levering lasuna onion

hvor meget lasuna himalaya

FORSKNING Efter obduktion av flera hundra personer råder forskare att äta fisk för att skydda hjärnan.

FORSKNING När befolkningen blir allt äldre har fall av åldersrelaterad demens förväntats öka. Men nu visar forskning tvärtom.

FORSKNING Redan 20 år innan symtom för Alzheimer sjukdom träder fram kan man se förändringar i hjärnan och en särskild celltyp spelar en betydande roll.

NYHET Hjärnans minneskapacitet visar sig vara 10 gånger större än vi tidigare trott.

FORSKNING Ett nervgift som finns i Östersjön och i våra livsmedel har kopplats till Alzheimer.

FORSKNING Genom att attackera hjärnans immunceller har forskare i England gjort framsteg vid behandling av Alzheimer.

FORSKNING Forskning visar nu att vi kan försena utvecklingen av demens med flera år genom relativt enkla åtgärden med kosten, träningen och minnesövningar.

FORSKNING Ett impantat i hjärnan kan skydda Alzheimerpatienters nervceller från att brytas ned. Det visar ny forskning som fått lovande resultat i en mindre studie.

FORSKNING En tredjedel av alla fall av Alzheimers i världen skulle kunna förebyggas genom att minska de största riskerna för sjukdomen.

FORSKNING Grönt te kan komma att behandla demens. Detta hoppas nu forskare som i sin studie har sett att grönt te påverkar hjärnans förmåga.

FORSKNING Personer med Alzheimers kan vara glada eller ledsna lång tid efter en händelse utan att de behöver komma ihåg varför.

FORSKNING Ett lukttest kan i framtiden upptäcka Alzheimers. Detta visar ny forskning som presenterades på den internationella Alzheimersorganisationens kongress.

FORSKNING En ny studie visar att koffein får vårt minne att bli bättre. Effekten håller i sig i 24 timmar.

Under 2016 kommer en patientstudie att genomföras vid Brännskadecentrum, Akademiska sjukhuset, som undersöker ett sätt att beräkna en brännskadas allvarlighetsgrad.

Vaccinering mot ett vanligt förkylningsvirus skyddar möss mot typ 1 diabetes. Det visar en ny studie från Karolinska institutet och utveckling av vaccin för människor är redan igång.

Forskare är nu närmare svaret på frågan varför psoriasis kommer tillbaka efter behandling med krämer som ser ut att effektivt läka hudutslag.

Vid fettlever som inte är orsakad av alkohol, lagras överflödigt fett i leverceller, ett tillstånd som kan leda till både skrumplever och levercancer. Ny forskning visar att rätt behandling kan återställa leverns funktion.

Ny studie vid Örebro universitet ska undersöka om fettsyran smörsyra kan behandla tarminflammationen IBS.

En ny svensk studie visar att patienter som lider av typ 2-diabetes och har dålig koll på sitt blodsocker löper 50 procent större risk att drabbas av demens.

Professor dr. med. Ole Fyrand intervjuet av Gudrun Vinsrygg

Det finnes mange vanlige hudplager, og ulike hudtyper som tørr hud, fet hud og blandingshud med tendens til å utvikle ulike lidelser. Hver alder har også sine typiske hudproblemer.

– Søk lege hvis du har et hudproblem, det finnes hjelp å få, sier Ole Fyrand, overlege ved Hudavdelingen, Rikshospitalet.

I vårt land er tørr hud som sprekker, flasser og klør en av de vanligste hudlidelsene. Årsaken kan være ”feil” i huden med for få talgkjertler slik at huden ikke får nok smøring, eller svette som blir liggende i huden og forårsake kløe. I tillegg fungerer gjerne hudens eget forsvarsapparat mot mikroorganismer dårlig, slik at huden lettere utvikler infeksjoner. Betennelsesforandringene ødelegger huden ytterligere slik at den tørker ut med sår og sprekker, og i perioder utvikles lettere utslett og eksem (håndeksem, kontakteksem). De som har slik hud har ofte økt tendens til atopiske sykdommer, først og fremst atopisk eksem, men også astma og allergi. Lidelsen er delvis arvelig, og i noen tilfeller begynner den med forbigående matvareintoleranse som kan gi kolikk.

