lasuna dosis font

billig lasuna onion

Psoriasis er en af de mest udbredte hudsygdomme der findes. Det er en arvelig og kronisk sygdom der angriber hudens celler. I Danmark er det ca. 3% af befolkningen der er påvirket af denne sygdom. Dvs. 160.000 mennesker der må døje med denne irriterende lidelse. Der er ingen forskel på køn, da både mænd og kvinder bliver ramt lige hyppigt. Psoriasis opstår normalt mellem 12-30 års alderen, dette kan dog varierer fra person til person.

Psoriasis kan angribe stort set alle steder på kroppen og ses ofte i form af tør hud og kløende udslæt. Sygdommen skyldes kroppens egen immunforsvar, som overreagerer og danner hud celler 6-7 gange hurtigere end hvad normen er.

Kan bruges til både voksne samt børn
Epaderm Emollient salve

Mild, brugervenlig og effektiv
Epaderm 2-i-1

Effektiv med kultjæreekstrakt
Exorex Lotion 5%

Føler du dig usikker på hvad psoriasis er, så kan du læse meget mere om det i disse 3 bøger, her vil du lære meget mere om de forskellige former af psoriasis, hvilke behandlingsformer der findes, samt hvad du selv kan gøre for at hæmme symptomerne. Livet består ikke kun i at sluge piller som lægen giver dig, der er utrolig meget man selv kan gøre og derved hæmme udviklingen af denne sygdom.

Informativ viden
Skrevet af M. Fjordgård

Psoriasis håndbog
Skrevet af Solveig Esmann

Alternativ behandling
Skrevet af Dr. Paganos

I denne artikel gennemgår vi emner som:

 • Psoriasis behandling
 • Psoriasis former
 • Psoriasis symptomer
 • Psoriasis kost
 • Psoriasis produkter
 • Psoriasis nyheder

Der findes efterhånden en del forskellige behandlinger i forskellige former. Nogle er mere effektive end andre, desværre er de ikke alle uden bivirkninger. Jo større sværhedsgrad du har af psoriasis, desto flere bivirkninger indeholder behandlingen. Har du en mild form for psoriasis, så er det altid forslået at den første behandling skal bestå af cremer, salver, gel og olier. Denne form af behandling kan håndkøbes enten i fysiske butikker eller på nettet. Denne form for psoriasis behandling er den mildeste der findes. Det eneste der kræves af dig er at du smører det indkøbte på det på rørte område efter anbefaling. Da vi alle er forskellige, har det den betydning at nogle af disse olier, cremer, gel og salver ikke vil virke helt efter hensigten, derfor må du personligt finde frem til den creme, olie, gel eller salve der virker bedst for dig. Ser det ud til at intet virker så bliver du nød til at rykke til andre metoder som har flere alvorlige bivirkninger. Dette er selvfølgelig uheldigt, da det både er del dyrere og mere langsommelig behandling. Her må du tage kontakt til din personlig læge.

Årsagen til psoriasis er stadig ukendt, det har dog været muligt at udrede sygdomsforløbet. Der er stærk indikation på, at det er de hvide blodlegemer der er årsagen til psoriasis udvikler sig. De hvide blodlegemer som er en del af kroppens naturlige immunforsvar, bevæger sig ud i huden, hvor de påvirker hudcellerne til at dele sig 6-7 gange hurtigere end det normale.
Denne proces kan sættes i gang af stress, skrammer og rifter i huden, infektion, koldt vejr og endda nogle former for medicin. Huden bliver inflammeret (rød og hævet). I kapløbet om at få kroppen til at bevare sit normale niveau, begynder cellerne at dele sig med en utrolig fart. Hvor det normalt tager 28 dage for den enkelte celle at udvikle sig, sker dette på blot 3-4 dage. Kroppen prøver derefter at skille sig af med de ekstra hudceller, der kan ses som de tykke, hvide skæl.

