levering zyrtec d

køb billig zyrtec

 • Cremer, som tilføjes til din hud
 • Fototerapi – din hud eksponeres for ultraviolet lys
 • Systematiske behandlinger såsom injiceret medicin, som virker gennem hele kroppen

Ofte er forskellige behandlinger brugt i kombination med hinanden. Ligeledes må din behandling ofte evalueres, for at se, om det er den helt rette behandling af din psoriasis. Herunder vil vi uddybe de forskellige typer behandlinger.

Cremer virker ved at fugte din hud på de berørte steder, samt behandle symptomerne gennem en unik kombination af psoriasis-modvirkende ingredienser. Har du en mild form for sygdommen, kan disse cremer virkelig gøre underværker. Hovedårsagen til at benytte sig af cremer er, at det er billigt, nemt, og det kan hurtigt reducere kløe, rødme og skaller. Disse cremer findes i mange former og størrelser, og kan købes receptfri fra apoteker eller hudplejeforretninger. Vi anbefaler produkter fra mærket Anasor.E™, som har vist sig yderst effektive mod milde former for psoriasis. Flere års forskning har også understreget den gavnlige effekt ved brug af behandlingsmetoder indeholdende emu olie, der er anerkendt af dermatologer for dens effektive virkning til at lindre ubehagelige psoriasis symptomer.

Fototerapi er en alternativ type af behandling, hvis cremer eller sprays ikke giver den ønskede effekt. Fototerapi virker igennem naturligt og kunstigt lys til at behandle psoriasis. Disse behandlinger bliver primært foretaget på sygehuset, men nogle dermatologer og hudlæger kan ligeledes behandle klienter med fototerapi på deres klinikker.

Konceptet med fototerapi har længe været velkendt, men det er en behandling til de færreste. For det første er det dyrt, langsommeligt og en relativt kompliceret behandling. Behandlingen foregår ved, at din hud bliver udsat for ultraviolet B-lys, som er lys, der sendes i en bølgelængde, således at den er usynlig for det menneskelige øje.

Generelt er fototerapi en løsning man benytter, hvis man ikke har oplevet nogen fremgang ved cremer, sprays eller andre typer af behandling. Lyset gør produktionen af hudceller langsommere, hvilket er hovedårsagen til psoriasis (hudcellerne dannes for hurtigt og bliver overproduceret). Hver fototerapi-session tager kun få minutter, men du kan forvente at skulle besøge hospitalet 3-4 gange om ugen i op til 6-8 uger.

Hvis din psoriasis er af svær grad, og andre behandlingsformer ikke har virket, kan du med fordel prøve systematiske behandlinger i form af injiceret medicin. Disse typer behandling kan være utroligt effektive, men ligeledes forårsage alvorlige bivirkninger. Før du starter en behandling, bør du konsulteret ved din praktiserende læge. Generelt findes der to former af systematisk behandling: non-biologiske, typisk givet som tablet eller kapsel, og biologiske behandlinger, typisk givet som injiceret medicin.

Lige meget hvilken behandlingstype du vælger, vil der altid være fordele og ulemper. Generelt anbefaler vi alle, som lider af hudsygdommen, at prøve de mere milde behandlingsformer såsom cremer og sprays, da disse er mest skånsomme for kroppen og i mange tilfælde kan vise sig yderst effektive. Har disse ingen effekt på længere sigt, kan du altid tage en snak med din praktiserende læge, og få anbefalet en af ovenstående behandlingsmetoder.

Selvom denne hudsygdom heldigvis kun er en mindre irritation for mange, kan det have en signifikant indflydelse på andre. På det psykiske plan, kan folk med synlige symptomer opleve et mindre selvværd. Der kan ligeledes opstå stor fysisk indflydelse, da der let kan opstå smerter og opsvulmede led omkring det inficerede område. Af den grund er psoriasis behandling for disse personer en høj prioritering og mange studier laver løbende forskning i at finde en decideret kur på denne hudsygdom. Indtil denne kur findes kan enhver med fordel anvende cremer og sprays som behandling og til lindring af symptomer. Er du i tvivl om hvilke muligheder du har, som person ramt af sygdommen, anbefaler vi at snakke med din praktiserende læge, eller læse videre online.

