bactrim prism

bactrim dosering prednisolon

Omega-3 - Vi hører efterhånden hele tiden om fiskeolie og omega-3-6-9, og om hvor vigtige disse fedtstoffer er for kroppen. Når det kommer til forebygge og bekæmpe psoriasis, er det især omega-3 fedtsyre som vi er interesserede i.

For at gøre det mere indviklet, spillet forholdet mellem omega-3 og omega-6 også en rolle. Kort forklaret får vi alt for meget omega-6 i forhold til omega-3. Hvis man måler niveauerne i psoriasispatienternes hudlæsioner, finder man oftest alt for høje niveauer af omega-6. Det er et problem, fordi omega-3 er meget bedre til at bekæmpe inflammationer og betændelsestilstande i kroppen, som psoriasis udbrud egentlig er.

For at gøre det kort skal man altså forsøge at indtage mere omega-3, om det så er gennem fisk eller tabeletter med fiskeolie, er op til en selv.
Her kan man læse meget mere om forholdet mellem omega-3 og 6.

Færre kalorier og sundere kost - Sund og varieret kost, hænger ofte sammen med et fornuftigt og sundt BMI-tal, og det er en fordel når man lider af psoriasis.

Undersøgelser viser, at der forekommer forbedringer af patienters psoriasis, i takt med at de taber sig og reducerer deres BMI-tal (Body Mass Index). Det er blot en af utrolig mange fordele ved at være ikke at være overvægtig og være i god form. Det er dog altid nemmere sagt end gjort, og det kræver en stor indsats at lægge sine madvaner om. Men det bør opfattes som en vedvarende og sundere behandling af psoriasis, end symptombehandlinger med stærk medicin og cremer.

Ernæring er altså alfa og omega, når det kommer til bekæmpelsen af psoriasis. Derfor anbefaler vi bogen Psoriasis - Nej tak! Til alle som er seriøse omkring at tage kampen op mod sin psoriasis. Bogen er skrevet af ernæringsterapeut Marianne Fjordgård, og har fået flotte anmeldelser af både læger og patienter.

Det er vigtigt, at man ikke piller og kradser i sine psoriasissår, da det blot får området til at hæve endnu mere og øger helingstiden.

Der findes nogle produkter, som er lavet for at mindske den irritation og kløe, der ofte plager de psoriasisramte hudområder. Der er dog efterhånden så mange cremer og shampooer at vælge i mellem, at det kan være svært at finde et ordentligt produkt.

Man bør altid være opmærksom på indholdet i cremer, shampooer og andre produkter man har i sinde at påføre sin hud dagligt, men det er især vigtigt når man døjer med psoriasis.

 • Gå ikke på kompromis med kvaliteten.
 • Køb kun produkter som er dermatologisk testede.
 • Gå efter produkter med naturlige olier og ingredienser.
 • Undgå produkter som er fyldt med parabener og parfume.

Et anbefalelsesværdigt produkt, som virker kløelindrende og fugtgivende, er de naturlige Tea Tree Oil produkter fra det anderkendte brand Australian Bodycare.

Det er ikke en kur mod psoriasis, men i følge kundeudtalelser lader de til at virker mod den kløe og tørhed, som er forbundet med psoriasis.

Du får 90 dages tilfredshedsgaranti.

Psoriasis på hænderne påvirker livskvaliteten hos rigtig mange danskere. I denne artikel få gode råd til behandling af psoriasis på hænderne

Psoriasis på hænderne kan medføre revner, blærer og hævelser på huden. Psoriasis på hænderne kan være til stor gene og besvær i hverdagen. Psoriasis på hænderne påvirker livskvaliteten hos rigtig mange danskere, så du vil i denne artikel få gode råd til hvordan du bekæmper psoriasis på hænderne.

Du kan ikke få psoriasis på hænderne til at forsvinde for altid, men jeg tør love dig, at hvis du bruger de gode råd i denne artikel, så vil du have de bedste forudsætninger for at holde symptomerne på psoriasis på hænderne væk.

Psoriasis er mest tilbøjelig til at bryde ud på hænderne. Dette kaldes palmar-plantar psoriasis.