Atopisk eksem er et rødt, nuppete og kløende utslett, og det er flest barn som får det (ca. 15 %), men mange voksne er også plaget. Hos spedbarn viser eksemet seg oftest på kinnene, i hodebunnen, på bøyesiden av armer og ben samt på overkroppen. Småbarn får gjerne utslett på halsen, i knehasene, albuebøyen, på anklene og håndleddene. Voksne får oftest håndeksem; huden blir rød, klør, det kan komme små kløende nupper og væskende blemmer, senere også skorpedannelse, hudfortykninger og skjelling. Utslettet forverres ofte ved stress og kulde, men i mange tilfeller er det uavhengig av ytre faktorer.

Fordi eksem ofte begynner med matvareintoleranse i spedbarnsalderen, er det viktig at mødre ammer sine barn slik at de ikke utsettes for kumelk før immunforsvaret deres er modent ved 9 måneders-alder. Renslighet for å unngå hudinfeksjoner er viktig. Røyking i hjemmet, heldekkende matter, husdyr, ullplagg direkte på huden og bading i klorvann bør unngås. Oljebad er fint for tørr hud, badeoljer fås kjøpt på apotek. Bruk en god fuktighetskrem og gi den tid til å trekke godt inn i huden. I perioder med eksem er det nødvendig å bruke kortisonholdige hudkremer for å dempe den irriterte huden slik at den ikke blir oppklort og infisert med bakterier. Kortisonkremer finnes i fire styrkegrader der gruppe 1 (hydrokortison) er de svakeste og fås uten resept.

- I motsetning til hva vi lærte om bruken av slike kortisonmidler, vet vi nå at regelmessig bruk over lengre tid er uskadelig dersom hyppigheten og styrkegraden reduseres gradvis ved bedring, sier Ole Fyrand. – Han presiserer at det er viktig å ikke slutte behandlingen for tidlig. - Brukt på riktig måte virker kortisonmidler helt supert, be en god hudlege lage et skreddersydd opplegg, og følge opp, sier han.

Fet hud har også sine plager, og her er kviser og rosacea ikke uvanlig. Det siste forekommer som regel hos middelaldrende og eldre og er hudforandringer som minner litt om kviser; ansiktshuden blir rød med knuter og pustler. Er du plaget, så søk lege. Det finnes gode legemidler som hjelper.

For mye sol kan gi solforbrenning med rød og hoven hud og væskefylte blemmer. Langvarig soling har en opphopende virkning, og skader i huden kan utvikle seg etter mange år med økt rynketendens og forstadier til hudkreft. Vanlig hudkreft kommer av soling gjennom et langt liv. Symptomene er sår, som ikke gror - særlig i ansiktet,. Gjentatte solforbrenninger, særlig hos barn før de er 18 år gamle, øker risikoen for maligne melanomer (føflekkreft) senere i livet, den farligste formen for hudkreft. Her er symptomene en ny føflekk, eller en gammel som begynner å vokse. Ofte kan bare en hudprøve avgjøre om sår som ikke gror, eller om en føflekk, inneholder kreftceller. Solskader forebygges best ved at man soler seg med forsiktighet, bruker høy solfaktor og beskytter seg med hatt og klær. Er solforbrenningen et faktum, kan plagene lindres med saft fra Aloe Vera-planten eller med kortisonsalver. Bruk aldri parfyme når du soler deg, parfyme sammen med sol kan gi varige hudforandringer - f.eks. brune flekker. Noen legemidler kan gjøre huden mer lysømfintlig slik at man lettere får solskader. Som oftest forsvinner forandringene raskt, men er hud eller øyne svært skadet, kan de bli kroniske. Bruker du medisiner om sommeren, er det lurt å spørre legen som skriver dem ut eller på apoteket om de midlene du får kan ha slik bivirkning.