ShytoBuy har mere end 10 års erfaring i behandling af diverse lidelser. Har du yderligere spørgsmål til psoriasis er du velkommen til at kontakte vores uddannede kundeservice på enten livechat, e-mail eller telefon alle hverdage fra 10-18. Vi står til din rådighed og ønsker at hjælpe dig med at løse netop dit problem.

Psoriasisgigt er en inflammatorisk (betændelsesagtig) gigtsygdom, der ikke kan kureres. Men den kan behandles med medicin, der kan dæmpe betændelsen og lindre symptomerne.

Når du får diagnosen psoriasisgigt, vil du komme i behandling med medicin. Den medicinske behandling kan ikke helbrede dig, men den kan dæmpe betændelsen i dine led og lindre dine smerter.

Psoriasisgigt skal behandles medicinsk af en speciallæge (reumatolog).

Der kan være stor forskel på, hvordan sygdommen viser sig, og hvordan den udvikler sig. Det kan derfor være vanskeligt på forhånd at vide, præcis hvilken medicin der er bedst for netop dig, og det er ikke usædvanligt, at man må prøve sig frem, før man finder den mest effektive behandling.

Der findes flere midler til behandling af inflammatoriske gigtsygdomme som psoriasisgigt:

 • Hurtigtvirkende betændelsesdæmpende midler – NSAID og binyrebarkhormon.
 • Langsomtvirkende betændelsesdæmpende midler (hvor methotrexat er lægens 1. valg).
 • Biologiske midler.
 • Smertestillende midler.

De hurtigtvirkende betændelsesdæmpende lægemidler gives for at få gigtbetændelsen under kontrol med det samme – og ofte sammen med langsomtvirkende medicin, som først virker efter nogle måneder.

En del mennesker med psoriasisgigt har et mildt sygdomsforløb, hvor kun et enkelt eller ganske få led angribes af betændelse. Hører du til denne gruppe, vil du formentlig kunne klare dig med betændelsesdæmpende, smertestillende medicin – såkaldte gigtpiller eller NSAID-præparater.

NSAID er en forkortelse for Non-Steroide Anti-Inflammatoriske Drugs. Det vil sige, at de ikke indeholder binyrebarkhormon, men alligevel har en vis dæmpende virkning på betændelsen i leddet. Indholdsstofferne kan være ibuprofen eller naproxen.

Medicinen virker inden for få dage og viser sig ved mindre morgenstivhed og færre smerter, og har du feber, dæmpes også den.

Et af de kraftigst virkende betændelseshæmmende midler med binyrebarkhormon er prednisolon. Det virker i løbet af 1-2 døgn, og det føles ofte som en stor lettelse, at smerterne aftager, ledhævelsen falder, og stivheden i leddene mindskes. Prednisolon bliver i nogle tilfælde ordineret som tabletter, men for det meste gives stoffet som indsprøjtning direkte i et led eller en muskel.

Hvis du har gigtbetændelse i flere led og sener, og de er hævede og gør ondt, vil du formentlig blive sat i en behandling, der svarer til den, der ordineres ved leddegigt. Den består som regel af en kombination af to typer betændelsesdæmpende lægemidler: et langsomtvirkende og et hurtigtvirkende.

De langsomtvirkende lægemidler har ofte først effekt efter et par måneders konstant brug. Langsomtvirkende lægemidler hæmmer på langt sigt betændelsen i leddene og forstyrrelser i immunsystemet. Erfaringen viser, at disse stoffer kan give færre ømme og hævede led. Stofferne, som omfatter methotrexat, leflonumid (Arava) og Salazopyrin, har alle en hæmmende virkning på celler, herunder især betændelsesceller.

Hvis du ikke har god effekt af den ovennævnte traditionelle medicinske behandling, eller hvis bivirkningerne er for kraftige, vil din læge vurdere, om behandling med biologiske lægemidler kan være en mulighed.

Denne type behandling skal lægen først visitere dig til, og den kan kun ordineres på specialafdelinger på hospitalerne. I øjeblikket er det de såkaldte TNF-alfa-hæmmere, der anvendes ved psoriasisgigt.