Psoriasis er en autoimmun hudlidelse der opstår når hudcellerne vokser unormalt, producerer tyk, rød, skællende og betændte pletter på huden. Plaque psoriasis er den mest almindelige form for psoriasis som påvirker cirka 165.000 danskere. De mest almindelige steder denne type psoriasis optræder vil være i hovedbunden, knæ og albuer.

Mange tror fejlagtigt at psoriasis er en kosmetisk hudlidelser, men psoriasis er en kronisk hudlidelse som kan udvikle sig til en alvorlig tilstand. Derfor skal du hele tiden være opmærksom på at forebygge symptomerne, hvis lider af psoriasis.

Psoriasis på hænderne påvirker cirka 30% af alle med plaque psoriasis.
Psoriasis på hænderne er ofte svært at bekæmpe og der er mange fysiske aspekter i hudlidelsen f.eks. smerte, ubehag, revner i huden, blødninger m.m.

En glad kunde hos Cetina Skincare

Vores hænder udgør kun 2% af kroppens samlede areal. Alligevel kan psoriasis på hænderne være enorm stor effekt på din livskvalitet – du kender det sikkert.

Smerterne kan påvirke hele din hverdag både i fritiden og på arbejdet.

Der findes rigtig mange former for behandling til psoriasis på hænderne, men ofte skal man igennem flere behandlinger og nogle gange på samme tid.

Medicin fra lægen er en mulighed i kampen mod psoriasis, men vi har rigtig mange kunder som ikke ønsker at benytte sig af lægens tilbud om medicinsk behandling af psoriasis.

Hudpleje med krokodilleolie er blevet populært og eftertragtet på rekordtid fordi der nu er et seriøst alternativ til medicinsk behandling af psoriasis.

Hudpleje med krokodilleolie er kendt for at være effektiv mod psoriasis. Du kan læse om Frejas søn på 4 år som havde svær psoriasis i sådan grad at det påvirkede hans nattesøvn og mange vågne timer.

Freja brugte krokodilleolien en enkelt nat hvor hendes søn kunne sove igennem en hel nat. Du kan se de overraskende før- og efterbilleder af resultaterne her.

Vi får rigtig mange positive tilbagemeldinger på vores hudplejeprodukter med krokodilleolie. Krokodilleolie er hudpleje og ikke et lægemiddel. Vi kan derfor ikke garantere at du får de samme gode resultater som Freja.

Jeg har tidligere snakket med en kvinde som var så påvirket af psoriasis på hænderne, at hendes børn virkede tilbageholdende med at holde hende i hånden på grund af hendes psoriasis.

Og jeg har været i kontakt med en mand som fortalte mig, at han ikke længere havde fysisk kontakt med sin kone fordi han havde svær psoriasis på hænderne.

koeb generisk bactrim and alcohol

En mer potent ljusbehandling är psoralentabletter/-bad och UVA två gånger per vecka under 10-15 veckor. Används framför allt vid svår psoriasis och ger en läkningsfrekvens på över 80 procent. Många håller sig läkta upp till sex månader. Risken för hudmaligniteter ökar markant efter cirka tio behandlingsomgångar (över 200 behandlingar), vilket är en begränsande faktor.

För att uppskatta och följa svårighetsgrad och utbredning vid psoriasis samt utvärdera effekt vid systembehandling, används ofta PASI (Psoriasis Area and Severity Index). Huvud, övre respektive nedre extremiteter och bålen bedöms separat avseende rodnad, fjällning och infiltration på en skala från 0-4. Dessa värden summeras och multipliceras med en faktor beroende på vilken del av kroppen som bedöms. PASI kan variera mellan 0 och 72. Svår psoriasis definieras ofta som PASI över 10. Behandlingseffekt anges ofta som PASI75 vilket innebär en 75 procentig förbättring av PASI-värdet. Ibland anges även PASI50 eller PASI90. Vid klinisk uppföljning av patienter kan det vara svårt att följa procentuell förbättring av PASI då utgångsstatus ofta saknas. Istället börjar man diskutera att sträva efter en låg absolut PASI nivå – tex PASI 2-3.