 • Psoriasis er en arvelig og kronisk sygdom.
 • Ca. 3% af Danmarks befolkning er ramt af denne sygdom i forskellige former.
 • Overreaktion af immunforsvaret hvor hudcellerne dannes 6-7 gange hurtigere end hvad normen er.
 • Ses ofte som højrødt udslet med hvide skæl.
 • Sygdommen ses ofte på: albue, knæ, knoer skulder samt ryggen. Andre steder på kroppen er dog ikke udelukket.
 • Risikoen vil altid være tilstede for et nyt udbrud, også selv om der har været lange sygdomsfrie perioder.
 • Psoriasis smitter ikke.


En kort video om Psoriasis med “The Doctors” og Stacy London.

For flere tusinde år siden blev psoriasis beskrevet som en slags spedalskhed. Navnet ”Psoriasis” stammer fra oldgræsk og betyder ”kløe”. I dag ved man, at det er en immunologisk sygdom som ikke smitter.

Der findes forskellige former for psoriasis i både udbredelsen samt forløbet af sygdommen. Det starter ofte med små røde hævelser, der vokser i størrelse hvorved der også dannes hvide skæl.

Hvis man har mistanke om, at man lider af psoriasis, skal du tage kontakt til din praktiserende læge. Han/hun vil henvise dig til en hudlæge, der derefter kan stille en kvalificeret diagnose og muligvis også sætte en behandling i gang. Psoriasis er en kronisk sygdom, det vil sige at den ikke kan helbredes, der findes dog mange behandlings muligheder, afhængig af sværhedsgraden og typen af psoriasis.
Kommer udbruddene med jævne mellemrum, kan disse skyldes bestemte faktorer. Finder du frem til synderen, kan du fremover forebygge nye udbrud i en vis grad. Her gælder det stress, rygning, alkohol, visse typer medicin og kulde.

Føler du dig alene med lidelsen og du tænker at ingen kan forstå dig. Måske tør du ikke at gå udenfor på baggrund af slem psoriasis. Der findes en glimrende side hvor du kan finde et fællesskab for alle der er pårørte af psoriasis. På Danmarks Psoriasis Forening kan du finder andre som dig, læse nyheder samt meget andet om denne sygdom. Hvis du har brug for støtte i kampen mod psoriasis, er dette det helt rette sted.

Et godt råd til psoriasis ramte er, at have en god creme ved hånden og holde huden smidig. Her er der tale om en creme eller salve uden tilsætningsstoffer og alt for mange kemikalier, da disse kan gøre det værre.

Psoriasis er en af de mest almindelige og udbredte sygdomme. Det er en autoimmun og kronisk sygdom der kan ramme mænd og kvinder uanset alder. Størst risiko for udviklingen af psoriasis forekommer dog ved 10-30 års alderen.

 • Psoriasis symptomer kan vise sig på mange måder.
 • Hyppigste form for psoriasis ses som velafgrænsede skællende eller røde områder, størrelsen kan variere fra små dråbe formede pletter til håndflade store områder.
 • Psoriasis rammer tit huden, det er dog kendt at det kan ramme både negle og led. Ved angreb på neglene, vil der tydeligt kunne ses fordybninger i negleoverfladen, striber eller løsningen af neglen. Derudover ses der også gullig misfarvning. Er der tale om led, så kan området hæve og være meget smertefuld.
 • Forløbet med sygdommen kan variere meget i intensitet med perioder. Da psoriasis er kronisk vil den aldrig helt forsvinde, selv om det ser ud til at den er gået helt væk, der findes flere forskellige metoder at hæmme udbruddene.

Psoriasis findes i flere forskellige undertyper af sygdommen. De har hver især deres egne symptomer og sine karakteristiske træk. Du kan læse mere om undertyperne her:

 • Invers psoriasis
 • Plaque psoriasis
 • Guttat psoriasis
 • Psoriasis i hårbunden
 • Pustuløs psoriasis
 • Neglepsoriasis
 • Psoriasisgigt

Du kan læse meget mere om hver undertype længere nede i artiklen.