De fleste mennesker med psoriasisgigt har brug for smertestillende medicin sideløbende med behandlingen med betændelsesdæmpende lægemidler. Simple smertestillende midler omfatter bl.a. præparater med indholdsstoffet paracetamol. Det har få bivirkninger, hvis du nøjes med op til 3-4 g i døgnet. Paracetamol fås i håndkøb (Pamol, Panodil, Pinex), men er billigere på recept.

Kodein og tramadol er receptpligtige lægemidler. De kan virke sløvende og er derfor uforenelige med blandt andet bilkørsel. Du skal også være forsigtig med samtidig at tage sovemidler, beroligende midler eller drikke alkohol.

NSAID (f.eks. ibuprofen og naproxen) er en forkortelse for Non-Steroide Anti-Inflammatoriske Drugs. De har en både smertestillende og betændelsesdæmpende effekt, men har også flere bivirkninger end de simple smertestillende midler.

Ud over medicinsk smertebehandling kan også fysio- og ergoterapi og en øget bevidsthed om, hvordan du prioriterer de daglige gøremål, hjælpe dig til at håndtere smerterne.

Psoriasis er en særdeles irriterende sygdom, som påvirker hudens tilstand. Psoriasis påvirker mange millioner af mennesker over hele kloden. Den er især synlig blandt mennesker, som lever i udviklingslandene såsom Indien og mange af de afrikanske lande. Selvom det ikke er en livstruende sygdom, er den meget besværlig for de personer der lider af psoriasis. Psoriasis generere personen der har det, ved at frembringe kløe i huden, røde pletter, små sår, skallede hud overflader, og man vil som psoriasis patient meget gerne finde frem til en god og alternativ behandling mod psoriasis. Psoriasis kan hæmme hans eller hendes evne til at udføre dagligt arbejde på en effektiv måde. Det følgende afsnit belyser nogle af de kendte former inden for alternativ behandling af psoriasis, som er kendte for at give en gavnlig succes med den alternativ behandling, i rigtig mange tilfælde udmunder en alternativ behandling sig i at psoriasissen bliver mindsket til et niveau, hvor den ikke længere generer patienten.

levering zyrtec coupons

Flate vorter er små, kommer gjerne i grupper, og er vanligst i ansiktet, på halsen, armene og beina – og gjerne langs kloremerker.

Fotvorter kommer under føttene og er de eneste som kan gjøre vondt fordi de er utsatt for trykk pga. skoene eller når vi går.

Kjønnsvorter ser ut som små blomkållignende utvekster og kan sitte på kjønnsleppene, penis eller i endetarmsåpningen. De smitter ved seksuell kontakt, og forekommer vanligst hos unge voksne. Det går som oftest 1 – 6 måneder fra man er smittet til vortene viser seg. Noen typer kjønnsvorter kan øke risikoen for kreft i livmorhalsen.

Når kroppen har bygget opp immunforsvaret mot vorteviruset, blir vorten ofte borte av seg selv. Det beste du kan gjøre er derfor å ”vente og se” i et halvt til ett år i første omgang. Plagsomme vorter, særlig fotvorter, kan du behandle med vortemiddel eller vorteplaster som du kjøper på apoteket. Bruk ikke kniv til å skjære bort en vorte! Det kan føre til blødning og stygge sår - og smitte med flere vorter som resultat.

Kjønnsvorter skal alltid behandles av lege, her skal man ikke ”vente og se” eller forsøke noe kjerringråd. Søk også lege hvis vortene blir plagsomme, gjør vondt eller hvis du får betennelse i dem.

De hyppigste soppinfeksjonene er fotsopp, ”ringorm” og neglesopp. Soppene finnes over alt rundt oss og kan smitte fra dyr, og mellom mennesker, enten ved direkte kontakt eller via badegulv og fuktige håndklær.

Fotsopp trives best der det er varmt og fuktig, og er vanligst mellom de tre ytterste tærne. Huden blir rød, flasser og klør og får sår og sprekker. Det beste er å unngå fotsopp ved å holde føttene rene og tørre. På apoteket finnes reseptfrie midler mot fotsopp.

”Ringorm” har ikke noe med ormer å gjøre, men er en soppinfeksjon som gir runde, røde flekker i huden, ofte med flassing. På apoteket får du kjøpt effektive soppmidler.

