billigste suprax 400mg

hvor kan man kobe suprax 400

Psykodynamiska teorier ser hypnos som något som händer i vårt psyke; vi får lättare kontakt med den omedvetna delen av oss. Hypnos förenar känsla och intellekt och den är både upplevande och jagstärkande med kognitiva inslag.

I trans använder och lär sig hjärnan av de inre upplevelserna, på samma sätt som den lär sig av de yttre vardagliga händelserna i vårt vanliga liv. Därför går det att gå tillbaka och påverka sin upplevelse av jobbiga situationer.

Där och då kanske jag inte kunde göra något, åt de där mobbarna eller i den svåra familjesituationen eller vid det där olyckstillfället men NU kan jag gå dit, som den vuxna person jag är nu och göra annorlunda.

Jag kan ”rädda” mitt lilla inre barn, göra upp med gamla förföljare och släppa bördor. Befria mig från det känslomässiga tryck som händelsen gav upphov till. Minnet av den faktiska händelsen finns kvar även efter hypnosen men laddningen släpper (skuld, skam, oro, vrede, sorg).

Detta medför bland annat stor lättnad samt medför att jag inte drar till mig liknande händelser igen i mitt dagliga liv.

Med hjälp av hypnos kan du påverka smärtupplevelse, hitta orsaker till psykosomatisk smärta, man kan till och med bedöva kroppen med hjälp av hypnos!

Klinisk hypnos är ej att förväxla med underhållningshypnos/scenhypnos vilken ses som en oetisk avart, där människor som vill visa upp sig utnyttjas.

Hypnos är inte ett tillstånd av omedvetenhet som åtföljs av förlust av kontroll och minne. Det är heller inte något som någon gör med en annan person.

Trance är heller inte en behandling i sig, trancetillståndet underlättar för den hypnotiserade att komma till ro i sig själv och bli i stånd att upptäcka sitt inre liv. Så, hur man utnyttjar trancetillståndet, är det som åstadkommer förändring. Att vara i trans innebär inte att psyket automatiskt släpper fram traumatiska händelser eller jobbiga barndomsminnen.

Att vara i hypnos kan upplevas som att vara i drömvärlden fast man är vaken. Här är allt det möjligt som inte är möjligt i vår vanliga dagliga värld. Här kan man träffa sig själv i en yngre version, minnen kan spelas upp och användas i läkande syfte, man kan resa i tid och rum, till och med möta nära och kära som inte längre är med oss.

Kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi om du har frågor om hypnos!

Vi erbjuder EGO-State Terapi hos oss.

Kontakta oss för att boka en tid!

På Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi EMDR.

Kontakta oss för att boka en tid!

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ofta en korttidsterapi vilket betyder att du vanligen träffar din terapeut mellan fem och tjugo gånger. Den kan även vara betydligt längre.

Kognitiv beteendeterapi kan leda till snabb positiv förbättring när det gäller symptom som depression, ångest, och paniksyndrom. Med hjälp av kognitiv beteendeterapi kan du få bättre förståelse för känslomässiga svårigheter, öka din självkänsla, och förebygga starka känslosvängningar.

Välkommen att kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi!

På Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi schematerapi.

Schematerapi är en av flera former av KBT. I schematerapi knyts tidigare händelser och livserfarenheter ihop med upplevelser i nutid. Man kan säga att vi skapar en känslomässig brygga mellan nutid och dåtid som hjälper oss att bättre förstå och hantera situationer där vi exempelvis blir arga, känner oss sårbara eller tomma och innehållslösa.

I schematerapi utgår vi från att alla människor har likartade känslomässiga behov; vi behöver trygghet, möjlighet att vara självständiga individer och samtidigt få rimliga gränser. Vi har behov av att uttrycka oss fritt och att ha ömsesidiga nära relationer. När dessa känslomässiga behov inte blivit tillfredsställda under vår uppväxt skapas ”sår” som gör att vissa problem återkommer i våra liv, de blir livsteman. (Till exempel övergivenhet, värdelöshet eller perfektionism.)

När du reagerar starkt vid till exempel separationer, när du tror att du begått ett misstag eller om du misslyckats på något sätt, kan det vara ett tecken på att något av dessa livsteman är aktiverat. Reaktionen kan vara både psykisk och fysisk.