Metotrexat är en folsyreantagonist som har god effekt på hud och leder. Doseras 10-20 mg en gång per vecka. En tablett folsyra 5 mg ges dagen efter, vilket minskar risken för biverkningar. Det tar flera månader innan fullgod effekt uppnås och doseringen är individuell. Omkring 55 procent av patienterna uppnår 75 procents förbättring (PASI75) efter fyra månaders behandling.

Biverkningar förutom illamående och huvudvärk MTX-dagar är relativt ovanliga. Det finns en liten risk för benmärgsdepression och på lång sikt finns risk för leverpåverkan, varför regelbundna blodprovskontroller krävs. Metotrexat interagerar med vissa andra läkemedel såsom NSAID som inte bör intas samma dygn som metotrexat. Leverfunktionen kontrolleras bland annat med prokollagen III peptid, fibroscan och ibland leverbiopsi. Det finns patienter som har fullgod effekt utan leverpåverkan efter mer än 10-20 års behandling. En allvarlig allergisk reaktion är en pneumonit som ger torrhosta utan infektionstecken. Letala fall är beskrivna.

Metotrexat absolut kontraindicerat vid graviditet.

A-vitaminsyra som doseras 10-50 mg en gång dagligen. Börja med låg dos för att minska biverkningar. Det tar tid innan fullgod effekt – upp till sex månader, då knappt hälften uppnår en acceptabel förbättring. Därför kombineras denna behandling ofta med UVB och/eller lokalbehandling. Acitretin har ingen effekt vid ledbesvär.

Biverkningar med torra slemhinnor och näsblödning är vanligt. Muskelvärk förekommer vid höga doser och diffust håravfall kan uppträda. Håret återkommer efter utsättande. Relativt ofta förekommer hyperlipidemi, framför allt av triglycerider (men även kolesterol).

Acitretin är absolut kontraindicerat vid graviditet.

Används mer sällan, men har god effekt framför allt på huden. Doseras 2,5–5 mg/kg/dag. Ofta snabb och god effekt, men långtidsbiverkningar med risk för njurskada och högt blodtryck är begränsande faktorer.

Tablettbehandling med godkänd indikation för medelsvår till svår psoriasis och psoriasis artrit. Otezla introducerades i Sverige under 2015. Otezla verkar genom att blockera ett enzym, PDE4, som styr inflammation inne i cellen.

Effekten i kliniska studier visar att drygt 30 procent av patienterna uppnådde PASI75 efter 16 veckors behandling. Relativt vanligt förekommande biverkningar är viktnedgång samt illamående och diarré som företrädesvis är beskrivet under de första veckorna av behandlingen och som därefter kan förväntas avta.

Behandlingen inleds med en låg dos som trappas upp under fem dagar. Underhållsdos därefter är 30 mg två gånger per dag.

De biologiska läkemedel som finns för närvarande bygger på två olika principer. Antingen blockering av TNF-α eller hämning av bindningen mellan vissa interleukiner och deras receptorproteiner med olika typer av antikroppar. För närvarande finns fem preparat registrerade för psoriasis i Sverige:

Human, monoklonal antikropp. Binder specifikt till TNF-α och blockerar dess interaktion med TNF-α-receptorerna på cellmembranet. Adalimumab ges 40 mg varannan vecka subkutant efter boosterdos på 80 mg. PASI75 uppnås hos 80 procent efter 16 veckors behandling.

Humant receptor/fusionsprotein, hindrar kompetitivt fritt cirkulerande TNF-α att binda till sin receptor. Etanercept ges subkutant en (till två) gånger per vecka oftast totalt 50 mg/vecka. Är även godkänt för barn äldre än åtta år. PASI75 efter tolv veckor uppnås hos cirka 50-60 procent.

Humaniserad monoklonal antikropp, binder till fritt och transmembrana former av TNF-α. Infliximab är ett infusionspreparat som ges i dosering 5 mg/kg, vecka noll och två och därefter var åttonde vecka. Har en snabbt insättande effekt och PASI75 är 80 procent redan efter tio veckor.