Vorter er små, godartede hudsvulster som skyldes smittsomme virus. De kan være skjemmende, men i de fleste tilfeller er de uskyldige og gjør ikke vondt, med mindre de sitter på steder utsatt for trykk. Barn har mer vorter enn voksne fordi de enda ikke har opparbeidet motstandskraft mot viruset.

Alminnelige vorter kommer vanligst på hendene.

generisk lasuna himalaya

Der findes en række forskellige behandlinger at vælge imellem afhængigt af, hvilken type af psoriasis man har, og hvor udbredt sygdommen er. Det spænder fra lokalbehandling til systemisk behandling og biologiske lægemidler.

Ved lokalbehandling behandler man de udsatte områder med forskellige typer cremer (fx fugtighedscremer og hormoncremer (binyrebark)). Det anslås, at op til ca. 70-80 procent af de psoriasisramte har en mild form for psoriasis, som kan behandles med lokalbehandling alene. Men dette ikke er tilstrækkeligt, har man krav på en henvisning til en hudlæge.

Hudlægen har i tillæg til behandling med cremer mulighed for at give lysbehandling med ultravioletlys og/eller tabletbehandling.

Hvis man ikke har effekt af lys-og tablet behandling er behandling med biologiske lægemidler måske en mulighed. Denne behandling finder sted på hudafdelinger på hospitaler.

Man skelner mellem forskellige typer af psoriasis:

 1. Psoriasisgigt ledsages af gigtforandringer i leddene af samme type som ved kronisk ledegigt. Det viser sig hos 5-8 % af patienter med psoriasis.

 2. Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at [Klikke her].

  I bogen [Din mad er din medicin] (Aschehoug) findes flere kostemner som kan integreres ved psoriasis. Endvidere findes en masse information om mad og sundhed.

  Psoriasis är en vanlig hudsjukdom som drabbar livscykel hudceller. Psoriasis orsakar celler för att bygga upp snabbt på ytan av huden och bildar tjocka silverglänsande fjäll och kliande, torra, röda fläckar som ibland smärtsamma.

  Psoriasis är en ihållande, långvarig (kronisk) sjukdom. Du kan ha perioder då din psoriasis symtomen förbättras eller gå i remission omväxlande med gånger din psoriasis förvärras.

  För vissa människor, är psoriasis bara en olägenhet. För andra är det handikappande, särskilt när i samband med artrit. Det finns inget botemedel, men psoriasis behandlingar kan erbjuda betydande lättnad. Livsstil åtgärder, som att använda en nonprescription kortison grädde och utsätta huden för små mängder av naturligt solljus, kan förbättra dina psoriasissymtom.

  Psoriasis tecken och symtom kan variera från person till person, men kan innefatta en eller flera av följande:

  • Röda fläckar på huden täckt med silverglänsande fjäll
  • Små skalnings fläckar (vanligen ses hos barn)
  • Torr, sprucken hud som kan blöda
  • Klåda, brännande eller ömhet
  • Förtjockad, urkärnade eller räfflade naglar
  • Svullna och stela leder

  Psoriasis fläckar kan variera från några fläckar av mjäll-liknande skalning till stora utbrott som täcker stora områden. Lindriga fall av psoriasis kan vara en olägenhet; mer-svåra fall kan vara smärtsamt, vanställande och handikappande.

  De flesta typer av psoriasis går igenom cykler, flänsning under några veckor eller månader, därefter avtar under en tid eller till och med gå in fullständig remission. I de flesta fall är dock returnerar sjukdomen så småningom.