Tillsammans med din terapeut undersöker du vilka teman/scheman som kan vara aktuella i ditt fall och vi arbetar sedan med verktyg för att du bättre ska kunna hantera de utmaningar du ställs inför.

Kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi om du har några frågor!

Vi kan hjälpa er med handledning med inriktning mot psykoterapi och ledarskap/organisation.

Kontakta oss för mer information!

Metoden förenar känsla och intellekt och är både upplevande och jagstärkande med kognitiva inslag.

Varje höst sedan 1999 har vi startat en 100 timmars grundkurs i klinisk hypnos. Utbildningen vänder sig till sjuksköterskor, läkare, tandläkare, barnmorskor, sjukgymnaster, behandlingspersonal, kuratorer, psykoterapeuter, psykologer, logopeder, mfl. Klinisk hypnos får användas inom ramen för varje kompetensområde.

För att få använda klinisk hypnos i behandlingsarbete kräver Socialstyrelsen legitimationsgrundande sjukvårdsutbildning. Det är därför vårt intagningskriterium.

Kursen är 100 timmar - 2x2 dagar per termin, plus examination. Kursen bygger på praktiska övningar varvat med teoretiska föreläsningar. Specialiserade gästlärare bjuds in vid ett par tillfällen. Kursen ger stora möjligheter till personlig utveckling.

Milton Ericsson, Förhållningssätt och Etik, Hypnosens användningsområden, Trans – FMT (Förändrat medvetandetillstånd), Trygghetens betydelse och förankring, Fasorienterat arbete, Formella/informella induktionstekniker, Fördjupningstekniker, Direkta och indirekta suggestioner, Metaforer, hypnossagor, Ideomotoriska signaler, Hypnos och smärta, Jagstärkande arbete, Stress, utmattning, Sömnproblematik, Hypnos med barn o ungdomar, Friskvårdande förändringsarbete, rökstopp, viktminskning, Vad händer i hjärnan? Hypnosstrategier, Orientering i hypnospsykoterapi, Självhypnos samt Hypnosforskning.

 • AnnKristin Lundmark, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut, Cert. Hypnosterapeut (ASCH)
 • Inger Lundmark, Fil. Kand, Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, Handledare, Aukt. Dramapedagog (RAD) Gestaltterapi grund Cert. Hypnosterapeut (ASCH)

Vi är medlemmar i SFKH - Svenska Föreningen för Klinisk Hypnos.

Examinator:
Gunilla Lundmark, Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, sexolog, Handledare Cert. Hypnosterapeut (ASCH)

Nästa grundkurs börjar med introduktion: 15+16 mars 2018
Kursavgift: 1800 kr per dag + moms (Totalt 27 000 kr + moms). Delbetalning accepteras. I kursavgiften ingår allt material och kaffe med tillbehör.
För information och anmälan: För mer information se www.ingerlundmark.nu. För anmälan vänligen kontakta Inger Lundmark på telefonnummer 0705 - 93 24 76 eller mejla till kontakt@ingerlundmark.nu

”Den har inte bara gett mig redskap i arbetet, utan blivit ett sätt att leva!” Sjukgymnast

”Underbart sätt att lära genom att göra. Bra blandning teori och praktik” Psykoterapeut

suprax ingen receptive

Der findes en række forskellige behandlinger at vælge imellem afhængigt af, hvilken type af psoriasis man har, og hvor udbredt sygdommen er. Det spænder fra lokalbehandling til systemisk behandling og biologiske lægemidler.

Ved lokalbehandling behandler man de udsatte områder med forskellige typer cremer (fx fugtighedscremer og hormoncremer (binyrebark)). Det anslås, at op til ca. 70-80 procent af de psoriasisramte har en mild form for psoriasis, som kan behandles med lokalbehandling alene. Men dette ikke er tilstrækkeligt, har man krav på en henvisning til en hudlæge.

Hudlægen har i tillæg til behandling med cremer mulighed for at give lysbehandling med ultravioletlys og/eller tabletbehandling.

Hvis man ikke har effekt af lys-og tablet behandling er behandling med biologiske lægemidler måske en mulighed. Denne behandling finder sted på hudafdelinger på hospitaler.

Man skelner mellem forskellige typer af psoriasis:

 1. Psoriasisgigt ledsages af gigtforandringer i leddene af samme type som ved kronisk ledegigt. Det viser sig hos 5-8 % af patienter med psoriasis.