Neglesopp gir tykk og misfarget negl, tåneglene er mest utsatt. Neglesopp kan være vanskelig å få bukt med. Apoteket har legemidler som hjelper, men behandlingen er langvarig. I hardnakkede tilfeller kan legen skrive ut tabletter.

- Det er bra å vite hva som er i veien før man begynner å behandle selv, så søk lege for å få fastslått at det virkelig er en soppinfeksjon hvis du har mistanke om det, råder professor Fyrand.

Rød og kløende hodebunn skyldes oftest forstyrrelser i hudens talglag. Blir det riktig ille, kalles tilstanden seborroisk eksem med grålige fete og tykke flassområder i hodebunn, øyebryn og vipper, ved roten av nesevingene og på brystet. Dette behandles best med regelmessig hårvask med vanlig sjampo, evt. med tjæretilsetning. Ved seborroisk eksem er også det soppregulerende midlet Fungoral effektivt, også som shampo til hodebunnen. Dessuten kan en lege foreskrive et kortisonholdig hårvann.

Noen sykdommer finnes bare i hodebunnen, men oftest er de en del av hudsykdommer som finnes andre steder på kroppen også, som flass, seborréisk eksem, sopp eller psoriasis. Ofte har de kløe som fellessymptom, og hvis hodebunnen klores opp, blir huden irritert og mister sin naturlige beskyttelse mot sykdomsfremkallende bakterier. Dermed forverres plagene. God hygiene er derfor en viktig forholdsregel. Men har man plager, bør man i alle fall søke lege som kan gi de medisinene som behøves.

Psoriasis gir rød hud med sølvhvite, tørre og kløende flassområder i hodebunnen, særlig bak ørene. Utslettet finnes vanligvis også andre steder på kroppen. De som har psoriasis, har som regel vært hos lege og fått råd og medisiner.

Herpesutslett rundt munnen begynner med kløende, stikkende smerte i leppen. Etter hvert blir det små blemmer som brister og danner skorper. Sårene gror i løpet av ca. en uke. Er du mye plaget med munnsår, så snakk med legen din. Det finnes midler som hjelper.

Herpes på kjønnsorganene er et brennende, kløende utslett som etter hvert blir væskende blemmer og sår som så gror. Herpes smitter ved seksuell kontakt. Søk lege! Det finnes medisiner som demper smertene og gjør at utbruddene kommer sjeldnere.

Helvetesild er smertefullt utslett på ene siden av kroppen. Før det bryter ut, gjør det vondt og klør i et begrenset hudområde. Søk lege straks, det finnes medisiner som demper smertene og hindrer nye utbrudd, men de skal brukes på et tidlig stadium av sykdommen før å virke best mulig.

 • Søk lege hvis du har et hudproblem.
 • Søk lege hvis du bruker legemidler og får hudplager når du ferdes i solen. En del legemidler kan skiftes ut med andre midler som ikke gir hudproblemer i solen.
 • Søk lege snarest hvis du har mistanke om hudkreft (sår som ikke vil gro, føflekker som forandrer seg), herpes på kjønnsorganene eller helvetesild.

Impotens, eller erektil dysfunksjon, er en vanlig tilstand hos menn og kan behandles med både medisiner og livsstilsendringer.

P-piller, minipiller, p-ring, p-plaster er noen få eksempler på hormonelle prevensjonsmidler som er tilgjengelig på dagens marked.

Luftveislidelser er vanlig og kan styres med riktig kunnskap.

Impotens, eller erektil dysfunksjon, er en vanlig tilstand hos menn og kan behandles med både medisiner og livsstilsendringer.

Mannlig mønster skallethet er svært vanlig, men prosessen kan nedbremses og til og med gjenvekst kan forekomme.

For tidlig utløsning er vanlig hos menn og kan bekjempes med både selvhjelpsteknikker og medisinering.

Eller kombinasjonspiller, er et av de mest populære prevensjonsmidlene på markedet, og er over 99% sikkert.

Minipiller inneholder ikke østrogen, som er hovedforskjellen mellom p-piller og minipiller.

P-plaster beskytter i likhet med p-piller mot uønsket graviditet, men er et plaster som settes på huden.

P-ring, en vaginal ring, inneholder østrogen og gestagen. Nesten 100% effektiv mot graviditet.

