hvor kan jeg kobe keflex generic

hvordan man koeber keflex for sinus

Hej!
Jag ligger i en väldigt jobbig skilmässan. Tar själv hand om 3 barn i ålder 10,7,4. Har flyttat till en små by för att sänka boende kostnader men det hjälpte inte mycket. Vi lever på barnbidrag och studiestöd. Undrar om det finns nogot fond där män kan söka hjälp? Pratar inte om resan eller liknande, det vad jag behöver är lite pengar till varma kläder för barnen och kanske lite små julklappar… Dem är väldigt mogna och förstår att vi har det svårt nu men mitt hjärta är krossad – för att jag kan inte ge dom den vad dom behöver.
Snälla finns det nån fond man kan få lite hjälp från?
Tack på förhand.

Jag är förtidspensionär sedan 10 år tillbaka och blir ålderpensionär nu 31/5-13.

Har fått tillfälle att vistas i Australien nu fem veckor och har konstaterat, att min fibromyalgi och andra sjukdomsbesvär blev MYCKET bättre av klimatet där.

Dessutom bor min son Down Under.

Nu är min högsta önskan, att kunna få möjlighet, att bosätta mig där för att få leva lite drägligt de sista åren jag har kvar i livet.

Finns det något bidrag, som jag kan få, som hjälp på traven?

Enbart mitt beviljade Parents Visa kommer att kosta mig runt 27.000 SEK och de pengarna har jag inte……

Har inte haft någon möjlighet att kunna lägga undan några pengar med tanke på den låga inkomst jag har haft genom åren och dessutom har jag uppfostrat två fina barn.

Allt känns så meningslöst, när det är pengar som styr den lilla lycka jag skulle kunna få känna…..

Vågar väl naturligtvis inte hoppas på något positivt svar, men frågan är ju än så länge gratis…

Hej! Jag är en 19årig tjej, snart 20 år gammal. Jag hoppade nyligen av gymnasiet före sista terminen i 3an då jag inte trivdes på min skola och för att jag tänkt börja studera på folkhögskola istället. Där jag isåfall kommer läsa ikapp de viktigaste ämnena som jag missat från gymnasiet. På denna folkhögskolan är det obiligatoriskt att äta och man betalar böcker och annat studiematerial själv. Men nu är det så att eftersom jag inte fyller förens december och då får jag inget studiemedel från CSN för jag inte är 20 år fyllda. Och eftersom man måste betala allting själv till skolan så vet jag inte hur jag ska göra eftersom jag somsagt inte kommer att få något studiebidrag, jag har inte råd att betala allt detta själv. Min mamma är ensamstående med mig och min lillebror så hon har inte heller råd att betala detta.

Så jag undrar om någon vet någon fond som jag kan söka?

Tacksam för snabbt svar! Mvh Isabelle

Hej är en ensamstående mamma med 2 barn
En på 8 år och en på snart 1 år.
Tanken är nu att jag ska börja arbeta men
Då det i te finns några förskoleplantser så vet jag
Inte hur jag ska klara mig:-(
Fick desutom brev frpn försäkringskassa. Där de talar
Om att de tycker jag fått förrycker bostadsbidrag
5200:- vill dom ha!!
Hur ska jag få ihop det!!
Knappt pengar till mat!
Kläder till barnen och till mig!
Hur ska detta gå?
Konstant ont i magen huvudvärk och trötthet
Hjälp mig vart vänder jag mig??
Mvh Catta

Hej! Jag heter Ida och går i klass 9. Vi söker fonder för att komma iväg till en kulturresa till London. Alla i åk 9 har åkt, men vi har haft det dåligt med pengar på skolan, så vi har inte råd. Det fattas ca 1000 kr per elev och vi är 40 elever, så vi skulle gärna vilja hitta en bra fond.
Tack på förhand!