Man kender endnu ikke årsagen til psoriasis, der er dog efter mange års studier fastsat hvilke faktorer der kan være med til at fremprovokere psoriasis. Psoriasis er en ikke smittende sygdom, det ses dog hyppigt at personer med specielle vævstyper har større chance for udviklingen af sygdommen. Vævstyperne der er i den større risiko gruppe er: HLA CW6, HLA DR7, HLA B13, HLA B17, HLA DR7 og HLA B16.

Her kommer faktorerne ind som kan være med til at fremprovokerer psoriasis:

 • Infektion
 • Medicin
 • Psykisk stress
 • Skader på huden
 • Klima
 • Rygning
 • Alkohol
 • Euforiserende stoffer
 • Overvægt
 • Kost

Du kan læse nærmere om disse faktorer og hvilke betydning de har samt hvad du kan gøre hvis du har psoriasis. Alt dette kan du finde under Psoriasis kost.

Som tidligere skrevet kan psoriasis have flere forskellige faktorer, især hvis man dykker ned til undertyperne af sygdommen. Det kan være ret svært at bedømme symptomerne da mange af disse kan ligne andre almindelige sygdomme. Hvis du er i tvivl, så tag kontakt til din læge, da med sikkerhed kan give dig et kvalificeret svar eller sende dig til en specialist. Det værste du kan gøre er at lade som ingen ting og håbe på det bedste. Psoriasis har det med at vokse sig større og udvikle sig til mere alvorlige psoriasis typer hvis intet bliver gjort. Sørg for at følge læges råd for at dæmpe udbruddene og pas på dig selv.

Som tidligere nævnt, findes der flere forskellige undergrupper og former af psoriasis som alle reagere og opfører sig forskelligt.

Hvad er plaque psoriasis?
Plaque psoriasis er den mest udbredte form for psoriasis. Ca. 80% af alle der lider af psoriasis, har denne form for lidelsen. Plaque kan forekomme alle steder på kroppen.

Hvilke kendetegn er der ved plaque psoriasis?
Ved plaque psoriasis er det typisk at se hævede og afgrænsede røde områder, dækket af skinnende skæl. Typisk for denne form af psoriasis er at den oftest starter som guttate psoriasis (dråbeformet), går over i nummulate psoriasis (møntformede) og flyder så sammen til plaque formen.

Denne form af psoriasis har 2 slags skæl. Det øverste skæl sidder løst og kan derfor nemt fjernes, hvorimod de nederste skæl sidder godt fast i huden. Undgå at skabe disse da huden hurtigt kan komme til at bløde. Bliver de øverste skæl ikke fjernet, vil de efter noget tid selv falde af.

Plaque psoriasis kan forekomme overalt på kroppen, den findes dog hyppigst på ryggen, hårbunden, knæ og albuer.

lasuna dosis apiretal

Infraröd teknologi utformades först av NASA för att ha en värmealstrande handuk på rymdfärder. Japaner har sedan utvecklat tekniken och skapade bl.a över 150 betydelsefulla patent med denna teknologi under 1977- 1987.

Infrarött ljus är ett begränsat spektra av ljus energi från solen, men på grund av dess längre våglängder kan den inte ses av mänskliga ögon som man kan med t.ex ultravioletta strålar. Energin som erhålls från solen är mycket viktigt och dessutom nyttigt för alla människor och djur på jorden. En människa kan absorbera dessa strålarn på grund av den genomträngande förmågan de har i huden. När strålarna går in genom huden till vävnader, omvandlas de från ljusenergi till värmeenergi i kroppen. Genom denna effekt kan vävnadslager expandera som i sin tur bidrar till en bättre blodcirkulation och värmen som produceras hjälper kroppen att bli fri från gifter och metaboliskt avfall genom svettning. IR strålarna kan inte blockeras av syremolekyler och kvävemolekyler i luften så vågorna går direkt in i kroppen vilket inte skadar huden utan hjälper kroppen att kännas varm.

