfælde af psoriasis i hovedbunden anvendes et par dråber lotion som derefter masseres ind.
 3. Ingen af disse behandlinger må bruges over længere tid.
 4. Ved salve eller creme i ansigtet, må du ikke bruge behandlingen i mere end fem dage.
 5. Elocon lotion må kun bruges i hovedbunden.
 6. Overskrid aldrig den foreskrevne dosis.
 7. Hvis du glemmer at bruge medicinen, kan du fortsætte din behandling som planlagt.

Husk på at ovenstående udelukkende er en kort oversigt over brugen af behandlingen. For nærmere instruktioner henviser vi til indlægssedlen.

Vær venligst opmærksom på at ikke alle som bruger medicinen vil opleve bivirkninger. Det er dog stadig vigtigt at du kender de mulige bivirkninger før behandlingen starter, så du kan handle hurtigt, skulle der opstå komplikationer i forbindelse med brug af lægemidlet.

Fortæl din læge, hvis du bemærker nogen tegn på: en allergisk reaktion, såsom hævelse af ansigt, læber, mund eller hals, eller nældefeber; eller forværring af din hudtilstand.

Det er mere sandsynligt, at bivirkninger vil forekomme fra topikale kortikosteroider med langvarig brug. Disse kan omfatte: bakterielle og sekundære hudinfektioner; betændelse i hårsækkene; akne; udtynding af huden; røde mærker med associerede varmeknopper; tab af hudens farve; brændende fornemmelse; svien; kløe; snurren; overdreven hårvækst; eller blødgøring af huden og strækmærker.

Se indlægssedlen for yderligere information.

Fortæl din læge hvis du i øjeblikket bruger anden medicin.

Denne medicin må ikke bruges til at behandling noget af følgende: rosacea; akne; hudatrofi; dermatitis omkring munden; genital kløe; ble udslæt; forkølelsessår; skoldkopper; helvedesild; vorter; sår på huden; sår; og hudinfektioner.

Ja. Indtagelsen af alkohol bør ikke påvirke denne medicins funktion.

Ja, så længe din evne til at køre bil ikke påvirkes. Gør den det, ved brug af dette lægemiddel, er det vigtigt at du lader bilen stå og i stedet tager kontakt til din læge.

Det er ikke sikkert for vordende eller nybagte mødre at bruge produktet her. Fortæl din læge hvis du er gravid eller ammende da de kan vælge at anbefale en alternativ behandling.

Opbevar produktet et sikkert sted ved temperaturer under 25°C.

I Elocon Scalp Lotion er følgende bestanddele: mometasonfuroat, isopropylalkohol, propylenglycol, hydroxypropylcellulose, natriumdihydrogenphosphatdihydrat, phosphorsyre og renset vand.

Ingredienserne i Elocon creme er: mometasonfuroat, hexylenglycol, renset vand, phosphorsyre, titandioxid, aluminium stivelse octenylsuccinat, hvid voks, hvid blød paraffin og hydrogeneret sojabønnelecithin.

Komponenterne i Elocon salve er som følger: mometasonfuroat, hexylenglycol, renset vand, phosphorsyre, propylenglycol-stearat, hvid bivoks og hvid blød paraffin.

Hvis du er allergisk over for nogen af de ovennævnte stoffer, må du ikke bruge de produkt, der indeholder det, og tale med din læge om alternativ behandling.

Du kan kun købe Elocon fra vores online apotek efter konsultation med en praktiserende læge. Dette er for at sikre at behandlingen er egnet til brug af dig, før du tager medicinen. Du kan få en recept ved at gennemgå vores korte online konsultation.

Få svar på dette efter at have udfyldt vores korte online konsultation. Det tager kun få minutter hvorefter lægen vil gennemgå dine svar og udstede en recept såfremt behandlingen er den rigtige for dig. Så snart din bestilling er godkendt pakkes og afsendes den fra vores apotek. Du vil kort tid efter modtage et trackingnr., så du kan følge pakken hele vejen til din dør.

procardia 60 mg

Finamor DC, Sinigaglia-Coimbra R, Neves LC, Gutierrez M, Silva JJ, Torres LD, et al. A pilot study assessing the effect of prolonged administration of high daily doses of vitamin D on the clinical course of vitiligo and psoriasis. Dermatoendocrinol. 2013 Jan 1. 5 (1):222-34. [Medline].