Hej jag är ensamstående kille på 26 år. Jag har ingen inkomst i huvudtaget och har verken någon familj här i Sverige förutom min lilla syster som pluggar. Jag har tragisk med ekonomi och har ständig oro över hur man ska klara sig.. Jag får verken bidrag från någon, lön eller någon. Ofta så vet jag inte ens varför man lever…. Jag skulle gärna vilja få lite stöd av samhället eller någon…

Hej jag skulle vilja veta vart å när man ska söka pengar i fonder för semmestern i år. det börjar bli brottom nu.
Men jag är ensam å ut sat å ingen kan hjälpa mig med det. till hör LSS men ingen kan göra så jag kan få fram fonder. allt ska vara så kronlikt. ser om någon vet något bra tips.

Hej!Jag är en ensamstående kvinna,p.g.a. Svår fibromyalgi,har jag varit sjukpensionerad sedan 15 år tillbaka.
För 10 år sedan fick jag epilepsi i samband med en trauma,trots alla
mediciner, får jag ofta anfall.Jag är tacksam om jag får hjälp,
med mina tänder,det går inte och laga dem längre.
Och jag vore oerhört tacksam om jag fick tvättmaskin och torktumlare,
för att klara av min tvätt hemma….Mvh

Är en skild man som haft ett mkt destruktiv missbruk,göra med tyngre droger sen när jag inte orkade mer så gick jag över till alkoholen vilket visade sig var lika illa.numera drog och alkoholfri sedan ca 1 år och min skilsmässa var ej trevlig alls min exfru fick arv som jag ej hade tillgång till men socialen räknar som inkomst.bor fn i drogfritt boende,men jag har alls ej ens till mat,hygien.
jag får nödpeng 1600 i mån snälla hjälp mig det känns som de vill jag ska börja droga som dom håller på med mig.
jag har en på soc som vill väl(boende och missbruk)medans ekonomihandläggaren motarbetar mig.jag varken vill eller önskar tillbaka i missbruk men vissa dagar är riktigt jobbiga,lånat pengar upp över öronen redan,de tappar förtroende för mig(jag kan ju ej betala tillbaka.
Var kan jag vända mig??
Mvh michael

Hej!
Jag är 46 år och bor med min snart 19 åriga dotter i Trollhättan. Jag har aktivitetsstöd och har varit arbetslös av och till sedan 2007. Min dröm som jag haft i över 20 år är att utbilda mig till florist. Tyvärr är de utbildningar som ligger närmast geografiskt, privata och det finns ingen möjlighet för mig att finansiera det själv. Att bo borta på veckorna kan ev gå att lösa, men pga att jag har djur är det lite besvärligare. Därför undrar jag vilka fonder jag kan söka pengar i för att kunna finansiera denna privata utbildning?.

hej
jag är 42 år och har 4 barn och man.
vi har en son som är funktionhindrat,allvarligt leversjuk,autism,hjärnskada mm
jag har varit sjukskriven i flera år pga att vår son varit nära att dö flera ggr.
Jag är svårt depprimerad och vår ekonomi är körd i botten.
vi har mkt skulder och livet känns hopplöst.
min man är arbetslös.
jag skulle vilja ha hjälp med att söka fonder för en rekrations resa för mig ensam och få nya krafter,
skulle behöva hjälp till tandvård då jag inte gått till tandläkaren på 10 år.
söka rekrationsresa för hela familjen
och hjälpmedel till vår son..
orkar inte mkt mer snart
tacksam för svar.
veronika

hej.är en skild kvinna på 63år sedan-02 o fick inget från hus o hem o har både fibromyalgi o svår hörselnedsättning o är aldrig ute på något.skulle så gärna vilja söka peng till ett länskort så jag kan hälsa på mina sjuka systrar o åka omkring lite en månad.fick kronofogden på mej p.g.a. försäkringskassans slarv om mitt bostadstillägg för sjukersatt försvann fastän dom skrev pappren o jag bara skrev under så fick inga peng på 3 månader o ingen kunde låna mej peng så nu dras 1516/mån sen mån.10-2012.mvh sivan