Det elektromagnetiska spektrumsegmentet som varierar mellan 4 till 1.000 mikron kallas Far Infrared (FIR). Föreställ dig en kall höstdag när solen skiner. Man kan känna hur solens strålar värmer huden. Denna värme som upplevs är FIR strålar/vågor. FIR är en helt säker form av naturligt ljusenergi. Det skall inte förväxlas med UV strålning, som kan bränna och skada huden. FIR vågor vibrerar med samma frekvens som allt organiskt material (5,6 till 1000 mikrometer). Det kan tränga in ca 40 mm in i huden och värma oss då dessa strålar vibrera i samma takt ( frekvens) som vi gör. FIR bastun fördubblar dessa hälsosamma FIR vågor med hjälp av särskilda FIR anpassade material i värme elementen. Det som FIR strålningen gör i kroppen är att vattenklusters ( vattnets molekylgruppkedjor) blir mindre och formar ett hexagonalt mönster och då detta sker frigörs avlagringar, slaggprodukter och överskotts syror som har bundits i kroppen tidigare då den inte haft förmåga att transportera bort avfallet från kroppen. Detta är, i min personliga uppfattning, ohanterade avfallsprodukter som är bidragande orsak till att man har olika obalansen som man kallar sjukdom, övervikt, fibromyalgi mm i kroppen.

Det som är bra med infraröd bastu och vanlig bastu är att svettningen som utsöndras blir en naturligt detoxmetod. När vi svettas rensas kroppen från ackumulerade kemikalier eller gifter ut genom våra porer och ut ur vår kropp. Detta är den i särklass snabbaste sättet att bli av med gifter ur kroppen.

Svettbehandling har länge använts av spakliniker och terapeuter för att hjälpa kroppen från skadliga gifter. En infraröd bastu tar denna utrensning ett steg längre och förbättrar kroppens förmåga att svettas. Svettning är en av endast fyra möjligheter kroppen har vid eliminering av olika toxiner. De andra tre elimineringskanalerna är via tarmtömning, vår andning och urinering.

Väldigt många personer är i dag försurade i sina kroppar, dvs har ett överskott av ”sura mineraler” i kroppen. Vi rekommenderar starkt alla att se filmen om syror i kroppen: ”Du är inte sjuk du är försurad” för att förstå kroppens olika strategier vid försurning. Problemet många människor har idag är att dom tillför kroppen hela tiden saker som inte är bara skapar slagg eller toxiner i kroppen men dom frigör inte kroppen från något. Med andra ord stannar dom kvar i kroppen och skapar överskott av syror, obalanser och sjukdom. Infraröd strålning skapar möjlighet för toxiner att frigöras och släppas ut ur cellerna.

Det finns många fördelar med infraröd bastu! Här är några:

1. Infraröd bastu förbättrar immunförsvaret.
En artificiell feber genereras av infrastrålar i en infraröd bastu vilket kraftigt förbättrar kroppens immunförsvar.

2. Infraröd bastu förbättrar Hjärt-och kärlverksamheten.

Hjärtfrekvens och blodcirkulation ökar genom användning av infraröd bastu. Eftersom blodet uppmuntras att flöda runt i kroppen innebär detta en större omsättning av syre till extremiteter och det ökar blodflödet utan att få de negativa effekterna av ökat blodtryck. Detta innebär att infraröd bastu också kan vara säkrare för dem med hjärtbesvär jämfört med för heta bastubad med ånga och stenar som personer med hjärtbesvär rekommenderas att undvika.

3. Du förbränner mer fett och kalorier i en infraröd bastu.

Medans du slappnar av och njuter i en infraröd bastu jobbar kroppen på för fullt. Ett 30 min. bastubad är som att springa ca 10 km och mätningar visar att man förbränner upp till 600 kalorier i kroppen under denna tiden!
En infraröd bastu kan med andra ord ses som passiv träning fast du vilar. Medans du sitter i en infraröd bastu jobbar kroppen hårt. Med andra ord skapar 30 minuter i en IR bastu lika mycket svett och hjärtverksamhet som att springa en mil!