Kui R, Gál B, Gaál M, Kiss M, Kemény L, Gyulai R. Presence of antidrug antibodies correlates inversely with the plasma tumor necrosis factor (TNF)-α level and the efficacy of TNF-inhibitor therapy in psoriasis. J Dermatol. 2016 Feb 19. [Medline].

Di Lernia V, Bardazzi F. Profile of tofacitinib citrate and its potential in the treatment of moderate-to-severe chronic plaque psoriasis. Drug Des Devel Ther. 2016. 10:533-9. [Medline].

[Guideline] Smith CH, Jabbar-Lopez ZK, Yiu ZZ, Bale T, Burden AD, Coates LC, et al. British Association of Dermatologists guidelines for biologic therapy for psoriasis 2017. Br J Dermatol. 2017 Sep. 177 (3):628-636. [Medline].

I årevis har der været forskellige tilgange til behandling af pletpsoriasis. Nogle af dem kan have varige effekter på din krop eller forårsage begrænsninger i din dagligdag.

Det er grunden til, at vi har udviklet Philips BlueControl 1

Med den nye Philips BlueControl, har vi brugt vores ekspertise i blå LED-lysbehandling til at gøre en forskel indenfor psoriasisbehandling.

Vi ønsker at styrke dig i at leve et aktivt og sundt liv. Med Philips BlueControl har vi fundet en skånsom og effektiv måde at behandle mild til moderat pletpsoriasis ved at aktivere de naturlige helingsprocesser i huden 2,3..


Med Philips BlueControl kan du behandle din psoriasis hjemme, på arbejde eller på farten – og nyde friheden til at leve dit liv imens.


Livet med psoriasis opleves forskelligt af alle. Vi forstår, at det nogle gange kan være svært at få hverdagen til at gå op, når du samtidig skal bruge tid på din psoriasisbehandling.

Med Philips BlueControl vil vi derfor hjælpe dig på din rejse mod bedre hud, hvor end du er – effektivt og kemikaliefrit. 4,5

Den blå LED-lysteknologi fra Philips forandrer oplevelsen af psorisasisbehandling.

Overvejer du om Philips BlueControl er det rigtige for dig? Se vores produktanvisningsvideo eller besøg vores produktside.

Hjemme, på arbejde eller på farten – Philips BlueControl er verdens første bærbare lysbehandling af mild til moderat pletpsoriasis. Den kommer med en komfortabel strop, så du kan fortsætte med din hverdag, imens du behandler din psoriasis.

Du bestemmer hvor og hvornår, du behandler dine symptomer.

Studier har vist, at patienter oplever mærkbare forbedringer af deres pletpsoriasis symptomer, når de har behandlet med LED-lys et par uger. Og for nogle patienter forsvandt psoriasispletterne fuldstændigt.

Blåt LED-lys reducerer betændelsestilstande og hjælper din hud med at regenerere i normal hastighed 2,3


Ved en vurdering af hvor stor en procentdel af din hud der er dækket (alvorsgraden af din psoriasis), vil et område på størrelse med din håndflade svare til 1 %. Hvor stor en procentdel (hvor mange håndflader) af din hud er efter din vurdering dækket?


Det blå LED-lys fra Philips BlueControl Advance igangsætter naturlige lindringsprocesser i din hud, der hjælper med at reducere inflammation og for hurtig cellevækst fra pletpsoriasis. 2,3 BlueControl er klinisk testet på patienter, der lider af pletpsoriasis (psoriasis vulgaris) – men den er endnu ikke blevet testet i forbindelse med andre hudlidelser. 5

BlueControl anbefales til brug på ekstremiteter (arme, albuer, ben og knæ). Det er en bærbar enhed, som kan anvendes på kroppen vha. en tekstilstrop. Selvom den fleksible strop gør det muligt at anvende enheden på ryggen og/eller skuldrene, er behandlingen på disse områder ikke klinisk testet. Kontakt din læge, inden du anvender BlueControl, eller hvis du ønsker at anvende behandlingen på andre områder på kroppen end anbefalet. Enhedens størrelse og den anbefalede behandlingstid for hvert psoriasisområde gør den ideel til behandling af områder, der dækker mindre end 10 % af kroppen (mild til moderat pletpsoriasis). For yderligere oplysninger henvises der til brugervejledningen for Philips BlueControl eller til brugervejledningen for Philips BlueControl Advance og listen over kontraindikationer.