  Flera typer av psoriasis existerar. Dessa inkluderar:

  • Plaque psoriasis. Den vanligaste formen, plackpsoriasis orsakar torra, upphöjda, röda hudförändringar (plack) täckt med silverglänsande fjäll. Placken kliar eller kan vara smärtsamt och kan uppstå var som helst på kroppen, inklusive ditt könsorgan och den mjuka vävnaden inuti munnen. Du kanske har några plack eller många, och i allvarliga fall kan huden runt lederna spricka och blöda.
  • Nail psoriasis. Psoriasis kan påverka naglar och tånaglar, vilket gropar, onormal spik tillväxt och missfärgning. Psoriasis naglar kan lossna och separera från nagelbädden (onykolys). Svåra fall kan orsaka spiken att falla sönder.
  • Psoriasis i hårbotten. psoriasis i hårbotten visas som röda, kliande områden med silvervit skalor. Du kanske märker flingor av död hud i håret eller på dina axlar, särskilt efter repor hårbotten.
  • Guttat psoriasis. Detta drabbar främst personer yngre än 30 och oftast utlöses av en bakteriell infektion som halsfluss. Det kännetecknas av små, vattendroppformade sår på bålen, armar, ben och hårbotten. Såren är täckta av en fin skala och är inte så tjock som typiska plack är. Du kan ha en enda utbrott som går iväg på egen hand, eller så kan du ha upprepade episoder, särskilt om du har pågående luftvägsinfektioner.
  • Omvänd psoriasis. framförallt i huden i armhålorna, i ljumskarna, under brösten och runt könsorganen, orsakar invers psoriasis släta fläckar av rött, inflammerad hud. Det är vanligare hos överviktiga personer och förvärras av friktion och svettningar.
  • Pustulös psoriasis. Denna ovanliga formen av psoriasis kan förekomma i utbredda fläckar (generaliserad pustulös psoriasis) eller i mindre områden på dina händer, fötter eller fingertopparna. Den utvecklar vanligtvis snabbt, med varfyllda blåsor förekommer bara timmar efter din hud blir röd och öm. Blåsorna torkar inom en dag eller två, men kan dyka upp igen med några dagar eller veckor. Generaliserad pustulös psoriasis kan också orsaka feber, frossa, svår klåda och trötthet.
  • Erytrodermisk psoriasis. Det minst vanligaste typen av psoriasis, kan erytrodermisk psoriasis täcka hela kroppen med en röd, peeling utslag som kan klia eller bränna intensivt. Det kan utlösas av svår solbränna, med kortikosteroider och andra läkemedel, eller av en annan typ av psoriasis som är dåligt är kontrollerad.
  • Psoriasisartrit. Förutom inflammerad, fjällande hud, psoriasisartrit urkärnade, missfärgade naglar och svullna, ledvärk som är typiska för artrit. Det kan också leda till inflammatoriska ögontillstånd, såsom konjunktivit. Symptomen varierar från lätt till svår, och psoriasisartrit kan påverka något gemensamt. Trots att sjukdomen är oftast inte så förödande som andra former av artrit, kan det orsaka stelhet och progressiv gemensam skada som i de allvarligaste fallen kan leda till permanent missbildning.

  När ska en läkare
  Om du misstänker att du kan ha psoriasis, se din läkare för en undersökning. Också prata med din läkare om din psoriasis:

  • Fortskrider bortom olägenhet scenen, vilket gör att du obehag och smärta
  • Gör utföra rutinuppgifter svårt
  • Orsaker du oro utseendet på din hud
  • Leder till leder problem, såsom smärta, svullnad eller oförmåga att utföra dagliga sysslor

  Kontakta läkare om dina symtom förvärras eller inte förbättras med behandling. Du kan behöva ett annat läkemedel eller en kombination av behandlingar för att hantera psoriasis.

  Orsaken till psoriasis är inte helt känd, men det är tänkt att vara relaterade till immunsystemet och dess samspel med miljön i människor som har den genetiska känsligheten. Mer specifikt, är en typ av vita blodkroppar som kallas en T-lymfocyt eller T-cell en nyckelcell. Normalt T-celler resa i hela kroppen för att upptäcka och bekämpa främmande ämnen, såsom virus eller bakterier. Om du har psoriasis, men de T-celler angriper friska hudceller av misstag, som om att läka ett sår eller för att bekämpa en infektion.