 2. Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at [Klikke her].

  I bogen [Din mad er din medicin] (Aschehoug) findes flere kostemner som kan integreres ved psoriasis. Endvidere findes en masse information om mad og sundhed.

  Psoriasis är en vanlig hudsjukdom som drabbar livscykel hudceller. Psoriasis orsakar celler för att bygga upp snabbt på ytan av huden och bildar tjocka silverglänsande fjäll och kliande, torra, röda fläckar som ibland smärtsamma.

  Psoriasis är en ihållande, långvarig (kronisk) sjukdom. Du kan ha perioder då din psoriasis symtomen förbättras eller gå i remission omväxlande med gånger din psoriasis förvärras.

  För vissa människor, är psoriasis bara en olägenhet. För andra är det handikappande, särskilt när i samband med artrit. Det finns inget botemedel, men psoriasis behandlingar kan erbjuda betydande lättnad. Livsstil åtgärder, som att använda en nonprescription kortison grädde och utsätta huden för små mängder av naturligt solljus, kan förbättra dina psoriasissymtom.

  Psoriasis tecken och symtom kan variera från person till person, men kan innefatta en eller flera av följande:

  • Röda fläckar på huden täckt med silverglänsande fjäll
  • Små skalnings fläckar (vanligen ses hos barn)
  • Torr, sprucken hud som kan blöda
  • Klåda, brännande eller ömhet
  • Förtjockad, urkärnade eller räfflade naglar
  • Svullna och stela leder

  Psoriasis fläckar kan variera från några fläckar av mjäll-liknande skalning till stora utbrott som täcker stora områden. Lindriga fall av psoriasis kan vara en olägenhet; mer-svåra fall kan vara smärtsamt, vanställande och handikappande.

  De flesta typer av psoriasis går igenom cykler, flänsning under några veckor eller månader, därefter avtar under en tid eller till och med gå in fullständig remission. I de flesta fall är dock returnerar sjukdomen så småningom.

  Flera typer av psoriasis existerar. Dessa inkluderar:

  • Plaque psoriasis. Den vanligaste formen, plackpsoriasis orsakar torra, upphöjda, röda hudförändringar (plack) täckt med silverglänsande fjäll. Placken kliar eller kan vara smärtsamt och kan uppstå var som helst på kroppen, inklusive ditt könsorgan och den mjuka vävnaden inuti munnen. Du kanske har några plack eller många, och i allvarliga fall kan huden runt lederna spricka och blöda.
  • Nail psoriasis. Psoriasis kan påverka naglar och tånaglar, vilket gropar, onormal spik tillväxt och missfärgning. Psoriasis naglar kan lossna och separera från nagelbädden (onykolys). Svåra fall kan orsaka spiken att falla sönder.
  • Psoriasis i hårbotten. psoriasis i hårbotten visas som röda, kliande områden med silvervit skalor. Du kanske märker flingor av död hud i håret eller på dina axlar, särskilt efter repor hårbotten.
  • Guttat psoriasis. Detta drabbar främst personer yngre än 30 och oftast utlöses av en bakteriell infektion som halsfluss. Det kännetecknas av små, vattendroppformade sår på bålen, armar, ben och hårbotten. Såren är täckta av en fin skala och är inte så tjock som typiska plack är. Du kan ha en enda utbrott som går iväg på egen hand, eller så kan du ha upprepade episoder, särskilt om du har pågående luftvägsinfektioner.
  • Omvänd psoriasis. framförallt i huden i armhålorna, i ljumskarna, under brösten och runt könsorganen, orsakar invers psoriasis släta fläckar av rött, inflammerad hud. Det är vanligare hos överviktiga personer och förvärras av friktion och svettningar.
  • Pustulös psoriasis. Denna ovanliga formen av psoriasis kan förekomma i utbredda fläckar (generaliserad pustulös psoriasis) eller i mindre områden på dina händer, fötter eller fingertopparna. Den utvecklar vanligtvis snabbt, med varfyllda blåsor förekommer bara timmar efter din hud blir röd och öm. Blåsorna torkar inom en dag eller två, men kan dyka upp igen med några dagar eller veckor. Generaliserad pustulös psoriasis kan också orsaka feber, frossa, svår klåda och trötthet.
  • Erytrodermisk psoriasis. Det minst vanligaste typen av psoriasis, kan erytrodermisk psoriasis täcka hela kroppen med en röd, peeling utslag som kan klia eller bränna intensivt. Det kan utlösas av svår solbränna, med kortikosteroider och andra läkemedel, eller av en annan typ av psoriasis som är dåligt är kontrollerad.
  • Psoriasisartrit. Förutom inflammerad, fjällande hud, psoriasisartrit urkärnade, missfärgade naglar och svullna, ledvärk som är typiska för artrit. Det kan också leda till inflammatoriska ögontillstånd, såsom konjunktivit. Symptomen varierar från lätt till svår, och psoriasisartrit kan påverka något gemensamt. Trots att sjukdomen är oftast inte så förödande som andra former av artrit, kan det orsaka stelhet och progressiv gemensam skada som i de allvarligaste fallen kan leda till permanent missbildning.