Kroppen använder flera metoder att kyla ner sig på då den blivit uppvärmd genom infraröd bastu. Hjärtfrekvens, hjärtminutvolym och ämnesomsättningen ökar, blodkärlen vidgas för att flytta uppvärmt blod inuti kroppen ut mot huden. Syrerikt blod transporteras till syrefattiga muskler. Värme överförs från blodet till svett och släpps ut genom avdunstning på huden. Detta är precis samma effekt som sker genom träning! NASA har forskat i denna passiva träning och har insett att den var idealisk för austronater att hålla sig i form på vid rymdfärder.

4. Infraröd bastu tar bort tungmetaller ur kroppen

Den avgiftningspotential som infraröd bastu har är upp till tre gånger större än med en konventionell bastu om man jämför svettninen från denna och en konventionell bastu.
Den faktiska mängd vatten i svett när du använder en konventionell varmluftsbastu är ca 95-97%. Svett som kommer från en IR bstu har ca 80-85% vatten och 15-20% annat innehåll. De r esterande 15-20% från IR bastuns svett innehåller giftiga rester som bly, kadmium, nickel, koppar, natrium, aluminium, bensen, klorid, fluorid, etc. Mätningar visar att svett från bastubad från infraröd bastu innehåller olika tungmetaller såsom Cadmium.
Se bilderna nedan från Karen Russel som var kraftigt förgiftad av tungmetaller i kroppen. På endast 5 veckor kunde hon vända en nedåtgående spiral som pågått länge med förhöjd vikt, illamående mm med sin infraröd bastu. Karen berättar att efter 2 och ett halft års kämpande med tungmetaller i kroppen ( bly, kvicksilver mm) var hennes värden oförändrade i kroppen. Eter 5 veckor med infraröd bastu kände hon sig mycket bättre och hennes bly och kvicksilvervärden i kroppen var normala igen.

5. Infraröd bastu ger ökad fettförbränning och viktminskning

Hon hade redan tappat vikt innan hon köpte en portabel infraröd bastu, men när hon använde sin infraröda bastu nästföljande 2 månader fick hon 65-70% minskning av celluliter och hennes fetthalt sjönk från 38% till 20% i kroppen. Här kan du se en studie som gjorts om viktminskning med infraröd bastu.

6. Du får bättre hud med infraröd bastu

När huden används som utrensningsorgan går mycket orenheter ut och man får en torrare men mjukare hud än man jhade innan. Vi var själva förvånade i början när vi använde Infraröd bastu men otvivelaktikt får man bättre hud och det märks efter 2-3 ggrs användning.

7. Infraröd bastu lindrar kronisk smärta och fibromyalgi

Kroppen värms upp inifrån med infraröd värme, vilket tvingar giftrester som finns under huden att komma ut. På grund av detta kan infraröd bastu vara till hjälp vid behandling av eksem, akne och psoriasis. Med myalgi samt vissa typer av reumatism, är avsevärd minskning av smärta och deformation är inte ovanliga.

Om man ser på temperaturen i en infraröd bastu är bara 55-60 C° men upplevs mycket varmare av kroppen. Det finns många andra fördelar med att använda en infraröd bastu. Den avgiftar kroppen inte bara kroppen effektivt, en infraröd bastu används för att för att behandlar lokala smärtor i kroppen. så när cirkluationen ökar i kroppen, absorberar kroppen den behagliga FIR strålningen vilket har bevisats lindra kronisk smärta, artrit, ryggvärk, fibromyalgi, bursit, mm
Mycket bra resultat har uppnåtts i kampen mot olika hud, muskel och ledbesvär. Från radikalt smärtminskning till att avbryta medicineringen helt.