  Överaktiva T-celler utlösa andra immunsvar. Effekterna inkluderar utvidgning av blodkärl i huden runt plack och en ökning av andra vita blodkroppar som kan komma in det yttre lagret av huden. Dessa förändringar resulterar i en ökad produktion av både friska hudceller och mer T-celler och andra vita blodkroppar. Detta orsakar en pågående cykel i vilken nya hudceller flytta till det yttersta lagret av huden för snabbt – i dagar snarare än veckor. Död hud och vita blodkroppar kan inte kasta bort tillräckligt snabbt och bygga upp i tjocka, fjällande fläckar på hudens yta. Detta brukar inte sluta om inte behandling avbryter cykeln.

  Precis vad som orsakar T-celler inte fungerar hos personer med psoriasis är inte helt klart, men forskarna tror att genetiska och miljömässiga faktorer både spela en roll.

  Psoriasis utlöser
  Psoriasis vanligtvis börjar eller förvärras på grund av en trigger som du kanske kan identifiera och undvika. Faktorer som kan utlösa psoriasis inkluderar:

  • Infektioner, såsom halsfluss eller torsk
  • Skador på huden, såsom en klippa eller skrapa, bugg bita, eller en kraftig solbränna
  • Stress
  • Kallt väder
  • Rökning
  • Tung alkoholkonsumtion
  • Vissa mediciner – inklusive litium, som är föreskriven för bipolär sjukdom; högt blodtryck läkemedel såsom betablockerare; anti-malarialäkemedel; och jodider

  Vem som helst kan utveckla psoriasis, men dessa faktorer kan öka risken för att utveckla sjukdomen:

  • Familj historia. Den kanske mest betydande riskfaktor för psoriasis är att ha en familjehistoria av sjukdomen. Cirka 40 procent av personer med psoriasis har en familjemedlem med sjukdomen, även om detta kan vara en underskattning.
  • Virus- och bakterieinfektioner. lever med hiv är mer benägna att utveckla psoriasis än människor med friska immunsystem är. Barn och unga vuxna med återkommande infektioner, särskilt streptokocker i halsen, också kan ha en ökad risk.
  • Stress. Eftersom stress kan påverka immunförsvaret, kan höga stressnivåer ökar risken för psoriasis.
  • Fetma. Övervikt ökar risken för invers psoriasis. Dessutom plack associerade med alla typer av psoriasis ofta utvecklas i hudveck och veck.
  • Rökare. Röktobak ökar inte bara risken av psoriasis utan även kan öka svårighetsgraden av sjukdomen. Rökning kan också spela en roll i den inledande utvecklingen av sjukdomen.

  Beroende på vilken typ och placering av psoriasis och hur utbredd sjukdomen är, kan psoriasis leda till komplikationer. Dessa inkluderar:

  • Förtjockad hud och bakteriella hudinfektioner orsakade av skrapning i ett försök att lindra svår klåda
  • Fluid och elektrolyt obalans när det gäller svår pustulös psoriasis
  • Dåligt självförtroende
  • Depression
  • Stress
  • Ångest
  • Social isolering

  Om du har psoriasis, är du löper större risk att utveckla vissa sjukdomar, såsom metabola syndromet, ett kluster av villkor som inkluderar högt blodtryck och förhöjda insulinnivåer;inflammatorisk tarmsjukdom; hjärt- och kärlsjukdomar; och, eventuellt, cancer.

  Dessutom kan psoriasisartrit vara försvagande och smärtsamma, vilket gör det svårt att gå om din dagliga rutin. Trots mediciner, kan psoriasisartrit orsaka ledskador.

  Du kommer förmodligen först se din husläkare eller en allmänläkare. I vissa fall kan du remitteras direkt till en specialist i hudsjukdomar (hudläkare).

  Här är lite information för att hjälpa dig att förbereda för mötet och att veta vad man ska förvänta sig av din läkare.

  Vad du kan göra

billigste lasuna botanical name

Leg sjuksköterska, leg psykoterapeut, specialitet psykiatri, avtal med Region Skåne PDT. Läs mer.