Hej!
Jag är en ensamstående mor med PTSD, posttraumatiskt stressyndrom. Varit sjukskriven under flera år, kämpat utan sjukersättning i väntan på ev. rätt till sjukpenning i Länsrätten de 2 senaste åren, vilket blev avslag, trots att alla noggranna undersökningar/ tester på Psykmottagningen i Örnsköldsvik av min läkare, arbetsterapeut samt Psykoterapeut visar att jag har den högsta stressen på skalan!
Jag är så slut av alla turer, ständig bestående pengaproblematik (erhållit hyresskuld sedan 1 år tillbaka, rädd vräkning),både jag och barnen lider av mitt mående, vågar inte lämna lägenheten snart pga att ALLT stressar mig och hemska tanken på att möta vår hyresvärd! Sover dåligt, inga pengar till kläder inför pojkarnas skolavslutning/ sommarens uppehälle när båda pojkarna är hemmavarande, stressfaktorer överallt. Nu är jag så slut att jag vädjar om Er hjälp med ekonomiskt bistånd DIREKT! Jag håller på gå under….men så är det inte. Det känns så. Men jag önskar mest av allt just nu att jag ska få vara lugn på det ekonomiska planet och kunna ge Jesper 18 och Hugo 8 ett fint sommarlov med en glad mor och en tryggare sådan. Jag älskar att vara mor, men nu är trycket allt för stort. Snälla hjälp mig. Hjälp oss!
Båda pojkarna kommer att vara hemma 100% från 27/5-15/7. Ingen av papporna betalar underhåll, men från 16/7 är Hugo hos sin far 4 veckor. Jesper 18 bor hemma på heltid. Inget jobb, skola.
Jag har haft alkoholproblem, men nykter i snart 7 år nu efter en kvinnobehandling i Hudiksvall på 4 månader. Vilket även det är värt en guldkant på tillvaron. Eller hur? Längtar efter en sommar med pojkarna som kärleksfull mor som gör allt för trivseln, men nu är ekonomin i botten av tom börs så hjälp oss. Snälla!

Hugo vill resa till Finland till vara släktingar, vilket jag sannerligen vill också. Hugo har massa jämnåriga tremänningar där. De bor i Lahtis, men jag har funderingar på om Vasa räcker. Det var 4 år sedan vi gjorde något tillsammans. Då Lyckseleweekend på djurparken.
Jesper 18 önskar få åka till Stockholm och träffa sina kusiner och sin gamla Dagiskompis som flyttat dit med sin familj.
Jag önskar sol, att vara frisk och att ha en budget till sommarens utflykter och vara glad,samt samla energi inför mitt val av att söka skola i höst.
Ska bli Alkohol/drogterapeut. Vill ge alla möjligheten att få ett nytt värdigt liv utan alkohol. Under dessa 2 år av studier har ska jag undersöka möjligheten att öppna ett hjälpcenter eller ett Behandlingshem här i Örnsköldsvik.

Snälla Ni….Hjälp mig snarast….

Hej! jag söker pengar för att kunna leva ett normalt liv till att köpa en pekdator.Lever med fibromyallergi

Hej mitt namn är Susanna och jag är 30 år. Jag har lidit av min sjukdom/ bipolär, i 12år nu, jag har åkt in o ut på psyket via mava/iva pga många självmordsförsök. Vet inte ens om jag har kommit till rätt ställe att söka hjälp på? Så är mycket tacksam för svar!:) mvh/Susanna

Har varit arbetslös i flera år nu och oavsett hur många jobb man söker och jag söker massor av jobb men jag får alltid samma svar, endera så har de sagt upp folk eller så behöver de inget folk eller så räcker inte mina kunskaper till, jag är en aktiv människa som sköter om hemmet eftersom min tjej jobbar både kvällar och helger, och hon har en 75 % tjänst inom vården och vi vet ju alla hur dålig lönen är där, när jag fått mina pengar från försäkringskassan omkring den 24 – 27 varje månad så räcker den ungefär till den 5 månaden efter, det är inte många dagar, det spelar ingen roll hur jag än vänder och vrider på kronorna så räcker de inte till, jag köper den mat som behövs och det gör tjejen också, vi får gå på knäna och våra barn på 7 och 9 vill ju ha sitt också, jag mår dåligt att av att aldrig få ett jobb, så snälla hjälp mig, var kan jag söka efter stipendie pengar?