Nødprevensjon kan brukes 36-72 timer etter ubeskyttet samleie eller dersom prevensjonsmiddel har feilet.

Man kan utsette mensen med medisinering dersom mensen skal komme på en ubeleilig tid.

Symptomer på overgangsalderen kan forekomme når egenproduksjon av østrogen avtar.

Symptomene på hirsutisme og uønsket hårvekst kan minimeres ved behandling.

Herpes Simplex er en herpes virustype som forårsaker både herpes i underlivet og forkjølelsessår.

zyrtec mg per kg

 • Een goede weerstand geeft minder kans op infecties. Infecties kunnen psoriasisklachten uitlokken.
 • Roken en teveel alcohol drinken zijn mogelijks een extra risicofactor bij psoriasis patiënten.
 • Wanneer u zich gezond voelt en daardoor beter in uw vel zit, leidt de vermindering van stress tot minder kans op psoriasis klachten.

Wat kan u doen om gezonder te leven?

 • stoppen met roken
 • gezond eten
 • voldoende bewegen
 • afvallen indien nodig
 • goed omgaan met stress
 • Huidbeschadiging voorkomen:

  Als patiënten met psoriasis hun huid extra verzorgen door de huid soepel en gezond te houden, kunnen de klachten verminderen. Zo is het belangrijk om wonden te voorkomen. Een beschadigde huid is meer vatbaar voor infecties en dus ook voor psoriasis. Denk er dan ook aan beschermende kledij te dragen om verwondingen te voorkomen.

  Een huidbeschadiging kan ook het gevolg zijn van overmatig krabben bij de jeuk die vaak bij psoriasis voorkomt. Om zoveel mogelijk verlichting te krijgen bij jeuk zonder de huid te beschadigen door krabben, kan u de volgende tips volgen:

  • Huid goed verzorgen en zorgen dat deze niet uitdroogt.
  • Katoenen kleding dragen.
  • Huid koelen bij een acute jeukaanval.
  • Zweten vermijden.
  • In plaats van krabben bij jeuk kan men lichtjes wrijven of kloppen.
  • Geen wollen truien of andere stoffen die de huid kunnen irriteren.
  • Als u zichzelf krabt tijden de slaap, kan je katoenen handschoenen tijdens de slaap dragen.
  • De huid beschermen door een katoenen T-shirt te dragen met lange mouwen of de huid af te dekken met verband.
  • Droge lucht in huis vermijden.
  • De vingernagels kort en proper houden.
  • Geen wasverzachter gebruiken.
  • Bij hevige jeuk afleiding zoeken
 • Douchen en baden:

  Ook bij het douchen en baden kan u het best een aantal regels in acht nemen om ervoor te zorgen dat uw huid niet uitdroogt en met zachtheid behandeld wordt.

  • Sta niet te lang onder de douche en gebruik geen te warm water (30-32C).
  • Douche niet dagelijks.
  • Gebruik geen zeep.
  • Gebruik douche-en badproducten met een neutrale pH waarde (pH=5,5).
  • Gebruik (parfumvrije, eventueel medicinale) badolie wanneer u een bad neemt.
  • Een zoutwaterbad (ong. 500 gr per bad) kan gunstig zijn.
  • ook zemelen (500gr) toevoegen aan het bad is voor sommigen gunstig.
 • Basiszalven en crèmes:

  Een goede basiszalf houdt de huid soepel en zorgt dat die niet uitdroogt. Laat u zeker bijstaan door uw dermatoloog in de juiste keuze van een onderhoudszalf. Afhankelijk van uw type huid en conditie kan zij u bijstaan met een medisch overwogen advies.

  Voor cosmetica geldt hetzelfde als voor alle huidproducten: u zult moeten uitproberen wat voor u geschikt is. Wanneer u een product wilt gebruiken, is het goed eerst een beetje uit te proberen op een onzichtbare plek gezonde huid. Wanneer de huid na 1 of 2 dagen niet heeft gereageerd, kunt u het product in het gezicht uitproberen. Het is wel verstandig om met een klein beetje te beginnen en het product pas helemaal te gaan gebruiken wanneer het ook in het gezicht geen reactie geeft.