8. Effektiv utrensning och Detox sker med andra ord i en Infraröd bastu!

Sammantaget kan man säga att en riktigt djup och effektiv detox sker med infraröd basu och man blir piggare och lättare i humör. Vill du göra den ändå effektivare kan du läsa vår sida hur man gör en kraftfull detox med infraröd Bastu.
Infraröd bastu används till och med för drogrehabiliterering i vissa länder då det rensar ut så effektivt! Fördelen är då att man får ut toxinerna men man har väldigt lite återfall i anslutning med sin utrensning av droger. Man har även rapporterat bättre sömn vid användande av infraröd bastu.

9. Infraröd bastu bad möjliggör avslappning

har tester visat. Dessutom minskar depression då man vid svettning rensar ut emotioner ur kroppen och möjliggöra en plats för människor att varva ner och koppla av.

Infraröd bastu görs som portabla produkter i trä eller ultra portabla som är vikbara som man kan ha under sängen i en lägenhet/stugan, vilket tillåter användaren att ta fördelarna med infraröd bastu varhelst dom vill använda den, enotrolig fördel mot fastinstallerade enheter. Genom att värma upp kroppen, stimuleras blodflödet. Ökad blodcirkulation ger ökad energinivå vilket befrämjar kroppens förmåga till självläkning och den allmänna hälsan. Håller du på att bygga om hemma skall du definitivt läsa om skillnaderna är mellan infraröd bastu och en vanlig bastu här.

Något som är viktigt att titta på vid köp av en IR bastu är EMF strålningen
( Den strålning som avges i bastun. ) Vår har mkt låg nivå av strålning.
Här kan du se en film om EMF strålningen i vår IR bastu:

Vi har efter personlig användning blivit så övertygade av denna produkt att vi vill dela med oss till alla som vill ta ansvar för sin hälsa. Ta del av vårt exklusiva erbjudande vi har på vår infraröd bastu.

 • Kräver medicinsk diagnos
 • Symptom: Blanka utslag, klåda, sveda eller fjällig hud
 • Färg: Vanligtvis röd
 • Plats: Underlivet, övre delen av låren, hudveck, mellan skinkorna
 • Behandling: Utvärtes krämer eller UV-ljusterapi

Genital psoriasis är psoriasis som uppkommer kring genitalierna. Tillståndet är inte smittsamt och ofta ärft. Genital psoriasis kan utlösas av svampinfektioner, och de med genetisk predisposition är mer mottagliga för psoriasis. Psoriasis visar sig vanligtvis i 20-årsåldern.

Om du har genital psoriasis har du oftast också mer typisk psoriasis på knän och armbågar. För en del kan genital psoriasis dock vara den enda sorten du har.

Genital psoriasis kan ibland visa sig som väl avgränsade, röda blanka utslag på genitalierna hos kvinnor och män. Det kan också dyka upp som jämna, torra, röda hudförändringar, utan det fjällande som är typiskt för andra former av psoriasis. Den vanligaste formen av genital psoriasis är så kallad omvänd psoriasis under brösten, nära ljumskarna och armhålorna. Utslagen brukar klia och svida.

Underlivet
I underlivet brukar utslagen vara symmetriskt spridda över huden på blygdläpparna, och ibland runt anus. Det kan blossa upp på pubis (området ovanför genitalierna), vulva och penis, men drabbar sällan insidan av slidan. Psoriasis på vulva ser ofta ut som en jämn, icke-fjällande rodnad. Att klia på detta område kan orsaka infektion, torrhet, och resultera i förtjockad hud och mer klåda. Psoriasis på penis kan se ut som små, röda fläckar på ollonet och skaftet. Huden kan vara fjällig eller blank och glänsande. Genital psoriasis drabbar både omskurna och icke omskurna män.

Övre delen av låren
Det kan också visa sig på övre delen av låren, och då som små, runda fläckar som är röda och fjälliga. Sitter det mellan låren blir det lätt irriterat, särskilt om låren gnids mot varandra när du går eller springer.