Human monoklonal antikropp, binder till IL-12 och IL-23 och hindrar dessa att binda till sina receptorproteiner. Ustekinumab ges subkutant, 45 mg vecka noll, fyra och sedan var tolfte vecka. Vid kroppsvikt över 100 kg ges dubbel dos. Efter tolv veckor är PASI75 drygt 70 procent.

Human monoklonal antikropp som specifikt binder IL-17A, en molekyl som har kritisk betydelse för uppkomsten av inflammation vid psoriasis. Cosentyx är godkänd både vid psoriasis som psoriasisartrit. I kliniska studier uppvisar Cosentyx utomordentligt god effekt, drygt 80 procent av patienter uppnår PASI75 vid tolv veckors behandling och cirka 50 procent uppnår PASI90.

Cosentyx ges som två subkutana injektioner (2 x 150 mg) varje vecka i fem veckor, därefter samma dos (2 x 150 mg) en gång per månad.

Sedan 2016 finns ytterligare ett läkemedel som riktas mot!L17 A, Taltz. Ges som subkutan injektion, vecka 1 160 mg, därefter 80 mg varannan vecka i 12 veckor, därefter 80 mg 1 gång pr månad. Efffekten är minst lika bra som Cosentyx (indirekt jämförelse.) Biverkningsprofilen från det klinsika prövningsprogrammet inkluderar viss ökad risk för Candidainfektion vilket är förväntat vid läkemedel som hämmar IL17, i liket med Cosentyx.

När originalpatent faller så öppnas möjligheten upp för att utveckla billigare alternativ och idag finns några sådana på marknaden. Biosimilarer finns idag tillgängliga för Infliximab (Remsima) och Enbrel (Benepali) Vid utveckling av biosimilarer läggs tyngspunkten på att skapa molekyler som är så lika originalmolekylen som möjligt. Det kliniska utvecklingsprogrammet är betydligt mindra omfattande och inbegriper oftast enbart en enda klinisk prövning.

Samtliga biologiska läkemedel har god effekt hos de som svarar inom tre till fyra månader. Innan behandling inleds måste screening för latent tbc genomföras. Om tbc bedöms föreligga ges behandling med tuberkulostatika i samarbete med infektionsläkare. Det finns en liten risk för allvarliga biverkningar, framför allt i form av svåra infektioner eller uppblossning av latent tuberkulos. De som tar preparaten subkutant får ofta en reaktion på stickstället, vilken dock brukar avta under behandlingens gång. Vid besvär kan man behandla med kortisonkräm på platsen under några dagar.

Majoriteten av psoriatikerna har troligen en relativt stabil sjukdom under livet, med remission/exacerbation under kortare eller längre tid. En mindre andel förefaller bli sämre på sikt. Psoriasis kan helt läka ut, framför allt hos de som debuterar med guttat form.

Metabolt syndrom är vanligt hos psoriatiker. Vid svår psoriasis finns en ökad risk för hjärtdöd framför allt hos yngre. Personer med svår psoriasis bör få information om risker med obesitas och rökning och screenas för hypertoni och hyperlipidemi.

Omkring tio procent av psoriatikerna har Mb Chron eller ulcerös colit. I vissa studier finns en viss ökad risk för lung-, lever-, esofagus- farynx- och tyreoideacancer. Det är oklart om detta är ett äkta samband eller beror på livsstilsfaktorer.

Keratit, irit och konjunktivit är vanligare hos psoriatiker.

Då det är vanligt med metabola syndromet är det viktigt att diskutera livsstilsfaktorer. Psoriatiker bör uppmuntras till att motionera, gå ner i vikt och sluta röka.

Psoriasis och graviditet:

 • Oftast sker en förbättring av hudutslagen under graviditeten, för att inte sällan blossa upp efter förlossningen.
 • Lokala steroider grupp III, på begränsade ytor och UVB kan användas som behandling.
 • Acitretin ska inte ges till fertila kvinnor. Det krävs ett uppehåll på två år mellan avslutad behandling och graviditet på grund av stor risk för fosterskador.
 • Metotrexat ska sättas ut tre månader före önskemål om graviditet, gäller både män och kvinnor.
 • Biologiska läkemedel bör inte användas vid graviditet.