Jag är van att arbeta i både kortare och längre terapier beroende på problematik och behov. Det kan vara en livskris, utmattningssyndrom, mobbing, sorg, ätstörningsproblematik, posttraumatisk stress utifrån tidiga upplevelser med t ex övergrepp, övergivenhet, förälder med
psykisk sjukdom eller alkoholproblem mm, samt psykossjukdom. Med andra ord: Du kommer till mig med något som påverkar dig i ditt dagliga liv och vårt mål ska vara att du ska kunna säga att så var det en gång men det påverkar mig inte längre i mitt dagliga liv.

Leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi (UHÄ), specialist i klinisk psykologi. Läs mer.

Välkommen att läsa om mig och min verksamhet på www.annicahjertqvist.se
Kontakta mig gärna via mail annica@annicahjertqvist.se och mobil 0761-735 083

Socionom, leg psykoterapeut, auktoriserad familjerådgivare, handledare UHÄ. Läs mer.

Med fokus på relationer och samspel

Jag erbjuder psykoterapi för enskilda, par och familjer samt handledning individuellt eller i grupp. Jag har lång erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och psykoterapi, framförallt från mina många år som familjerådgivare och parterapeut. Sedan flera år handleder jag personalgrupper inom ett flertal verksamhetsområden i kommuner och landsting. Jag har avtal med kommunförbundet Skåne avseende handledning.

För mer information om mig och min verksamhet se www.presam.se

Välkommen att kontakta mig på mail: birgitta.presam@gmail.com
eller tel 070-2200910

Leg sjukgymnast, leg fysioterapeut, auktoriserad Feldenkraispedagog. Avtal med Region Skåne. Läs mer.

Vill du ha hjälp med stress, smärta, spänningar, sömnsvårigheter, yrsel, oro, ångest och personlig utveckling? Då är du varmt välkommen att kontakta mig. Jag förespråkar en helhetssyn på människan där kopplingen mellan kropp och själ utgör en självklar grund i behandlingen. Behandlingen ger dig redskap som hjälper dig att bli mer medveten om både dina tankar, känslor och din kropp. Jag ger både individuella behandlingar och har även utvecklat en gruppbehandling för dig som har problem med olika stressutlösta symptom. Tillsamman lägger vi grunden för hur du ska kunna minska dina symptom, skapa bättre balans i ditt liv och finna ett mer avspänt sätt att leva. Högkostnadskort och frikort gäller. Remiss behövs ej.

Du kan läsa mer om mina behandlingsmetoder på min hemsida www.evamoberg.com där du också finner mina kontaktuppgifter.

Du kan också klicka in på min blogg: https://www.evamoberg.com/blogg

Leg psykolog, leg psykoterapeut, handledare i psykoterapi. Avtal med Region Skåne PDT, KBT Läs mer.

Jag är leg psykolog/ leg psykoterapeut med en vidareutbildning i klinisk hypnos. Jag har även en mångårig erfarenhet av meditation och mindfulnessträning. Min yrkeserfarenhet är bred och jag har arbetat inom öppen- och slutenvårdspsykiatrin, inom företagshälsovård, samt inom primärvård. Sedan några år tillbaka är jag privatpraktiserande och arbetar huvudsakligen med individuell psykoterapi.

Mitt psykoterapeutiska arbete är integrativt, främst format av psykodynamisk och existentiell psykoterapitradition, men även utifrån ett kognitivt förhållningssätt. Det väsentliga för mig är att möta dig som en hel människa, där både nutid och dåtid är viktiga dimensioner för att kunna känna meningsfulla sammanhang och för att uppnå en fördjupad förståelse av dig själv och din omvärld.

Välkommen att kontakta mig via mail: evaquilisch@expirapsykoterapi.se
eller telefon: 0704 573985

Socionom och leg. psykoterapeut. Avtal med Region Skåne, PDT och IPT. Läs mer.

Jag är leg. psykoterapeut med relationell- och interpersonell inriktning. Auktoriserad socionom. Specialist på korttidspsykoterapi och depressionsbehandling med lång erfarenhet av allmänpsykiatriskt mottagningsarbete.