  När ska en läkare
  Om du misstänker att du kan ha psoriasis, se din läkare för en undersökning. Också prata med din läkare om din psoriasis:

  • Fortskrider bortom olägenhet scenen, vilket gör att du obehag och smärta
  • Gör utföra rutinuppgifter svårt
  • Orsaker du oro utseendet på din hud
  • Leder till leder problem, såsom smärta, svullnad eller oförmåga att utföra dagliga sysslor

  Kontakta läkare om dina symtom förvärras eller inte förbättras med behandling. Du kan behöva ett annat läkemedel eller en kombination av behandlingar för att hantera psoriasis.

  Orsaken till psoriasis är inte helt känd, men det är tänkt att vara relaterade till immunsystemet och dess samspel med miljön i människor som har den genetiska känsligheten. Mer specifikt, är en typ av vita blodkroppar som kallas en T-lymfocyt eller T-cell en nyckelcell. Normalt T-celler resa i hela kroppen för att upptäcka och bekämpa främmande ämnen, såsom virus eller bakterier. Om du har psoriasis, men de T-celler angriper friska hudceller av misstag, som om att läka ett sår eller för att bekämpa en infektion.

  Överaktiva T-celler utlösa andra immunsvar. Effekterna inkluderar utvidgning av blodkärl i huden runt plack och en ökning av andra vita blodkroppar som kan komma in det yttre lagret av huden. Dessa förändringar resulterar i en ökad produktion av både friska hudceller och mer T-celler och andra vita blodkroppar. Detta orsakar en pågående cykel i vilken nya hudceller flytta till det yttersta lagret av huden för snabbt – i dagar snarare än veckor. Död hud och vita blodkroppar kan inte kasta bort tillräckligt snabbt och bygga upp i tjocka, fjällande fläckar på hudens yta. Detta brukar inte sluta om inte behandling avbryter cykeln.

  Precis vad som orsakar T-celler inte fungerar hos personer med psoriasis är inte helt klart, men forskarna tror att genetiska och miljömässiga faktorer både spela en roll.

  Psoriasis utlöser
  Psoriasis vanligtvis börjar eller förvärras på grund av en trigger som du kanske kan identifiera och undvika. Faktorer som kan utlösa psoriasis inkluderar:

  • Infektioner, såsom halsfluss eller torsk
  • Skador på huden, såsom en klippa eller skrapa, bugg bita, eller en kraftig solbränna
  • Stress
  • Kallt väder
  • Rökning
  • Tung alkoholkonsumtion
  • Vissa mediciner – inklusive litium, som är föreskriven för bipolär sjukdom; högt blodtryck läkemedel såsom betablockerare; anti-malarialäkemedel; och jodider

  Vem som helst kan utveckla psoriasis, men dessa faktorer kan öka risken för att utveckla sjukdomen:

  • Familj historia. Den kanske mest betydande riskfaktor för psoriasis är att ha en familjehistoria av sjukdomen. Cirka 40 procent av personer med psoriasis har en familjemedlem med sjukdomen, även om detta kan vara en underskattning.
  • Virus- och bakterieinfektioner. lever med hiv är mer benägna att utveckla psoriasis än människor med friska immunsystem är. Barn och unga vuxna med återkommande infektioner, särskilt streptokocker i halsen, också kan ha en ökad risk.
  • Stress. Eftersom stress kan påverka immunförsvaret, kan höga stressnivåer ökar risken för psoriasis.
  • Fetma. Övervikt ökar risken för invers psoriasis. Dessutom plack associerade med alla typer av psoriasis ofta utvecklas i hudveck och veck.
  • Rökare. Röktobak ökar inte bara risken av psoriasis utan även kan öka svårighetsgraden av sjukdomen. Rökning kan också spela en roll i den inledande utvecklingen av sjukdomen.