  In de regel begint men meestal met lokale therapie waarbij men met de hulp van medicinale crèmes tracht de schilfering en de ontsteking onder controle te krijgen. Het al dan niet starten met deze behandeling is steeds afhankelijk van de ernst en de uitgebreidheid van de letsels.

  Het grote voordeel van deze lokale behandelingen is het lage risico op bijwerkingen: je brengt het medicament enkel op plaatsen waar het nodig is op de huid zonder je volledig lichaam met het geneesmiddel te overspoelen. het nadeel is de eigen inbreng van discipline om elke dag alle psoriasisplekjes in te smeren.

  Voor de droge, schilferige psoriasis gebruikt men zalven en vette crèmes om de schilfers op te lossen en de huid soepeler te maken. Deze zalven en crèmes worden ook tussen de opstoten geadviseerd om de psoriasis te verbeteren.

  Bovendien werken geneesmiddelen in een vette basis ook beter waardoor het geneesmiddel dieper in de huid kan doordringen tot in de kern van de ontsteking.

  Sterke lokale corticosteroïden (cortison) worden sinds meer dan 50 jaar gebruikt voor psoriasis. Cortison heeft een aantal positieve werkingen op psoriasis: het grijpt vooral in op de ontsteking, maar remt ook de aanmaak van bloedvaten en in mindere mate de groei van de opperhuid.

  Cortison brengt een snelle verbetering maar veroorzaakt ook gewenning van de huid waardoor ze na een tijdje niet meer goed werken. Hierdoor komt de psoriasis vrij snel terug en kunnen zelfs opstoten optreden bij stoppen van de behandeling. Daarnaast kan langdurig cortison gebruik de huid verdunnen en gesprongen bloedvaatjes en huidstriemen doen ontstaan.

  Magistrale bereidingen van lokale corticosteroïden en salicylzuur zijn ook een mogelijkheid waarbij zowel de ontsteking door middel van cortison en de schilfering door middel van het salicylzuur worden aangepakt.

  Vitamine D heeft een positief effect op veranderingen in de opperhuid. Vitamine D werkt langzaam, maar blijft wel langer nawerken in vergelijking met cortison. Ze veroorzaken geen lokale neveneffecten en zijn dan ook uitstekend geschikt als onderhoudsbehandeling.

  Door hun verschillende eigenschappen vullen Vitamine D en cortison elkaar goed aan: vitamine D zorgt voor een langdurige verbetering, terwijl cortison in het begin van de behandeling voor een snelle start zorgt. Daarom dat beide behandelingen in het begin van de therapie vaak gecombineerd worden om geleidelijk over te schakelen naar een onderhoudstherapie met vitamine D wanneer de psoriasis beter gaat. Dobovet is een voorbeeld van zo een gecombineerd preparaat. Evengoed kan Dobovet vervangen worden door een magistrale bereiding voorgeschreven door uw dermatoloog.

  Het gunstig effect van zonlicht op psoriasis is sinds heel lang bekend. Veel mensen ervaren ook de verbetering van hun psoriasis tijdens hun zonvakantie. De werkzaamheid van ultraviolette stralen is te verklaren door een ontstekingwerend effect naast een groeiremmende werking op de cellen van de opperhuid.

  Bij Puva gebruikt men een lichtcabine die UVA licht uitzendt. Alvorens deze UVA lichttherapie te kunnen starten, dient de patiënt zijn lichaam voor te bereiden door middel van Psoraleen. Dit wordt toegedient in pilvorm 2 uren voor de belichting. Psoraleen maakt de huid overgevoelig voor UVA waardoor de huid meer ontvankelijk is voor de UVA stralen.

  De patiënt krijg meestal 3 PUVA behandelingen per weer gedurende enkele weken. Zo’n PUVA behandeling duurt tot enkele tientallen minuten. Afhankelijk van het huidtype (licht of donker) wordt er al dan niet gestart met een lagere of hogere dosis. PUVA is een zeer krachtige behandeling waarvan het effect vrij lang aanhoudt.

  Een UVB behandeling is een relatief nieuwe therapie die ten aanzien van PUVA een aantal belangrijke voordelen kent. Doordat UVB meer energie bevat en het lichaam vanuit nature gevoeliger is voor dit soort stralen, hoeft de patiënt geen voorbereidende behandelingen te ondergaan met Psoraleen. Bovendien is de belichtingstijd korter (tot enkele minuten). UVB stralen dringen wel minder diep in de huid door waardoor UVB iets minder krachtig is en trager werkt dan PUVA.