Psoriasis och amning:

 • Inga hållpunkter för att lokala steroider går över i bröstmjölk. UVB kan ges.
 • Acitretin och metotrexat ska inte användas under amning.
 • Biologiska läkemedel rekommenderas inte på grund av risken för immunosuppression.

Bilder på psoriasis:

Riktlinjer kring psoriasis:

levering bactrim dosage

Er der en kur mod psoriasis?

Aktuelt kan denne sygdom ikke kan helbredes. Men de irriterende og generende symptomer som psoriasis har, kan reduceres effektivt med en god psoriasis behandling som man kan få ved at anvende visse produkter som f. eks. hårshampoo der er kendt for at hjælpe personer med psoriasis, den shampoo som hjælper flest med at bekæmpe deres psoriasis problem, hedder kløende hovedbund, den er helt perfekt til dig, der gerne vil have en god og mild psoriasis behandling med en mild men effektiv shampoo, der også virker.

Kan psoriasis på huden være genetisk overført?

Lægerne siger, at der er en chance for at psoriasis genetisk kan overføres til barnet fra forældrene. Selv om denne sygdom ikke er smitsom, så kan den overføres genetisk til afkommet. Derfor har læger ofte bedt om familiens historie, før udskrivning af evt. medicin.

Hvordan bliver psoriasis på huden diagnosticeres?

Ligesom alle former for diagnose, skal en læge først undersøge patienten for symptomerne for psoriasis, først når en sådan undersøgelse har funden sted, spørger lægen ind til familie sygdomme, nogle gange bliver der også fortaget en hudanalyse, få at man evt sendere kan rådgive til den korrekte psoriasis behandling, denne hudanalyse sendes til nærmere undersøgelse på laboratorier, for at stille en præcis diagnose. En biopsi af hud kan også være en god mulighed for, at finde ud af den rigtige diagnose.

Psoriasis behandling kan gøres på flere måder. De fleste måder reducerer effektivt hudens udslæt, røde pletter og små sår. Der er imidlertid andre former for effektiv psoriasis behandling. For hver person, er psoriasis behandlingen unik og speciel. Dermed kan psoriasis på huden eller den kløende hovedbund behandles forskelligt, af patienternes respektive læger, der kan kender og kan håndtere deres særlige situation.

Psoriasis behandling kan afhænge af hvor berørt huden eller hovedbunden er i det ramte område. Det afhænger også af den indivuelle krop- og hudtype. Man kan få psoriasis behandling udført med forskellige psoriasis cremer, som nemt og enkelt kan købes, her findes en mild men effektiv psoriasis shampoo, som mange taler meget positivt om, da den har en fremragende indvirkning på at reducerer deres psoriasis i hovedbunden, den hedder kløende hovedbund.

Der er desuden en Creme mod kløe der bruges til lindring af udslet på huden. En håndsæbe som psoriasis behandling, da den lige som de andre produkter indeholder Læsø restlage salt hjælper den også som psoriasis behandling som nemt kan bruges på kroppen, albuerne, knæ, under armene, eller hvor man skulle ønske at bruge denne effektive sæbe til psoriasis behandling på kroppen. Du kan finde disse produkter ved at besøge butikken Kingbo.

Hvis det ramte område er mindre end 10% af kroppen, betegnes den som en mild sygdom. I dette tilfælde er der visse bodylotion og creme mod kløe som hjælper mod psoriasis. Nogle gange kan en lille indsprøjtning af steroider på et hårdt, og resistent område også hjælpe mod psoriasis. Men det bør kun ske under vejledning af en læge. I tilfælde, hvor psoriasis på huden er mere end 20% af den samlede hudoverflade, skal behandlingen være mere intensiv. Derefter kommer sygdommen ind under moderat grad af hudlidelse. Det anbefales af de fleste læger, at blive behandlet med ultraviolet lys, eller gennemgå en periodisk medicinering. Når man er nødt til at tage medicin til disse sygdomme, er det ofte risikabelt. Dermed vil de fleste mennesker vælge det ultraviolette lys som behandling, i sådanne tilfælde. Man bør dog overveje ovennævnte psoriasis shampoo først, da den har hjulpet mange andre med psoriasis behandling, og det er en mild shampoo, der indeholder saltrestlage fra Læsø, som effektivt sætter en stopper for psoriasis i at udvikle sig, og hvem vil ikke gerne undgå piller, lysbehandlinger og den skrappe tjære shampoo m.m. hvis man med en shampoo til kr. 89,00, kan få en mild men effektiv psoriasis behandling derhjemme, og som regel se et positivt resultat efter få uger?