  Beroende på vilken typ och placering av psoriasis och hur utbredd sjukdomen är, kan psoriasis leda till komplikationer. Dessa inkluderar:

  • Förtjockad hud och bakteriella hudinfektioner orsakade av skrapning i ett försök att lindra svår klåda
  • Fluid och elektrolyt obalans när det gäller svår pustulös psoriasis
  • Dåligt självförtroende
  • Depression
  • Stress
  • Ångest
  • Social isolering

  Om du har psoriasis, är du löper större risk att utveckla vissa sjukdomar, såsom metabola syndromet, ett kluster av villkor som inkluderar högt blodtryck och förhöjda insulinnivåer;inflammatorisk tarmsjukdom; hjärt- och kärlsjukdomar; och, eventuellt, cancer.

  Dessutom kan psoriasisartrit vara försvagande och smärtsamma, vilket gör det svårt att gå om din dagliga rutin. Trots mediciner, kan psoriasisartrit orsaka ledskador.

  Du kommer förmodligen först se din husläkare eller en allmänläkare. I vissa fall kan du remitteras direkt till en specialist i hudsjukdomar (hudläkare).

  Här är lite information för att hjälpa dig att förbereda för mötet och att veta vad man ska förvänta sig av din läkare.

  Vad du kan göra

kan jeg kobe suprax generic

Flate vorter er små, kommer gjerne i grupper, og er vanligst i ansiktet, på halsen, armene og beina – og gjerne langs kloremerker.

Fotvorter kommer under føttene og er de eneste som kan gjøre vondt fordi de er utsatt for trykk pga. skoene eller når vi går.

Kjønnsvorter ser ut som små blomkållignende utvekster og kan sitte på kjønnsleppene, penis eller i endetarmsåpningen. De smitter ved seksuell kontakt, og forekommer vanligst hos unge voksne. Det går som oftest 1 – 6 måneder fra man er smittet til vortene viser seg. Noen typer kjønnsvorter kan øke risikoen for kreft i livmorhalsen.

Når kroppen har bygget opp immunforsvaret mot vorteviruset, blir vorten ofte borte av seg selv. Det beste du kan gjøre er derfor å ”vente og se” i et halvt til ett år i første omgang. Plagsomme vorter, særlig fotvorter, kan du behandle med vortemiddel eller vorteplaster som du kjøper på apoteket. Bruk ikke kniv til å skjære bort en vorte! Det kan føre til blødning og stygge sår - og smitte med flere vorter som resultat.

Kjønnsvorter skal alltid behandles av lege, her skal man ikke ”vente og se” eller forsøke noe kjerringråd. Søk også lege hvis vortene blir plagsomme, gjør vondt eller hvis du får betennelse i dem.

De hyppigste soppinfeksjonene er fotsopp, ”ringorm” og neglesopp. Soppene finnes over alt rundt oss og kan smitte fra dyr, og mellom mennesker, enten ved direkte kontakt eller via badegulv og fuktige håndklær.

Fotsopp trives best der det er varmt og fuktig, og er vanligst mellom de tre ytterste tærne. Huden blir rød, flasser og klør og får sår og sprekker. Det beste er å unngå fotsopp ved å holde føttene rene og tørre. På apoteket finnes reseptfrie midler mot fotsopp.

”Ringorm” har ikke noe med ormer å gjøre, men er en soppinfeksjon som gir runde, røde flekker i huden, ofte med flassing. På apoteket får du kjøpt effektive soppmidler.

Neglesopp gir tykk og misfarget negl, tåneglene er mest utsatt. Neglesopp kan være vanskelig å få bukt med. Apoteket har legemidler som hjelper, men behandlingen er langvarig. I hardnakkede tilfeller kan legen skrive ut tabletter.

- Det er bra å vite hva som er i veien før man begynner å behandle selv, så søk lege for å få fastslått at det virkelig er en soppinfeksjon hvis du har mistanke om det, råder professor Fyrand.