  Fototherapie worden enkel gebruikt tijdens opstoten. Uw dermatoloog zal steeds zeer nauwgezet het aantal en de dosis van de lichtbehandelingen bijhouden.

  Er bestaan ook systemische behandelingen in pilvorm die bedoeld is om het afweersysteem te onderdrukken of om de celgroei en de verhoorning van de opperhuid te remmen. Deze systemische behandeling zal, in tegenstelling met de lokale therapie, in het gehele lichaam werken en geeft daardoor ook meer kans op bijwerkingen. Een goede opvolging door uw dermatoloog is dus noodzakelijk.

  Deze vorm van behandeling wordt slechts gebruikt wanneer fototherapie en/of lokale therapieën onvoldoende effectief zijn.

  Biologics vormen de nieuwste generatie van geneesmiddelen. Ze worden biologics genoemd omdat hun werking vergelijkbaar is met die van de natuurlijk door het lichaam aangemaakte antilichamen. Antilichamen behoren tot het afweersysteem en hebben als functie om infecties te bestrijden. Bij psoriasis gaan deze ingespoten antilichamen cytokines bestrijden waardoor ontstekingen onder controle worden gekregen. Omdat deze biologics goed werken tegen ontstekingen worden zij ook ingezet bij andere ontstekingsziekten (zietke van Crohn of artritis).

  Deze behandeling met biologics zijn zeer dure behandelingen en worden dus enkel ingezet wanneer de meer klassieke behandelingen onvoldoende effectief blijken.

  De zoektocht naar nieuwe behandelingen staat dus niet stil. Uw dermatoloog Dr Mestdagh behandelt u met de meest up-to-date en aangepaste behandelingsmethode!

  Dr Mestdagh kan u bijstaan in alle facetten die een behandeling voor psoriasis nodig heeft: van onderhoudsbehandeling tot behandelingen om acute opstoten onder controle te krijgen. In haar dermatologische aanpak kan Dr Mestdagh putten uit alle wetenschappelijk verantwoorde behandelingsmethoden, zodat u de meest aangepaste therapie met de grootste kans op slagen krijgt.

  Dr. Mestdagh
  H. Hartlaan 11
  9160 Lokeren
  09 348 80 94

  Psoriasis, kronisk hudsykdom som vises som røde, flassende knuter eller flater på huden. I Norge har cirka 2 prosent av befolkningen psoriasis. Psoriasis er ikke smittsomt.

  Behandlingen av psoriasis omfatter en rekke tiltak som grovt kan inndeles i fire kategorier: salvebehandling, lysbehandling, tradisjonell systemisk behandling og behandling med biologiske legemidler. Ofte vil det være aktuelt å kombinere eller veksle mellom flere behandlingsformer.

  Årsaken til psoriasis er ukjent, men man må ha et arvelig anlegg for å kunne utvikle sykdommen. Det er ofte flere tilfeller i samme familie. Hos eneggede tvillinger er det 70 prosent konkordans, hvilket betyr at hvis én av tvillingene har psoriasis, så er det 70 prosent risiko for at den andre også har det. Hos toeggede tvillinger er konkordansen cirka 30 prosent.

  Det er ikke klarlagt hvilke mekanismer som fører til at sykdommen bryter ut. Det er imidlertid klart at en rekke miljøfaktorer kan utløse og forverre sykdommen. Det gjelder blant annet stress, visse infeksjoner, spesielt streptokokkinfeksjoner, noen medikamenter, samt direkte skade av huden. Det er et typisk funn ved psoriasis at utslettet oppstår der det har vært rifter eller sår i huden, såkalt koebnerfenomen.

  Den sykelige forandringen i huden består i en kraftig økt celledeling i overhuden, som fører til at overhuden blir fortykket og modningen av overhudscellene forstyrres, slik at overhuden blir skjellende.

  Videre er blodsirkulasjonen i de affiserte hudområder økt, noe som medfører at utslettene er røde. I tillegg er det en betennelsesreaksjon i huden der utslettet er aktivt.

 • køb flagyl overnatning levering