Psoriasis er en hudsygdom, som desværre er velkendt for mange. Undersøgelser viser, at 2-3% af den danske befolkning er ramt af sygdommen. Psoriasis behandling er derfor et meget omtalt emne, da det for mange er en sygdom med stor indflydelse i dagligdagen. Symptomerne består oftest af røde, flagede sår, som oftest kan klø eller svie. Sygdommen kan forekomme alle steder på kroppen, men de hyppigste er albuerne, knæene, hovedbunden og lænden. De fleste mennesker rammes heldigvis kun i små områder. Udbredelsen af sygdommen varierer meget fra person til person. For nogle, er der kun tale om en mild irritation, hvor andre kan være ramt med voldsommere symptomer, hvor det har stor indflydelse på deres livskvalitet.

Tilstanden kan opstå i enhver alder, men udvikler sig oftest inden man er fyldt 35 år. Fordelingen af mænd og kvinder ramt af sygdommen er fordelt ligeligt. Tilstanden er typisk en længerevarende kronisk sygdom, som involverer perioder med ingen eller svage symptomer, efterfulgt af perioder med stærke symptomer. Af den grund leverer ShytoBuy naturlige udvalg af psoriasis behandling, og på denne side kan du læse mere om sygdommen, samt hvilke behandlingsmetoder der eksisterer. Dertil får du også vores anbefalinger baseret på lægevidenskaben og autoriserede dermatologer.

Personer med denne hudsygdom har typisk en øget produktion af hudceller. Hudceller skal normalt udskiftes hver 3-4 uge, men hos personer med psoriasis tager denne proces typisk kun 3-7 dage. Dette gør, at hudcellerne ophobes og skaber de ændringer i hudoverfladen som associeres med psoriasis symptomer. Selvom denne proces ikke er forsket til bunds mener forskere, at denne tilstand relateres til problemer i immunsystemet. Immunsystemet er kroppens forsvar mod sygdomme og infektioner, men for personer med denne hudsygdom angriber immunforsvaret sunde hudceller ved en fejltagelse. Denne sygdom er ofte arvelig og der er stor sandsynlighed for at du vil få sygdommen, hvis andre i din familie har den. Det vides dog ikke helt præcist, hvilken rolle genetik spiller i at forårsage sygdommen, men den arvelige tendens er dokumenteret gennem diverse undersøgelser.

Mange personers psoriasis symptomer opstår eller forværres i forbindelse med en speciel hændelse kendt som en ”udløser”. Mulige udløsere af sygdommen kan inkludere en skade på huden, hals-infektioner og brug af visse former for medicin. Sygdommen er ikke smitsom, så den kan ikke spredes fra person til person. Af den grund bør du ikke være urolig for at blive smittet. Enten lider man af sygdommen, ellers gør man ikke. Er du bange for at du gør, så læs videre omkring hvordan man diagnosticerer tilstanden, samt hvilke muligheder der er for psoriasis behandling.

Din praktiserende læge kan ofte identificere hudsygdomme ud fra udseendet på din hud. Der er sjældent noget at tage fejl af, men er lægen usikker på sin sag, kan psoriasis behandling ikke finde sted førend du er 100% diagnosticeret. Dette sker ved en lille hudprøve, også kaldet en biopsi, som sendes til et laboratorium for eksamination under et mikroskop. Dette identificerer din eksakte hudsygdom, hvad end det drejer sig om psoriasis eller andre sygdomme. I svære tilfælde vil du blive henvist til en dermatolog, som er specialiseret i at identificere hudsygdomme. Dette er dog udelukkende, hvis din læge er usikker på diagnosen. Oplever du psoriasisrelaterede symptomer kan du dog uden risiko lindre med det naturlige udvalg af produkter fra ShytoBuy.