Hej
Jag har en syster som blev arbetslös bara nån vecka innan hennes son fick diagnosen cancer. Hon kämpa o kämpa och nu är ho på vägg att ge upp. Av allt annat så har hon ekonomiska problem och det blir bara värre. Hon är ensamstående, hennes man dog i cancer för ca. 8 år sedan så hon har inte så mycket hopp kvar. Hon behöver allt hjälp hon kan få. Det är jätte svårt att se en ensamstående mamma som till o med är arbetslös med ett cancersjukt barn. Ni kan tänka er själva ….

para knas, måste bling ge mig cash

Hej jag är en man på 42år som har en förlamning på väntra sidan och har en hjärnskada. Nu tänker jag att finns det någon som har en erfarenhet att söka hjälp medel från fonder.

Hej!
Mitt namn är Linda!
Undrar, min son har perthes, opererad förra året! Till saken, finns det någon ekonomisk hjälp att söka då han behöver en ny säng och ett träningskort för att träna upp sina muskler i benet mm igen.
Ekonomin är inte den bästa😔
Tacksam för hjälp

Hej,
Jag kom i ekonomisk trångmål pga jag drabbades av Sjögrens syndrom o reumatisk hjärninflammation. Jag jobbar på så gott det går, men ville studera vidare, dock får jag ej studielån pga när jag var som sjukast av hjärninflammationen sjukskrev jag mig ej till försäkringskassan, och det tog många år senare som det utreddes och upptäcktes att jag har Sjögrens o reumatisk hjärninflammation, med cellgifter fungerar jag nu bra o har ingen huvudvärk längre och inga hallucinationer, utan fungerar korrekt. Var söker jag bidrag så jag kan betala av de skulder jag fick under sjukdomen, och var kan jag ansöka om pengar till studier. Jag har förlorat tio år av mitt liv, och vill på något sätt ta vid där jag slutade.

Hej! Jag är en ensam kvinna över 60 på grund av sjukdommr (crohns, reumatiska värkI leder samt diabetes ) använder mycket mediciner.jag jobbar på halv tid. Har mycket problem med mina tänder. Behöver ekonomiska stöd för att laga mina tänder. Kan jag få råd och tips.
Hälsningar
Mehri

Hej
jag bor u hus i Norrbotten är pensionär jag undrar var man kan söka bidrag och få nytt utepanel på huset det är ruttet och är i dåligt skick,,inuti ha jag tagit de små ören jag ha försökt spara i hop för att få iordning fick spara till vedpanna då den andra gick sönder för 3 år sedan hade jag 10 grader inne p,g,a fick bara småelda och fylla panna med vatten så jag han få upp lite värme i huset köpte en panna i polen som var billigaste jag hittade på nätet,,så jag undrar var de finns nån fond man kan få hjälp av,,

Hej! Mitt namn är Jonas och bor i Landskrona med min fru och mina tre barn. Och jag har precis på börjat en utbildning på hvilanutbildning i åkarp och där går jag en trädgårdsutbildning men efter utbildning kan jag bli svår anställd eftersom jag inte har körkort. Och jag har pratat med arbetsförmedlingen om att få hjälp av dom men dom säger blankt nej och jag har försökt få via försäkringskassan men blivit nekad alla mina gånger.
Jag vill bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Och jag håller på med utredning via psykiatrin i Landskrona där jag gjort olika tester och nu ska jag träffa en arbetsterapeut och sen ska jag få min diagnos från dom. Snälla finns det någon som kan hjälpa mig med detta

Jobbar 62 procent, är lågavlönad har artroser imina leder, händer fotleder knän, hals.övre rygg. skall opereras för mina snedställda fötter i April blir sjukskriven minst i 3 månader först vänster sedan höger fot. Har en ansträngd ekonomisk sits ivanliga fall. Men det blir ännu värre efter varje op får jag inte stödja mycket på benen så jag kommer att vara låst hemma det skulle vara lite kul om man kunde få göra något i alla fall. Jag tänker mer på andra än mig själv.

keflex forsendelse med

 • UVA/UVB: Bredspektret, langbølget og kortbølget ultrafiolett lys.
 • UVB: Bredspektret, kortbølget ultrafiolett lys.
 • TL01: Smalspektret, kortbølget ultrafiolett lys.