Hudveck
Psoriasis visar sig generellt som icke-fjällande och rödvitt i ljumskar eller nära anus. Huden kan också ha sprickor. Personer som är överviktiga eller atletiska kan ha en infektion kallad intertrigo, vilket visuellt liknar en svampinfektion i hudvecken.

Mellan skinkorna
Psoriasis mellan skinkorna kan vara röd och icke-fjällande eller röd med stora fjäll. Huden i detta område är inte lika ömtålig som i ljumskarna.

online billig lasuna garlic

Psykodynamiska teorier ser hypnos som något som händer i vårt psyke; vi får lättare kontakt med den omedvetna delen av oss. Hypnos förenar känsla och intellekt och den är både upplevande och jagstärkande med kognitiva inslag.

I trans använder och lär sig hjärnan av de inre upplevelserna, på samma sätt som den lär sig av de yttre vardagliga händelserna i vårt vanliga liv. Därför går det att gå tillbaka och påverka sin upplevelse av jobbiga situationer.

Där och då kanske jag inte kunde göra något, åt de där mobbarna eller i den svåra familjesituationen eller vid det där olyckstillfället men NU kan jag gå dit, som den vuxna person jag är nu och göra annorlunda.

Jag kan ”rädda” mitt lilla inre barn, göra upp med gamla förföljare och släppa bördor. Befria mig från det känslomässiga tryck som händelsen gav upphov till. Minnet av den faktiska händelsen finns kvar även efter hypnosen men laddningen släpper (skuld, skam, oro, vrede, sorg).

Detta medför bland annat stor lättnad samt medför att jag inte drar till mig liknande händelser igen i mitt dagliga liv.

Med hjälp av hypnos kan du påverka smärtupplevelse, hitta orsaker till psykosomatisk smärta, man kan till och med bedöva kroppen med hjälp av hypnos!

Klinisk hypnos är ej att förväxla med underhållningshypnos/scenhypnos vilken ses som en oetisk avart, där människor som vill visa upp sig utnyttjas.

Hypnos är inte ett tillstånd av omedvetenhet som åtföljs av förlust av kontroll och minne. Det är heller inte något som någon gör med en annan person.

Trance är heller inte en behandling i sig, trancetillståndet underlättar för den hypnotiserade att komma till ro i sig själv och bli i stånd att upptäcka sitt inre liv. Så, hur man utnyttjar trancetillståndet, är det som åstadkommer förändring. Att vara i trans innebär inte att psyket automatiskt släpper fram traumatiska händelser eller jobbiga barndomsminnen.

Att vara i hypnos kan upplevas som att vara i drömvärlden fast man är vaken. Här är allt det möjligt som inte är möjligt i vår vanliga dagliga värld. Här kan man träffa sig själv i en yngre version, minnen kan spelas upp och användas i läkande syfte, man kan resa i tid och rum, till och med möta nära och kära som inte längre är med oss.

Kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi om du har frågor om hypnos!

Vi erbjuder EGO-State Terapi hos oss.

Kontakta oss för att boka en tid!

På Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi EMDR.

Kontakta oss för att boka en tid!

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ofta en korttidsterapi vilket betyder att du vanligen träffar din terapeut mellan fem och tjugo gånger. Den kan även vara betydligt längre.

Kognitiv beteendeterapi kan leda till snabb positiv förbättring när det gäller symptom som depression, ångest, och paniksyndrom. Med hjälp av kognitiv beteendeterapi kan du få bättre förståelse för känslomässiga svårigheter, öka din självkänsla, och förebygga starka känslosvängningar.

Välkommen att kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi!

På Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi schematerapi.

Schematerapi är en av flera former av KBT. I schematerapi knyts tidigare händelser och livserfarenheter ihop med upplevelser i nutid. Man kan säga att vi skapar en känslomässig brygga mellan nutid och dåtid som hjälper oss att bättre förstå och hantera situationer där vi exempelvis blir arga, känner oss sårbara eller tomma och innehållslösa.