Rød og kløende hodebunn skyldes oftest forstyrrelser i hudens talglag. Blir det riktig ille, kalles tilstanden seborroisk eksem med grålige fete og tykke flassområder i hodebunn, øyebryn og vipper, ved roten av nesevingene og på brystet. Dette behandles best med regelmessig hårvask med vanlig sjampo, evt. med tjæretilsetning. Ved seborroisk eksem er også det soppregulerende midlet Fungoral effektivt, også som shampo til hodebunnen. Dessuten kan en lege foreskrive et kortisonholdig hårvann.

Noen sykdommer finnes bare i hodebunnen, men oftest er de en del av hudsykdommer som finnes andre steder på kroppen også, som flass, seborréisk eksem, sopp eller psoriasis. Ofte har de kløe som fellessymptom, og hvis hodebunnen klores opp, blir huden irritert og mister sin naturlige beskyttelse mot sykdomsfremkallende bakterier. Dermed forverres plagene. God hygiene er derfor en viktig forholdsregel. Men har man plager, bør man i alle fall søke lege som kan gi de medisinene som behøves.

Psoriasis gir rød hud med sølvhvite, tørre og kløende flassområder i hodebunnen, særlig bak ørene. Utslettet finnes vanligvis også andre steder på kroppen. De som har psoriasis, har som regel vært hos lege og fått råd og medisiner.

Herpesutslett rundt munnen begynner med kløende, stikkende smerte i leppen. Etter hvert blir det små blemmer som brister og danner skorper. Sårene gror i løpet av ca. en uke. Er du mye plaget med munnsår, så snakk med legen din. Det finnes midler som hjelper.

Herpes på kjønnsorganene er et brennende, kløende utslett som etter hvert blir væskende blemmer og sår som så gror. Herpes smitter ved seksuell kontakt. Søk lege! Det finnes medisiner som demper smertene og gjør at utbruddene kommer sjeldnere.

Helvetesild er smertefullt utslett på ene siden av kroppen. Før det bryter ut, gjør det vondt og klør i et begrenset hudområde. Søk lege straks, det finnes medisiner som demper smertene og hindrer nye utbrudd, men de skal brukes på et tidlig stadium av sykdommen før å virke best mulig.

 • Søk lege hvis du har et hudproblem.
 • Søk lege hvis du bruker legemidler og får hudplager når du ferdes i solen. En del legemidler kan skiftes ut med andre midler som ikke gir hudproblemer i solen.
 • Søk lege snarest hvis du har mistanke om hudkreft (sår som ikke vil gro, føflekker som forandrer seg), herpes på kjønnsorganene eller helvetesild.

Impotens, eller erektil dysfunksjon, er en vanlig tilstand hos menn og kan behandles med både medisiner og livsstilsendringer.

P-piller, minipiller, p-ring, p-plaster er noen få eksempler på hormonelle prevensjonsmidler som er tilgjengelig på dagens marked.

Luftveislidelser er vanlig og kan styres med riktig kunnskap.

Impotens, eller erektil dysfunksjon, er en vanlig tilstand hos menn og kan behandles med både medisiner og livsstilsendringer.

Mannlig mønster skallethet er svært vanlig, men prosessen kan nedbremses og til og med gjenvekst kan forekomme.

For tidlig utløsning er vanlig hos menn og kan bekjempes med både selvhjelpsteknikker og medisinering.

Eller kombinasjonspiller, er et av de mest populære prevensjonsmidlene på markedet, og er over 99% sikkert.

Minipiller inneholder ikke østrogen, som er hovedforskjellen mellom p-piller og minipiller.

P-plaster beskytter i likhet med p-piller mot uønsket graviditet, men er et plaster som settes på huden.

P-ring, en vaginal ring, inneholder østrogen og gestagen. Nesten 100% effektiv mot graviditet.

Nødprevensjon kan brukes 36-72 timer etter ubeskyttet samleie eller dersom prevensjonsmiddel har feilet.

Man kan utsette mensen med medisinering dersom mensen skal komme på en ubeleilig tid.

Symptomer på overgangsalderen kan forekomme når egenproduksjon av østrogen avtar.

Symptomene på hirsutisme og uønsket hårvekst kan minimeres ved behandling.

Herpes Simplex er en herpes virustype som forårsaker både herpes i underlivet og forkjølelsessår.

hvor kan jeg købe ashwagandha root