Hvordan virker behandlingen:

Bestrålingen gir økt pigmentering og fortykkelse av overhuden. UV har en dempende virkning på immunsystemet i huden. Bestrålingen tar fra sekunder og opp til minutter.

Hva er viktig for et godt resultat?

En behandlingsserie består av 2-3 behandlinger i uken, med kontroll etter 25-30 behandlinger. Effekten av behandlingen kommer f o m 3.–6. uke. Du må gjennomføre behandlingsserien med så få opphold som mulig, for ”klattvis” behandling er liten vits. Ved psoriasis er det viktig å fjerne de tykke skjellene for å oppnå et godt resultat

Bivirkninger:

Forbrenning kan forekomme hvis dosen økes for fort, frisyren forandres eller hvis størrelsen på trusen endres. Risikoen ved langvarig UV-behandling er beregnet til å være i samme størrelsesorden som risikoen for utearbeidende i Skandinavia. Huden blir tørr, og hyppig bruk av fuktighetskremer anbefales. Vi anbefaler at behandlingen ikke gis lenger enn nødvendig.

Generell info:

 • Beskyttelsesbriller tilpasset lyskilden skal brukes (fåes kjøpt hos oss).
 • Hudområder som ikke trenger lys dekkes til, særlig ansikt og bryst.
 • Unngå fete fuktighetskremer og salver siste 2 timer før behandling.
 • Noen medikamenter kan føre til økt lysfølsomhet. Gi oss derfor beskjed dersom du står på faste medisiner eller starter med nye.
 • Unngå parfymerte produkter ved behandling.
 • Sminke bør fjernes før behandling.
 • Unngå solarium.
 • Vær forsiktig med naturlig sol i sommermånedene de dagene du får behandling. Bruk solfaktor.
 • Vær bevisst på tiden du står i kabinettet. Dette for å hindre feildosering.
 • Lysdosering skjer alltid av personalet.

NB!Synes du at du blir stående unaturlig lenge i kabinettet, skal du straks gå ut og tilkalle personalet!

Lysbehandlingen kan foregå i hele åpningstiden ved legekontoret. Fremmøte bør imidlertid ikke være senere enn ½ time før stengetid.

Hver lysbehandling koster kr. 45,- (egenandel).

For at alle skal slippe å vente er det viktig at omkledningen går så raskt som mulig. Vi ber derfor om at sminking etc skjer på toalettet. Unngå å spraye parfyme i behandlingsrommet!

Betennelse i den store senen som er festet under hælen og/eller gradvis forkalkning i senevevet.

 • Fordi: fotbuen er blitt overbelastet over tid. Vanlig hos idrettsutøvere.
 • Symptomer: Stikkende, strålende og plutselig smerter når man belaster foten.
 • Behandling: Støtdempende og avlastende innleggsåler og romslige sko, trykkbølgebehandling, kortisoninnsprøytning og hvile. En sjelden gang kirurgisk inngrep.
 • Prognose: God hvis man endrer dårlige skovaner.

Dette er en feilstilling hvor stortåleddet vris utover og forrykker fotvinkelen og balansen i foten. Når stortåleddet går ut av fasong, gir dette smerter og feilbelastninger.

 • Fordi: Man har brukt trangt skotøy og høye hæler som igjen har belastet forfoten. Men, arv er også en sterk medvirkning.
 • Symptomer: Smerter, hovenhet og problemer med å finne fottøy som er romslige nok.
 • Behandling: En velutviklet Hallux Valgus kan ikke helbredes verken med sko eller innleggsåler. Den er kommet for å bli – og uten operativt inngrep kan den utvikles til å bli invalidiserende. Det er først når smerter og skotilpasning blir så problematisk at det strengt tatt ikke er annet alternativ, at operasjon anbefales. Kirurgene opererer aldri av kosmetiske grunner alene. Det anbefales å bruke skotøy med lav hel, bred form og god plass. Innleggsåler/fotsenger.
 • Prognose: Brede sko og innleggsåler kan bare lindre symptomene. Kirurgi kan føre til tapt fleksibilitet og endret følsomhet og balanse. Lidelsen kan komme tilbake.