Det, at vide hvilken form for psoriasis du har, vil hjælpe dig og din læge til at udarbejde en konkret vurdering af din behandlingsplan og diagnose. De fleste mennesker har kun en type af sygdommen ad gangen, men i enkelte og sjældne tilfælde kan man have flere typer af psoriasis. Efter symptomerne er stoppet kan det hænde, at der opstår en ny type og på denne side kan du læse om, hvordan du kan genkende de 6 typer af psoriasis, som findes.

Dette er den mest almindelige type hudsygdommen. Omkring 8 ud af 10 personer med psoriasis, lider af plaque psoriasis. Din læge vil typisk kalde tilstanden ”psoriasis vulgaris”. Denne type af sygdommen viser sig i form af hævet, betændt hud, som ofte fremstår som værende dækket med et sølvfarvet skær eller hvide skæl. Disse områder klør og er brændende, og kan vise sig overalt på kroppen. Oftest dukker de op i følgende områder:

Denne type hudsygdom starter ofte hos børn eller unge voksne og forekommer hos mindre end 2% af tilfældene. Guttat psoriasis forårsager små, lyserøde pletter på huden, som oftest optræder i skridtet, på overarmene, lårene eller hovedbunden. Af kendte grunde til denne type psoriasis blusser op, findes luftvejsinfektioner såsom halsbetændelse, stress, hudbeskadigelse og visse lægemidler. Denne type psoriasis kan forsvinde i løbet af få uger, selv uden behandling. I visse tilfælde er udbruddet mere stædigt, og kræver derfor behandling. Det er en god idé altid at udføre psoriasis behandling med naturlige cremer eller sprays for at skåne huden på optimal vis.

Invers Psoriasis viser sig i form af områder, som er lyserøde, glatte og skinnende, men ikke har flager. Det er normalt at finde disse i armhulerne, lysken, under brysterne, samt i hudfolder omkring kønsdelene og bagdelen. Denne type kan forværres ved svedproduktion eller gnidning, hvilket skaber øget irritation.

Denne form for psoriasis er yderst usædvanlig og forekommer hovedsagligt hos voksne. Denne type af sygdommen forårsager blister, omgivet af rød hud. Disse kan se yderst inficerede ud, men er det oftest ikke. Pustoløs psoriasis kan dukke op på et område af din krop, såsom hænder og fødder. Nogle gange dækkes det meste af kroppen, hvilket kaldes en ”generaliseret pustuløs psoriasis”. Når dette sker, kan det være meget alvorligt, hvorfor du bør søge øjeblikkelig lægehjælp. Har du derimod fået pustuløs posriasis på hænderne eller fødderne, og ikke føler, at det er alvorligt, så kan du med fordel blot behandle det med cremer eller salver. Vi anbefaler cremer med emu-olie, da det har en naturligt helende effekt på huden, hvilket plejer i dybden og genopretter hudens hudcelleproduktion på normal, sikker og effektiv vis. Generaliseret pustuløs psoriasis kan forårsage følgende symptomer:

 • Feber
 • Kuldegysninger
 • Kvalme
 • Hurtig puls
 • Muskelsvaghed

Denne type af hudsygdommen er den absolut mindst almindelige, og på samme måde mest alvorlige. Den påvirker din krop ved, at du vil føle dig udbrændt, have rød og sviende hud, som vises brændt. Du kan også have svær kløe, brændende fornemmelser og afskalning af hud, en højere og hurtigere puls, samt store ændringer i kropstemperatur. Hvis du har disse symptomer, bør du omgående søge lægehjælp, da du skal behandles på et hospital.

Op til halvdelen af de personer, som lider af sygdommen oplever ligeledes negleforandringer. Dette er endnu mere almindeligt hos mennesker, som har psoriasisgigt, hvilket påvirker dine led dramatisk. Almindelige symptomer omfatter følgende:

 • Huller i dine negle
 • Ømme, smertefulde negle
 • Adskillelse af neglen fra roden
 • Farveskift

Den individuelles behandlingsmetode bestemmes ud fra typen og graden af psoriasis. Din læge vil forhåbentlig starte med en mild behandlingsmetode, såsom naturlige cremer, og senere gå hen mod stærkere behandlinger hvis nødvendigt.

Der er mange mulige behandlinger – hvorfor det sværeste er at vælge den rigtige løsning til dit problem. Behandlingerne falder typisk indenfor en af disse 3 kategorier:

kan jeg kobe phenergan for nausea