Nogle mennesker har også psoriasis gigt, som påvirker de indre dele af kroppen. Under sådanne omstændigheder, vil lægen indledende give medicin, for at undgå permanent beskadigelse, eller til at bekæmpe enhver yderligere skade på leddene. Men i sådanne tilfælde, kan shampoo, sæber og cremer ikke være effektiv behandlingsform.. I forbindelse med psoriasis på huden, skal man huske på, at når du indtager medicin, kan der være mulige bivirkninger. Ingen medicin kan siges at være helt fri for bivirkninger. Du bør altid konsultere en læge, for at finde den bedste metode til at få en god psoriasis behandling. For hver type af medicin er der visse risici. Du bør altid gå til lægen for at opnå den bedste vejledning i forhold til din psoriasis gigt.

Der er visse alternative psoriasis behandlings produkter, du med stor fordel kan prøve til at bekæmpe din psoriasis, eller i det mindste holde den i skak. De kan købes online, og kan leveres hurtigt hjem til dig, så du kan komme i gang hurtigt. Disse alternative produkter er milde, men samtidigt stærke nok til at sætte en stopper for din psoriasis i at udvikle sig yderligere. Shampooen ved navn kløende hovedbund, er perfekt til dig der generes af psoriasis i hovedbunden, den indeholder salt og urter, den er kendt for at give de bedste resultater, i tilfælde af enhver slags hudlidelser herunder psoriasis. Der findes også en håndsæbe til kløende hud, røde pletter og andre hudsygdomme, denne håndsæbe virker perfekt som psoriasis behandling da den indeholder Læsø salt.

Den er smitsom?

Forskning har vist, at psoriasis på huden er ikke smitsom, det er sandsynligvis fordi denne sygdom er af genetiske form. På en måde er det er ikke en smitsom sygdom. Men den kan være temmelig arvelig, eller man kan få dem fra langvarig påvirkning af usunde miljømæssige omgivelser. Du kan roligt opholde dig sammen med en person med psoriasis eller rører ved personens hud m.m. du vil ikke blive smittet af denne omgang med denne person.

Tegn og symptomer på psoriasis

Psoriasis på huden er let at detektere. Normalt vises den som røde pletter små sår, hud der ser meget tør ud. Selvom der kan være forskellige variationer i udseende af psoriasis, der kan være små fladtrykte skel, som små bump på hele hudens overflade, eller der kan være røde pletter som er store i form og har tykke skæl. Man kan søge på internettet og se en masse forskellige billeder, af de mange typer og forskellige former for psoriasis på huden.

Der er forskellige former for psoriasis, der påvirker huden. Du bør vide præcist hvilken type psoriasis du har, for at hjælpe til at finde den korrekte psoriasis behandling. Den mest almindelige type er “psoriasis vulgaris” denne psoriasis kan være af følgende typer af psoriasis, den kan være dråbeformet psoriasis, som ligner små dråber, der både kan dække et lille og et stort område af din hud, denne type for psoriasis kan være forstadiet til en anden type psoriasis nemlig pletpsoriasis, Dråbe psoriasis kan heldigvis gå i sig selv igen. Plet psoriasis findes ofte på f. eks. knæ, hovedbunden eller øverst på albuer, på lænden, den kan dog findes over alt. Denne type psoriasis er den mest almindelige form for psoriasis den går også under betegnelsen Plaque psoriasis.