En eller flere tær får kronisk bøyd stilling og får forhornet hud på leddene.

 • Fordi: man har gått med for trange sko og høye hæler.
 • Symptomer: Smerter og vanskelig tilpasning til sko.
 • Behandling: Større sko. Operative inngrep hvor man fjerner et ledd og avstiver tærne.
 • Prognose: god, hvis man endrer skovaner. Noe redusert følsomhet og bevegelighet etter operativt inngrep.

Fotterapeuten kan tilpasse en siliconortose for å rette ut hammertær over litt tid. Dette kan være lurt å prøve før man velger operativt inngrep.

Psoriasis er en kronisk hudsykdom med skjellende utslett.

Celledelingen i huden skjer mye fortere hos en person med psoriasis enn en med frisk hud.

Årsaken til psoriasis er ikke kjent, men man vet at det kan være arvelig.

Man antar at sykdomsutviklingen har med ukjent miljøfaktor. Det spekuleres om de muligens kan være en virusinfeksjon som kan utløse sykdommen. Psoriasis defineres i dag som en betennelsessykdom. Det vil si at immunforsvaret går til angrep på deler av huden.

De døde hudcellene legger seg utenpå huden og gir den karakteristiske skjellende huden som man ser hos de med denne hudsykdommen.

Det er 3% av befolkningen som har denne hudsykdommen.

Første utbrudd kan skje mellom 10 og 30 års alder.

Psoriasis er vanlig blant både kvinner og menn.

Psoriasis er en kronisk hudsykdom med et svingende forløp. Man er som oftest bedre på vår og sommer når det er sol og varme.

Ca. 7% av psoriatikere har leddplager. Psoriasisleddgikt.

Leddplagene kommer som regel i 20 til 50 års alder. Denne formen for leddplager er ikke fullt så plagsom som vanlig leddgikt.

Psoriasis på føttene bør stelles jevnlig av autorisert fotterapeut. Fotterapeuten har utstyr til å slipe huden slik at pasienten kan holde huden på føttene mest mulig sprekkfri. Det er viktig å smøre føttene godt som egenpleie daglig.

levering keflex generic

Känn dig fri att höra av dig om du har några frågor eller om du är intresserad av att gå i terapi hos en psykolog i Uppsala.

Jag har min grundutbildning i kognitiv beteendeterapi och har utbildning i flera olika psykoterapinriktningar i min specialistutbildning. Det innebär att jag kan använda olika ansatser beroende vilka problem och färdigheter patienten behöver hjälp med. Vilken ansats som väljs sker alltid i samråd med patienten. Även om mina patienter ofta uttrycker att de faktiskt inte bryr sig så särskilt mycket om vad det är för teorier som ligger bakom, utan mer bryr sig om ifall om det känns bra och fungerar, vill jag ändå lite kort redogöra för de olika psykoterapiformerna. (Beskrivningarna är hämtade ifrån http://www.samradsforum.se och http://www.sapu.se.)

Kognitiv beteendeterapi
Kognitiva och beteendeinriktade terapier är ett paraplybegrepp för behandlingsmodeller som har gemensamt att de i teori och praktik integrerar inlärningspsykologi med kognitiv psykologi/teori och dess analys- och behandlingsmetoder. I vardagstal brukar man för enkelhetens skull använda begreppet kognitiv beteendeterapi (KBT) för samtliga modeller under paraplyet. Underliggande antaganden är att olika svårigheter i livet i stor utsträckning har sitt ursprung i (eller vidmakthålls och förvärras av) inlärningspsykologiska och kognitiva processer. De olika KBT-strategierna syftar till att vara ett medel för patienten att undersöka och bearbeta dessa processer, d.v.s. de sätt individen ser på sig själv och sin omgivning (kognitioner) samt de sätt på vilket individen interagerar med omgivningen (beteenden).