I schematerapi utgår vi från att alla människor har likartade känslomässiga behov; vi behöver trygghet, möjlighet att vara självständiga individer och samtidigt få rimliga gränser. Vi har behov av att uttrycka oss fritt och att ha ömsesidiga nära relationer. När dessa känslomässiga behov inte blivit tillfredsställda under vår uppväxt skapas ”sår” som gör att vissa problem återkommer i våra liv, de blir livsteman. (Till exempel övergivenhet, värdelöshet eller perfektionism.)

När du reagerar starkt vid till exempel separationer, när du tror att du begått ett misstag eller om du misslyckats på något sätt, kan det vara ett tecken på att något av dessa livsteman är aktiverat. Reaktionen kan vara både psykisk och fysisk.

Tillsammans med din terapeut undersöker du vilka teman/scheman som kan vara aktuella i ditt fall och vi arbetar sedan med verktyg för att du bättre ska kunna hantera de utmaningar du ställs inför.

Kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi om du har några frågor!

Vi kan hjälpa er med handledning med inriktning mot psykoterapi och ledarskap/organisation.

Kontakta oss för mer information!

Metoden förenar känsla och intellekt och är både upplevande och jagstärkande med kognitiva inslag.

Varje höst sedan 1999 har vi startat en 100 timmars grundkurs i klinisk hypnos. Utbildningen vänder sig till sjuksköterskor, läkare, tandläkare, barnmorskor, sjukgymnaster, behandlingspersonal, kuratorer, psykoterapeuter, psykologer, logopeder, mfl. Klinisk hypnos får användas inom ramen för varje kompetensområde.

För att få använda klinisk hypnos i behandlingsarbete kräver Socialstyrelsen legitimationsgrundande sjukvårdsutbildning. Det är därför vårt intagningskriterium.

Kursen är 100 timmar - 2x2 dagar per termin, plus examination. Kursen bygger på praktiska övningar varvat med teoretiska föreläsningar. Specialiserade gästlärare bjuds in vid ett par tillfällen. Kursen ger stora möjligheter till personlig utveckling.

Milton Ericsson, Förhållningssätt och Etik, Hypnosens användningsområden, Trans – FMT (Förändrat medvetandetillstånd), Trygghetens betydelse och förankring, Fasorienterat arbete, Formella/informella induktionstekniker, Fördjupningstekniker, Direkta och indirekta suggestioner, Metaforer, hypnossagor, Ideomotoriska signaler, Hypnos och smärta, Jagstärkande arbete, Stress, utmattning, Sömnproblematik, Hypnos med barn o ungdomar, Friskvårdande förändringsarbete, rökstopp, viktminskning, Vad händer i hjärnan? Hypnosstrategier, Orientering i hypnospsykoterapi, Självhypnos samt Hypnosforskning.

 • AnnKristin Lundmark, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut, Cert. Hypnosterapeut (ASCH)
 • Inger Lundmark, Fil. Kand, Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, Handledare, Aukt. Dramapedagog (RAD) Gestaltterapi grund Cert. Hypnosterapeut (ASCH)

Vi är medlemmar i SFKH - Svenska Föreningen för Klinisk Hypnos.

Examinator:
Gunilla Lundmark, Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, sexolog, Handledare Cert. Hypnosterapeut (ASCH)

Nästa grundkurs börjar med introduktion: 15+16 mars 2018
Kursavgift: 1800 kr per dag + moms (Totalt 27 000 kr + moms). Delbetalning accepteras. I kursavgiften ingår allt material och kaffe med tillbehör.
För information och anmälan: För mer information se www.ingerlundmark.nu. För anmälan vänligen kontakta Inger Lundmark på telefonnummer 0705 - 93 24 76 eller mejla till kontakt@ingerlundmark.nu

”Den har inte bara gett mig redskap i arbetet, utan blivit ett sätt att leva!” Sjukgymnast

”Underbart sätt att lära genom att göra. Bra blandning teori och praktik” Psykoterapeut

effexor xr pris