Psoriasis på huden

Psoriasis kan også påvises under armene eller knæ, ved folder eller de forskellige foldninger vi har på vores krop, f.eks mellem ballerne. Disse er benævnt det “inverse psoriasis” de er kendt for at psoriasis findes på lukkede områder. Disse områder kan være bagdelen og navle. Denne type psoriasis er mest forekommende for mennesker, der er overvægtige, da de har flere folder i deres hud, som er tilbøjelig til at fremkalde kløe og udslæt oftere. Det kan også påvirke brystet (på undersiden) på kvinder samt i lyske ved både mænd og kvinder.

Pustuløs psoriasis er en lille gul pusfyldt blære på huden, som ofte viser sig på fodsålerne, samt håndfladerne. Denne type psoriasis kan være den mest smertefulde, og kan kræve at man blive indlagt på et hospital.

Det normalt udseende af psoriasis på huden er områder hvor der er små sår, skællede hud, røde pletter,

Nogle gange kan psoriasis også påvirke folder mellem tåneglene som kan ses som store brune eller gule farvede pletter. På den anden side kan man også få psoriasis i hovedbunden, det ligner måske nok skæl. Det kan også være forsynet med røde pletter eller skjolder.

Hvor mange der er ramt af denne sygdom?

Faktisk siger statistikkerne, at psoriasis er en ret almindelig sygdom. I USA, har ca. 1 til 3 % af befolkningen psoriasis som nogenlunde kan gøres op til et antal personer på 7,5 millioner af befolkningen i USA. På verdensplan, kan det skønnes at psoriasis påvirker 125 millioner mennesker.

Hvilke cremer, lotions og psoriasis behandling kan man med fordel bruge mod psoriasis på huden?

Der findes flere forskellige typer af shampooer, sæber samt hudcremer og lotions til lindring af sygdommen. Håndsæbe til kløende hud, shampoo til kløende hovedbund, samt creme mod kløe – Læsø bodylotion med salt samt sheasmør, de giver fremragende resultater som psoriasis behandling.

Nogle andre psoriasis behandling former er at rejse til fjerne steder hvor man kan bade i saltvand. Men indholdet af salt skal være meget højt i vandet som f. eks. Det døde hav. Faktisk har det at bade i det døde hav hjulpet mange psoriasis patienter. Hvis du ikke kan rejse til det døde hav så tit, så kan du med fordel købe de omtalte produkter der indeholder Læsø salt, til at bekæmpe psoriasis hjemme hos dig selv.

Et andet produkt man kan bruge er kultjære det kan være nyttig til psoriasis behandling, det er dog en skrap omgang både for håret og din hud, efter som det indeholder stærke midler, samt på den anden side betyder dette produkt også at det har en masse lugt som nogle mennesker synes irriterende, også at det kan synes at være sværere at bruge. Så det er ikke ret populært blandt patienter, selvom den har nyttige helbredende egenskaber.

En anden præference som psoriasis behandling på huden er Anthralin som er almindeligt tilgængelig som en pasta, creme eller lotion. Det sviger meget når man påsmører det huden, og der er risiko for en mulig irritation efter dens anvendelse, som nogle mennesker synes er barske. Det skal helst anvendes i ti til tredive minutter på det berørte område for at få resultater.

Hvordan hjælper lysterapi mod psoriasis?

Der er flere typer af lysterapi til psoriasis behandling på huden. Der er UV-lys behandling. Det lysterapi behandling kaldes også fototerapi anvendes psoriasis patienter. Selv naturligt sollys bruges til behandling af psoriasis. Nogle patienter klarer selv deres psoriasis ramte områder ved dagligt at udsætte huden for sollys. En af ulemperne ved denne behandlingsform er der er risiko for hudkræft, derfor bør du beskytte din hud mod det direkte sollys.

Der er nye laser-teknologi, der hjælper i psoriasis behandlingen på huden.

Der er PUVA psoriasis behandling, hvor man sider bag en lampe, PUVA kan anvendes af personer hvor deres hud er for følsom over for sollys. Den almindelige ulempe ved denne PUVA psoriasis behandling er, at huden ældes hurtigere, huden kan have en brændende fornemmelse for nogen tid, og man kan endda have en risiko for hudkræft ved denne behandlingsform.

hvor jeg koeber allegra versace