Psykodynamisk psykoterapi
En viktig del av boten i en psykodynamisk psykoterapi är att de problematiska livsmönster individen bär med sig synliggörs i relationen till psykoterapeuten. Genom att psykoterapeuten när detta sker hjälper patienten att bli medveten om det blir det möjligt för patienten att nå en känslomässigt grundad förståelse vilket underlättar förändring. Genom att psykoterapeuten på ett empatiskt sätt lyssnar och inte avvisar eller värderar, kan patienten få en ny känslomässig erfarenhet av att kunna bli accepterad som den han eller hon är. En sådan erfarenhet kan i sig bidra till att patienten förändras. I arbetet med att hjälpa patienten att utforska sina känslor, behov, motiv och relationer kommer en psykodynamisk psykoterapi att delvis handla om att förstå individens livshistoria. Huvuddelen av tiden ägnas dock åt att arbeta med känslor, tankar, motiv och relationer som är aktuella i patientens liv

Relationell psykoterapi
Namnet relationell psykoterapi syftar på relationers betydelse i två avseenden. För det första syftar ordet relationell på en människosyn och utvecklingspsykologi som utgår från att människans medfödda behov av relationer har avgörande betydelse för psykisk utveckling och välbefinnande. För det andra syftar relationell på terapisituationen där stor vikt läggs vid patient-terapeutrelationen och hur denna kan användas för att främja patientens utveckling.

Affektfokuserad psykoterapi
Fastän affekt anses som en viktig förändrande faktor i psykoterapi av nästan alla teoretiska riktningar, och även ses som en gemensam kurativ faktor i vissa studier, så har forskning om affekternas roll i psykoterapi hittills varit ytterst begränsad. Diener et al. (2007) finner i en forskningsöversikt, att ett affektfokuserat arbetssätt i psykodynamisk terapi ökar patienternas emotionella medvetenhet, fördjupar patientens affektiva erfarenhet i sessionen, och bidrar till att skapa emotionella uttryck. Dessa allmänna affektfokuserade tekniker hade ett tydligt samband med positivt utfall i psykodynamisk psykoterapi.

Detsamma gällde när terapeuterna fokuserade sina interventioner mot att öka medvetenheten om sina affekter hos patienten. Det är svårt att klart avgränsa vad som är just affektfokuserade metoder då alla psykoterapeutiska metoder direkt eller indirekt påverkar patientens känsloliv. Det finns dock ett antal psykoterapeutiska approacher som uppfyller vissa kriterier om teori, metod och forskning. (Havnesköld, 2010)

1. I sin teori uttalat baserar sig på moderna teorier om affekt.
2. I sin metod beskriver replikerbara riktlinjer och systematiskt arbete med affekter som centralt tema.
3. I sin forskning visat på effektivitet i RCT-studier.

Bland de approacher som lever upp till samtliga dessa tre kriterier kan nämnas: Affektfobi Terapi (McCullogh & Magill, 2008), olika varianter av Psykodynamiska korttidsterapier (STDP) baserade på Davanloos metod (Abass et al. 2006) Emotion Focused Therapy (Elliott et al. 2004) Mentaliserings-baserad terapi (Bateman & Fonagy, 2006) Schemafokuserad terapi (Young et al.,2003) och CompassionFocused Therapy (Gilbert, 2005) Gemensamt för dessa metoder är hypotesen att undvikande av hotfull emotionell upplevelse upprätthåller klientens symptom och att exponering av emotioner vid trygg anknytning (positiv allians) är en nyckelfaktor i behandlingen.

Leg sjuksköterska, leg psykoterapeut, specialitet psykiatri, avtal med Region Skåne PDT. Läs mer.

Jag är van att arbeta i både kortare och längre terapier beroende på problematik och behov. Det kan vara en livskris, utmattningssyndrom, mobbing, sorg, ätstörningsproblematik, posttraumatisk stress utifrån tidiga upplevelser med t ex övergrepp, övergivenhet, förälder med
psykisk sjukdom eller alkoholproblem mm, samt psykossjukdom. Med andra ord: Du kommer till mig med något som påverkar dig i ditt dagliga liv och vårt mål ska vara att du ska kunna säga att så var det en gång men det påverkar mig inte längre i mitt dagliga liv.

Leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi (UHÄ), specialist i klinisk psykologi. Läs mer.