Vi känner inte oss själva om vi inte förstår hur vi påverkar andra. Det relationella perspektivet på psykodynamisk psykoterapi (PDT) innebär bl.a. en ändrad syn på terapeutens delaktighet i samspelet med patienten. Det unika som uppstår mellan just den här patienten (du) och just den här terapeuten (jag), står i fokus för gemensamt utforskande.

När jag arbetar med IPT är jag framförallt fokuserad på hur relationerna utanför terapirummet påverkar dig och vi arbetar tillsammans för att lösa dina problem genom ett bättre interpersonellt fungerande.
Jag handleder PDT och IPT, samt undervisar om psykoterapi.

Läs gärna mer om min verksamhet på: www.erikfagerberg.se

Välkommen att kontakta mig via mail: psykoterapi@erikfagerberg.se
eller telefon: 072-904 62 30

Leg. psykoterapeut. Avtal med Region Skåne PDT och IPT, även par välkomna för rådgivning/stödsamtal. Läs mer.

Välkommen till leg. psykoterapeut Lennart Karp

Ingår i vårdvalet hälsoval psykoterapi PDT-lång (upp till 25 samtalstillfällen) och IPT-korttidsterapi.

Här får du hjälp med psykoterapeutisk behandling vid nedstämdhet, depression, oro, ångest och stress samt problem i relationer. Psykodynamisk psykoterapi.

Öppettider: Enligt överenskommelse och i regel första tid 10 och senaste tid 18

Information till patienter

Telefontider:
Ring eller skicka SMS dagtid på 076-2629078.
Det går också bra att skicka mail till adressen: lennart.karp@malmopsykoterapi. se

Leg. psykoterapeut, socionom. Avtal med Region Skåne KBT, PDT, IPT. Läs mer.

Har du känslomässiga problem som du har svårt att lösa på egen hand eller med närstående? Då kan det vara hjälpande att prata med en professionell samtalspartner. Jag har arbetat med samtalsterapi i flera år, både i privat regi och inom den offentliga vården. Jag är legitimerad psykoterapeut och är ackrediterad av Region Skåne inom Vårdval Psykoterapi i KBT, kognitiv psykoterapi, IPT, interpersonell psykoterapi och PDT, psykodynamisk terapi, med relationell inriktning. Jag tar emot dig som har remiss från din läkare på din vårdcentral. Högkostnadsskydd gäller. Jag tar också emot dig som söker samtal på privat basis.

Mer information finns på min hemsida:
www.albapsykoterapi.se

Leg. psykolog, leg. psykoterapeut. Avtal med Region Skåne PDT. Läs mer.

Hos mig kan du i lugn och ro få möjlighet att landa och få hjälp att förstå dig själv. Psykoterapi är ett arbete vi gör tillsammans. Det kan exempelvis innebära att ta sig igenom en kris, bearbeta svåra eller bortträngda upplevelser och känslor, förstå sina relationer och/eller hitta nya sätt att förhålla sig till livet. Ibland vet man varför man mår dåligt, ibland inte, därför är psykoterapin en resa som anpassas efter den du är och där du befinner dig just nu. Du kontaktar mig via mail; maria.skogsberg@petripsykoterapigrupp.se eller tel: 0739414175. Läs mer om Maria på hennes sida.

Leg. psykoterapeut och socionom. Avtal med Region Skåne PDT. Läs mer.

Jag är legitimerad psykoterapeut och socionom med lång erfarenhet av behandlingsarbete och psykoterapi. I psykodynamisk terapi kan du och jag samtala i en trygg och tillitsfull miljö. Förtroliga samtal kan hjälpa om du hamnat i en livskris eller fastnat i ett problematiskt livsmönster. Kanske är du nedstämd eller deprimerad, känner oro eller ångest, sover dåligt eller har problem med relationer. Det kan också vara så att du vill förstå dig själv bättre och känna mer mening i livet. Tillsammans kan vi genom terapin utforska och bearbeta dina tankar och känslor, vilket ger dig ett bättre mående.