Välkommen att läsa om mig och min verksamhet på www.annicahjertqvist.se
Kontakta mig gärna via mail annica@annicahjertqvist.se och mobil 0761-735 083

Socionom, leg psykoterapeut, auktoriserad familjerådgivare, handledare UHÄ. Läs mer.

Med fokus på relationer och samspel

Jag erbjuder psykoterapi för enskilda, par och familjer samt handledning individuellt eller i grupp. Jag har lång erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och psykoterapi, framförallt från mina många år som familjerådgivare och parterapeut. Sedan flera år handleder jag personalgrupper inom ett flertal verksamhetsområden i kommuner och landsting. Jag har avtal med kommunförbundet Skåne avseende handledning.

För mer information om mig och min verksamhet se www.presam.se

Välkommen att kontakta mig på mail: birgitta.presam@gmail.com
eller tel 070-2200910

Leg sjukgymnast, leg fysioterapeut, auktoriserad Feldenkraispedagog. Avtal med Region Skåne. Läs mer.

Vill du ha hjälp med stress, smärta, spänningar, sömnsvårigheter, yrsel, oro, ångest och personlig utveckling? Då är du varmt välkommen att kontakta mig. Jag förespråkar en helhetssyn på människan där kopplingen mellan kropp och själ utgör en självklar grund i behandlingen. Behandlingen ger dig redskap som hjälper dig att bli mer medveten om både dina tankar, känslor och din kropp. Jag ger både individuella behandlingar och har även utvecklat en gruppbehandling för dig som har problem med olika stressutlösta symptom. Tillsamman lägger vi grunden för hur du ska kunna minska dina symptom, skapa bättre balans i ditt liv och finna ett mer avspänt sätt att leva. Högkostnadskort och frikort gäller. Remiss behövs ej.

Du kan läsa mer om mina behandlingsmetoder på min hemsida www.evamoberg.com där du också finner mina kontaktuppgifter.

Du kan också klicka in på min blogg: https://www.evamoberg.com/blogg

Leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi. Avtal med Region Skåne PDT, KBT Läs mer.

Jag är leg psykolog/ leg psykoterapeut med en vidareutbildning i klinisk hypnos. Jag har även en mångårig erfarenhet av meditation och mindfulnessträning. Min yrkeserfarenhet är bred och jag har arbetat inom öppen- och slutenvårdspsykiatrin, inom företagshälsovård, samt inom primärvård. Sedan några år tillbaka är jag privatpraktiserande och arbetar huvudsakligen med individuell psykoterapi.

Mitt psykoterapeutiska arbete är integrativt, främst format av psykodynamisk och existentiell psykoterapitradition, men även utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Det väsentliga för mig är att möta dig som en hel människa, där både nutid och dåtid är viktiga dimensioner för att kunna känna meningsfulla sammanhang och för att uppnå en fördjupad förståelse av dig själv och din omvärld.

Välkommen att kontakta mig via mail: evaquilisch@expirapsykoterapi.se
eller telefon: 0704 573985

Socionom och leg. psykoterapeut. Avtal med Region Skåne, PDT och IPT. Läs mer.

Jag är leg. psykoterapeut med relationell- och interpersonell inriktning. Auktoriserad socionom. Specialist på korttidspsykoterapi och depressionsbehandling med lång erfarenhet av allmänpsykiatriskt mottagningsarbete.

Vi känner inte oss själva om vi inte förstår hur vi påverkar andra. Det relationella perspektivet på psykodynamisk psykoterapi (PDT) innebär bl.a. en ändrad syn på terapeutens delaktighet i samspelet med patienten. Det unika som uppstår mellan just den här patienten (du) och just den här terapeuten (jag), står i fokus för gemensamt utforskande.

När jag arbetar med IPT är jag framförallt fokuserad på hur relationerna utanför terapirummet påverkar dig och vi arbetar tillsammans för att lösa dina problem genom ett bättre interpersonellt fungerande.
Jag handleder PDT och IPT, samt undervisar om psykoterapi.

Läs gärna mer om min verksamhet på: www.erikfagerberg.se

Välkommen att kontakta mig via mail: psykoterapi@erikfagerberg.se
eller telefon: 072-904 62 30